Göteborg 20 Februari

Tredje delfinalen går av stapeln i Götlaborg dit många av våra tidigare deltagare i festivalen medverkar. Vi har en grupp som numera räknas till inventarierna och som återkommer nästan varje år och några nya stjärnor som vi känner igen och älskar. Den här delfinalen blir nog rafflande..


Alcazar - Headlines
Fjärde gången gillt för den här färgsprakande glamourtrion. Känns mer som att de är fastväxta på den där scenen än att de egentligen någonsin ska vinna. Men skam den som ger sig, heter det väl..
En låt som handlar om skandaler i sann Alcazar-anda. Ännu en hit inför nästa år att se fram emot.

Cruicified Barbara - Heaven or Hell
Det 11 år gamla bandet har som bästa merit spelat som förband åt världsartisterna Mötley Crue. Det är första gången dem medverkar i folkfesten och ska göra debut med en hårdrocksballad med en "hithook". Kanske något att se fram emot!

Darin - Youre out of my life
Idoltvåan har länge stått på Schlagergeneralen Christer Björkmans önskelista. Nu ska han äntligen medverka med en känslosam och intim låt om saknaden av någon man förlorat. Kan det vara så att det är en hyllning till Darins favvo-artist Mr Jackson?

Elin Lanto - Doctor Doctor
Den lite halvt nyblivna singeln Ms Lanto ska för andra gången medverka i Melodifestivalen. Sist hon medverkade 2007 med låten Money gick det inte hela vägen. Vi hoppas på att det går bättre den här gången då hon ska bidra med en låt som handlar om hjärtproblem.

Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek
Killen som vi för första gången fick se i Talang tidigare det här året har med sin mjuka stämma förtrollat oss och ska nu delta i 2010 års mesta och bästa musiktävling. Låten är en 70-tals popvisa som inte lämnar någon oberörd.

Getty - Yeba
Ett nytt ansikte och en ny röst. Getty är ursprungligen från Kongo-Kinshasa och texten han själv skrivit till låten är på det afrikanska språket Lingala. Låten är för övrigt exotisk och annorlunda och något klubbinspirerad. Jag som älskar att lyssna på låtar med språk jag inte förstår längtar en aning..

Johannes Bah Kuhnke - Tonight
Killen har en gedigen meritlista när det kommer till skådespeleri, han har medverkat i ett flertal av Svt:s produktioner. Det är melodifestival premiär för den här skådisen och han entrar med en känslomässig rockballad.

Timotej - Kom
De blonda tjejerna i Timotej går samtliga på musikgymnasiet i Skara, alla har drömt om att bli artister och nu blir det verklighet. Låten är en modern poplåt med folklig touch. Kul med lite yngligar.. lycka till brudar!


För att chansa på vilka som går vidare så finns det två självklara till finalen, Darin och Alcazar.
Till Andra chansen kommer den av de övriga som har bäst låt. Men ska jag dra en vild gissning blir det nog Ms Elin Lanto.

Vilka tror/hoppas ni går vidare?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0