Sista Måndagen

Idag gjorde jag sista måndagen på jobbet. Det är med blandade känslor jag jobbar just nu. På ett sätt känns allt lite mindre inspirerande, men å andra sidan vill man kunna ge det där lilla extra för dem man pratar med och träffar. Ta sig lite mer tid under telefonsamtalen och bara njuta medan man faktiskt får jobba.

Nästa måndag vet jag inte vad jag pysslar med, kanske får jag ta sovmorgon och ligga i sängen hela dagen eller så har jag något annat på agendan. Jag vet iallafall att det jag gör just nu är himla roligt och utmanande. Varje dag lär man sig något nytt att stoppa ner i kunskapsryggsäcken.

Ikväll har jag bara tagit det lugnt..
Ser på Fångarna på Fortet, vilka minnen och vilken nostalgi framför allt.

Adam Rolf Valentino

Namnfest för lilla Adam. Han skötte sig strålande.
Han hade tagit på sig finkostymen dagen till ära. Han var så söt!
Gott fika och trevligt sällskap bjöds det på dessutom så man behövde inte gå hem hungrig.

Tyvärr passade inte myssen jag virkat, men allt går att räta till med lite vilja och jävlar anamma.

Kan inte lägga upp bilder på den här gamla datorn, det finns nämligen ingen minneskortsläsare.
Gammhärken duger inte till nåt, bilderna får ni se sen..

Ett par

Det blev ett par torgvantar gjorda idag.
Blå med vita ränder.. jättefina!
Nu är det tråkiga kvar att göra..
Att fästa trådarna.
Någon frivillig?

Man ur huse

Nu är Ph ute på biodejt med sin far. Jag får lyxen att sitta hemma i soffan och bara se dynga.
Jag ska nog fortsätta på virkningen och hoppas att det blir ännu fler och mer samtidigt som Fångarna på Fortet rullar på dumburken.

Nu vankas det middag med mina gossedjur.

Juntan is back!

Med höstmörkret och kylan kommer något väldigt efterlängtat, juntan!

Ikväll blir det junta med proffs, jag ska försöka komma ihåg hur man gjorde en mysse. De väntar på mig..
Nu drar jag till Ingemars gata!

Killen som vill ha kontroll över tv:n..

dsc00759 (MMS)

Killen som vill ha kontroll över tv:n..


Flygfärden jag aldrig glömmer

Det var Torsdag och soligt, jag cyklade hemåt från jobbet, allt är frid och fröjd. När jag nästan är hemma och ska korsa vägen in på min gata kommer en bil i säkert 50-60 km/h, jag ser den inte bakom elhuset som står ivägen men jag hör den komma.  När jag ser den får jag panik, tvärbromsar, framhjulet på cykeln låser sig och det sista jag kommer ihåg är att jag flyger över cykelstyret och ser asfalten närma sig.

Efter en nanosekund fattar jag vad som hänt, jag ställer mig upp och kollar att kläderna klarat sig (som att det har någon betydelse?). Inte en skråma på textilierna och min första kommentar är: - Oj, mina kläder klarade sig!

En annan cyklist närmar sig och undrar hur det gick? Jag förklarar att det gick bra och att mina bromsar är trasiga. Sen kommer föraren till bilen och förklarar för mig att mina frambromsar måste justeras och att han varit med om samma sak. I chocken och förvirringen tänker jag inte på att han faktiskt körde som en vettvilling på en kvartersgata där barn leker och 30 km/h är den vettiga hastigheten. Inte nog med det, när jag blickar mot bilen ser jag att han har ett barn i bilen.

Jag avfärdar hjälpen han erbjuder mig och sätter mig på cykeln hemåt, när jag cyklat några meter känner jag en outhärdlig smärta i höger knä. Jag inser samtidigt att det faktiskt kunde ha gått mycket sämre än ett ont knä och lite skrapsår på handen. Chocken landar och tårarna sprutar när jag berättar för Ph vad som hänt.

Smärtan i höger knä blir bara värre och värre. Jag haltar och har fruktansvärt ont. Jag bandagerar knäet och haltar mig fram. Jag tar bilen till middagen hos Phs mamma vilket gör ont när jag gasar, känner mig dessutom som en slacker när jag kommer i rosa mjukisdress. Men det var det enda jag fick på mig efter bandageringen. Ingen big deal. Igår på jobbet fick jag ta taxi till hembesöket några kvarter bort. Kändes astöntigt.

Idag känns det bättre i knäet, jag kan stödja på det och har köpt ett tub-bandage som ger ett bra stöd. Men jag har ont i alla andra delar av kroppen. Muskelfästena har fått sig en rejäl omgång vid flygfärden, även rygg och rumpa gör ont så ont. Idag blir det en Lördag i vilandets tecken.

Lucky charm

Ja då hade man gått back igen på den där sablarns bingon. Jag måste vara någon typ av lycko-figur vid denna bilbingo. Tre personer har vunnit i bilen jag suttit i men aldrig har jag fått lyckan att kamma hem en vinst. Man kan ju bli bitter för mindre..

I övrigt har jag varit rätt usel på att skriva här, men att ha min gamla tegelsten till dator i knäet är inte roligt någonstans. Den duger till det lilla, men i övrigt finns det inget roligt med den. Jag måste starta den minst en halvtimme innan jag ska använda den. Bara det gör att man drar sig lite för att surfa runt och ha skoj.

Idag konstaterades det på databutiken att det varken var sladd eller batteri som var felet med min lilla minidator. Det är själva uttaget som blivit knas. Så datorn ska nu skickas på reparation och bli klar om cirka fya veckor. Det härliga är att kalaset går på garantin men tråkigt att det tar så lång tid för data-doktorerna att fixa felet.

Imorgon blir det middag vid havet, på Torsdag middag mitt i schtan och sen är helgen här.
Huj vad tiden går fort.. men först lite jobb och tidiga uppvaknanden. Bäst att nanna kudden nu.


Tegs palteria

Mamma bjöd på hemmagjord palt ikväll. Jag var inte i extas direkt, fick nästan i mig en sån där grå klump.
Det är inte gott, men jag hulkar iaf inte längre när jag stoppar in en bit.

Jag fick med mig 3 stycken hem till Ph, han kommer att bli glad över den måltiden efter vistelsen i fjällsvärlden.
Nu är det sängen som hägrar..

God Natt!

Ballscratcher, osmakligt?!

Verkade som att navelluddsborsten var populär och skulle behövas i många hushåll. Jag funderar på att köpa hem en. För er som är intresserade finns den lilla manicken på Teknikmagasinet för en hundralapp. Kan vara värt pengarna om bara karlsloken inte dräller navelludd runt hela huset.

Det fanns inte bara navelluddsborstar, det fanns även Pungkliarnas Rolls Royce.


Beskrivningen på denna lilla grej är klockren:

Nu när genusneutralitet är senaste skriket är det få saker man på ett politiskt korrekt sätt kan säga är typiskt manliga - utom möjligen att klia sig på pungen! Att på klassiskt manér använda fingrarna till att ägna sig åt denna mannens sista rättighet hör dock pöbeln till och har ingen plats i det moderna samhället! Kliande medelst silverhand ökar effektiviteten samtidigt som det görs på ett gentlemannamässigt och salongsfähigt sätt, även passande i samhällets finrum.

Finrum? Ja tacka vet jag humorn hos vissa!

Semestrar kufar i cyberspace?

Den är osynlig och knappt känd, men den är bäst! Databutiken som ligger vägg i vägg med Nattöppet. Dem kunde minsann beställa hem en ny laddarsladd till min dator för en hundring mindre än den värdelösa universaladaptern jag köpte igår. Känns skönt att få hem den redan på fredag dessutom, den större kedjan jag var i kontakt med hade en leveranstid på 5 arbetsdagar.

Blev varnad för extremt kufiga datanördar på butiken, men jag såg bara till en. Jag hade väntat mig horder av kufar ståendes och diskutera gig och processorer högt och ljudligt. Men icket en kuf i sikte, kufar kanske semestrar på någon virituell ö och träffar andra liknasinnade på sommaren?!

Vad vet jag?! Jag är nöjd och har just kommit hem från födelsedagskalas.

Visste ni att det finns navelluddsborstar?

Nick från Nya Zeeland fick en sådan och jag hade bara tur att Helena brukar klaga på detta fenomen. Den va mycket tjusig, jag tror dessutom att han provade den och att den fungerar. Ph kanske ska få en likadan..

Ladda batterierna

Dammade av min gamla tegelstens-laptop och jag har bokstavligen fått ont i höfterna av att ha den i knäet.
Jag var på MediaMarkt och köpte en laddare, men den passade inte till min dators lilla batteriuttag.

Jag saknar min lilla rosa skönhet som står och glänser på köksbordet. Den här uråldriga apparaten är urtrist, tung varm och oergonomisk.

Imorgon går jag på jakt efter en riktig universal adapter som passar som hand i handske.

Nu är det te och promenaddags!

Vilken ärthjärna kom på den briljanta idén...

dsc00758 (MMS)

Vilken ärthjärna kom på den briljanta idén att bara kunna kontaktas via mail när det gäller dataladdare? Hur fan ska jag kunna maila utan ström i datorn?! Vilken ärkeidiot!


Kabelfan!

Min sladd till datorn verkar har lagt av, den laddar inte upp batteriet och den verkar inte få kontakt med datorn. Teknik ska bara funka!! Något kajko är det så jag måste nog skaffa mig en ny, hur nu det funkar.. finns det reservdelar till datorer på det här viset?!

Lär kanske vara lite frånvarande från kära internetet ett tag. 9 minuter kvar på batteriet så jag försöker klämma ut det sista ur stackars lilla datorn. Min älskade lilla rosa skönhet..

Ska gå på Expert imorgon och fråga om dem kan hjälpa mig. Håll en tumme!

Lördagskul

Igår hade jag en fullspäckad dag. Jag vaknade sent av att Helena ringde och väckte mig, det behövdes verkligen annars hade jag kunnat fortsätta sova i hundra år. Då klev jag upp och startade dagen med en hemsk upptäckt. Någon av mojjarna har kissat och bajsat i Taigas saccosäck på övervåningen i någon form av protest. Jag vet inte vad protesten är men nu blir det att rengöra allt dem äger för att undvika några fler missöden. Saccosäcken står numera ute på altanen i brist på vetskap var jag ska slänga den och hur jag ska frakta dit äckelsäcken som luktar kattpiss. Typiskt!


Den främst misstänkta förövaren, undrar vad straffet ska bli?!

Lite senare på förmiddagen åkte jag ut till pappa i stallet för att få mig lite fika och träffa den nya familjemedlemmen Bamse. Sist jag såg honom rymdes han i min handväska. Läskigt vad fort det går för de små liven att växa upp. Stor pojke med bus i blicken!


Bamse i egen hög person, han hälsar att flugor är roliga att jaga!

På kvällen var det Kräftskiva på schemat. Vi ville ju att Helenas kille från Nya Zeeland skulle få testa på våran goda tradition. Han gillade västerbottenspajen som Johan gjort kvällen till ära. Och som tack bjöd Nick på den omtalade Nya Zeeländska krigsdansen, Haka. På besök kom även en gammal klasskompis som bott många år i New York och nu flyttat till London och var hemma på besök. Roligt att träffa henne och hennes isländska pojkvän.

Jag blev så proppmätt efter middagen att jag nästan fick återse den igen, kändes som att utgång inte ens var på frågan för min del så efter några stillsamma karaoke-sånger tackade jag för mig och cyklade hem till Farmen. Ännu en lyckad kväll med ett härligt gäng, nästa gång blir det surströmming!

Jobbsökeri

Känns underligt men nödvändigt att börja söka jobb efter att man jobbat en hel sommar och är trött som en gnu på en fredag. Det är 4 veckor kvar på stolen jag sitter och nu gäller det att ligga i efter sommaruppehåll. Har inte direkt funnits några jobb att söka, men ett jobb hit eller dit har jag lyckats träffa av.

Nu finns det ännu ett jag skulle kunna tänka mig att söka. Ligger nära hemmet och inte allt för långt ifrån det jag gör idag. Men inte helt lätt med en miljard andra arbetssökande att tampas i jobbdjungeln med.

Håll en tumme eller två för jag bill inte bli arbetslös en gång till, det är inte roligt och jag finner mig själv mycket mer levande när jag kommer hem helt utslut på eftermiddagen.

Alfons and the bitches


Alfons har namnsdag idag.

Alfons är ett mansnamn som troligtvis är av forntyskt ursprung med betydelsen 'ädel, redo'. Det är en annan form av italienskans och spanskans Alfonso. Det har även föreslagits att det skulle kunna härledas till alferna i den fornnordiska mytologin. Namnet spreds av västgoterna till Spanien och Portugal där det har burits av flera kungar.

I Danmark är namnet Alfons ett slanguttryck för hallick efter titeln på en pjäs av Alexandre Dumas d.y. Monsieur Alphonse.


Räkfrossa på Droskan

Med tankarna på annat håll drar jag iväg till räkfrossa med kollegor på Droskan.
Lättare att monotont skala räkor än att sitta ensam med tankarna flygandes hit och dit.

Fick dåliga besked idag på ett hembesök. Dagen vändes upp och ner.
Tankarna går till min kära vän med familj.
Sorg i hjärtat.

♥♥♥

Inbakad fläta

Minns inte när jag kunde göra en fulländad inbakad fläta senast.
Det är lovely! Nu når den dessutom nedanför skulderbladen..

Flätad natt inatt!

Känner det i kroppen

När jag är ute bland pensionärerna och vi kommer in på samtal om väder och vind säger många att dem känner av när det är dåligt väder. Att dem blir påverkade av vädret helt enkelt. Jag tror att jag har blivit lite som jag umgås. Jag känner mig helt mosig i skallen av åskan och regnet. Antingen så håller jag på att åldras i takt med ljusets hastighet eller så inbillar jag mig alltihop.

Fick iaf höra en gissning på min ålder idag som var ett år över min egentliga ålder. Det händer inte daglidags kan jag få be att tala om. Men han påpekade att han studerade ögonpartier väldigt mycket under många år så han lärde sig vilka punkter han skulle titta på. Han sa även att min handstil var mogen och att han skulle kunna utläsa vilken typ av personlighet jag har, men tiden räckte inte till tyvärr. Hade annars varit väldigt intressant att få höra vem jag är..

Någon som vill ge sig på en personlighetsförklaring?


Gräsanden fjällar

När gräsanden är borta dansar ankan på bordet!

Ph har rest upp till fjälls idag, eller imorse kan man nog kalla det. Skjutsade honom till bussen kl 6 imorse, sen hoppade han på ett tåg i Vännäs och på den rälsen är det. Skulle kunna tänka mig att han är någonstans i Lappländska fjällen just nu och lär känna sina nya fjällskompisar.

Jag har jobbat hela dagen och cyklat i spöregn. Det fick däremot bli annat färdmedel än cykel när jag skulle iväg på besök. Kändes inte helt roligt att cykla genom hela Umeå i spöregn utan att egentligen veta var jag skulle.


Ikväll har jag bara suttit i soffan och glott på tv. Regnet är nästan dövande, men ganska mysigt när man får kura in sig i en gosig kofta. Det har däremot blixtrat och åskat så att Taiga har hunnit bli nervös och rädd. Nu har det lugnat ner sig och jag hoppas att åskan håller sig undan inatt så att vi får sova.

Imorgon lovar Pohlman soligt väder med 21 plusgrader, då blir det räkfrossa på Droskan med kollegor. Mums vad gott, det ser jag fram emot!

Åh typiskt, nu la digitalboxen av.. jävla oväder!!


Svallet, Burret..

Ja nu har jag satt i keratinslingor i håret. Jag vet inte hur många, men tillräckligt. Sara på Sax hade velat sätta i 6 paket men hon hade hejdat sig och nöjt sig med 4 paket. Jag har iaf hår, det är ett som är säkert.

När jag cyklade hem igår hade hon även lockat det så att jag såg ut som en filmstjärna i håret. Vilket svall!!

Nu imorse kände jag mig inte lika road av att fixa till det så det får bli någon annan dag, fläta fick det bli Tisdagen till ära. Ni får kanske se en bild lite senare under dagen..

Jag är mycket nöjd över att inte ha berättat detta för så många. Ph visste ingenting när jag sa att jag skulle klippa mig efter jobbet igår och sedan kom hem med ännu längre hår. Snopet! Hela släkten var dessutom här så nu vet dem också. Gruvar mig lite för vad kollegorna ska ge för kommentarer däremot, det är ju rätt uppenbart vad jag gjort. Alternativt så känner dem inte igen mig.. jo en vet, så hon lär ju hejja på morgonfikat iaf.

Kalas

Idag är det någon liten djävul som står och slår mig på skallen. Det är nog det där förrädiska vinet jag hela tiden envisas med att köpa, nu blir det aldrig mer!

Hade en jättetrevlig kväll igår. Middag med några galna b-rudar och g-rabbar här på Haga.


Systrarna Em. & Jo.


Ph med några festprissar.


Jaget igår.

Mycket trevlig med god mat och många skratt blev det, sen efter många om och men hamnade jag och Em på Allstar där vi träffade några gamla bekanta. Inte alls väntat, men desto trevligare!

Idag ska jag på kalas hos R, hon fyller år. Hon har bakat kakor i mängder så det gäller att passa på när det vankas gofika. Ska bli gött!

Ska passa på att klippa gräset idag också, det börjar likna en sommaräng här på gården. Mormor är inte alls speciellt nöjd över det. Men då det regnar kan man inte klippa, så det har fått vänta några dagar.

Nu ska jag en sväng bort mot city.
Ha en fin dag!


RSS 2.0