Nu är det Fråga Olle igen..

Dokumentären handlar idag om onani, onanimaraton i Danmark och sexleksaker.

Jag ser en modell och solarievärdinna som ska prova ut en del sexleksaker. Hon väljer några dildosar, massagestavar, ett vibrerande ägg, en klitorisstimulator och en sak som jag reagerade över.. Knipkulor?!


För er som inte är orienterade i ämnet är knipkulor något man kan förklara som hantlar för muskulaturen i underlivet som stärker muskulaturen under en långvarig användning. I den långa loppet kan knipkulor göra att man får kraftigare orgasmer men det är absolut ingenting man använder som en sexleksak för att uppnå en orgasm. Jag frågade mig direkt vem som valt ut dessa saker åt den där bruden.. kan iaf inte vara någon med kunskap inom området.

För er som inte vet har jag sålt, och säljer fortfarande, sexleksaker på homepartys för ett företag som heter Tillsammans. Jag har sålt i snart 5 år och anser mig kunna en del inom området. Så för en trevlig kväll med tända ljus och en sexleksak är det inte knipkulor jag skulle rekommendera..

Freestyle

Är klar med mitt freestylade etui till virknålarna. Jag tog en snabb bild som inte ger den rättvisa. Knapparna är skimriga och jättefina tillsammans med det gråa och rosa..


Virknålsetuiet färdigt..

Vad tycks?

Nu behöver jag någon typ av väska eller korg att förvara mina garner i..  Prasselpåsarna man får på garnaffärerna är hemska. Dessutom älskar katterna att attackera dem och krypa in där.. det är inte positivt för mina garnnystan.


Grönöga

Jag upptäckte just att jag har grymt gröna ögon med en touch av brunt ibland. Som idag när jag har lila på mig blir dem mer gröna. Har jag svarta kläder blir dem mer bruna..

Snart ska jag och CK ta en sväng i garn-djungeln på Hemflit. Sen blir det nog en fika på NK för lite plugg-snack inför morgondagens oppositions-seminarium. Det blir en hel del plugg ikväll..

Har snart gjort klart mitt lilla etui för virknålarna. Ska bara hitta några fina knappar att sy fast och sen ska det till en typ av volang.. ni får se sen.


Mönster-monster

Jag har hittat heaven om earth för glada virkerskor och stickerskor tack vare CK. Där hittade jag mönstret på pannbandet jag gjorde idag. (Den nedre bilden på föregående inlägg)

Tänkte dela med mig av den sidan för att ge lite inspiration..

GarnStudion är sidan med en massa roliga mönster..

Pannbandets mönster hittar ni HÄR!

Just nu håller jag på att virka en liten virknåls hållare där även sax och synålar ska kunna rymmas. Jag har en bild framför mig hur jag vill att den ska se ut. Vi får se hur den blir när jag är klar. Jag lovar att visa slutresultatet om jag inte river upp allt vill säga..

Öronvärmare

Igår hade vi som sagt lite syjunta hemma hos Em. Jag lärde mig lite knep och trix och jag lyckades knåpa ihop ett pannband. Till den virkade jag en blomma som jag sedan sydde fast på pannbandet. Ska även sy in lite glittertråd i blomman så att den kommer till liv där uppe på skallen.

Idag satt jag och funderade vad jag skulle göra med det andra nystanet med svart garn som jag köpte igår. Jag gick inte efter mönstret på pannbandet jag hittade igår så jag tänkte prova att följa det mönstret för att se hur långt jag komma med ett nystan..

Så här långt kom jag..

Blev riktigt nöjd med slutresultatet.. tog ca en timme att virka den där. Nu gäller det bara att prova sig fram i andra färger och kanske göra någon två-färgad.

Jag gillar båda sätten lika mycket så nu kan jag variera beroende på vad jag känner för stunden.


Hårt arbete --> Belöning

Allt hårt arbete bör belönas oavsett vad det gäller. Detta gäller kanske inte ungdomar som hjälper till hemma men för min egen del som verkligen slitit med det här paperet nu några dagar. Jag är värd någon form av belöning.

Idag gav jag mig själv något jag velat ha en längre tid. Har kikat och funderat och tillslut tog jag det beslutet att denna sak skulle jag ge mig själv som belöning för mitt hårda arbete.

Den kom i den sötaste lilla rosa träasken med ett väldigt fin emblem.


Den rosa träasken


Belöningen på den lilla satinkudden!


Tyvärr en dålig närbild på själva urtavlan

Klockan var nu nedsatt med hela 200:- så jag kunde inte låta bli. Just nu pryder den min arm och det känns som att all slit var på grund av den här lilla accessoaren som samtidigt kan hjälpa mig att komma till ställen i tid.

Nu ska jag och Em ha en liten pysselstund hemma hos henne. Det är så lämpligt att hon bara bor några hus bort. Har hittat ett mönster på ett fint pannband som jag varit och köpt garn + glittertråd till. Hoppas att det blir fint!


En skön Natt

Oj så gott jag kommer att sova inatt!
Hjärnan är helt urkalkad på information, åsikter och ord. Paperet är färdigskrivet för den här gången, känner på mig att en komplettering ligger och lurar runt hörnet. På Torsdag vet vi..

Ville egentligen bara säga det. Att jag har pluggat klart.. men imorgon sätter det igång igen. Ska granska någon annans paper och ha åsikter. Orka ha åsikter om andras arbeten.. är det inte det man har lärare till?

Jag ska iaf hoppa in i duschen nu och sen lägga mig i sängen.. jag behöver en rejäl dos sömn!

Alfons råkade riva mig så det börj

740acba76465c2dec78ce49d25fa3641.png

Kolla varifrån!

Alfons råkade riva mig så det började blöda. Som tur är har jag världens finaste plåster..


Första alstret fäääärdigt!

Nu är första grytlappen avklarad. Känner mig stolt över att jag faktiskt klarade av det trots min rådande brist på kunskap inom området. Nu återstår det att göra en till fast med färgerna omvända, grå lapp med rosa kant. Matchar mitt kök så bra tycker jag.. Och snabbt gick det. Inte ens en vecka.. om det fortsätter i den här takten så kommer det inte att vara något problem med att göra julklappar.

Har sett ett mönster på en kökshandduk som jag är lite sugen på.. skulle vara roligt att ha ett litet kit hängandes i köket någonstans.


Humöret är på topp..

Vem kom på att utbildning ska vara så förbannat jävla urtrist?

Jag känner ingen livslust när jag sitter här med mina femtioelva böcker och sliter mitt hår..
Kan ingen bara ringa och säga:
-Hej jag tar gladeligen över ditt hemska arbete och gör det åt dig.
Helst med en sån där kvitterröst som dem har i Disneyfilmer. Det är min högsta önskan just nu, att bara få slippa skiten.

Jag har inte ens kommit halvvägs och känner ett förakt för mitt alster redan nu. Inatt drömde jag att mina klasskompisar tyckte att jag skulle ta ett studieuppehåll.. är inte det ett tecken på att man är sjukligt less?! Och förstå, om man inte uppskattar en 5-7 sidors uppgift hur fan ska man kunna uppskatta att skriva en hel jäkla C-uppsats på en himlarns massa fler sidor..?

Visst jag skriver om ett väldigt intressant ämne som verkligen berör mig. Men själva skrivandet i sig är ju så jobbigt. Läsa, skriva, läsa, skriva, läsa, läsa, läsa.. blä blä blä!

Sen hjälper det ju inte att jag är livrädd för den kursansvarige läraren..

27 November utan skäms-kudden

Jag kan knappt vänta tills den 27 November när Luftslottet som sprängdes har premiär på biograferna. Filmen igår var sjukt bra och spännande. Trots att jag läst boken så blev jag ändå sådär skraj och hoppade till i stolen. En gång höll mitt hjärta på att nästan stanna, det bultade verkligen hur hårt som helst jättelänge.. shit vad rädd jag blev.

Rekommenderas att se på bio!!

För er som följt mig ett tag vet att skäms-kudden är min bästa vän framför tv:n. Problemet med bio är att man inte kan ta med sig skäms-kudden. Och för er som vet hur små händer jag har så kan ni förstå vilket oerhört problem jag hade vid scener som kändes läskiga och då skäms-kudden hade passat fint, mina händer täcker lixom inte hela synfältet. Jag fick kupa dem och lägga en hand på vardera öga för att inte kunna se bioduken.


Flickan som lekte med elden


Bilden är hämtad från nojesbloggen.com

Ikväll blir det fredagsmys på bio med Ph. Vi ska sitta i lyx-stolarna som man kan luta tillbaka stolsryggarna på.. det är det bästa för min stackars rygg. Jag skiter i att det kostar 20:- extra, det är det helt klart värt om man ska sitta i mer än två timmar utan att få ändra ställning. Sist satt jag uppkrupen i fosterställning för att det är den bästa ställningen för min rygg. Kan verkligen inte sitta rakt upp och ned speciellt länge utan att det värker och spänner i ryggslutet. Blä!

Ska bli spännande att få se fortsättningen i trilogin av Stieg Larsson. Första filmen var bland det bästa, så förväntningarna är skyhöga. Får se vad vi säger efteråt..

Kl 21.30 smäller det.

Laga mat? Nää..



Jag är grymt bortskämd inser jag nu när jag sitter och glufsar i mig de hemmagjorda laxcrepesen som mormor just kom över med, varma och goda. Samma sak hände igår när jag satt här och ugglade, då kom hon över med en hemmagjord pizza hämtad direkt från ugnen.

Jag behöver inte handla, laga mat eller knappt tugga själv. Jag blir utfodrad per automatik av min hyresvärd.
Livet kunde vara sämre..

Ny sovplats?

Jag vet inte vad som är så skönt med att ligga i min väska, men både Alfons och Alice kan man hitta lite nu och då liggandes där, speciellt när den hänger på stolen..

Nu har N varit här och träffat de nya familjemedlemmarna, tyvärr kunde inte hunden Lukas följa med in eftersom att han har fått svamp på magen och mina pälsklingar har öronskabb. Hon blev rejält sugen på en liten misse kan jag lova. Dröjer nog inte länge förrän hon har skaffat en liten kompis till deras katt Bagge.

Nu ska jag sätta igång med pluggandet så att jag blir klar nån gång..

Pissväder å plugg

Det är med gott samvete jag kan sitta inne idag och plugga. Finns absolut inga anledningar att lämna huskroppen förutom när Taiga ska ut förståss. Det regnar ute och det är mitt absolut värsta väder.

Spelar ingen roll hur mycket jag klär på mig med regnställ, gummistövlar, vantar och mössa. Jag fryser lik förbannat. Regnet lixom kryper under skinnet på mig och orsakar enorm frossa och obehag.

Om någon timme kommer N och hälsar på, bäst att snygga till här hemma.. ska dansa runt med snabeldraken en stund. Vi hörs!

DKNY Red Delicious

Sist jag köpte en parfym var på Finlandsfärjan på väg till Helsinki för att se Eurovision Song Contest när The Ark skulle ta hem segern. Jag hittade min älsklingsparfym som slutat tillverkas och sen dess har jag fått parfymer på löpande band så det har inte riktigt behövts.

När jag handlar på Kicks och M står i kassan brukar hon slänga med lite provdofter och nu har jag hittat en riktig goding. Provet har tagit slut så jag slog slag i saken och svängde in på Kicks innan jag skulle träffa brudarna på Costas.

Red Delicious tillhör doftfamiljen Blommig/ Orientalisk och har en doft av asiatiskt plommon, hallon, äpple, vaniljböna och patchouli. Den är en riktig goding..

Även den här gången slängde hon med lite dofter. Ytterligare en DKNY Red D, Hypnose senses och D&G 18 La lune. Måste säga att Red Delicious vinner med hästlängder i jämförelse med de andra hon skickade med. Men jag sparar självklart proverna inför framtiden. Man vet aldrig..


Tjejdejt

Har haft en fantastiskt trevlig kväll på Costas med N & S. Vi åt jättegod mat och jag som annars slukar restaurangmat med hull och hår fick lov att lämna. Jag är mer än mätt.

Tyvärr kunde jag inte ta några bilder, glömde kameran och min mobil klarar inte av att ta bilder i ett så dovt ljus.

Innan jag träffade tjejerna så gick jag en sväng på stan eftersom att N har fyllt år och jag ville ge henne en födelsedagspresent. Hittade jättesöta skedar på Tehörnan med muffins länst ut på skaftet. Tyvärr har jag ingen bild, men ska be N ta en bild så att ni får se, de var ursöta. Min ursprungliga tanke var att köpa den här klockrena tårtspaden till henne eftersom att hon jobbar på Scorett och då passade skedarna bra till. Så kan hon bjuda på tårta med sina små skedar.

Tårtspaden hittade jag på Lagerhaus där jag även hittade den här supersöta påsen, nu syns den lite dåligt eftersom att det var så mörkt på Costas. Påsen fick även agera bordskavaljer till mig då L inte hade möjlighet att följa med och äta. Ser nu att man kan skymta muffins-skedarna på bilden..

Till förrätt åt jag och N Tsatziki med bröd, hur mumsigt som helst. Till varmrätt blev det en jättegod Lanthamburgare med Tsatziki och potatis. Jag trodde inte att det skulle vara så mycket mat, men det smakade verkligen utsökt. Till det delade vi på en flarra grekiskt vin som jag inte minns namnet på.
Självklart blev det även en efterrätt och alla tre valde olika. För min del blev det apelsinsorbet, apelsinklyftor och en chokladgrej med citroncreme. Det var väldigt gott och skönt att äta något kylande efter den tunga maten.

Det är inte ofta jag äter på restaurang men när man väl gör det måste man få lyxa till det lite. Inte ofta jag får träffa N heller så det fanns all anledning till att fira.

Nu är det snart läggdags och jag har en känsla av att jag kommer sova som en prinsessa. Imorgon blir det hårdplugg. Kom igång med paperet idag efter skolan så det känns skönt att det åtminstone finns något att fortsätta på imorgon.


Från mastodont till amöba

Det mastodont-seminarium som jag bävat inför är nu avklarat och jag kan väl knappast säga att det krävdes någon vidare påläsning av övriga kapitel än de våran grupp skulle redovisa. Jag vill likna seminariumet med en amöba i jämförelse med de förberedelser som krävdes.

Köpte skolans kaffe som smakade kattpiss och har nu äntligen kommit hem och börjat läsa på inför Paperet som ska lämnas in på Måndag. Ska nog göra mig en rekorderlig kopp kaffe så att jag blir människa. Kattpiss-smaken måste bort!

Har nu snöat in på ett ämne som säkert är på tok för stort för den här lilla uppgiften.. men det må bära eller brista, nu ändrar jag mig inte en gång till. Det finns ingen tid kvar för det.

Vissa reaktioner hos mina klasskompisar när jag sa att jag fortfarande inte börjat gjorde mig superstressad och nervös. Tänk så hinner jag inte? Hur som helst så förväntar jag mig en komplettering. Det kan jag gott ta som straff för att jag väntat så länge med att sätta igång..

Tanken var god och gärningen ond

Tanken att jag efter mitt läsande tidigare idag skulle ge mig själv en belöning i form av lite slösurfande har gått sådär. Detta slösurfande har ännu inte avslutats och jag känner en tung skam.

Jag har självklart gjort annat, som att äta, gå ut med hunden, tittat på tv och virkat lite men inte pluggat något alls..

Såg på Idol tillsammans med min bundsförvant Skäms-kudden, trots att det är uttagningarna i Sthlm nu så kan jag inte förmå mig själv att släppa fingret från Mute-knappen på fjärkan. Man tycker att kvalitén på människorna borde vara stabil, men icket. Jag längtar till veckofinalerna, vägen dit är som att dra bort ett plåster, det gör så förbannat ont när det går långsamt.

Imorgon är dagen D, ett megastort seminarium ska avklaras på morgonkvisten. Jag känner mig naturligt oförberedd trots att jag gjort allt som krävs av mig. Men hur vi ska hinna diskutera allas frågor på 3 timmar är för mig en gåta.
Men har jag har ordbajsat mig igenom tre års studerande borde tre timmar vara en baggis..

En kissrunda med hunden, en dusch och lite virkning på det så är kvällen komplett inför en dejt med sängen..

Imorgon eftermiddag får jag äntligen träffa min älskade vän N som kommer hem från Uppsala. Tillsammans med två tjejer ska vi käka middag på Costas, en grekisk restaurang här i Umeå som har gudomligt god mat. Jag och Ph käkade där i vintras och sedan dess har jag längtat efter ett återbesök.

Natti natti

Två kapitel kvar, sen får jag sätt

7f65d70b5e786e6b64a29a27547f57a7.png

Kolla varifrån!

Två kapitel kvar, sen får jag sätta igång datorn. Är så lätt att fastna på internet att jag gjort upp riktlinjer så att jag ska bli klar med allt skolarbete nån gång..


Början på lappen


Nu har jag kommit igång med min grytlapp. Det började rätt bra, lite svårigheter att få den spikrak i kanterna, men det handlar nog mer om vana än oskicklighet. Gillar färgen helskarpt, rosa självklart! Ska bli en grå kant runt lappen och sen ska jag göra en grå med rosa kant runt. Blir förhoppningsvis fint..

Känns lite gammalt att säga Syjunta men det är ett passande ord. Ikväll var vi fyra tjejer som träffades, två målade tavlor medan R och jag virkade. Sen bjöd R på en väldigt god smulpaj med röda vinbär och äpple samt en annan kaka med kardemumma och choklad som hade röda vinbär på toppen. Mycket gott!

Nu känner jag inte alls för att plugga mer idag. Jag vill bara sitta med mitt handarbete och pilla, men lite till ska jag nog anstränga mig. Annars blir jag väl aldrig färdig med den där boken. Har ju ett paper som ska göras också.. Suck!

Glömde halva fejset

På morgonen i det här hushållet sker allt på lite olika sätt varje dag.

Imorse började jag med att klä mig, så långt blev allt rätt. Sen gick jag på en promenix med Taiga som skedde i någon slags trans som det alltid gör på morgonen. Jag måste lixom räkna hur många bajspåsar jag har med mig tillbaka när jag kommer in så att jag vet att hon åtminstone bajsat en gång. Ja så illa är det faktiskt..

Sen ska alla djur utfodras och det vill jag också minnas att jag gjorde. Efter det fick jag äntligen ägna mig åt mig själv. Det behövdes kan jag tillägga. Gick och la mig med blött hår igår och imorse det stod verkligen åt alla möjliga håll, håll jag inte ens visste fanns. Plattade till det så mycket det gick och fokuserade sedan på fejset.

När jag höll på som värst kom jag väl på något annat som skulle göras så när jag kommer till skolan inser jag att jag glömt att lägga på mascara. Nu låter det som världens minsta problem, men det kändes så naket på nåt vis. Jag är väl inte så väldans brydd om hur jag ser ut inför andra, men det sista jag brukar glömma när jag sminkat mig är just mascaran. Det är ju pricken över i:et.

Ja, en petitess just nu men när jag insåg det kändes det inte bra.

Vi lyssnar på Rix morronzoo. Alice

0-5dfa92ae0b12877a513c1da762d7583a.png

Kolla varifrån!

Vi lyssnar på Rix morronzoo. Alice gick in på djupet i lyssnandet och la sig på radion..


Nattsvart

Nu är det sängdags ögonaböj!

Alla djurens öron är rengjorda och dagens måsten är avklarade..

Imorgon ska jag till skolan för att träffa diskussionsgruppen inför Torsdagens seminarium. Sen en tur till garnaffären för att skaffa lite snygga garner inför kvällens junta.

Plugga är det stora projektet imorgon. Ska läsa 7 kapitel i boken inför Torsdag. Resten av veckan ska ägnas till paperet som ska lämnas in på måndag. Känns skönt att det bara är en termin kvar annars skulle jag inte orka.

Sov Gott!

Något i den här stilen blir det..

0-129175d1783e0ae1fb135cb71c610889.png

Kolla varifrån!

Något i den här stilen blir det..


Den här mattan tänkte jag virka fö

173a8bebca8007b1924fffd8f65102ae.png

Kolla varifrån!

Den här mattan tänkte jag virka först men nu blir det grytlappar istället. Måste börja med något lätt insåg jag.


Virk-junta

Ska hem till mamma en sväng och hämta ett mönster till en matta som jag ska virka av plastband. Mammuten har gjort vita runda mattor, jättefina. Så jag tänkte att jag skulle försöka mig på att göra en jag också.

Råkar vara så att R + några andra tjejer har bildat en "syjunta" och ska träffas varannan tisdag fram till jul och det vore perfekt att vara med på då man behöver små avbrott från skolarbete för att orka med.

Bildbloggar från mammuten så ni får se mattan.

Ses på en stund..

Sensation för kvinnor!

  • Tycker du att det är jobbigt att gå till affären för att köpa tamponger eller bindor vid den där speciella veckan varje månad?
  • Får du panik när du inser att mensen har kommit och du är utan och måste stoppa toalettpapper i trosan för att kunna gå på affären och handla samt riskera läckage i kassakön?

  • Är du en miljökämpe som vill förhindra den globala uppvärmningen?


    Bilden är lånad från http://www.mooncup.co.uk


    Då finns lösningen i den lilla silikonmojjen ovan. Den är miljövänlig och speciellt utformad för oss som vill leva ett enklare liv.

    Min kompis tipsade mig om denna för ett år sen men det tog ett bra tag innan jag slog slag i saken och införskaffade en. Jag har använt min i ca 3 månader nu och kan inte mer än lovorda den och tycka att det är den enklaste lösningen någonsin!

    När man får sin mens viker man ihop koppen enligt instruktionsfoldern som medföljer, för in den och så vecklas den ut så att ett vacum uppstår. När det gått ca 4-8 timmar, beroende på hur riklig mens man har, tar man ut den och tömmer innehållet i toaletten. Spola sen ren den under varmt vatten och för in den igen. Den går även bra att ha under natten då den inte påverkar dina slemhinnor negativt.

    Det medföljer en liten tygpåse att stoppa den i när menstrationen är över. Och det enda du behöver göra är att koka den i ca 7 minuter i en kastrull så är den redo att använda nästkommande månad. Mycket enkelt och miljövänligt.

    Vid första anblick kan den verka stor och bökig att föra in, men man lär sig väldigt fort vilka sätt som fungerar bäst. Det långa röret som sitter under koppen är för att man ska kunna ta tag i koppen och på så vis få ett stadigt grepp, den klipper man av när man provat ut den första gången. En menskopp sitter nämligen inte lika långt in som en tampong och röret kan skava om man inte klipper av den en bit.

    Så vad kostar den lilla silikonpluppen då?
    Jag köpte min på en hälsokost affär här i Umeå och där kostade den ca 400:- men den finns även att köpa på den här sidan. Där finns det även mer information om hur den fungerar och vilken modell man ska köpa beroende på om man fött barn eller inte samt om man är under eller över 30 år.

    Tänk er detta som en investering. Ett paket tamponger kostar ca 45:- + eventuella nattliga skydd. Så i runda slängar 90:- beroende på hur riklig mens man har. Så kostnaden för Mooncup har man tjänat in rätt snabbt om man tänker att den håller i flera herrans år..

    Skulle ni kunna tänka er att köpa denna enkla produkt?

"Tjejen som kan tala med hunden" - Mogi-style

Om jag hade vetat bättre hade jag önskat mig diciplin vid födseln, diciplin och tålamod. Jag blir less så fort jag öppnat boken för att jag vet att det är apa-länge tills jag får göra något annat. Skit!!

Har tagit en liten brejk från läsandet nu och besvarade just en kommentar när jag kom på det..

De flesta har säkert hört talas om Mogi som skapat egna "ord". Hon använder ord som Schnerty och Perty.. vad fan det nu betyder. Det ä bara en massa hitte-på..
Ja ni kan ju se själva hur intelligent det låter när hon förklarar:

Efter inlägget igår om Digeldotten tänkte jag bjuda på en Icke inspelad version av mina ord. Jag fokuserar inte så mycket på adjektiv utan mer på olika former av sätt att uttala djurarters namn i samråd med min hund så att hon förstår vilket djur jag menar.

Taigas ordlista över olika djur vi kan hitta i Sverige:

Hund - Voffsipoffsingen

Katt - Dissedatten (Uttalas Dissdattn) eller Nissenassen (Uttalas Nissnassn)

 

Ekorre - Ekojjen eller Korren

 

Igelkotte - Digeldotten (Uttalas Digldottn)

 

Fågel - Pippidågeln (Uttalas Pippidågln)

 

Jag vet att ni skulle få er ett rejält skratt om jag spelade in detta, men den tillfredställelsen tänker jag inte bidra med.. det skulle även bidra till att Taiga blev helt galen och skulle tro att alla dessa djur fanns här inne. Det vore katastrof.

 

 


Kottarna

Här på området där jag bor florerar en hel del kottar, igelkottar. I Sandaparken där jag och Taiga går varje kväll är det väldigt dåligt upplyst och jag med mitt dåliga mörkerseende måste scanna gräsmattan efter kottar som irrar omkring innan T hinner dit och nosar på dem. Taiga känner mest till dem som Digeldottar eftersom att jag hela tiden pratar bebisspråk med henne av någon underlig anledning.

Det är mer än en gång som hon hunnit fram innan jag reagerat och man vet aldrig med de där lusfyllda små piggdjuren. Rätt var det är så har hon väl en kotte fastbiten i snoken, eller med piggar fulla nosen så att jag måste till veterinären.

En kväll såg vi en jättefet kotte komma gåendes mot oss, den var inte ett dugg rädd. Den tyckte helt enkelt att vi skulle flytta på oss från gräsmattan där han/hon bodde. Så vi fick gott akta oss, självklart ville Taiga leka, men det satte jag stopp för snabbt som tusan. Övriga lite mindre kottar verkar inte heller så rädda för oss, de har nog vant sig vid alla hundar och människor som trampar sönder stället för dem.

De är hur som helst mycket söta och det är tur att dem är fridlysta för kottar är trevliga små djur som förgyller våra promenader i parken.

Sen vill jag bara tillägga att jag hela dagen skänkt tankar åt killen som blev påkörd inatt på E4:an.. ett tragiskt slut på ett liv som var så ungt. Hoppas att många tänker till innan dem tar en promenad på E4:an i mörkret.

Abnorma livsöden

Tittar på en dokumentär på tv4 som handlar om en familj med ett par 19 månader gamla siamesiska tvillingar som sitter ihop i magen. De delar hjärta som har 7 klaffar och en kammare. Riktiga mirakel. Läkarna kan inte förstå hur de lyckats överleva.

Jag har alltid fascinerats av mänskliga mirakel och annorlunda livsöden. Kanal 5:s serie Outsiders är min absoluta favorit även om ämnena som ibland tas upp är lite knepiga. Outsiders har nu uppehåll, men jag hoppas på ytterligare en säsong. Ämnena kan ju knappast ta slut. Konstigt folk finns det överallt!



Underliga saker

En 24-årig man avled inatt efter att ha blivit påkörd av en bil på E4:an i södergående riktning.
Det väcker många frågor när man läser artikeln på vk.se. Vad gör man traskandes på E4:an mitt i natten? Sorgligt att sånt ska behöva hända..

Inatt har jag sovit som en prinsessa, vaknade av att Alfons kom och ville gosa lite och det fick han självklart. Nu ligger jag som en strandad val i soffan och funderar på om jag inte ska ta mig lite frukost..

Skulle vara skönt om det fanns en uppdukad buffé..



Vad hände?

Förlåt för den rent utav usla uppdateringen i helgen. Har haft lite att göra så bloggen har fått ta lite stryk. Har haft lite idétorka också för den delen..

Imorse mådde jag hyfsat förutom att jag vaknade flera gånger under natten av att jag inte kunde andas. Var helt igentäppt i näsan. Jag som bara trodde att jag blev så av vin blir det även av öl numera, konstigt!
Hade planerat att äta lunch hemma hos Ph eftersom jag lämnade bilen där igår, han skulle bjuda på pannkakor så jag och Taiga traskade ända från Haga till Teg. Det blev en ordentlig promenad och som tur var fick vi åka bil hem.

På väg hem gick jag in på Expo och köpte en jättesöt godisskål till H som fyller år på Måndag. Hon har haft födelsedagsfest ikväll så hon fick skålen med godis i + en make up rådgivning på Body Shop. Cyklade till H vid sjutiden redo för en kväll på dansgolvet. Vi åt tårta och hade jättetrevligt. Eftersom att H kom hem från Grekland imorse hade hon köpt Ouzo med sig hem. Hon bjöd och jag ville självfallet smaka, men det skulle jag inte ha gjort. Började må jättekonstigt efter bara en stund och insåg att det inte skulle bli något dansgolv ikväll.

Känns på ett sätt lika bra. Då mår jag bra imorgon och kan få lite saker gjorda. Tänkte ta tag i lite saker här hemma som borde åtgärdas + att jag borde plugga ordentligt. Har ett stort seminarium på Torsdag som ska förberedas + att ett Paper ska lämnas in nästkommande vecka som jag inte ens påbörjat. Det börjar dra ihop sig..

Nu ska jag bege mig mot sängen och ligga en stund på spikmattan, min rygg har börjat spöka igen.

Förfesten

Ph har haft inflyttningsfest ikväll. Trodde inte att jag skulle ha speciellt roligt, men jag hade riktigt trevligt. Det blir lite vad man gör det till. Tror däremot att anledningen för att personer fann mig mer "vanlig" var för att jag drack några öl. Vid tidigare tillfällen har jag inte kunnat dricka pga Taiga, men ikväll kändes det som att jag kunde offra mig.

Startade dagen på skolan med en väldigt intressant föreläsning. Innan dess hade jag och min grupp arbetat lite med våra diskussionsfrågor inför seminariumet. Efter skolan åkte jag hem, gick ut med Tiaga i vanlig ordning, slappade en stund framför Farmville på Facebook och efter det tog jag och Alice en liten tupplur i soffan innan det var dags för att göra sig klar inför kvällen.

Tog bilen till Ph, imorgon ska jag och Taiga promenera dit och bli bjudna på pannkakslunch och sen köra hemåt.

Imorgon ska HC ha födelsedagsfest  och då det gäller att tagga till ordentligt. Av den anledningen åkte jag hem efter Phs inflyttnings-förfest. Förfesten brukar ändå vara roligast..

Nu ska jag börja runda av och lägga mitt tunga huvud på kudden. Ska bli skönt med lite sömn.
God Natt på er!

Stresshantering

Idag har jag varit i skolan hela dagen förutom en snabbis hem på lunchen för att gå ut med Taiga.

På andra halvan av dagen har vi haft den berömda Strimman. Personlighetsutveckling inom utbildningen som världens härligaste lärare har hand om.

Idag fick vi ge varandra handmassage, göra skulpteringar av oss själva, värderingsövningar, avstämmningsövningar och allt i Stressens tecken. Vi gjorde även en jättehäftig övning som hette Hinken. Man skulle blunda och sträcka ut armarna rakt fram med handflatorna uppåt. Sen fick vi information av läraren om att vi "hade en hink" i vänstra handen. Den fylldes sedan på med sand och blev tyngre.. När övningen var över var min vänstra hand mycket längre ner än den högra även fast det varken fanns hink eller sand i handen..

Det här var näst sista strimman på utbildningen och det kändes lite vemodigt att det faktiskt är slut på det roliga snart. Om det är något man sett fram emot i skolan så är det Strimman. Det har varit väldigt utvecklande både som grupp och individuellt. Det är verkligen något speciellt..

Nu ska jag traska ut med Taiga och sen ska jag sätta mig och läsa två Kapitel som vi ska diskutera i gruppen imorgon. Jag vill hinna göra det innan Idol börjar..

Arrividerci amici!

Fråga Olle dokumentären

Sexarbetare är på tapeten i kvällens dokumentär.
Jag kan inte låta bli att titta även om min åsikt om detta "yrke" inte är så positiv.
Känns lite som förra veckans dokumentär och den här hör ihop..

Förra veckan handlade programmet om Porr, man fick följa med bakom kulisserna när de filmade in en porrfilm och jag kunde inte sluta irritera mig på killen som hela tiden både naken och påklädd pillade sig på snoppen. Att han inte fick skavsår är ju ett under, han pillade verkligen hela tiden. För att "hålla igång" antar jag.. Sen att hans frukost bestod av en kopp kaffe, två ägg och Viagra förvånade inte speciellt mycket.

Ikväll får vi se när reportern träffar sexarbetare både i Sverige, Danmark och Storbritannien.
Det är förvånande att lyssna på vad de egentligen har att säga om sitt yrke. Danskan påstår att det är det bästa yrke hon någonsin haft, man undrar ju vilka typ av jobb hon har erfarenhet av..?

Båda dokumentärerna hittills känns "förfinade" på något sätt, man skildrar inte den andra sidan av myntet. De som faktiskt utnyttjas, där droger finns involverade..

Vad tycker ni som såg dokumentären?

Som vanligt..

Den här dagen har varit den minst produktiva på länge. Har bara suttit och lallat runt på internet, varit ute med Taiga och tittat på Royal Pains och första avsnittet av Gossip Girls tredje säsong.

Gossip Girl var precis lika spännande som förväntat. S hade skapat skandaler i sommar, B & C har en underlig relation och D har blivit snyggare än någonsin. Jag har ju en förkärlek till lockigt hår..

Jag och Taiga tog en skogspromenad i Gammliaskogen runt elljusspåren nu på eftermiddagen. Vi träffade en kvinna med en ettårig Saluki-hane. Han var ovanligt stor för att vara Saluki, men jättefin. Taiga och Salukin sprang runt och lekte en stund med mig springandes efter eftersom att jag inte vågar släppa henne lös. När de hade lekt en stund så var det dags för oss att gå skilda vägar. Då utbytte vi regelmässiga kommentarer och när kvinnan säger:
-Ja det här var ju trevligt! med ett leende på läpparna.

Vad säger jag då? Det normala skulle vara att säga:
-Ja det var trevligt, vi kanske ses fler gånger..

Men jag sa.. här kommer det..:
-Tack!

När jag hörde mig själv säga det och gå därifrån ville jag banka skallen mot ett kraftigt träd..

Recept på en trevlig kväll

För att ha en riktigt trevlig kväll krävs det mycket gott att smaska på, en eller flera goda vänner och en massa massa skvaller.

Igår åt vi som sagt den extremt goda vinbärspajen, chips med laktosfri dip som blev lika hård som flinta, drack coca cola (vinet uteblev av olika anledningar), snackade en massa strunt och hade väldigt väldigt trevligt. Det kändes skönt att träffas utan att hela tiden prata skola även om det ämnet berördes några gånger.

Tänkte att jag skulle lägga ut receptet på pajen ifall att det är någon av er som har en rödvinbärsbuske full med bär som blir övermogna om några veckor.

Vinbärspaj


150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 krm salt
1 krm bakpulver

1. Sätt ugnen på 225 grader och smält smöret.
2. Blanda samtliga torra ingredienser och häll i smöret.
3. Rör ihop degen snabbt.
4. Tryck ut degen i pajformen och häll på bären, sockra lätt om det behövs.
5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
6. Låt svalna, servera med vaniljvisp eller glass.

Ät och njut av en syrlig med härlig upplevelse!

Tyvärr kom jag inte ihåg att ta en bild innan vi högg på in härligheten men så här ser en halvt uppäten paj ut iaf..

Färska vinbär med vin

Snart kommer CK, då ska vi göra en laktosfri rödvinbärspaj. Jag har just skördat lite i en bunke, vet inte om det behövs mer, men den där busken är oändlig. Det finns hur mycket bär som helst på den.

Det skulle kunna vara en magisk buske, för än om man plockar mycket så märks det aldrig..
Ikväll ska vi dela på lite rödtjut och snacka dynga så att det bara skriker om det.. ska bli roligt!
Imorgon ska jag ta mig i kragen och plugga. Kan ju inte gå runt och drälla när skoljobb ligger och väntar.. men motivationen är inte den bästa. Snarare den sämsta, jag har ingen alls.

Vad göra?

Stojjiga barn

Jag hade nog glömt bort hur det var att gå i andra klass på lågstadiet.. Men direkt jag kom in i klassen backades tiden tillbaka och jag blev lika liten som barnen som satt i bänkarna. Lite för stökigt för min smak, men jag höll ut.

På mattelektionen fick barnen en uppgift att lösa med hjälp av en bild matteboken. Jag fick sitta med en tjej och hjälpa henne. Hon var duktig till en början, men efter att hjärnan jobbat en stund gick det tyngre att tänka. Tillslut ville hon att jag skulle säga svaren. Såklart försökte jag vara så pedagogisk jag bara kunde men det var inte lätt att få henne att förstå. Det krävs en hel del kunskap för att göra det förståeligt. Svårt..

Efter mattelektionen var det dags för lunch i matsalen och A bjöd mig på en regelrätt skollunch. Det var lika smaklöst som jag minns det. Men som "vuxen" var det bara att föregå med gott exempel och trycka i sig det man tagit för sig. Något som skulle föreställa köttgryta med potatis och sallad landade i magen och samtidigt pepprades jag med komplimanger och frågor av barnen från klassen. De undrade var Ph höll hus och om han var snäll. Mycket söta!

När jag kom hem tog jag ut Farmen på gräset här ute. Det var väldigt spännande för missarna som var ute för andra gången i livet..

 


Taiga höll ställningarna på gården som den erfarna i gruppen..


Det var väldigt mycket att inspektera..


Taiga tog uppgiften på fullt allvar och såg grym ut..


Jag själv hade fullt sjå samtidigt som jag drack kaffe.. pjuh!


Matteläxa?

Nu pyser jag strax iväg mot skolgården. Matte står på schemat och vi ska diskutera om något i grupper, vad återstår att se.. Jag hjälpte A att rätta matteläxan i Söndags, de är riktigt duktig. Det är väldigt lätt matte faktiskt.

Kommer tillbaka om ett par timmar..

Besök i 2:a klass

Imorgon ska jag besöka min svärmors jobb. Hon arbetar som lärare i en 2:a klass som jag ska hälsa på. Får höra mycket om barnen i klassen så det ska bli roligt att se vilka härliga ungar hon spenderar dagarna med. Jag ska inte alls vara där speciellt länge och i stort sett bara sitta och lära mig saker som jag missade när jag gick i 2:a klass..

Jag kommer säkert att vara lite nervös imorgonbitti, barn har en tendens att ställa de mest underliga frågor samt vara mer ärlig än vad man hoppas få höra.

Börjar fundera på vad jag ska ta på mig, man vill ju inte skrämma de stackars barnen..


Gitarrfreaks, se hit!

Vill ni veta allt om gitarrer som gitarrbygge, reparationer, övning, utrustning, musiktips och mycket, mycket mer??

Då ska ni gå in och kolla på http://alltomgitarr.blogg.se

Läs och begrunda!

Tätat fönster

Jag är så fixig av mig. Mamma kom hit och vi hjälptes åt att med hjälp av vad vi trodde var tätningslister täta fönstren i huset. När min morbror kom förbi förklarade han för oss att det var dammlister vi satt in.. typiskt!!

Nu börjar kändisdjungeln, jihuu! Ska poppa lite popcorn och parkera arslet i soffan och med en glad min se "Kändisarna" plågas.. speciellt den där Catarina som jag stör mig lite på.

Vi ska tydligen ut på promenad nu.

-9f74fd2019a4f7a03e7aa618ea6518e.png

Kolla varifrån!

Vi ska tydligen ut på promenad nu.. Det är bara att rätta sig i ledet och greppa kopplet.


Sitter i en sjuk bilkö. Alla verka

6d447b531a6c47ba1306c56e4360be20.png

Kolla varifrån!

Sitter i en sjuk bilkö. Alla verkar vara ute och köra..


Örondroppar

Jag ska bege mig till stans absolut bästa djurtillbehörsaffär idag, Arken Zoo även kallat Zoocenter. Jag ska köpa örondroppar till mina fyrbenta små krabater. Det är nämligen så att med sig från mamman har kattungarna fått öronskabb.

Det är ingenting farligt, men lite obehagligt för de små. Det smittar tydligen väldigt mycket så att Taiga också ska få sig lite droppar så ifall att hon också fått det ska bli fri från besvären.

Men visst låter ändå öronskabb riktigt illa? Det ser ut som att katterna har fått kaffesump i öronen, som ett svart gojs. Hoppas att det är lätt att droppa, annars kan det bli en kamp som med avmaskningen.. usch!

Farmville träsket

Jag är fast i Farmville på Facebook. Det är riktigt beroendeframkallande.
Jag sitter mest och sår mina pumpor och aubergines. Lite jordgubbar blir det också..
Finns det någon "Hej jag heter Angelica och jag är beroende av Farmville" anonymgrupp tro?

Kändisdjungeln

När vi var hos Phs mamma igår kikade vi på Kändisdjungeln och bevittnade när hovreportern Catarina Hurtig i en tävling skulle äta en lunch bestående av:

Fiskögonsoppa - ett enda stort öga i någon äcklig sörja.
Mjölmaskar - massa små maskar på ett fat.
Kackerlackor - två gigantiska kackerlackor.
Daggmaskpasta - daggmaskar i äckligt slem.
Varanpenis - varanen har 2! penisar.. sug på den/dem du!

Hon hoppade sedan över ett get-anus och en får testikel och klarade inte hela tävlingen men fatta att hon åt, det trodde jag aldrig skulle hända. Lilla östermalmsbruttan som hela tiden pratar om champagne och hur hon saknar Östermalm. Det kanske är ett rävspel, vad vet jag..

Det jag däremot vet är att jag måste se ikväll när Thorleif från dansbandet Thorleifs hängs upp på Olyckohjulet.
Jag tycker inte att produktionen är speciellt bra eller att det ser ut som att dem är i en riktig djungel, men ändå måste jag se vad dem utsätts för, vad är det för typ av störning?

Listerna är uppe!

Nu har jag hamrat som värsta Byggare Bob!
Listerna i badrummet sitter uppe och nu kan jag njuta av mitt färdigställda badrum.

Tydligen har jag upprört någon från gårdagens inlägg och jag ber om ursäkt för det.
Du vet vem du är, vi pratades vid på telefon!
Har även framfört mina klagomål från gårdagen till den berörda butiken samt redigerat inlägget, hoppas att det ska vara till någon tröst att ungefär ingen hade hunnit läsa..

Vid upprörda tillfällen kan man inte alltid tänka på allt.. men ingen är perfekt.

Ikväll blir det middag hos svärmor och nu ska jag ge mig själv en välförtjänt dusch. Det är jobbigt och svettigt att hamra med armen över huvudet. Jag är nog inget snickar-material trots allt..

Bloglovin?

Jag har skaffat mig ett sånt där Bloglovin konto som håller reda på vilka som uppdaterat sina bloggar så att jag slipper skutta runt på alla miljaders bloggar jag vill läsa i hopp om att det är skrivet något nytt.

Jätte finurligt tycker jag som egentligen ratat allt som har med prenumenationer av bloggar (kostar självklart ingenting) att göra. Jag har bara inte orkat lära mig hur man gör. Men snacka om att snurra runt i nattmössan. Det är hur smidigt som helst.. jag erkänner, jag har varit trångsynt och gammalmodig.

Så för er som vill prenumerera på min blogg finns en liten knapp här till höger någonstans --->
För att kunna prenumerera måste man skapa ett konto, men det går väldigt snabbt..

Så tveka inte, starta ett bloglovin-konto och förenkla era liv, och glöm inte att prenumerera på min blogg!

Vaken

Sitter och äter frukost samtidigt som jag lyssnar på Rix Fm på radion. Det är Rix Morgon Zoo:s inslag från tidigare i veckan. Hur bra som helst!

Efter frukosten ska jag börja ta tag i listerna i badrummet. Det här bara måste åtgärdas nu. Har sagt flera dagar i rad att jag ska göra det. Men nu, NU blir det av..

Vad ska ni göra idag?

Ny favoritserie?


Royal Pains.
Såg en bit av säsongens första avsnitt.
Verkar vara en riktigt bra serie som bjuder på både det ena och det andra.
Det blir att se fler avsnitt..

Playtime

Snart kommer Em & N hit. Vi ska spela lite sällskapsspel och, om jag får min vilja igenom, se på Kändisdjungeln. Jag har just sett första avsnittet från igår på Tv4 Play och nu måste jag ju bara få se Jannike Björling bli levande begravd med hennes restylanefyllda läppar och silikonfyllda bröst. Det kommer att bli en skrattfest!

Har faktiskt stekt pannkakor till middag idag, det är en bedrift om man heter Angelica kan jag lova. Jag har klappat mig själv på axeln och tackat för den goda maten. Men gud vad svårt det är att vända på den där rackarns pannkakan. Den blir ju helt skrövlig.. måste nog träna på det där. När man får barn sen ska man ju i stort sett vara fullblodsproffs på att göra tunnpannkakor..

Eureka!

Istället för att sitta och söka på webben efter en burk för kattmaten så bestämde jag mig för att åka till några små butiker i norra delen av Umeå. Jag sökte på Jysk (man vet aldrig), Rusta (där finns mycket krafs) där jag faktiskt köpte lite godis och maskindiskmedel för en billig slant. Sen stapplade jag förtvivlad in på Loboo, en djuraffär med en massa saker. Där fick jag en plåtburk från Royal Canin med katter på som numera följde med när man köpte en säck mat. Men eftersom att Royal-loggan stod på burken kändes det inte som det jag sökte.

Svängde in på Coop Forum för att köpa glödlampor och när jag vänder mig om vid glödlamporna så ser jag burken jag absolut måste ha. För 99:- blev den min och nu står den fylld med mat brevid matskålarna och ser fin ut. Det är även tätförslutande lock vilket gör att maten håller sig bättre och inte torkar ut.

Se så fint det blev..

Efter att jag förnöjt hittat min burk så burnade jag vidare till en inredningsbutik i närheten för att se om de hade kvar kaffekopparna för 9:-/st som jag köpte för några veckor sedan. Jag köpte fyra då och tänkte köpa fyra stycken till. Jag hoppades innerligt att den manliga expediten som jobbade där förra gången inte skulle jobba idag. Men se, en sån tur hade jag självklart inte.

Det måste berättas för att förstås..

Förra gången jag var på butiken var jag ute efter en present till min vän R som fyllt år. Jag köpte ett sushi-set med skålar, tabletter och pinnar. När jag lägger upp varorna på disken börjar den där expediten undrade om min kompis gillade sushi (annars hade jag väl inte köpt det..?). Han samtalade med mig oavbrutet rätt länge innan jag äntligen fick betala, hela situationen var konstig. Men ännu konstigare skulle den bli. Han frågade om jag ville slå in min present vid deras omslagsbord, och det ville jag väldigt gärna så jag tackade för mig och tänkte att nu lämnar han mig säkert ifred.

Nä så långt skulle jag inte ha tänkt. När jag som bäst står och krullar snöret så hör jag från min vänstra sida hur någon skriker högt och tydligt - HUR GÅR DET FÖR SUSHI-TJEJEN?? Då står människan och klänger ut över disken och kollar in hur jag slår in min present. Då fick jag fick känslan av att han stötte lite på mig. Men efter idag tror jag att den där killen har andra problem..

Idag när jag kom in i affären står han, naturligtvis, och plockar upp jättefula djurmuggar på samma bord som muggarna jag tänkt köpa står på. Jag var alltså tvungen att gå fram till där han står. Jag fasar över att han ska säga något, men den tanken hann knappt tänkas klart innan han frågar om jag vill ha en sån där förskräckligt ful djurmugg. -Nä tack jag behöver ingen sån, svarar jag.

Han fortsätter att mala på om djurmuggarna tills jag pekar på mina tilltänkta muggar och denna diskussion äger rum:
A - Dem här muggarna är jättebra tycker jag.
Exp -  Mjaa, billiga är dem ju..
A- De är jättegoda att dricka ur..
Exp - Jag trodde det var innehållet som skulle vara gott?

Jag lämnar bordet och djurmuggarna och går mot kassan. Och eftersom att han är den enda som verkar jobba på det där bygget så följer han naturligtvis efter.. När han slår in muggarna passar han på att fråga om jag är kaffedrickare. Ehmm.. ja vad tror du?? Men inte nog med det..
Jag betalade med kort och då ska man trycka ner det där chippet. Jag frågade efter en stund om jag kunde dra ur kortet ur maskinen och då får jag dagens mest arroganta svar:
-Ja, du blev ju godkänd..

Han sa det med en ton som om jag vore en komplett idiot.. vilket han sedan avslutade med att fråga om jag var en miljöbov och ville ha en påse. Jag slet tag i mina muggar och stegade ut ur affären.. sämre bemötande har jag aldrig fått!!


Kattmats-h*vete!

Det är roligt med katt, absolut!
Men kattmaten? Jag fyller på skålen flera gånger om dagen eftersom att dem växer så det knakar så behövs det.
Jag tycker däremot att påsen inte är så rolig att ha på bänken och skulle vilja hitta någon matchande (såklart rosa) burk som är ämnad för kattmat med tätförslutande lock helst.

Någon som har något tips på var man hittar en inte för liten burk för missarnas mat?

Konsert med Glenngordon

Vilka grabbar och vilket röjj!
Var helt hänförd av gitarristen (han till vänster på bilderna) som spelade solo med gitarren bakom huvet.. lite dålig förklaring men det var sjukt coolt.

Jättebra coverlåtar och alla på scenen och i publiken hade monsterkul!

Tog lite bilder men eftersom att det röjjdes som aldrig förr så blev kvalitén lite dålig..


Observera att min svåger sitter bakom trummorna och är heltaggad!


God Natt!

Nu är jag hemkommen från en jätterolig kväll på Studion, Folkets Hus där Glenngordon rockade asset av de flesta. Jag hade riktigt roligt, så roligt att mina handflator är trötta och röda av allt klappande.

Coverband är helt klart underskattade!

Nu är det sängen som kallar.. ett mysigt täcke och lite sudoku innan jag stänger fabriken för idag.

Ses imorgon!

Före & Efter

Satt helt uttråkad och peppade inför utgång med lite musik då jag ser mig själv i spegeln och inser att lite spackel på det där så. Det blir lite skillnad..

Före


Efter


Hoppas att alla får ett trevligt avslut på fredagen!

Efterrätt

Har testat Ben & Jerry's Mango Berry Swirl. Jag och Ph smaskade på den igår samtidigt som vi kikade Idol och mös i allmänhet. Ph tyckte inte att det var någon större hit medan jag gick igång på den direkt. Den är inte för söt och inte för sur. Helt perfekt om man gillar mango.

Tänkte att jag skulle berika min fredagkväll med en liten glassupplevelse..

Vilken är eran Ben & Jerry's favorit?


Kaffe med Bobby & Hello Kitty

Har varit en sväng hos min vän Embra och hennes lilla familj. Fick läsa böcker för hennes helt ointresserade son och blev bjuden på en baota bulle och kaffe, mycket gott! På golvet i vardagsrummet fanns en massa barnleksaker, högst naturligt hos en barnfamilj. På sidan av alla leksaker hittade jag en leksak som jag aldrig fick när jag var liten fast jag så gärna ville ha en. Var tvungen att ta Maxwells Bobby Car på en liten provtur runt golvet där för att återuppliva gamla minnen. Man kan väl säga att jag har blivit lite för stor för att leka med den.. men jag hade roligt ändå!

Just innan jag skulle åka hemåt fick jag en liten Hello Kitty docka som Embra virkat åt mig. Är den inte hur söt som helst?! Hon är inte helt nöjd, men jag skulle aldrig någonsin kunnat gjort den bättre. Nu pryder den insidan av min bil, Muppen. Den passar jättefint tillsammans med filten jag satt i baksätet. Tack Embra!!

Ikväll blir det nog att gå på konsert och se bandet Glenn Gordon där Phs brorsa Isse spelar trummor och min vän J:s kille sjunger. Är inte superpepp, men hoppas att den kommer ju närmare kvällen kommer.

11 Septemper 2001


Jag minns att jag satt framför tv:n och flippade mellan kanalerna efter skolan. Jag gick då på gymnasiet och sysselsatte mig oftast med det efter skolan. Det var strax efter tretiden som jag såg bilderna och först fattade jag inte riktigt vad det var jag såg. Jag kunde inte förstå omfattningen av det hemska som skett. Men ju mer jag tittade så förstod jag och det kändes så fruktansvärt. Hela kvällen satt vi och såg program efter program. Speciellt minns jag hur de svenska reportrarna pratade om den man som hade filmat allting från en annan byggnad och att han var svensk.

Dagarna efter händelsen var omskakande när det på varje löpsedel stod om personer som fortfarande saknades och förödelsen i New York. Det pratades hela tiden om det hemska men som med allt annat så rann det ut i sanden. Men varje år påminns man om dagen då man satt och såg människor dö direkt i tv..

Grundlurad

Jag känner mig lurad på konfekten just nu. Handlade lite förnödenheter på närbutiken här i stadsdelen igår och med mig hem råkade jag få med mig ett paket cookies med non-stop. De såg så goda ut att jag inte kunde motstå frestelsen.

Kände kaffesuget och tänkte berika upplevelsen med en liten cookie. När jag sedan öppnar paketet och drar ut plastfatet blir jag så himlarns besviken. Cookien ser inte alls lika smaskig ut som på bilden, ser ut som att kakmonstret varit framme och trampat, slickat och våldfört sig på min lilla godbit.

Falsk marknadsföring kallar jag detta..

Nu kanske inte den här bilden kan skildra exakt hur stor skillnad det är på cookien i jämförelse med pakekets bild men det är STOR skillnad. Jag kan väl inte påstå att det var något större fel på smaken, den var faktiskt så god att jag tog två. Det sägs ju att man även äter med ögonen så vid det här tillfället var blunda att föredra.

Tipset jag vill ge är: Ät och njut av cookien, men för guds skull, blunda, blunda blunda..


Slumpade Mihi

Sökte förbrilt på google och höll på att få fnatt när jag äntligen kom in på en jättegullig sida som heter Mihi. Klicka på loggan och kolla in alla söta smycken och smyckeshållare som sidan har.

Själv fastnade jag för lite allt möjligt och kommer definitivt att besöka sidan igen..

Hello Kitty smyckesstället var supergulligt, men tyvärr var den för örhängen och jag letar en till halsband. Även det rosa rosetthalsbandet med tillhörande örhängen var jättefint!

Nu måste ni bara gå in..


Fejjardag

Nu har jag dammtorkat hela huset, dammsugat och torkat golven. Just nu sitter jag och torkar svetten ur pannan, det är slitigt att gnida på det där viset non-stop. Har köksbänken och skåparna kvar att torka av men jag ska låta golvet torka först. Köket är alltid en station för sig själv, är mycket mer pill och gnid där. Spisen och diskhon är mina fasor i hela städmomentet faktiskt. Toaletten är inte i närheten av så jobbig.

Under själva städandet går jag med inställningen att man måste ha fina städgrejer annars blir det trist, så jag har införskaffat städgrejer i min favoritfärg. Och att sedan till dessa städatteraljer klä sig matchande.. ni kan ju tänka er vilken rosa virvelvind som fejjar här hemma..



Nu ska jag surfa runt lite efter ett snyggt smyckesträd. Har ni något tips på smyckesträd får ni gärna skriva en rad.

God morgon, God dag eller nåt

Jag är iaf uppstigen från den varma sköna sängen. Blev uppjagad vid 9-tiden av Taiga som hade bråttom ut och göra morgonbestyren.

Kände mig mer död än levande, men bevisligen lever jag fortfarande.
Styrde upp lite god frukost för en stund sen. Har fått någon liten hang-up på äggmackor med Kalles kaviar. Tycker att det är så gott tillsammans med en kopp Lady Grey te.

Brukar försöka göra frukostarna jag äter ensam lite roligare med att lägga upp äggen på någon festlig tallrik. Så idag tog jag en tallrik som jag har haft sen jag var en liten liten skit. Det är ett sånt där mat-set med tallrik och skål för barn. Numera finns det med en massa seriefigurer på och det är bara att välja o vraka. På 80-talet vet jag inte riktigt hur mycket man satsade på sånt, min är iaf beklädd med en höna med några kycklingar.

Men jag minns att jag tyckte att tallriken och skålen var jättefina. Och ju mer jag åt desto mer kycklingar kunde jag se. Så tydligen funkar vilket osnyggt motiv som helst..

Idag är planen att röja här hemma och dra en sväng med snabeldraken. Kanske t.o.m torkar golven om jag orkar. Ja, var börjar man egentligen..

Kan även meddela att gårdagens besök och antalet kommentarer är rekord.
1946 unika besökare och 101 kommentarer. Roligt tycker jag!


God natt!


Nu kryper vi isäng.. sov gott!

Nallebjörnen i tv-soffan

Är inte Anders Bagge hur mysig som helst?!
Han skulle man vilja sitta och titta på Idol med samtidigt som man löser världsproblemen. Jag tror att om alla var lika mysiga som Bagge skulle det inte finnas någon ondska.
Dela på en skål chirre och dirre och zippa Cola som om det inte fanns någon morgondag.

Jag hade bestämt mig för att inte se den här förnedringen med Idol i år, jag sitter ändå bara med skäms-kudden och vill dö inombords. Men av någon outgrundlig anledning sitter jag här och glor ändå. Jag längtar redan till veckofinalerna där man åtminstone vet att det inte finns tondöva som sjunger.

Och jag delar väl resten av Sveriges åsikt när jag säger att folk borde ha mer självinsikt än att gå på audition och INTE kunna sjunga. Ut med packet!!


Försök till fotogeni

Det är något inbyggt i min hund. Direkt man riktar en kamera mot hennes huvud vänder hon på snoken och tittar bakom henne.

Så här kan det se ut..

Ibland måste jag för att få till en bra bild hålla i huvudet och själv pressa in min nuna på foto samt prata med henne samtidigt.

Så här kan det se ut när det inte lyckas speciellt bra..

Hon ser närmare halvstrypt ut och i nästa stund springer hon ifrån mig och jag lyckas att få till en som hon ser farlig ut på..

Men egentligen är hennes sinnesstämning den här..

Taiga aka Vargen är hennes namn..


Snart kan jag börja palla från gra

739b83aada3466e49428dd068501c3bf.png

Kolla varifrån!

Snart kan jag börja palla från grannens äppelträd..


Debatt om kändisar

Gick in på blogg.se och ser plötsligt hur det ramlat in en massa kommentarer om kändisbloggar. Går sedan in på statistiken och får en chock. Samlar mig och backar tillbaka till inloggningssidan där jag får se att mitt inlägg om vilka kändisbloggar jag läser är länkat till under rubriken Debatt och en bild på Katrin Zytomierska käkandes på en tårtbit. Det var verkligen inte menat som en debattartikel men folk tar det verkligen på allvar.. kul!

Roligt att många kommenterat och att ni har en åsikt! Fortsätt gärna med det och berätta om det är något speciellt jag borde berätta mer om..?

Armbandshysteri!!

Jag har utvecklat någon form av dragning till armband på senaste tiden. Det enda jag tittar på just nu är just armband..
Hos Cocoo.se hittade jag några riktigt fina som jag blev lite sugen på, titta kan man ju alltid. Märk väl att jag hittade ett halsband också..


Berlockarmband som finns i flera fina färger
195:-

Fågelburshalsband, finns även i silver
245:-

Coolt läderarmband finns i fyra olika färger
245:-

Armband med änglaberlock
165:-


Effektiv shopping

På 45 minuter hade både jag och R hittat en hel drös med kläder, provat, betalat och stod klara vid kassan.
Det kallar jag effektiv shopping!

Vi fick prova kläderna i hallen brevid en nödutgång. Det fanns inga provhytter över och eftersom att det bara är kvinnor där är det ingen som direkt höjer på ögonbrynen om man slänger av sig kläderna mitt bland kläderna. Det är varje mans drömställe förutom kläderna då förståss..

Som jag skrev tidigare så var jag ute efter någon mysig kofta.. och hon som söker hon finner!


För 200 pistoler fick jag med mig denna skönhet hem. Den är makalöst skön och mysig!


T-shirten kostade 50:- & Toppen kostade 120:-

Jag såg att t-shirten fanns i flera färger när jag tog den från ställningen och tänkte gå och hämta någon annan färg men gamarna hade varit där och rensat. Så jag kom bara hem med en..

Det är galet vad folk är ego när det kommer till rea och billiga kläder. Vissa stod och slet och rev som hyenor. Men idag var det nästan för mycket folk. Det gick nästan inte att parera mellan ställningarna. När man stod och kollade kunde det rätt som det var komma någon brunstig hårdhänt människa och rev upp just där man tänkt titta. Man måste vara lite tuff och våga använda armbågarna lite vid sånna tillfällen.
Tur var att jag och R va så snabba och kom därifrån med livet i behåll..

Vad tycker ni om mina fynd?

VILA utförsäljning

Jag har egentligen köpstopp i garderoben men nu ska det enligt sms:et jag fått vara Årets största utförsäljning på VILA kläder på Umestan. Självklart måste jag dit för att kika om jag hittar någon mysig kofta eller något annat höstigt för en billig slant. Det är nämligen 50% på ordninarie pris..

Återkommer senare ikväll om jag hittade något..

Snacka om att vara livsnjutare

630a2247d20bdccabe84959f575882c5.png

Kolla varifrån!

Snacka om att vara livsnjutare


Ett måste i barnatider

Alla som har erfarenhet av kattungar vet att dem hamnar på ställen där man absolut inte vill ha dem. I väskan när man ska iväg, kring spisen när man lagar mat, i någon garderob man just tänkt stänga och alltid, alltid hängandes i koftan man just tänkte ta på sig.


Ett ställe hemma hos mig är särskilt utsatt, ett fönster i köket som det står en klivia (jag tror det är en klivia om jag inte minns helt fel) i och den blomman är svårdödad vilket rimmar väl med min blomskötar-plikt. De har även upptäck att det är något brunt och mojsigt nere i glaskrukan som man kan skvätta upp, det är kul - tycker katterna, matte är inte lika road som får plocka upp efteråt. Alfons har även lyckats bita av termometersladden som ligger helt omkullvält där på bilden. Så numera kan jag bara se temperaturen inomhus, och det är ju inte ens intressant.

Ja om jag skulle komma till saken..

Med min förra katt Chili hade jag aldrig några som helst problem med att han åt jord, bet av sladdar eller spatserade på spisen när den var varm. Det är åtminstone ingenting jag minns (det kallas att förtränga tror jag) och jag behövde aldrig använda mig av mitt nu trognaste vapen..


BLOMSPRUTAN!!

Ett mycket effektivt vapen. Jag har fyllt den med vatten och får dela ut några sprut lite här och där under dagen. Det fiffiga med blomsprutan nu är att jag bara behöver ta tag i avfyraren så springer dem för livet. Det är så roligt varje gång jag får dela ut ett sprut, deras ansiktsuttryck är helt obetalbart. Ren avsky och förvåning över vad som nyss hände.. Nu går jag ju inte runt och sprutar bara för att se den roliga minen, jag måste vänta tills de gör något förbjudet först.

Men jag och min blomspruta är alltid redo!


Kändisbloggar jag älskar!

Tänkte att jag skulle dela med mig av mina favvo-bloggar inom kändisvärlden. Ni vet bloggar man läser och innerligt hoppas att personen lagt in ett nytt inlägg. Jag läser omkring 25 bloggar dagligen, allt från Hannah Graaf till Alex Schulman och vissa har verkligen berikats med ordets gåva.

Här är några lästips om man vill få sig ett gott skratt..

Hannah Graafs man Peter - han skriver om familjelivet på ett ironiskt sätt som framkallar många skratt
Alex Schulman - om rollen som nybliven far till lilla Charlie och framför allt om "svinis", mycket intressant.
Katrin Zytomierska - "fuck you right back" säger väl allt?!
Rickard Engfors - den snyggaste kvinna jag vet! Skriver bra om både bu och bä.

Litter Kwitter

Jag har hört och funderat på en sak angående de här fyrfota bäbisarna som jag envisas att skriva om.
Den finns att köpa på coolstuff.se och heter Litter Kwitter.

En typ av avvänjningsgrej så att katterna ska lära sig att gå på toa på samma sätt som vi gör. Det skulle ju vara ekonomiskt gynnbart samt att den där jävla kattsanden är Överallt(!) och den blir jag gärna av med. Processen tar ca 8 veckor och det kan det ju vara värt.

Det följer även med en 30 minuters dvd så att man får en grundlig redogörelse för hur man får missarna att sätta sig på dass och skita.

Litter Kwitter är en tredelad grej. Och det fungerar lite som ett stoppljus.

Man börjar med den röda delen och i den har man kattsand som man i introduktionstillfället lägger på golvet så att katterna vänjer sig vid den först. Sen sätter man fast den på toalettstolen och när katten fattat galoppen så byter man till den gula.

På den gula platsmojjen är det ett litet hål men ändå plats för kattsand så att man inte helt plötsligt tar bort hela upplevelsen med att krafsa sand. Och när katterna hajjat grejen med den gula och accepterat det lilla hålet så är man taskig och byter till den slutgiltiga gröna.

Den gröna har ett gigantiskt hål men en liten ring som sand ska få plats i så att känslan av sand ändå finns fast bajset och kisset hamnar i toan. Och som ni kanske fattat redan så vänjer katterna sig vid den och sen finns bara ringen kvar. Då är det bara att tuta och köra så har man eliminerat sandproblemet i badrummet..

Voila!


Jag ska tänka lite till innan jag bestämmer mig.. känns som att katterna måste bli lite större först.

Sånna där dagar

Jag har haft en sån där dag när man inte vet om man ska skratta eller gråta, känslorna leker i skallen och jag vet varken ut eller in. Mycket tänk handlar om skolan samtidigt som min hjärna inte vaknat från sommarlovet än. Allt känns som ett enda ludd i skallen och tankarna känns tunga.

Det är tur att man i sånna stunder har en hund och ett stycke skog man kan promenera i och sortera dessa tankar så att det blir någon ordning uppe i arkivet. Har varit riktigt fint väder idag och då passade vi på att filura i I20-skogen. Väl där höll vi på att få en slägga i skallen..

Det finns vissa områden som är till för friidrottsatleterna i Umeå på ängarna. Vi träffade självklart på en av dessa i den lilla inhägnade halvformade nätburen. Hon såg nämnvärt irriterad ut när Taiga ville springa efter den där gigantiska järnkulan med det lustiga lilla snöret. Jag försökte besvara blickarna med en leende, men hon såg farlig ut så jag vek undan blicken av ren skräck.

Vi hinner bara komma runt en buske så står det spjutkastare redo att kasta sina gigantiska tandpetare över gräset.. det såg för ynkligt ut. Tacka vet jag landslaget som kan kasta längre än 2 meter..

När jag kom hem med arkiverade tankar kändes det mycket bättre och nu ska jag avnjuta en kväll i soffan tillsammans med ett glas Coca Cola.

Pappersrullens resa

Jag loggade in utan någon som helst vetskap om vad jag skulle skriva. Men så hör jag en duns i trappen som jag inte kunde förklara. Jag går dit och får syn på detta..

Min toalettrulle som stod på sängbordet har blivit förflyttad på något vis.
Och här har vi brottslingen, dock lite suddigt men ni ser nog vem det är..

Sen nappade Alfons på händelsen och tog rullen på ytterligare en liten färd mot köket..

Så nu har jag flera meter toalettpapper som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Att rulla upp den på rullen igen är inte på fråga, nu när den är full i små kattklo-hål och förmodligen beklädd i katt och hundhår.


Tidsfördriv


Igår la jag mig väldigt sent. Så sent att jag kände mig tvungen att sätta alarmet. Om jag överhuvudtaget ska kunna sova ikväll och kliva upp i tid imorgon så bör det bli förändringar här hemma.

Det är lätt att man sover om dygnet när man knappt har några föreläsningar på veckorna. Den här kursen kräver stora portioner självdiciplin vilket jag inte besitter någon överhuvudtaget. Har sedan i Onsdags läst en bok på 150 sidor. Det kallar jag icke kreativt. Läste just klart den första och tänkte börja på nästa som ska vara läst på Onsdag då vi har seminarium på båda böckerna, men ansåg att jag förtjänade lite surfing-tid.

Som ni kanske redan förstått så är jag expert på att unna mig saker för att slippa läsa. Inte för att jag är ointresserad eller tror mig kunna allt redan utan för att det finns så mycket andra roliga tidsfördriv helt enkelt. Tidsfördriv som inte kräver någon som helst ansträngning.

Måste dessutom skriva ett syfte inför en uppgift som ska vara klart i slutet på kursen men syftet ska lämnas in imorgon, det värsta är att jag inte har den blekaste vad jag vill skriva om. Där har ni ett problem people, vad i hela friden vill jag ta reda på?!

Pill och åter pill

Nu har jag pillat klart för ikväll. Tänkte att jag skulle lägga mig i någorlunda tid ikväll, men se hur det gick.
Fastnade med den här designen.. har en bild i skallen på hur jag vill ha det, men tycks inte riktigt komma ända fram.

Jag får sova på saken och göra om och göra rätt imorgon..

God natt på er!

Du är utbytbar!

Den här datorn lever verkligen sitt eget lilla liv. Ibland gillar den mina påhitt och sidbyten och ibland vill den mig bara ont. Som igår när jag ville pilla lite med Photoshop, då skulle den nödvändigtvis uppdatera sig och påminde mig gång på gång att jag var tvungen att starta om det lilla skrället. Jag som var mitt uppe i ett skapande kände tvärtemot, jag blev väldigt irriterad och kände att snart pallar jag inte med det här gamla monstret längre.

Jag har nu kollat lite på andra datorer så att den ska känna sig rädd, mycket rädd att helt enkelt bli utbytt. Och idag gör den inga som helst mothugg när jag vill pilla och greja. Som om den beslutat sig för att vilja tjäna mig några månader till..

Hot är alltså det ändå rätta i dessa situationer. Men om sanningen ska fram så är jag ute efter något nytt och fräsigare än den här gamla skrotniklas. Den är trots allt 3 år och börjar kännas lite old news samtidigt som den är helt brukbar och fungerade (stundtals).

Har kikat lite på 10"s pyttelaptops och det finns en uppsjö av de som verkar bra. Jag som är mycket okunnig om vad som bör fungera bra i en dator så tittar jag naturligtvis nästan bara på utseende och sånt tjej-krafs. Så jag måste nog be någon kunnig i området om lite assistans..

Någon som kan rekommendera något märke är välkommen att kommentera, vilket ni övriga läsare är helt värdelösa på btw (mamma, det betyder "by the way" och gäller inte dig, du är så duktig på att kommentera så)!


Thomas Sabo charms

Har suttit på Thomas Sabos hemsida och trånat efter charms. Ända sen jag köpte armbandet och den lilla hundmatskålen kan jag inte sluta tänka på alla charms jag vill ha kring handleden.

Ph tyckte att det var hutlöst dyrt, men vad fattar han om sånt.. typiskt det manliga släktet. Satt hur som haver och gjorde ett litet kollage, kalla det önskelista om du vill. Finns ju självklart en massa andra fina charms, men det här är några av mina favoriter.

Bilderna är hämtade från shop.thomassabo.com, se länken ovan.


Snabbkurs

Har suttit och webb-kursat med Photoshop. Fick lära mig lite tips och trix.. så jag slängde ihop den här bilden.

Jag vet att alla kan sånt här redan, men jag har alltid varit usel på bildredigering och sånt så nu kan jag iaf lite så att mina bilder kan göras lite tjusigare..

Före

Efter

Jag är väldigt nöjd över att jag både fick mina och Alfons ögon att vara naturlig färg.


RSS 2.0