Jobbig vecka.


Hej då mina älsklingar!


En veckas magsjuka, förlust av två kära familjemedlemmar i Farmen och andra saker har gjort att jag varit lite frånvarande. Men nu börjar det ordna till sig.Injuknade i Måndags och trodde att jag aldrig skulle bli fri från denna djävulska sjukdom. Men som med allt annat så gick det över. När magsjukan hade lagt sig var det dax att säga hej då till katterna. Det var exakt lika jobbigt och tufft som jag inbillat mig. Nu vet jag att dem kommit till en familj som kommer att ta väl hand om dem, så jag kan känna mig relativt lugn. Men ingen kommer att sakna dem lika mycket som jag. Sviterna tar vi nu hand om. Allergin gör sig påmind hela tiden. Katthår överallt. Undrar hur det ska bli när jag flyttar över bohaget. Det kommer att bli mycket städjobb inför varje pinal som ska in, inte minst klädesplagg och övriga textilier.

Utöver det tråkiga har jag fått några goda besked inför framtiden. Ser verkligen fram emot det. Längtar så till sommaren. Dels för att det kommer nya bebisar till världen, men också för att jag ska få spendera tid med mina stöttepelare från förra sommaren.

Igår åkte vi iväg till Obbola för att gå en promenad med Taiga. Det blev ett riktigt träningspass för våran lilla rulta Taiga. Hon jagade snöbollar som om det inte fanns någon morgondag på bakgården där det fanns djupsnö att springa runt i, hon fick aldrig nog då hon dessutom fick springa lös. Hon var helt utslut när vi kom hem och däckade på rumsmattan. Idag tänkte vi göra en favorit i repris då vi är bjudna på middag hos Peters föräldrar. Nu ska det rultiga bort från gomagen.

I solskenet vid solväggen fick jag mina första fräknar för i år. Det är inte illa pinkat för en blekfis som jag.
En veckas magsjuka, förlust av två kära familjemedlemmar i Farmen och andra saker har gjort att jag varit lite frånvarande. Men nu börjar det ordna till sig.

Utflykten med en ynka brist

Vi hade bestämt oss för att kuska iväg till Hamptjärnsstugan idag för att njuta av vädret och den vackra naturen. Naturen fick vi, men vädret sken med sin frånvaro. När vi åkte iväg sken solen och det var riktigt varmt. Så snart vi började närma oss försvann solen och med den förlusten kom kylan.


Någon fler än jag som tycker att flaggstången ser sned ut?!


Vi var inte ensamma där uppe, det åktes pulka, skrana och stjärtlapp för hela slanten. Barnen och de vuxna skrek som stuckna i dalen nedanför där vi satt. Backen för de lite äldre barnen såg dessutom livsfarlig ut. Ville inte ens tänka tanken på att kravla sig upp för den där branten.


Mina älsklingar på en iskall sten

Vi placerade oss på en sten och fikade det vi hade med oss. När kylan kröp innanför kläderna hade vi suttit där i ca 20 minuter, om ens det. Då var utflykten över.

Vi hade sedan bestämt oss för att åka med lite skräp till återvinningen. Så vi tömde hela snicken på skräp och åkte iväg. Tog även med min vardagsrumsmatta och ett par gardiner för att piffa till Berghemmet lite. Göra det lite mer Angelikt.

Ikväll ska jag iväg och köra Body Balance, längesen sist. Minns knappt. Men det klarnar nog när jag väl är där.

 


Jag vill oxå!

Hör och ser överallt människor som åker iväg på utflykter varstans bara för att det är sportlov. Jag vill oxå ha sportlov. Sitta i en snödriva nånstans och bara sippa på en kopp varm choklad med solen gassandes i ansiktet.

Hoppas att vädret visar plusgrader och solsken imorgon när jag har min lediga dag. Då kanske det blir en tur till Hampis för en kopp choklad och en titt på utsikten över Umeå. Promenix med jycken som lagt på sig några extra kilon blubb och kanske få en och annan fräken på frökens näsa.

Jobbar kväll och ska slita häck ända till mörkret lagt sig. Å andra sidan är pengar rätt skönt att ha, så jag får offra lite.

Fettisdag idag, lär nog inte bli nån semla för min del. Mandelmassa är ändå inget jag längtar efter..
Det är också Internationella kvinnodagen idag, trodde varje dag var kvinnans dag? Iallafall i min värld!

Turordningen på Lördag

Sent på Lördagskvällen stod det klart i vilken ordning bidragen ska framföras i finalen.

1. Danny Saucedo - In the club
2. Sara Varga - Spring för livet
3. The Moniker - Oh my god!
4. Brolle - 7 days and 7 nights
5. Linda Bengtzing - E det fel på mej
6. Nicke Borg - Leaving home
7. Swingfly - Me and my drum
8. Sanna Nielsen - I'm in love
9. The Playtones - The King
10. Eric Saade - Popular

Nu gäller det att rösta fram det bidraget vi vill ska representera Sverige i Düsseldorf. Och om jag fick bestämma skulle det inte vara tillåtet för vissa åldersgrupper att delta i röstningen. Det blir helt enkelt fel då. Låt oss som är intresserade av tävlingen rösta, det kommer att bli fiasko annars. Kalla mig gärna petig, jag kunde inte bry mig mindre.

Ser fram emot Eurovision Song Contest när jag får börja gotta mig i alla länders låtar. Det är på något sätt grädden på tårtan. Mello är egentligen bara en transportsträcka genom trälig skog man måste ta sig igenom. Vissa svenskar fattar ändå inte vad det handlar om..

Bildkavalkad från Fredagen

På tredje raden från scenen satt vi tryggt med kamerorna i högsta hugg. Min partner in crime satt uppkopplad på facebook under tiden och uppdaterade alla nyfikna.

Tänkte lägga upp lite bilder som jag lyckats fota under skriken och applåderna. Trevlig tittstund!


Carl Dyall, Jocke Bergström och Rennie Mirro värmde upp publiken.


Marie och Rickard kom in för en intervju innan kamerorna sattes igång..


Hanna Hedlund skötte intervjuer och mellansnack i förakten, här med självaste schlagergeneralen!

Henke von Zweigbergk gav oss order att le och se glada ut eftersom att detta spelas in ifall att något skulle gå fel på Lördagens dirketsändning och då spelas upp för svenska folket.


Kranen som svävade över våra huvuden.


Jenny Silver - låten var mycket bättre live och hennes dansare var läckra som få!


Love Generation - Duktiga tjejer, bjöd på show!


Loreen - Duktig tjej och vilken pipa!


Sara Varga - Förvånad finalist. Bra låt!


The Moniker - Finalist med gladlynt låt. Märkte ni klädbytet?


Linda Pritchard - Gåshud och skön känsla. Synd på förlusten!


Shirley's angels - Härliga tjejer med löshår i mängder. Snygga dansare!


Pernilla Andersson - Gift med Dregen.. säger väl allt?!


Så här såg det ut under tiden låtarna spelades eller när tv-klipp syntes hos er i rutan.
Plugg plugg plugg!

Lyckan var total när vi satte oss på Invito för en härlig kaffedrink. När Hanna Hedlund, Karl Dyall och Martin Stenmarck gick förbi bordet hamnade hakan på bordskanten.. vi hade hamnat rätt ännu en gång!

 


Tredje raden framför scenen.. Vad säger ni...

dsc00814 (MMS)

Tredje raden framför scenen.. Vad säger ni nu då? Lyckan är total med nya t-shirts och en massa schlager!


Andra Chansen i Sundsvall


Idag åker jag och R till Nordic Arena i Sundsvall för att kolla in Andra Chansens bidrag på genrepet kl 19.00.
Vi ska köpa souvernier och gotta oss i schlagerglamouren som Mello faktiskt innebär. Sen sover vi en natt på hotell för att attackera IKEA tidigt imorgonbitti. Jag har skrivit inköpslista och fått fria händer i färgval och annat för lägenheten, I'm in heaven!

Jag kommer självklart att fota hela dagens och kvällens bravader så ett bildinlägg ska jag nog orka med på Lördagskvällen. Håll utkik!

Men eftersom att jag känner viss osäkerhet inför om jag kommer att hinna (läs: orka) skriva om andra chansens bidrag så kör jag en liten snabbgenomgång om vilka som kommer att duellera och vilka jag tror kommer att ta sig vidare.

Första duellen: Jenny Silver vs Love Generation

Jag tror absolut att tjejerna i Love Generation tar hem den här duellen med lätthet. Dem dansar snyggt och har en låt man snabbt sjunger med i. Jag blir förvånad om Silver går vidare..

Andra duellen: Loreen vs Sara Varga

Det här blir en hård kamp. De är två helt olika musikgenrer och båda låtarna är bra. Jag tror däremot att Sara Varga tar hem segern då hennes låt står ut en del och har en bra text.



Vinnarna i de två första duellerna kommer sedan att duellera mot varandra vilket skulle innebära att Love Generation möter Sara Varga. I den duellen tror jag tyvärr att Sara Varga får stå tillbaka för de fyra färgstarka brudarna i Love Generation.

Så första finalisten från Andra Chansen blir enligt mig Love Generation.



Tredje duellen: The Moniker vs Linda Pritchard

Ytterligare en hård duell mellan två helt olika musikstilar. Men med lite tur kan nog The Moniker ta sig vidare om inte Linda har en lite mer genomskinlig klänning den här gången och gränslar scenen lite mer.. det kan ge röster, vem vet?!

Fjärde duellen:
Shirley's angels vs Pernilla Andersson

Med ingen som helst tvekan vill jag påstå att Shirley's angels tar hem segern i den sista duellen. Pernillas låt har ingen hört sedan första deltävlingen och jag kan knappt minnas hur den gick.
Shirley's angels tar hem segern!



Sista duellen som ger andra finalplatsen går alltså mellan The Moniker och Shirley's angels.
I den här duellen misstänker jag att Shirley's angels tar sig ända till final. Och då vet jag åtminstone en person som skulle jubla. The Moniker har en lite för flummig och glattig låt för att gå hem hos alla.



Om jag nu prickat alldeles rätt förutsatt att ingen gör bort sig totalt så går Love Generation och Shirley's angels till final. Men som tidigare tippat kan jag självklart ha helt fel då både stolpskott och vanliga kletis och pletis får rösta.

Tänk om jag ändå fick bestämma allt i den här tävlingen.. ja jävlar va bra det skulle bli!


Whoopdi-do!

Jobbar kväll även idag. Ganska skönt att få sova ut och ändå komma hem i vettig tid (ca 20.00). Idag skiner dessutom solen och värmer en hel del vilket jag fick erfara alldeles nyss på balkongen. Mycket härligt med gassande sol i ansiktet!

Igår avslutades kvällen hemma hos R med den sedvanliga Onsdags-juntan. Mycket goda citronsemlor och whoopies med hallonfyllning bjöds det på. Whoopies är tydligen det nya inne-fikat, vilket självfallet måste testas inför den stundande födelsedagen. Får bara se till att ta reda på receptet. Känner mig helt ute när det kommer till bakning nu för tiden, jag som i min enfald trodde att cupcakes fortfarande var inne att bjuda på. Tji fick jag!

Whoopies


Fri som en fågel!

Idag är jag äntligen ledig. Efter en jobbhelg känns det välförtjänt med en ledig dag med underhållning av skid-vm och trevligt sällskap.

Helgen har varit fullspäckad med besök på matvaruaffär, middagsbjudning och jobb från Fredag till Måndag.

I lördags hade vi trevligt middagssällskap från Obbola där vi bjöd på god trerätters middag. Förrätt med räk och kräftstjärtsröra på en bädd av ruccola, varmrätten bestod av äldelostfylld kycklingfilé med ris och sallad och till efterrätt blev det vaniljglass med varm hjortronsylt i all enkelhet tillsammans med en kopp kaffe. Underhållningen bestod självklart av Melodifestivalen som jag ännu inte hunnit med att varken recensera eller kommentera. Det har helt enkelt varit fullt upp och internet har det inte funnits tid till. Om ett dygn ändå haft några fler timmar..

Jag ser fram emot helgen då jag dels är ledig från Fredag till Söndag och då jag och Rebban åker till Sundsvall för att se Andra chansen och gå på IKEA. Jäklar vad mkt servetter och ljus det ska inhandlas.. :) Synd bara att CSN lånet ska börja betalas av och några tusen åker iväg genom cyberspace.


RSS 2.0