det är spänning in till den sista

3946a880c049f6dd56610dcadcc1e632.png

det är spänning in till den sista stenen.


Curly curl

Om nån timme ska jag iväg och kika på curling. Och inte på tv den här gången utan på riktigt. Känns väldigt spännande att få se hur det går till på en match för vanliga dödliga. Men såklart ska vi hejja fram en seger idag.

Kanske skickar iväg ett blogginlägg under matchen..

Fjärde och sista delfinalenSådär, då var delfinalen i Malmö avklarad och mina favoriter tog sig käpprätt till den stora Finalen i Globen!
Jag hade ju tidigare lyssnat på låtarna och jag kan väl medge att jag var lite väl hård i min kritik.

Sibel - Stop
Jag gillade tempot i låten och Sibels röst. Hon har schlagertalang rent vokalistiskt men kroppsligt verkar hon ha fastnat med klackarna i scengolvet. Tror fler röster hade ramlat in om hon bemödat sig med att ta några danssteg. Men det blev tvärstopp med en sjundeplats.

Py Bäckman - Magisk stjärna
Det fanns absolut ingenting magiskt med den här låten. Jag kunde inte ens lyssna på hela låten. Kändes som att Janis Joplins kvarlevor stod på scen och skakade till något skrän. Hade Py ens memorerat texten ordentligt.. Tur för svenska folket att hon kom på sista plats!

Neo - Human frontier
Jag trodde först att Mika hade lärt sig svenska och snurrade med den där pinnen på scenen. Det går ju iaf inte att ta miste på vem Neos idol är om det nu visar sig att Mika och Neo är två helt olika personer?! Jag tycker att låten är okej och ett väl koreograferat framträdande. Neo får vi se igen nästa vecka i Andra chansen i självaste Örebro.

Noll Disciplin - Idiot
Ja idioti kan man väl kalla hela gruppen och framträdandet. Pojken längst fram som talar en massa pubertala ord under tre minuter måste ha missat musiklektionerna i skolan, han stötte ju bara ut orden ur munnen. Vad jag förstår så handlar schlager om sång och tonartshöjningar?! Nä så bedrövligt! För Noll Disciplin blev en femteplats som är över mitt förstånd, men ja, så blev det..

Anna Bergendahl - This is my life
Vilken röst och vilken tjej! Jag satt som förtrollad genom hela låten. Hon är så säker och suger in publiken i någon form av trans. Helt underbart! Jag röstade på den här tjejen och som förhandstippat så gick hon till Globens final! Vill ge ett litet minus till de röda conversedojjorna hon hade på fossingarna.. byt skor till Globen!

Lovestoned - Thursdays
En knepig låt med knepiga artister. Killen med mörkt hår är från Umeyo, men vad hjälper det?! Jag hörde knappt vad dem sjöng och tjejerna såg mest nervösa och osynkade ut. En sjätteplats fick räcka för kvartetten. Kom tillbaka om några år och försök igen..

Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
Pernilla, Pernilla, Pernilla.. jag hade förväntat mig något bra. En fartfylld popdänga som inte skulle åka ur skallen i det första taget, men det här? Jag minns knappt vad låten handlade om. Det enda jag minns är att klänningen som Rickard Engfors skapat var grym. Men trots tonartshöjning så händer det ingenting. Pernilla får som tur är en andra chans i Örebro nästa Lördag, så förhoppningsvis ska hon göra ett större intryck då!

Peter Jöback - Hollow
Vilken pipa den där tvålfagre karln har! Jag satt helt förstummad av både låt, röst och karl i soffan och jag tror att en liten droppe dreggel ramlade ner i knäet. En riktigt mäktig ballad som självklart är skriven av Schlager-Kempe. Nåt annat kunde man väl inte förvänta sig. Nu har Herr Kempe två låtar i den svenska finalen + det vinnande bidraget i Norge. Den där guldkalven skulle man bli polare med..

Jag är nöjd med utgången av delfinalen.. nu ska jag fortsätta se den sista milen när damerna åker längd.

Virk frenesi

Jag har så mycket virklust att jag inte ens vet var jag ska börja, det är lite frustrerande och roligt på samma gång. Har hundra projekt i huvudet och skulle vilja vara en bläckfisk med 8 par armar just nu.

Självklart ska jag inte missa Fjärde delfinalen av Melodifestivalen. Har lyssnat på enminutssnuttarna av låtarna och min första tanke var att jag inte kände någon avsevärd längtan av att höra någon av låtarna igen. Det är inte ett jättebra betyg. Men jag hoppas att det känns annorlunda när jag sett alla framträdanden.

Nu så nära inpå delfinalen orkar jag inte göra någon genomgång av mina egna recensioner. Det blir nog mest rättvist om jag gör det efter hela alltet är över. Då är det dessutom lättare att tippa vilka som går vidare nästa vecka..

Så kom tillbaka strax efter det är avgjort..

Tävling/Utlottning

Är med i en tävling/utlottning av totalt 4 kg garn hos Ninni som har namngett hennes söta blogg Stickiga Fingrar.
Tävlingen avgörs imorgon, så vill ni också ha en chans.. klicka på bilden och lämna en kommentar!!

 

Håll en tumme och en tå för att jag tar hem en av de fyra vinsterna!


Ineffektiv här..

men jäkligt effektiv i övrigt. Har vigt nästan hela dagen åt att städa och göra lite snyggt inför helgen. Ganska skönt att kunna ha det fint när helgen kommer. Även om alla mina dagar numera räknas som helg.

Har även rensat garderoben på kläder som möjligtvis kan vara någon annans kvinnas treasure. Ni vet väl vad man säger?!

"One womans trash antoher womans treasure"

Så det jag inte önskar att klä mig i idag kanske någon annan kan tycka är precis vad dem letade efter på Söndag. Imorgon ska jag hugga tag i strykjärnet och göra kläderna lite mer representabla för försäljning på en eventuell loppis. Sen ska skåparna och vinden rensas på diverse skrot. Jag vill verkligen få ett bord på Söndag!

På eftermiddagen fick jag celebert besök av min forna klasskamrat A som kom med tonfisk åt alla mina fyrfotingar. Det gillade dem skarpt. Jag hade bakat en sockerkaka och till det fikade vi mormors bullar och kaffe. Saknar faktiskt dagarna när vi träffades ett helt gäng från klassen och satt och skvallrade kring ett bord i Café Tornet på Universitetet. Det var så familjärt och mysigt, det är synd att plugget inte lockar lika mycket som fikastunderna. Då hade jag med glädje pluggat en termin till..

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, blir nog lugnt och stillsamt här hemma i soffan. Kanske att jag ser på Let's Dance eller på OS..

Vad gör du ikväll?

Skallra

Ska iväg på tjejdejt med Hagaligan om en liten stund. L som står för lokalen ska ju ha en liten bebbe om ca två månader och då tänkte jag i mitt stilla sinne att det skulle vara roligt att göra en skallra. Jag hittade en övergiven pingla från en av katternas slaktade leksaker och stoppade in den bland all stoppning i huvudet och nu skallrar den lite fint när man skakar på den.

Jag tycker att den blev ganska charmig..


Loppan på Loppis

Jag har i flera års tid tänkt ta med mig en massa skräp till någon av stadens alla loppisar, men det har som mycket annat aldrig blivit av. Idag tog jag mig i kragen och mailade några av de ansvariga och med lite tur kanske jag får slänga fram lite skräp redan på Söndag på stadens travbana. Nu håller jag tummarna att någon kanske får förhinder och att ett bord blir ledigt.

I annat fall har jag en månad på mig att samla ihop skräp, vilket inte kommer att bli något större problem då det finns en hel del uppe på vinden som förmodligen aldrig kommer att användas. Mina garderober ska vi inte ens prata om, där finns nog mer än 50 plagg som jag inte använt på flera år om ens en gång. Ni vet kläder man köpt och tänkt använda men som liksom hamnar i skymundan av allt det andra. I helgen blir det stadig genomgång av garderoben och vinden. Jag vill ju vara redo ifall att ett bord skulle bli ledigt.

Håll en tumme och en tå är ni bussiga!

Löften är till för att hållas

Det nya virkstygnet jag surrade om igår fotades idag och kameran samarbetade bra, så här kommer två bilder på den ena torgvanten jag än så länge skapat. På engelska kallas stygnet broomstick lace crochet och är enligt mig hur fint som helst..

Vad tycker ni??

En närbild på stygnet..


Gift

Jaha.. Johan Olsson är gift.

Surt sa räven!

Den rosa lilla djävulen

Idag har jag filat på ett nytt virkstygn. Inte varje dag man får ta till ett salladsbestick när man ska göra fina hantverk.. Blir jättefint, lite mer som en picot-liknande kant. Men jag berättar mer imorgon när jag fotat, om den nu vill samarbeta..?

Kan tyvärr inte visa er vad jag åstakommit då min kamera (jag måste skaffa en ny, det kan bara inte vara på det här viset!) inte är den bästa eller mesta. Den har en tendens att inte vilja ta något foto, digitalskärmen blir svart så fort jag klickar på "avtryckaren". Det är en tragisk historia om en rosa jävel..

Men såg ni stafetten??!!
Jag blev helt till mig i trasorna, IGEN! Den här gången gömde jag mig bakom ett minimalt virkverk med ögonen riktade mot virknålen. Jag hörde endast kommentatorernas uppspelta röster.. det räckte gott och väl för att jag skulle bli kissnödig av nervositet.

Jag är nog lite kär i den där Johan Olsson, i smyg alltså.
Han är fin att vila ögonen på OCH bra i skidspåret.. men det är ju inget jag berättar för nån såklart, att jag hjärtat Johan Olsson alltså!

Måste nog googla på karln.. Go Natt!

Klagosång

Jag vet att det är mycket klagan nu, men helt seriöst så skulle jag älska om någon tog tag i mitt huvud och lyfte mig rakt upp i luften. Min rygg känns helt ihoptryckt som om jag legat i ett skruvstäd i flera månader. Det gör konstant ont.

Igår ringde en sjukgymnast från Rehab Center Norr och hade en tid till mig nästa Torsdag. Så skönt att äntligen ha tagit tag i det här. Han tyckte definitivt att jag skulle besöka honom. Jag hade nog bara tur att han fått ett återbud nästa vecka. Det lät som att han hade rätt fullt upp.

Har bullat upp med kuddar i soffan och försöker lindra besvären så gott det går. Igår satt jag på en pinnstol i en timme under ett informationsmöte vilket säkert inte var det bästa, några timmar senare satt jag på ytterligare en liknande stol. Jag och pinnstolar hör inte ihop, det tycker inte min rygg iallafall.

Nu ska jag ge mig själv lite terapi i form av virkning. Det är iaf inte belastande för ryggen. Ute är det strålande sol men skitkallt, man blir iaf lite gladare av det här vädret..

För- och nackdelar


Jag skulle väl aaaldrig äta mattes vantar.. bara snö!

Det finns både bra och mindre bra saker med att ha en fyrfota vän så som hon på bilden. Vintern är självklart den mindre bra sidan på grund av alla dessa promenader i isande vind, regn, snöstorm, djupsnö, sibirientemperaturer, ja you name it.

Det som däremot är plussidan är att den här lilla spanjorskan älskar att busa i just snö. Hennes absolut bästa är när matte (jag) kastar snöbollar (läs snöklumpar av varierande storlek) så långt jag kan för att sedan se henne likt en fet gasell över savannen skutta sig fram för att sedan dyka ner i den djupa snön efter klumpen. Hur hon kan sperarera en snöklump från all annan snö är för mig en gåta?! Hon gillar dessutom att söka efter klumpen, även om hon redan käkat upp den. Det är inte kärnfysik bara hundlek..

Tyvärr finns det ingen hejd på hur exalterad hon blir, därav skördas det X antal vantar och liknande när hon är på det humöret. Så idag när jag skulle iväg till Arbetsförmedlingen så var mina bästa vantar dyblöta efter att ha kastat snöbollar i snön till henne, jag fick då ta mina nästbästa. Ni vet vantarna man bytt ut mot något bättre men som ändå ligger kvar på hatthyllan av ren lathet. Dem fick jag ta, det som var mindre bra var att ena tummen blev så himla kall. Men jag kunde snabbt konstatera att dem hade råkat ut för en exalterad käft under lekens hetta.

Mitt mission nu blir Ovvv - Operation virka varma vantar!


Nerverna har sprungit bort

Ja nu satt jag där igen med hjärtat i halsgropen och var tvungen att byta kanal och trycka på mute-knappen så att inte kommentatorernas skrik och upphetsning skulle höras. Jag satt bakom skämskudden och tittade fram med ena ögat. När Haag satte första stavtagen på sista sträckan var jag på väg upp på väggen och var snudd på att hamna upp-och-ner. Det kändes som att kroppen ville mer än hjärnan på nåt vis..

Jag har nu insett att jag är helt utan nerver, jag klarar inte av sånna där spännande lopp där det handlar om hundradelssekunder. Jag riskerar nog att få hjärtsnörp om det skulle bli någon till liknande skid-situation här framöver.

Men ännu ett OS-silver till Sverige sitter ju inte alls fel, shit vilka tjejer vi har!!

Förstår inte att människor kan anse sig vara missnöjda där dem sitter i tv-soffan och har större käft än lårmuskler och kondition. Att komma på andra plats av alla duktiga skidnationer är väl en bragd i sig? Jag hade då absolut inte kunnat göra det bättre och inte många andra heller, är väl förmodligen av den anledningen som just Kalla och Haag åker och ingen random soffnötande know-it-all.

Nu sitter jag och kikar på curlingdamerna som spelar mot värdnationen Kanada. Måste ändå säga att poletten ännu inte ramlat ner när det kommer till hur man tar poäng. Ibland får dem två poäng när motståndarlaget har lika många stenar i "boet".. hur funkar det egentligen?

Måste ju vara ett års studietid för att ta sig igenom den regelboken..?!

Var är toppformen?

Herregud, man kan ju tro att jag passerat 100 bast. Här sitter jag helt utslut i soffan och astmahostar med darrande armar efter att ha skottat halva gården från snö. Att jag är inte i topptrim kan nog vem som helst se vid det här laget.

Fastnade på några foton från helgens bravader och där ser jag så trött ut att jag börjar fundera om jag inte är frisk överhuvudtaget. Tragiskt!

Nu ska jag ta en stärkande kopp kaffe och hoppas på att orken kommer tillbaka snart. Måste orka ta tag i andra halvan av gården innan dagens slut, rätt vad det är så kommer det lika mycket snö igen..

Hej å hå!

Födelsedagsbarn

Hjärtat fyller år idag, Hurra Hurra Hurra!

Ikväll blir det kalas i den lilla ettan med många kramar, pussar och trevlig sång.
Även idag ska jag ligga lågt med sången, men det finns ju andra i familjen som kan stå för den som tur är!

 


Vilket rejs!

Efter den supertrevliga festen hos Em igår planterade jag rumpan i soffan och fick se den mest rafflande skidåkningen i nutidshistoria. Jag skrattade av nervositet där jag satt..

I slutminuterna när det var som mest spännande kunde jag inte titta, jag var tvungen att byta kanal för jag blev så skrämd av mina egna rop och skrik som ekade i huset. Djuren tittade på mig som om jag var sinnessjuk och det var nära att jag också blev lite rädd för mig själv. Självklart ville jag inte missa spurten så när jag med hjärtat i halsgropen slog över till rätt kanal och såg att Hellner hade ledningen och Olsson låg trea kunde jag fortsätta att kolla. Och vilken seger!!

Det var nära att en tår föll när jag insåg att de svenska skidåkarna hade tagit både guld och brons. Så sjukt bra gjort. Att verkligen hjälpa varandra i loppet och att Hellner och Södergren kunde sinka de andra nationerna så pass att Olsson kunde ligga i täten. Om fler hade den inställningen istället för det individuella tänket skulle sport vara mycket mer intressant att titta på.

Jag är nog en av dem som avskyr längdskidåkning mest av alla sporter. Det är så urbota tråkigt att åka, det går långsamt och uppförsbackarna ska vi inte ens tala om. Jag som faktiskt varit med i ett lag och tränat längdskidåkning även om det var i en ung ålder så insåg jag väldigt tidigt att skidor inte alls var min kopp te. Men nu när jag har sett dem här herrarna och unga fröken Haag, Kalla och Ferry kan man ändå känna en viss entusiasm. Jag är bara glad för att jag slipper kuska runt i spåret och istället få se dem andra snora ner spåren. Då är jag glad att det är min hand som gräver runt i chipspåsen och inte tvärtom.

Grattis till Hellner, Olsson, Södergren, Kalla, Haag, Ferry och Pärson och Tack för att ni representerar Sverige!!

Em ska firas..

Ska alldeles strax bege mig till min kära vän, Em som fyller år idag. Vi ska fira henne med alkoholhaltiga drycker och lite sång. Jag hoppas att kunna ligga lågt rent vokalistiskt, men nåt ska jag nog kunna bidra med, ett Hurra kanske jag kan klämma fram utan att låta som en skadeskjuten kråka.

Jag har sedan förra veckan påtat med hennes födelsedagspresent och eftersom att hon önskat sig en kissekatt så ska hon få just en sån. Ingen som mjauar på riktigt, hon får helt enkelt leva sig in i fantasins magiska värld.

På det här fotot hade jag inte hunnit sätta dit några baktassar och sen hann jag packa ner och slå in mojjen när det var klart, men den har numera baktassar med små tramdynor.

Från halsbandet hänger ett fiskben som jag "virkat", det tog en herrans massa tid kan jag meddela även om det ser simpelt ut. Ståltråd och grejer är så pilligt!
Mojjen bakifrån med piprensare inbakat i svansen så att den går att böja lite som man vill..

Sen tycker min vän om Tulpaner, så min tanke var att virka henne en tulpan som står sig i flera herrans år, men det blev mer likt en o-utslagen ros än något annat. Jag får jobba på tulpan-looken någon annan dag..

 


Nu ska vi ha en supertrevlig kväll och hoppas självklart att alla andra också får en kul kväll!
Kommer att missa Schlagern då jag inte kommer att omges av schlagernördar likt mig själv, så jag får hoppas att ni röstar en extra gång på Alcazar från mig!!


Pink Duchess

Nu var det ett tag sen jag visade något virkat ytterplagg. Tidigare i veckan påtade jag ihop ett väldigt chockrosa litet set för den flickiga. Perfekt för en solig och varm vårdag..

Namnet Duchess kom upp när jag tänkte på mammakatten i Aristocats.


Skulle hon inte passa i det här setet så säg?
Ett rosettpannband


Ett par torgvantar

Ni vill tugga på mig!


Det värsta av allt..

OS-hockey är inte min melodi. Jag somnar snart i min osköna liggposition i soffan. Känner mig som en kokt räka och min rygg är inte många millimeter från att knäckas i två delar.

Anledningen till varför det är så tråkigt är för att jag aldrig bemödar mig med att komma ihåg den där offside-regeln och jag sitter bara och irriterar mig över min egna dumhet.

Ska ut med voffan nu och sen blir det god natt för min del.

Snuttlyssnare


Har sett fram emot den här dagen sedan förra veckan, då jag kan i lugn och ro städa köket och lyssna på enminutssnuttarna inför morgondagens delfinal i Götlaborg. Och det blev precis lika rofyllt som jag tänkt mig.

Började med att städa bort lite på köksbänken och rensa lite grejer ur kylen innan Annica Lantz satte igång. Fick enormt mycket gjort. Hann till och med att diska hyllorna i kylskåpet som hade sett sina bättre dagar. Fy vad snuskigt det är där inne ibland.

Idag hade hon besök av landshövdingar som skulle ge betyg på snuttarna. Jag och landshövdingarna hade inte riktigt samma smak. Vill ni också lyssna på bidragen gör ni det HÄR!

Alcazar - Headlines
Ja det här är utan tvekan en finallåt som vi får lyssna på. Sen har jag tjuvkikat lite på hur deras scen kommer att se ut - Ascool!! Nu väntar vi bara på dansshowen sen är det klappat och klart för Globen! Jag dansar med diskborsten mot ansiktet som den värsta schlagernörden när jag lyssnar. Jag längtar till den dagen jag får stå på Schlagerklubbens dansgolv och skaka rumpa till den här.

Johannes Bah Kuhnke - Tonight
Nä men nej, det här vara bara helt urtrist. Någon typ av powerballad som inte alls gör något märkbart intryck i min schlagersjäl. Nu när jag skulle skriva om bidraget hade jag redan glömt bort vad jag tyckte. Det bådar inte gott för Lördagen.. sorry Bah!

Elin Lanto - Doctor Doctor
Hon är uppenbarligen sjuk, hon behöver medicin och tjatar som en rabiessmittad gnällkatt. Det krävs en sjuhelsikkes scenshow för att det här ska ge någon utdelning för fröken Lanto enligt min regelbok. Kan eventuellt tänkas gå till andra chansen. Men jag har haft fel förut..

Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek
Åh så tråkigt, en sån där ballad som görs för pensionärsradion. Personen som tyckte att den här låten kunde ha chans att vinna måste nog ta kontakt med Fröken Lanto och ta reda på telefonnumret till den där Doctor doctorn.. Nä, den här låten är glömd innan den ens är slut. Skitråkig!

Getty Domein - Yeba
Jag gillar språket han sjunger på och melodin är svängig. Synd bara att Afrika inte är med i Eurovision då hade vi nog fått en massa poäng. Tyvärr räcker nog inte gunget eller svänget i låten för en fortsatt tävlan. Men roligt med lite ombyte, det förnöjer sägs det..

Timoteij - Kom
Fyra söta gymnasietjejer som bidrar med något som kan bli en riktig schlagerdänga. Det svänger och kan eventuellt hänga med till Andra chansen i Örebro. Jag hoppas att töserna nöjer sig med den placeringen. Ett plus är att jag fortfarande kan nynna på melodin, det bådar gott!

Darin - You're out of my life
Smäktande powerballad av allas våran Darin. Hjärta och smärta, men han får det att funka. Den där söta killen kan väl få vilken ihoptorkad nucka som helst att börja svänga på höfterna eller iaf vifta med en tändare.. Så ja, det blir en finalplats för Darin!

Crucified Barbara - Heaven or Hell
Rockballad framförd av rockbrudar och jag misstänker att det kommer att bli liknande hysteri som förra året när HEAT gjorde succé. Så jag tippar på en Andra chans för dem här hårdhudade brudsen.

Slutsatserna jag kan ge lite snabbt är då att Alcazar och Darin går till final, precis som jag förutspått tidigare när jag bara såg deltagarna samt att till Andra chansen går Timoteij och Crucified Barbara. Vill samtidigt reservera mig för att Elin Lanto tyvärr kan ta sig vidare, men vi får se imorgon.

Petra var verkligen snabb på att s

0-5894bf1e181f578a47198f8362031409.png

Petra var verkligen snabb på att skicka iväg säsongen av The Hills. Ska bli spännande att kika på!


Det här med regler..

Igår innan jag nattade mig själv och alla fyrfota vänner kikade jag på herrarnas curlingmatch mot Tyskland. Jag trodde att jag skulle förstå reglerna efter ett tag, men ju längre jag kom in i matchen desto mindre fattade jag. Hur i hela friden tar man poäng i den där sporten? Och varför ville inte Tyskland ta poäng?

Min bekymmersrynka började ömma i pannan och innan den tionde och sista omgången var jag tvungen att stänga av teven. När jag la mig under täcket kunde jag fortfarande känna en förundran över hur man egentligen tänker i en sån där sport, om man nu kan kalla det för sport..

Jag trodde att allt gick ut på att få sitt klot i mitten av "boet" (som de så fint kallar det) och få poäng. Men nej, när jag äntligen tyckte mig förstå hur det går till så förvrängdes allt med kommentatorernas snack. Snacka om irriterande!

Jag ska nu djupdyka i regelverket för Curling så kanske jag kan se ytterligare en match utan att se ut som en rynkig gammal kärring..

JAG VANN!!


Råkade snubbla in på Petras blogg strax innan klockan slog midnatt igår. Såg att hon hade en tävling om första säsongen av The Hills och skyndade mig att skriva en kommentar för att hinna vara med i tävlingen som slutade just vid midnatt. Och nu när jag loggar in här så ser jag att jag har vunnit!

Har nog aldrig vunnit någon bloggtävling tidigare vad jag kan nämnas. Känns jätteroligt eftersom att jag aldrig sett The Hills. Måste ärligt säga att jag helt missat vad den serien handlar om.

Tack så hemskt mycket Petra för att priset gick till mig!!

(bilden är lånad från petras.blogg.se)

Nu är det klippt!!

Är en trött korthåring. Bjussar iaf på före- och efter bilder som jag lovat.

FÖREEFTER x 2
Inget särskilt

Det händer inget av vikt här hemma, nästan så att det händer för lite. Försöker mest vänja mig vid tanken att kanske bli korthårig ikväll. Det är skräckblandad förtjusning i en liten ask. Så jag måste öppna asken vid väl valda tillfällen för att inte smälla av och få panik.

Lovar att jag ska ta före och efter bilder!

Om en liten stund ska jag gå över gårdsplanen för att intervjua min kära mormor om hennes liv. Ska bli spännande, men måste först få mig något sött för den söta tanden värker så oerhört just nu.

Yummie yummie yummie I've got love in my tummy and I feel like loving you!

Ringar till ett hjärta

Igår när pappa med fru kom över hade dem förutom fikat med sig en försenad examenspresent. Jag förstod aldrig varför den skulle bli klar ett visst datum som dem påstod vid examensfirandet.

Vad hade dem nu hittat på?!


När jag sedan öppnade den lilla asken ser jag ett hjärta gjort av min pappas gamla förlovnings och vigselring. Inuti står min mammas namn och datumet mina föräldrar förlovade sig. Den lilla ringen där kedjan ska föras in i menade dem var jag, det finaste resultatet av äktenskapet..

Jättefin tanke bakom smycket och väldigt värdefullt för mig!
Nu ska jag bara hitta en kedja som passar..

Ska försöka ta en bättre bild, men som tidigare nämnt så är ju min kamera inte alls speciellt samarbetsvillig. Har avverkat 10 batterier inom loppet på två veckor snart. Grymt irriterande!!

Ny fripp för jaget

Blev så sugen på att klippa av mig det här rafset jag envisas med att sätta upp varje dag. Helt lönlöst att ha långt hår när man bara blir irriterad av att det hänger i ansiktet.

Så imorgon kanske det blir en drastisk förändring. Har hittat två olika typer av frisyrer det lutar mot..

DEN HÄR?


ELLER..

DEN HÄR?


Tunn men frisk

Har varit halvt produktiv idag. Sökt några jobb, ringt en arbetsplats, pratat med Blodcentralen medicinska chef och bara slappat. Det kallar jag en riktigt bra måndag!

Snart kommer pappa med fru hit för att umgås och självklart fika. Som tur är har dem vettet att ta med sig fikabröd, jag är ju inte känd för att ha en massa gött hemma direkt. Fast mormors bullar ligger iofs i frysen och huttrar, men dem kan ju komma till användning någon annan dag.

När jag pratade med den medicinska chefen idag så sa hon att mina värden var superbra och anledningen till varför jag känner mig så trött och orkeslös är nog mestadels psykiskt. Men hon förstod att det kunde kännas jobbigt efter att vara med om en sådan omtumlande dag som jag hade i Fredags och att det kunde sätta spår. Så jag ska vara tillbaka på banan inom en vecka.

Det mest intressanta var att hon påpekade ett flertal gånger att det var viktigt att jag höll mig vätskefylld på grund av att jag var så liten och tunn för att undvika ytterligare svimmningsanfall. Har nog aldrig fått höra att jag är tunn så många gånger av en och samma person under ett samtal på en herrans massa år.

Har för övrigt inte hunnit med någon virkning idag, men ikväll kanske andan faller på..

Mysig kärlekskväll


Igår var alla hjärtans dag och jag blev överöst med sånna där sockriga hjärtan och kärlek. Mormor kom över med en hel arselnal med godsaker som jag genast slängde mig över. När Ph sen kom hit efter sitt arbetspass på sportaffären hade han också med sig sockerhjärtan och choklad som alltid hittar sin väg in i mitt egna pulserande hjärta.

Vi lagade och åt god middag med fläskfilé, klyftpotatis och en god sallad. Ovärderligt gott, nästan bättre än på restaurang.

Kvällen kantades av OS och gott hjärtgodis.

Vaknade tidigt imorse av Phs alarm och steg upp strax därefter. Dagen bjuder på strålande sol även idag och det kan inte bli bättre på en tråkig måndag.

Ska försöka bli klar med mitt virk-projekt idag. Kaffet är slut så det blir nog en prommis till affären för att fylla på förrådet. Kan ju inte virka utan det svarta guldet i venerna.

Alla ♥ Dag

Har känt mig underlig hela dagen. Tror det är sviterna efter sjukhusvistelsen i fredags. Känner mig darrig och yr så fort jag anstränger mig lite. Så dagen som jag hade planerat har helt gått i stöpet. Jag skulle dammsuga och snygga till här hemma inför ikväll när jag och Ph ska äta mysig Alla ♥ Dag-middag. Men det ser ut som att jag får samla mina krafter och göra det jag orkar.

Det är en fantastiskt strålande dag utanför fönstret och jag orkar knappt gå runt kvarteret med hunden. Känns som en otrolig besvikelse. Men det kommer förhoppningsvis fler fina dagar framöver då jag kan vara ute en hel dag om jag så vill.


Jag vill iallafall passa på att önska alla mina nära, kära och obekanta en mysig Alla ♥ Dag! Även om man inte har någon speciell person i sitt liv kan man unna sig det lilla extra idag.

Stor Varm Kram till er alla!

Melodifestivalens andraOm knappt två timmar sätter Sandvikens delfinal igång. Och jag råkar ha en flygande reporter på plats, man måste skicka ut sina små spioner när man själv inte har möjligheten.

Jag har lyssnat på de korta enminuts snuttarna och har redan valt ut mina favoriter och hört efter vad min reporter Kix på plats har meddelat.

Efter att ha hört 30 sekunder av Eric Saades dänga Manboy så kommer den här tvålfagre ynglingen att finnas på varje svensks läppar. Låten sätter sig som en igel på hjärnan och kroppen spritter som aldrig förr. Det ryktas även om att publiken kommer att go nuts under hans framträdande, jag förväntar mig sex i ett par skor!

När Andra generationen och Dogge Doggelito sätter igång med Hippare Hoppare känner jag genast att den här låten kommer att gå hem hos den yngre befolkningen. Men jag känner snarare panik än lättja, den här får bara inte komma längre än till Sandviken.

Anna Maria Espinosa sjunger den sövande balladen Innan alla ljusen brunnit ut. Jag kan nästan sjunga med redan innan hon sjunger orden, jag har liksom hört det här förut. Den är långsam och fastnar inte ens i den tätaste fisknätsstrumpan. Tack och God Natt Anna Maria, det blir ingen fortsatt festival för din del. Enligt källan på plats i Sandviken kan denna låt tyvärr komma vidare och få en andra chans, men vi hoppas inte.

Come and get me now är bidraget som Highlights och MiSt bidrar med. Det här är webjoker-bidraget som faktiskt förvånar med att fastna. Jag som tidigare dömt ut låten måste säga att det är ett bidrag som skiner lite mer än dem andra medelmåtta låtarna. Det kan vara möjligt att den här tar sig till Andra chansen. Lite catchig och lite svängig.

Sucker for love som Pauline bidrar med är så tråkig så att klockorna stannade här hemma. Jag lyssnade men började direkt tänka på något helt annat vilket bevisar låtens tråk-faktor. Vem i hela friden har släppt igenom den här låten?? Vi har ingen love för dig Pauline!

Andreas Johnson som bidrar för fjärde gången i år sjunger We can work it out. Jag vet inte om vi kan Work it out Andreas. Det känns som att jag har hört även den här låten förut. Det låter Andreas över den och jag kan inte för mitt liv förstå varför han sjunger likadana låtar varje gång, han vet ju att det inte funkar..?! Men med lite tur i hatten kan han möjligtvis få sina trogna fans att rösta ihjäl sig så att han dyker upp i Andra chansen..

Kalle Moraeus och Orsa spelmän och min flygande reporter Kix tycker att låten Underbart är underbar och kommer att stega sig rätt in i finalen utan frågetecken. För egen del är jag långt ifrån ett fan till folkmusik, men jag måste erkänna att det är en trallig och trevlig melodi.

Hanna Lindblad försöker manipulera oss med tonerna till Manipulated. Det kan funka, efter pressfoton och andra blaskebilder ser hennes outfit farlig ut. Den kan nog manipulera de flesta i sverige med tre ben. Kan eventuellt tänka mig en andra chans åt den här damen, men den som lever får se.

Nu återstår en dusch och piffning inför Festivalen ikväll. Ska inte visa mig för någon annan men jag vill ju vara fin när favoritprogrammet sänds..


Bloody Friday

Det har varit dåligt med uppdatering här idag. Kan bero på att jag spenderat hela förmiddagen på Blodcentralen på sjukhuset.

Som bestämt åkte både jag och Em iväg för att göra den goda gärningen och bli tappade på blod tidigt imorse. När vi kom dit började jag med att skrapa två Triss-lotter jag fick för att jag värvade henne förra året. Med den här dagens otur kan jag så här i efterhand förstå att det var två nitlotter.

Jag blev inkallad att lägga mig på en sån där brits. Hon stack mig med den baotastora nålen och gav mig en varm plastbubbla fylld med varmt vatten som jag skulle klämma på var tionde sekund. Efter 5-10 minuter var jag tappad på mina deciliter och kände ganska snabbt att den där sista decilitern gärna hade fått stanna kvar.

Det blev mörkt och när jag vaknade upp stod två personer över mig och pratade med mig. För en kort sekund fattade jag inte alls vilka dem här toktanterna var för några.. de hällde i mig några skitäckliga droppar för att öka blodtrycket. Jag fick därefter ligga med benen högt och mitt blodtryck kollades var 10:onde minut. Fick en banan och lite saft av Em som var pigg som en mört efter sin tappning. Men den där bananen jag hade bett om skulle jag nog ha hållt tyst om, efter att ha ätit den minsta banan-bit ni någonsin kan tänka er känner jag hur kroppen förvandlades igen och ropar försynt på någon sjuksköterska, sen svimmar jag.

Då blir det fart och fläkt på bygget, de slänger över mig på en annan brits som de sedan styr in i ett patientrum och håvar in en droppställning och en påse dropp. En nål sticks in i handen som gör hundra gånger ondare än blodgivningsnålen som ändå är tio gånger större. Där får jag ligga med en filt, ett täcke, två värmedynor, en tak-tv, ringklocka och en droppställning. Em var gullig och stannade kvar tillsammans med mig fram tills att hon var tvungen att åka till jobbet. I samma veva flyttades jag ut till den stora blodgivningssalen med en skärm som gjorde att de andra inte kunde glo på mig som säkert såg ut som ett levande lik.

Jag blev så imponerad av personalen, alla var så omtänksamma och gulliga mot mig. De försökte även övertyga mig om att jag skulle återkomma om några år och tio kilo. Jag hade mest troligt för lite blodvolym för att kunna tappas, vilket också innebär att jag saknar några deciliter blod i mitt omlopp.

Så nu ligger jag här i soffan och glor på alla dansanta par i rutan. Jag vill också ha energi över för att studsa runt i paljetter.. Ska nog trösta mig med några ostkrokar.

Tre blev nästan två

Pjuh!

Ligger i soffan helt utfläkt och försöker att andas med jämna mellanrum. Först tryckte jag i mig tre (!!) tacos med mjukt bröd till middag och kunde knappt ta mig runt promenadrundan med Taiga. Flåsade som om jag hade sprungit ett marathon. Sen gick hel-halva släkten över till mormor och firade henne med en massa kakor och tårta. Nu känner jag mig mer död än levande med en ölmage som putar ut ovanför byxkanten, inte gulligt någonstans..

Höll på att bli av med hunden på kuppen. Hon ville promt stanna kvar hos mormor och la sig på ställen där jag omöjligt kunde dra fram henne från när vi skulle hem. Hon vek undan blicken när jag ropade på henne och stretade emot när jag drog henne i halsbandet. Men jag vet att hon älskar att vara hos mormor, för Taiga är mormor samma sak som att gå på världens största buffé, hon får alltid en massa godsaker när hon kommer dit. Ibland ligger det redan melon och andra smaskigheter på ett fat när vi kommer över. Så det är inte så konstigt att hon vill stanna i paradiset. Men nu ligger hon nedanför soffan och ser allmänt nöjd ut.

Imorgonbitti ska jag och Em vara tappra och dra iväg till sjukan för att lämna en påse blod var. Fick ett samtal från Blodcentralen tidigare i veckan då de bad mig komma eftersom att jag har blodgruppen som började sina i förråden här i Umeå. Det roliga var att jag och Em redan snackat om att åka dit och lämna så nu passade det ännu bättre. Men eftersom att min kära vän är en upptagen kvinna passade bara den tidiga morgonen. Vi får se hur det går med tanke på mina sovvanor den senaste tiden..

Tjoflöjt!

Hurra hurra för min mormor idá!

Goddagens!

Idag ska jag ta mig i kragen, ska plocka ner mina ljusgardiner som hängt i fönstren sen December och ta bort lite andra ljuskällor runt om i huset. Nu när det inte skymmer förrän vid fyra tiden på eftermiddagarna kan man ju faktiskt ta bort dem.

Mormor fyller 85 bast idag, hon är ju sjukt gammal ändå om man tänker efter. Ca 31025 dagar gammal, fatta vad mycket som har hänt under så lång tid. Tv, dator, mobiltelefon.. ja nästan all form av teknisk utrustning. Mormor som tycker att det är fantastiskt med skrivare och kopiatorer, för oss är det vardagsmat och inte alls speciellt hightech.

Min mormor är den bästa mormorn så Hurra Hurra för min Mormor idá!

En hel hundTaiga är komplett sånär på ett bakben. Men i helhet är hon klar.
Funderar på att sätta dit en och annan detalj, men det är ännu inte utarbetade idéer.

Jag tycker att hon blev sötare än någonsin!


Onsdag, för det sa Malou!

God morgon!

Vaknade av att jag hade en kissnödig hund som stod vid sängkanten och ville ha min uppmärksamhet. Jag blev genast överöst med pussar och keliga katter. Så börjar oftast morgonen här i huset. Så fort jag slår upp mina brungröna attackeras man av diverse fyrfota vänner. Det är nog det mysigaste jag vet.

Sen blev det lekfest nedanför sängen. Alla blir så uppspelta att det hoppas och skuttas innan jag ens fått på mig strumporna. Sen går jag och Taiga ut på en liten promenad för att sedan duka upp till frukost framför någon repris av någon gammal serie.

Nu sitter jag i valet och kvalet om jag ska ta en sväng med dammsugaren eller om jag ska sätta mig och virka färdigt Taigas look-alike. Det lutar mot virkningen för dammsugaren försvinner ju inte ur skåpet om jag väntar några timmar..

I övrigt börjar dagarna smälta samman. Jag måste anstränga mig för att veta vilken veckodag det är, idag råkar jag veta att det är Onsdag bara för att Malou von Sivers sa det till mig i dumburken.. är det inte tragiskt?!

"Du är ju halvsnygg.."

Jag är halvsnygg enligt min fasters manlige vän och borde inte ha något problem att skaffa mig ett jobb.

Fastnade direkt på ordet Halv-Snygg.. Vaddå halvsnygg? typ lite snygg här och där eller helt enkelt halvful?
Är halvsnygg ett finare sätt att säga att någon kunde sett bättre ut eller är utmordentligt ful?!

Jag poängterade för herrn att jag minsann är helsnygg vare sig hans +50-åriga arsle tycker det eller inte. Jag kanske inte använde exakt det ordvalet men min hjärna gick på högvarv och orden som kom ut har jag glömt bort. Hela kalasandet gick ut på att två personer (fastern och den manliga vännen) pratade för hela Ersboda, volymen på samtalet hade passat bättre på en fullsatt pub än i ett kök med sex personer närvarande runt ett och samma bord.

Om jag inte hade vetat bättre hade jag nog tyckt att den här herren var en festlig och rätt trevlig typ. Men näe, han slukade energin ur hela rummet och tog större plats än en forntida dinosaurie hade gjort på samma stol. När dem båda åkt hem kändes det så lungt och fridfullt att jag höll på att somna i fotöljen. Även hundarna slocknade på momangen när snicksnackarna hade åkt.

Missade helt att vi hade junta-träff ikväll, hade så gärna velat visa upp mina nya alster för tjejerna. Men jag får helt enkelt se till att skriva upp datumet till nästa träff..

Halv hund

Har börjat pilla med Taigas look-a-like..
Ni kan få se likheterna senare. Så här långt har jag iaf kommit idag.
Nu ska nästa öra och kroppen påbörjas.

Ikväll ska jag till Papsen och fira hans födelsedag, hurra hurra för honom!


Pappersarbete är Såå 2009!

Ibland kan A-kassans pappersarbetet driva mig till vansinne! Jag vet att det inte är personen på andra sidan luren som skapat alla dessa bestämmelser, men jag kan inte hjälpa att det går ut över den stackaren.

Att dessutom bli talad till som om man vore en komplett idiot hjälper inte. Nu försökte han säkert vara snäll mot mig och förklara vad jag borde skicka in, men helt seriöst, varför inte göra allt lite mer förenklat?! Det här samarbetet med arbetsförmedlingen kan jag också ge mig på, men inte nu. Min energi räcker inte så långt idag..

Just nu håller jag på med en amigurumi som ska likna Taiga, det kan bli pannkaka av alltihop men jag ska ge det ett ärligt försök. Kan bli gulligt..

Fyllgubbe på bordet

Ser du luffarn som står där på bordet, se på luffarn, sockrets lille tjyv.. la la la..

Skulle göra en söt figur, men det blev en rosa-grå luffare med plommonstop och kavaj.

Ja inte så snygg.. men allt kan ju inte bli sockersött och gulligt.


Fyllgubbe på bordet

Ser du luffarn som står där på bordet, se på luffarn, sockrets lille tjyv.. la la la..

Skulle göra en söt figur, men det blev en rosa-grå luffare med plommonstop och kavaj.

Ja inte så snygg.. men allt kan ju inte bli sockersött och gulligt.


Mysse utan bysse

Har glömt att lägga upp mössan jag gjorde förra veckan. Gluttade lite på ett mönster, men mönster är lite för snurrigt för mig så jag körde på ren känsla på slutet.

Så här blev den..


Men du då?!

Ibland blir jag helt paff av att det plötsligt dyker upp en massa kommentarer och nya läsare. Och eftersom att jag är nyfiken i en strut undrar jag såklart var de sett mig. Sånna här inlägg brukar aldrig löna sig att skriva, men det struntar jag i just nu.

Så om du nyss hittat hit, skriv gärna vem du är, hur du hittat hit så jag får någon typ av koll.

Tack tack!


Hellooo Kitty!

Testade att virka en Hello Kitty på fri hand. Det gick rätt bra nu när jag ser det färdiga resultatet. Men jisses vilken tid det tar. 4 timmar tog den här lilla tösen..

Måste ändå säga att det var värt besväret. Nu kan jag börja skapa mina egna små konstverk. Gäller bara att lära sig grunderna och sen är det endast fantasin som sätter stopp.

Svårast är helt klart detaljerna i ansiktet, med propotionerna och sånt. Ett himla pillergöra..

Mörtl the törtl

Blev en sen kväll igår.. la mig under täcket strax före fyra inatt. Jag fastnade lixom i skapandet. Hade nog kunnat fortsätta hela natten.

Blev helt chockad av att jag vaknade 9 imorse och kände mig rätt utvilad. Visavi - dagen är inte förstörd.

Virkade just klart Mörtl the Törtl som jag vill kalla henne. Mönstret kommer från boken "Virka amigurumi - söta små glädjespridare" skriven av Mia Bengtsson. Hennes blogg hittar ni Här!Skriet från odjuret

Den här damen börjar springa på både mina och Taigas nerver. Hon bölar och gapar efter någon viril kattkille dygnet runt och börjar bli väldigt billig vid det här laget.

Taiga skäller åt henne och jag försöker få henne på andra tankar med diverse aktiviteter, men förgäves..

Jag slängde ner hennes brorsa i en låda, det tyckte hon var roligt..

Jag tror att Alfons tyckte det var rätt mysigt i den nya lådan..

Rätt söt var han oxå!


Poh - Fääärdig!

Sådär nu var allt pillgöra klart. Blev inte så som jag hade tänkt mig att den skulle se ut. Men rätt nöjd för att vara första gången jag prövar på det här med Amigurumi.

Så vad säger ni.. känner man igen den lilla rackaren?

Jag tycker att det blev något mer likt en gris.. men en 1½ åring ser förhoppningsvis ingen skillnad.. :S


Pohs fejs

Nu ska jag grabba tag i virknålen och göra Pohs ansikte. Tack Emma för upplysningen om namnen!
Så nu vet ni att den röda Tubbien heter Poh, man kan aldrig veta för mycket..

Svängde förbi Coop Forum och kollade in utbudet av beigetonade garner för att kunna virka ett fejs. Det är liksom fejjan och öronen som fattas nu. Så here we go. Min plan är att något som ska likna Tubbien Poh ska vara klar ikväll.

Då får ni se.. är ni lika spända som jag?

Melodfestivalens första

Det var en trött tjej som kom hem igår efter en efterlängtad festivaldag. Hade verkligen inte ork att blogga när jag kom hem igår. Men ni ska veta att alla förväntningar uppfylldes. Glädjens känslor låg på topp och som alltid var peppen hög när bilen rullade mot Foppa-land.

När vi kom fram till Fjällräven-center fick vi direkt syn på Melodifestivalsvagnens lilla säljvagn utanför. Mest peppade blev vi när vi såg den lilla bebis-bodyn till den kommande schlagerbebisen som skvalpar runt i min väns mage. Den var given. Jag som inte har något skvalpande foster inuti mig köpte en mössa till mitt eget hårprydda huvud. Den är hur skön som helst!

Efter att ha snurrat runt och fått broscher, snacks, Melodifestival-chokladbollar entrade vi arenan och fick syn på scenen med de blinkande skärmarna och hela festivalstaben in action. Magik är ordet.

 

Här står Henke och informerar oss om vad som kommer att hända och ske under repetitionerna, vi fick även en liten skymt av Generalen himself innan hela tjottabalongen satte igång, tyvärr kom en massa andra nissar ivägen när jag skulle fota, så det blev liksom inget foto av den paparazzi-synen.

 

Eftersom att vi hade med oss två blåbär så kändes det extra roligt att se hur dem reagerade till allt ståhej. Jag måste ändå säga att Dolph, Christine och Måns skötte det hela hyfsat för att vara första gången. Vi kände ändå att de hade behövt några fler rep på grund av lite felsägningar och lampor som inte riktigt hade hittat sin riktning mot scenen.

Men skit i upplevelsen.. låtarna då?

Ola som första nummer tycker jag var bra, melodin satte sig som ett plåster men jag kände ändå en önskan om ett större scennummer. Det hade varit fint med lite bakgrundsdansare och lite mer koreografi till Ola-ponken. Killen är helt klart värd en finalplats!

Jenny Silver då? Men så tragiskt, vad pysslade hon med med sin armviftning och den där alien-kostymen? Den där grytvanten hon hade placerat på armen såg ju bara för knepigt ut. Låten var ett gigantiskt sömnpiller och jag anser att hennes åttondeplats inte var mer än rätt.

Linda Pritchard tyckte vi om. Jag gillade att hon dansade tillsammans med sina dansare och kunde leverera energi och styrka i sitt nummer. Låten satt som en smäck och den ser jag fram emot att få dansa till på dancefloor! Synd bara att Svenska folket är tondöva och glömde bort att rösta på henne. En femte plats var inte rättvist!

Pain of Salvation, snacka om PAIN! Mest förundrad blev jag när jag insåg att det endast var sångaren och keyboard-killen som fick göra nåt. Resten satt vid sina instrument och såg mer eller mindre deprimerade ut. Inte konstigt när det bara fick sitta som fån och i slutet av numret lämna scenen. Låten handlade om vägsalt.. bara där borde väl folket förstå att det här är dömt att misslyckas, men näee.. jävla sverige!

Anders Ekborg levererade en maffig musikallåt som jag fick rysningar av. Jag gillade Anders helskarpt! Det gjorde tydligen inte svenska folket, vilken besvikelse. Jag kan förstå att låten kanske inte föll gemene Svensson i smaken, men karln kan ju sjunga för sjutton! Vilken pipa!

Jessica Andersson, vilken snooze-fest hon bjöd på! Balladen hade ingen power och absolut ingen tonartshöjning som kanske hade skapat en och annan knottra på min arm. Saknade en melodi som fastnade. Den var intetsägande och jag kan inte nynna på låten idag. Det är inte ett gott tecken.. Hade hellre sett Linda Pritchard i andra chansen än Barbiedockan.

Frispråkarn, vilken tönt! Bara i introsnacket ville jag dyka under stolen. "Jag har hustlat ett tag nu.." Va? Hustlat? Vem i schlager-världen fattar det där hippeti-hoppeti-tugget? Jag hade önskat en textrad under minutrarna han rappade på scenen. Fattade inte hälften, att han var singel var däremot inte svårt att fatta, inte bara på texten utan även på hans attityd. Snacka om att killen har stort självförtroende.. Uhh!

Salem Al Fakir, åh så Söt! Jag tror att många började rösta på honom redan efter introsnacket där han berättade om hans första framträdande där hans mamma satt mellan honom och publiken. Hjärtskärande gulligt, jag blev helt såld på hans lätt läspande röst. Helylle-Salem levererade dessutom en trallig låt som imorse uppenbarades i mitt huvud. Helt rätt att killen fick en finalplats!

Så för er som missade det totala resultatet så gick Salem Al Fakir och Ola till Finalen i Globen och till Andra chansen gick Jessica Andersson och Pain of Salvation.

 

Idag blir det en Festival-Delicato och en kopp kaffe med en massa härliga minnen från igår!


Nu börjar det, vi är på väg mot Öv

333008b3bd090dce564bc7b3f61f4c90.png

Nu börjar det, vi är på väg mot Övik och Melodifestivalen. Schlagerkläderna sitter på och vi har två blåbär i baksätet. Yeah!


Amigurumi


Igår tog jag tag i mitt nya projekt. Jag ska ju virka en Teletubbie, La-La, Bobbo eller vad den nu heter, den är röd och jag saknar en beige färg för ansiktet. Men benen har jag kvar och öronen, skitjobbigt att virka pilliga små öron, men det ska nog gå.

Var förbi Hemflit och köpte hem lite färgglada garner och letade flitigt efter en Amigurumi bok där många idéer finns. Hade sett en bok i nya Pandurokatalogen och besökte Umeås Pandurobutik, de kunde beställa hem boken för katalogpris, men jag hittade samma bok på Akademibokhandeln för en guldpeng billigare. Värsta kapet! Så nu läser jag med ett leende hur man skapar alla dessa söta små figurer. Har kollat in en supersöt sköldpadda som jag vill göra som nästa grej.

Nu återgår jag till det ena benet..

Han är så sjukt bra!

Muppen alltså, herregud vilken bil!

Det enda som behövdes göras var att byta ut några trasiga glödlampor, precis som förra gången. Men vaddå, 23 bast och inga sjukdomar, det måste ju vara något typ av rekord!

Skulle kolla över styrlederna, de började bli lite slitna. Inget jag behövde komma tillbaka för heller så man kan rätt och slätt säga att Muppen fick betyget Väl Godkänd med enstaka kompletteringar. Vilken kille!

Att jag fick en sån trevlig liten bil med minimala problem känns helt fantastiskt! Nu kanske det blir en omlackering till sommaren med någon snygg detalj.. Muppen goes black, och ni vet ju kanske vad man säger.. "Once you go black, you never go back..!"

nu gäller det.. Kom igen Muppen, s

0-10bddb82e20e1b04a7ceeb282e56ff7e.png

nu gäller det.. Kom igen Muppen, sköt dig snyggt!


Domedagen


Idag gäller det, Muppen ska besiktigas.
Jag är lite nervös, tänk så klarar han inte testet?!

Dessutom minns jag knappt hur man gjorde när man kom till den anmälningsapparajten. Men det ordnar sig nog när jag väl kommit dit. 11.50 har vi tid, så det blir att åka förbi macken och fylla på luft i däcken och köpa en vindrutetorkare till bakrutan. Den flög ju av för någon månad sen, kan vara bra att ha så att man inte får någon anmärkning på det.

Förra gången skulle jag byta ut en blinkerslampa, den här gången vill jag kunna åka hem utan anmärkningar. Men killen är 23 bast så lite får man nog räkna med. Ska bli lite intressant att se vad dem säger om min vacka inredning, men förarsätet blir försett med en filt, man vet aldrig vad dem där besiktningsgubbarna har för smuts på kläderna..

Håll en tumme för Muppen!

On a mission!!


Jag fick ett samtal idag från min vän Embra som ville beställa en virkad Teletubbie till vad jag antar är hennes son. Jag som avskyr de tjatiga färgglada tjockisarna ska nu slänga mig över det här projektet. Vet inte var jag ska börja eller hur det kommer att gå.

Om ni inte vet vad Teletubbies är ska ni skatta er överlyckliga, det är ett vedervärdigt barnprogram där de upprepar allt dem gör hundra gånger. Jag förstår att barnen tycker om programmet, men det är rena tortyrredskapet för vuxna med ett någorlunda befintligt förstånd.

Trots det ska det bli väldigt roligt att prova på att göra en sån där ettrig liten Tubbie.

Tips tages gärna emot!

Vad nu då?

Jaha.. då satt man här igen och undrar vad som ska hända och om något jobb ska komma min väg snart. Jag hoppas att de få socionomjobb som finns ska ge mig någon utdelning. Det finns inte på kartan att jag ska ta vilket skitjobb som helst. Nu har jag ju försökt med ett av alla radom jobb som finns där ute, men näe.. jag vill ju jobba aktivt med något jag tror på.

Ska göra ett aktivt försök att kolla runt på de olika bemanningsföretagen..

Håll en tumme!

En lättnad att vara arbetslös igen

Ja jag måste nog ha lyckats med att ha världens kortaste anställning. Igår började jag jobba och idag vid lunchtid sa jag upp mig. Det var ett helt outhärdligt dåligt och konstigt jobb. Som tur är har jag ingen uppsägningstid då vi båda var överens om att glömma det som varit.

Jag hade verkligen hoppats att det var en grej som jag skulle kunna lyckas med, men att truga i folk att köpa något jag knappt själv tror på är omöjligt. Så mer glad än vad jag är nu över att vara arbetslös har nog ingen någonsin varit.

Jag känner en lättnad och som om jag kan börja andas igen.

Välkommen att erbjuda mig ett normalt jobb, med normal lön (oavsett hur stor eller liten), jobbarkompisar och en chef som verkligen kan utbilda sin personal.


Första dagen och början på den andra

Ja vad ska man säga.. första dagen kändes bra till en början. Sen började humöret att dippa lite och jag kände mig mer och mer fientligt inställd till jobbet. På kvällen fick jag en pepp av mamma att faktiskt ringa och prata ut med chefen. Sagt och gjort..

Nu känner jag mig mer peppad än någonsin och ska faktiskt genomföra mitt andra kundmöte inom kort. Ska bli spännande att se om jag kan få igenom en affär den här gången. Första såg jag mer som övning, så nu vet jag vad jag måste trycka mer på och använda som argument. För alla företag vill synas, syns man inte så finns man inte i den här världen vi lever i.

Ja, jag börjar väl så smått bli hjärntvättad, men min chef måste nog få något typ av pris för att vara bra på att peppa. Han kan verkligen få en på ett gott humör.

Nu ska jag koka ihop lite frågor till intervjun och göra mig en smörgås eller två.

Första dagen på det nya jobbet

Nu ska jag strax koppla upp mig till mitt första måndagsmöte med jobbet. Ska bli intressant och spännande. Men fatta hur nervös jag är för det första samtalet. Det går inte att beskriva i ord. Vad fan ska jag säga?

Hoppas att jag får pepp nog att kunna fortsätta hela dagen med att vara trevlig och positiv. Hur många bokade möten kommer jag att landa på och hur många "lyft" måste jag göra för att boka hela veckan. Ja det blir minst sagt spännande det här..

Håll en tumme och en tå för mig så kanske jag återkommer vid lunch om jag inte hamnat i något slags koma innan dess..

RSS 2.0