Fy för fyrverkerier!

Här hemma har vi garderat med fetvadd och näsdukar. Jag snorar och ligger matt i soffan i väntan på att fyrverkerierna ska börja smälla. Det är inte roligt med en skotträdd hund sånna här dagar..

Det blir en Valborg i sjukstugans tecken. Samma som nyåret då vi också fick gömma oss under sängen för att komma undan fyverkeriernas ljudliga oväsen. Börjar se ett mönster när mina sjukdomar sätter sig. Jag var ju obehagligt sjuk på nyåret då jag samtidigt skulle försöka lugna min oroliga jycke som stressad och mycket rädd pendlade mellan att ligga under bordet och under mina armar i soffan.

Människor som tycker att fyrverkerier är förjävla roligt borde få umgås med oss en kväll som denna för att möjligtvis få en förståelse för hur hundägare har det i dessa tider. Om jag sedan skulle smitta dem med en obehaglig förkylning så vore det bara en bonus för min del. Ju mindre fyrverkeriglada idioter på gatorna desto bättre!

Halsont med tjejserier

Ont i halsen, trött och dåligt väder. Inget blev riktigt rätt när jag vaknade imorse. Dels för att jag vaknade av att katterna levde rövare och att hunden med fåntratten stod och glodde på mig. Men vädret gjorde mig nog mer sjuk än vad jag egentligen är..

Kände av halsontet redan igår men hoppades att jag skulle sova bort det, jag hoppades i onödan. Fryser också konstant om fötterna trots att jag både har strumpor och tjocksockar, vad är felet?

I övrigt, alltså rent mentalt känner jag mig frisk. Fast det beror kanske på vad man jämför med..?!

Har iaf sett på lite DHW och Greys Anatomy avsnitt som jag legat lite bakom med. Nu ska jag fortsätta att komma ikapp med Gossip Girl och kanske äta ett äpple.

Tratt-straff

Första promenaden efter operationen utan bandage är utförd. Det gick finfint! Taiga är så duktig att låta bli det där spännande röda såret som lyser som en diod. Men när jag ertappade henne med tungan ute och benet alldeles blött efter duschen jag tog fick hon straffas med tratten. Den ska ändå sitta på hela natten då vi inte riktigt har full koll på henne, lika bra att installera henne där direkt så att hon kommer på andra tankar.

Annars har vi en butter familjemedlem som nyss kommit hem med en förlust för hans älskade Barca. Ute ur Champions League i semifinalen, trist för honom och alla fans även fast jag inte bryr mig nämnvärt. Jag kan inte riktigt förstå grejen med hela spektaklet, men å andra sidan förstår han sig inte riktigt på det här med Eurovision och Schlager så det är jämnt skägg oss emellan.

Har varit en relativt lugn kväll annars, kikat på Efterlyst och Uppdrag Granskning under tiden jag virkade en torgvante i marina färger. Nästa vante får vänta till imorgon.


Inget snusande..

Ja det blev inte så mycket snusande för in del igår, fröken Havanna hade fullt upp i drömmarnas värld. Hon måste ha drömt om något väldigt mysigt för hon låg mest och drog på smilbanden. Men ser det inte oförskämt skönt ut?


Om man ändå vore nyfödd..

Under tiden lillasyster polade med John Blund så hann vi andra med en massa roliga saker.
Det öppnades presenter..


Havannas filt och mammans torgvantar för vårpromenader med vagnen..


Far och son fick matchande IFK Umeå mössor

Maxwell fick även en telefon, en kamera och en Hello Kitty fläkt. Allt i rosa såklart!
Sen kunde jag inte som jag redan nämnt hålla mig från babykläderna på HM och Havanna fick det här söta setet. En klänning med matchande trosa med söta volanger på rumpan. Perfekt i sommar, om hon inte växt ur det innan dess. Garderade som sagt med storleken..



Sen såg jag de sötaste små strumporna med Hello Kitty, så ett par sånna hängde också med till kassan..

Sen lästes det böcker som Maxwell fått tidigare under dagen i ett paket.



En mycket trevlig eftermiddag!

Snygg logga och resultaten

Hittade just den snygga loggan som används på den officiella hemsidan för Eurovision. Ja gillaren!

Tänkte också redovisa mina betyg vs. Svt:s jurybetyg. Det varierar inte så fasligt som jag trodde från början. Jag har alltså räknat ut medelvärdet på deras betyg under kvällen och sedan jämfört med mina betyg.

Moldavien
Jag - 3
Svt - 3,2

Ryssland
Jag - 2
Svt - 2,1

Estland
Jag - 1
Svt - 0,8

Slovakien
Jag - 3
Svt - 2.6

Finland
Jag - 2
Svt - 1,2

Lettland
Jag - 2
Svt - 3,8

Serbien
Jag - 3
Svt - 1,6

Bosnien-H.
Jag - 2
Svt - 1,8

Polen
Jag - 2
Svt - 1,8

Förvånande var att några av låtarna fick fyror i betyg av juryn. Det finns udda smaker i världen, var så säkra!
Jag trodde att juryn skulle vara usel i år men jag blev glatt överraskad över deras uttalanden. Speciellt roligt var att Tomas Lundin aldrig sviker. Han är lite av en favvis. I övrigt var Kayo, Rennie Mirro, Marie Serneholt och Lena Ph de andra i jurypanelen. Men den där Serneholtskan kunde dem ju ha skippat i år, jag står inte ut med hennes minspel och falska hästgnägg till skratt. Käckheten får mig att kräkas lite i munnen..

I övrigt är jag mycket nöjd och längtar till nästa Tisdag då det är dags igen!


Inför ESC del 1

Nu sätter favoritdelen av den här cirkusen igång. Jag fullkomligt älskar att lyssna på låtarna från alla deltagande länder. I år har jag däremot legat lite på latsidan när det kommer till att lyssna många gånger och väldigt noga. Jag har faktiskt inte hört ett enda land förutom Sverige, det är skandal! Jag skäms lite faktiskt.

Men eftersom att Svt ikväll sänder Inför Eurovision kl 20.00 så kändes det som att jag innan dess är tvungen att ge min beskärda del av dissarna och hissarna på låtarna som vi kommer att få se ikväll. Som vanligt ger jag ut Änglar från en till fem stycken, ju fler änglar desto bättre låt. Och om allt går enligt mina planer så kommer jag att lägga ut mina rescensioner samma dag som Inför Eurovision sänds, fast kanske lite tidigare än idag då. Det blev i senaste laget..

Betyg

Ä - Fullkomligt uselt
ÄÄ - Dålig och ointressant
ÄÄÄ - Varken bra eller dålig
ÄÄÄÄ - Bra som gärna får gå vidare till Final
ÄÄÄÄÄ - Superbra, borde få en topplacering!

Och som programledarna brukar säga innan Mello sätter igång - Nuuuuuu köööör vi!


Moldavien
Sunstroke project & Olia Tira - Runaway

En trallig melodi med lite tjatig refräng. Olia är skitsnygg och kan sjunga. Duetten hade jag kunnat vara utan. Vi har hört det här förut och det känns lite tradigt. Ingenting jag kommer att komma ihåg när cirkusen är över.

Betyg:ÄÄÄ

Ryssland

Peter Nalitch & Friends - Lost and forgotten

Peter och hans vänner har det inte lätt, framför allt hans vänner. Hans röst är superjobbig att lyssna på. Funderar på om man skulle ha ändrat tonart i låten, eller så låter det bara som att Peter har det superjobbigt?! Låten skulle nog verkat bättre om den hade varit lite snabbare i takten.

Betyg: ÄÄ

Estland

Malcolm Lincoln - Siren

Herrejisses vilket sömnpiller, jag tror att jag skulle kunna somna stående av det här faktiskt. Det händer absolut ingenting i den här låten och det är en enda lång längtan tills tre minuter har passerat.

Betyg: Ä

Slovakien

Kristina Pelakova - Horehronie

Jättesöt tjej med fin röst, men det finns en ständig väntan på att det ska hända något mer i låten. Den är för snäll på något vis, en tempohöjning i slutet skulle inte skada. Kan hända att den fastnar efter några fler lyssningar..

Betyg: ÄÄÄ

Finland

Kuunkuiskaajat - Työlki Ellää

Finsk barfota folkmusik som utstrålar glädje och trevligheter. Låten förstörs av att den sjungs på finska som kanske är det fulaste språket på denna jord. Det här är två finska och yngre varianter på Kalle Moraeus och Orsa spelmän. Det går inte hem..

Betyg: ÄÄ

Lettland

Aisha - What for?

En något tjatig ballad, man kan ana ett buskap någonstans mellan de dystra tonerna. Men i helhet är låten ganska intetsägande. Hade som för många andra önskat lite mer action. Det är för smalt och tråkigt.

Betyg: ÄÄ

Serbien
Milan Stankovic - Ovo je Balkan

Den här låten är skriven av samma person som gjort signaturmelodin till "Borat" och man kan tyda en liten likhet i låten. På tal om likheter så är artisten Milan väldigt lik Peter Elfimov som deltog för Vitryssland förra året med låten "Eyes that never lie". Då tänker jag främst på frisyren där man har gett plattången ett ansikte. Låten i övrigt säger mig inte så mycket och jag tycker att det är lite för folkmusikaktigt i år. Seriben har hoppat ner ett snäpp på min stege.

Betyg: ÄÄÄ

Bosnien-Hercegovina

Vukasin Brajic - Thunder and lightning

Extremt dåligt uttal på engelskan gör att den här låten tappar poäng direkt. Budskapet om samexistens och tolerans är en bra tanke, men det stannar där. Blixt och åska håller händer.. hjälp mig!

Betyg: ÄÄ

Polen

Marcin Mrozinski - Legenda

En konstig låt när det kommer till tempo, det känns som att det inte riktigt är synkat. Jag förstår mig inte på sånna här kreationer. Jag må vara halvt tondöv, men det är inte bra! Och om man lyckats ta sig igenom halva låten utan att somna så händer det lite bättre saker i slutet. Ett plus för den blygsamma tonartshöjningen.

Betyg: ÄÄ

Sådär, då var det bara att vänta tills att klockan slår 20.00 för att se vad Schlager generalens små slavar säger. Inget att hurra för än så länge, men förhoppningsvis kommer godbitarna på slutet!

Snusa småtting

Jag fick en väldigt trevlig förfrågan tidigare imorse om att få komma och snusa på lilla Havanna senare idag. Och nu börjar det närma sig. Jag blev så glad att jag satte teet i halsen. Ska bli spännande att se vad det är för liten krabat som hamnat hos familjen.

Jag har packat ihop alla presenter till samtliga i familjen. Men så tog jag mig en liten tur till HM och kollade in deras kollektion för bebisar. Tror ni att jag kunde hålla mig från att köpa något lull lull?! Nä självklart inte, finns ju spaltmetrar med kläder man skulle vilja köpa! Ni får se bilder sen på vad jag köpte. Hur sött som helst! Jag vet också att mamman har längtat efter allt gulligull, lite skillnad från när Maxwell va en liten spilevink och det inte lämpade sig med spets, rosa och gulligull.

Men hur lätt tror ni det är för en person utan erfarenhet av barnstorlekar att veta vad man ska köpa? Det får ju inte vara något som hon bara kan ha i en vecka till och helst ska det inte ta allt för länge innan hon kan använda den. Men jag tog till det bästa knepet jag kunde komma på, jag grabbade tag i en kvinna med en barnvagn och rådfrågade vilka storlekar som kunde tänkas komma inom en snar framtid och ändå hålla ett tag. Hon hade däremot 4 pojkar varav den minsta på fyra månader låg i vagnen (hon var oförskämt smal och fräsch för att ha avlat fram fyra ungar!). Men hon gav mig goda råd och tipsade mig om att gå till Kappahl där de fått in fina vintagekläder till små barn. Jag höll hårt i plånboken och beslöt mig för att INTE gå dit, det hade kunnat bli en dyr impuls shopping tripp!

Återkommer senare med bildbevis på snusningen..

Vaknade av ett BRAK!

Det hände någon gång imorse, runt 6-tiden om jag inte missminner mig, jag och Ph vaknar att ett BRAK och båda studsar ur sängen och slänger oss fram som flygande superhjältar till byrån nedanför sängen som fallit framåt. Vi båda förstår att där under eller i ligger en eller två kissekatter. Och när vi rätar upp byrån ser vi att katterna tagit plats i varsin låda och är anledningen till den något odiskreta väckningen. Så alla lever och mår bra, vissa lite för bra..

Sen kunde jag inte riktigt somna om, dels för att katterna levde rövare och för att jag blev så tokigt snuvig. Så nu känner jag mig halvdöd där jag sitter och ska försöka göra mig klar för att besöka min coach.

Sen regnar det också, så jävla pissigt!

Tratten av eller på?



Idag var dagen vi alla hade hoppats att tratten skulle kunna arkiveras, men med tanke på att fröken Slicka Sår är hyfsat medveten om att benet blivit grejjat med den senaste tiden så ska den få vara kvar i några dagar till.

Veterinär B.A tog av stygnen idag vilket inte var speciellt populärt hos den lilla Taigan på bordet. Hon försökte med alla medel att ta sig därifrån. Men efter endast en halvtimme var stygnen borta och ett nytt bandage var ditsatt för att minimera risken för infektioner och smuts. Imorgon ska jag och Ph bandagera ännu en gång och efter det ska hon vara fri från dessa procedurer. Tratten kommer att sitta på under natten, de stunder hon är hemma själv och när vi inte kan ha full koll på henne, men i övrigt så ska hon få slippa den så mycket som möjligt. Mest glad för det är nog Taiga.

När vi var på väg hem fick Ph toksug efter en McFlurry, så vi drog genom Driven och beställde en McFlurry Deluxe. Jämarns vilken goding! Det var lite extra och lite dyrare, men blir man bjuden så blir man bjuden. Det var en regelrätt Flurry med krossad Daim men sen hade dem satt dit kolasås. Helt superbt! Testa om ni känner det där enorma sötsuget, ni lär inte ångra er! 21 spänn, värt varenda sketet öre!

Nu väntar lite Sudoku och en varm säng..

Förresten.. någon som har lust att ta hand om en kattfröken som skriker högt, är kåt som få och sätter upp röven mot allt som rör sig? Hon är mer än till salu just nu!

 


Röjj med Glenn Gordon

Vad stressigt det blev igår. Jag skulle infinna mig hos Jojjan kl 18 och innan dess skulle jag gå ut med Taiga, bandagera om hennes ben, duscha, torka och platta kalufsen och göra mitt ansikte någorlunda tittvänligt. Jag började med allt detta vid 16-snåret. Och tidtabellen såg lovande ut när klockan stod med stora visaren på 12 och den lilla på 5, men när en miss i ögon-makeupen inträffade och jag var tvungen att tvätta av mig allt och börja om kände jag mig lite stressad. Jag fick som tur var skjuts av Ph och stod utanför Jojjans dörr 17:50. Det kallar jag snabbt!

Hos Jojjan blev det tacos och vin med en massa trevligt folk. Sen bar det av ner mot Balders Hage för att lyssna på det rockigaste Coverbandet, Glenn Gordon. Sjukt röjjigt och roligt!

Så idag är det lite skakigt i benen, men inget som direkt stör. Har dammsugaren som väntar på mig i städskåpet och lite tvätt som skriker i tvättkorgen. Så lite nytta kan jag ju göra under tiden Ph jobbar sina timmar på sportbutiken.

Som en stucken

Sirenen har fortsatt att tjuta här hemma och i min enfald trodde jag att en liten promenad ute på gården skulle göra prinsessan tyst, men fy i helvetet, det blev arton resor värre. Hon skrek så att grannen ute på balkongen undrade om han hade råkat tappa ner något på en katt under balkongen. Men när jag visade upp den lilla vita tussen skrattade han åt att något så litet kunde göra så mycket väsen. Såg även att en person två hus bort gick ut och kollade vad som förde ett sånt väsen från balkongen. Det var bara att ursäkta oväsendet och försöka få tyst på eländet.

Men det visade sig att det enda som fick tyst på na var att gå in. Nu är det tyst som i graven.
Jag hoppas att några fler utevistelser framöver ska göra henne mindre ljudlig så att vi kan spendera några ljuva soltimmar ute på gräsmattan i sommar.

Ikväll blir det att träffa upp några sköna människor, käka och sedan gå vidare till Balders där Glenn Gordon spelar. Ska bli mycket trevligt!

Bilen måste ha ett namn

Jag har någon underlig vridning mot att skapa namn till bilar genom att läsa de tre bokstäverna på reg-plåten. På sista kissrundan med Taiga hittade jag tre bilar som fick nya namn.

Första bilen var uppenbar då bokstäverna redan var ULF, andra bilen har jag sett tidigare med bokstäverna SXY vilket självklart blev Sexy. När jag kom in på gården kikade jag på Phs pappas regplåt fick även hans bil ett namn, Rasmus av bostäverna RSM.

Den här underliga tankeverksamheten skapades nog i samband med att min moster och hennes familj hade en underbar Volvo som hette Ola (OLA som regplåt) som vi alla sörjde när han såldes. Och under de tre år jag körde omkring med en bil med regplåten RMZ fick han namnet Ramzes och när jag ibland lånade min nuvarande pärla som redan hette Muppen av sin fina regplåt MUP. Mammas bil med TJD på plåtarna heter numera Tjadden.

Det är för mig självklart att det fordon som tar oss till alla destinationer vi vill färdas till ska ha ett namn. Det är ju enbart supertrist att tala om sin bil som Forden eller Volvon. Det känns ju inte alls personligt. Som att vi skulle säga Svensken och Finnen när vi pratar om varandra, det känns så allmänt.

Därför vill jag härmed att ni skapar ett namn till era bilar.. kan ni inte konsten att se namnen skapas utifrån dessa tre bokstäver är jag absolut villig att hjälpa er på traven!

Ensam med virknål i hand

Det blev fredagstacos till middag. Längesen jag åt det så jag flirtade till mig en god middag.

Annars har dagen gått ofantligt snabbt. Förmiddagen bara svishade förbi och helt plötsligt kände jag ett sug efter något chokladigt. Så jag gjorde en kladdkakesmet och gjorde stora kladdkakemuffins. Var tvungen att ätas med sked, med knaprig yta och mjukt innanmäte fick man gräva sig in mot den gottigaste.

Nu ligger jag utspänd i soffan med Ph utflugen till någon födelsedagsfirande vän. Skönt med en lugn hemmakväll med virkning på schemat. Hade tänkt bli klar med mitt presentprojekt så att jag kan få besöka den utökade familjen på Ålidhem med gott samvete.

Imorgon hade vi planerat att fixa en massa med huset och packa upp kartongerna och eventuellt åka och titta på en ny tv-möbel. Men planerna blev ändrade då Phs chef ringde i panik och ville att han skulle jobba. Och då passade han såklart på att tacka ja efter att ha okejat det med mig.

Nu hugger jag tag i virknålen och passar på att önska er en trevlig fredagskväll!

Brandsirenen gör oss galna!

Jag funderar på att skänka Alice till brandkårens förfogande. Hon går runt här hemma och låter som värsta sirenen. Hon skulle lugnt kunna extraknäcka åt familjen som brandsiren på någon väl utvald brandbil.

Jag gick ut på gården och hörde henne lång väg. Det började redan imorse och jag misstänker att hon längtar efter en kattpojke som kan göra henne lycklig. Men det kommer inte på fråga, no way! Vi vill inte ha några små kissongar.

Det är ett förfärligt ljud och en sterilisering är bara ett telefonsamtal bort. Kanske ska hota henne med det eller tejpa igen pajhålet på den där lilla saken. Det är ganska skönt när hon sover..



Som tur är så är inte storebror aka sumokatten sen med att brotta ner den ljudliga lilla fröken när hon blir för jobbig. Det ser lite roligt ut när han som är en dubbelt så stor katt lägger sig på henne och vill tysta ner henne. Heja Alfons!

Städa städa varje Torsdag

Sitter med arslet parkerat i soffan efter en hård men rättvis städning. Vi har numera infört städdagar på Torsdagar som de flesta andra par jag känner. Man vill ha fint inför helgen och då passar Torsdag utmärkt.

Fast vad kallar man egentligen en rättvis städning? Jag har dammtorkat hela huset, städat köket och dammsugat alla golv utom toaletten som Ph har storstädat och nu moppar han samtliga golv. Jag vet inte om det är mig det är fel på men visst städar killar betydligt långsammare än oss kvinnor? Det ser dessutom väldigt avigt ut när killar för den där moppen fram och tillbaka. Men så länge det blir rent klagar jag inte. Ph får städa hoppandes på styltor om han känner för det så länge det blir gjort, fast det vore nog ytterst otympligt när man ska ner på knäna och skrubba..

Jag vill ha kaffe. Kaffe och en chokladbit och kanske lite bubbelvatten till min törstiga strupe, men golvet i köket är vått vilket betyder att jag måste vänta. Och väntan för min del skapar en ännu törstigare strupe.. Åh måtte han bli klar snart!!!




Hej vad det går undan!

Produktiv förmiddag måste jag säga. Har sen sist rensat ur kylen på all mat som inte behöver hållas kyld. Plockat alla frysvaror ur frysen och stoppat allt i mormors frysbox. Frostat av helvetet. Packat upp kartonger med köksatteraljer från Phs lägenhet och omorganiserat skafferiet.

Nu avnjuter jag en kopp kaffe och en trekantsbit Toblerone. Det ansåg jag mig vara värd! Snart ska jag fota kylskåpet och lägga ut en annons på Blocket. Skåpet ska säljas för en tusing så är ni intresserade av ett superfint svensktillverkat Husqvarna kylskåp så kan ni hojta till i meddelanderutan.

Klockan tre kommer gubbarna med det nya skåpet och jag har goood tid på mig att pilla på här hemma.

McGyver bygger

Hade tänkt mig ett besök hos pappa och puppisarna igår men då frugan i huset varit bortrest hela dagen så kändes det inte riktigt aktuellt. Det fanns en anstiftan till att humören inte skulle vara på topp och trevligheten som bortblåst. Så planerna blev lite omstuvade.

Istället kom Thomas "McGyver" på besök. Eftersom att mina mätarskills är sisådär var vissa mått tvungna att fixas till här hemma. Några centimeter skulle sågas bort på ett skåp och när han tar en garderobsdörr och börjar såga blir jag först lite oroad. Men ingen ifrågasätter McGyver på tv så varför ska jag komma med funderingar när familjens alldeles egna gör som han gör.



Skåpet som skulle kapas låg under tiden i köket och jag förstod inte mycket under byggets gång..



Men jag är säker på att McGyvers sidekick var helt på det klara med vad som pågick.
Hon poppade dessutom musik i sina hörselkåpor..



Nu är hålet för det nya komboskåpet redo att täppas igen.


OBS! Bara hålet utan överskåp, inte det färdiga resultatet!!

Det blev superfint och idag kommer det nya skåpet. Jag ska tömma frys och kyl med allt vad det innebär.
Hej och hå!


Hoppsan Elon!

Idag var det dags för ännu ett besök på en vitvaruaffär. Ut kom vi med en order på en helt ny kyl och frys. Härligt!

Vad som inte var så härligt var upptäckten jag gjorde när jag än en gång tog fram tumstocken och mätte. Det visade sig att jag hade mätt lite tokigt sist och inte tänkt på att överskåpet är mindre bred än själva kylskåpet. Så efter ett snack med killen i affären så beslutade vi oss för att avboka leveransen som annars skulle ha varit just nu till senare i veckan då vi sågat bort två centimeter från överskåpets sida. Det låter knäppare än vad det är, tro mig!

Så ännu en mät-tabbe av mig och nu väntar jag bara på Morbror T som ska komma hit efter jobbet och möjligtvis fixa med överskåpet.

Hej å hå!

Men en fin kyl/frys blir det! Självavfrostande och allt..

Sen tog jag mig en tripp till Rusta för att kika på lite garn och köpa tops. Och när jag kommer till garnhyllan visar det sig att man får 10 nystan för 100:-. Nästan gratis! Så nu är garnlådan fylld till bredden och jag kan börja virka som normalt folk igen!

Annat fejsgrejs


Igår köpte jag ju nytt fejsgrejs som ni vet. Vad tror ni landade i min mailbox under dagen?

Jo, självklart fick jag ett erbjudande genom Buzzador att testa Neutrogena Visibly Clear ansiktstvätt. Någon måste skämta med mig?! Om jag hade vetat det igår hade jag hankat mig fram på den lilla skvätt ansiktstvätt jag hade kvar. Suck!

Men men.. jag ska inte klaga. Är ju superkul att få testa nya produkter och samtidigt dela med mig till vänner och bekanta. Nu är det inte heller säkert att jag kommer med i kampanjen, men jag har i varje fall anmält mitt intresse av att vara med så vi får se om jag hamnar bland de lyckliga buzzadorerna!

Kylskåpskik

Har varit och hälsat på hos Mats-Åke på Teg. Han har en massa kylskåp, men han är inte rädd för att sätta priser. Dyrgripar överallt. Fick lite bakläxa på mätningen så våran jakt fortsätter.

Hemmet ska få ny kyl och frys. Just nu har vi ett fullstort kylskåp i köket och en liten frys i snickeriet. Men nu ska energislukarna bort och bytas ut mot energisnålare och behändigare grejer. En kombinerad kyl och frys ska ersätta. Men herregud vad mycket information man ska ha med sig. Höjd, bredd och allt mellan himmel och jord. Inte helt lätt för en okunnig mäterska.

Hoppas att det finns något lämpligt för både plånbok och utrymme. Något tips på var man finner goa grejer??

Till lilla flickan Havanna med Mamma

Idag blev jag klar med en present till lilla nyfödda Havanna och hennes superkvinna till mamma. Hoppas att båda töserna blir glada, åtminstone varma.. *blink*

Tyvärr kan jag inte visa vad dem ska få då jag vet att Superkvinnan är en trogen läsare, om hon nu har tid med sånt med två små barn att ta hand om..? Men så snart jag träffat dem ska jag visa er vad det blev. Jag är väldans nöjd med lilla Havannas atteralj. Ph tyckte att den/det blev mycket fin och tyckte att jag varit duktig. Sen att mor och dotter kommer att matcha är ju inte helt fel.

Men eftersom att det finns en liten pojke och en man i familjen så återstår två saker att göra. Och jag tror redan att jag vet vad..

Nytt fejsgrejs

Det här med ansiktstvätt är ju inte helt lätt. Förra gången stod jag med en hunka (100 kr) kvar på kontot och var i desperat behov av något för fejset. Jag är inte helt missnöjd med ansiktstvätten jag har haft, men idag beslöt jag mig för att testa något annat. Något lite vassare helt enkelt.

Det är ju en djungel med olika saker att välja på. Nu ska jag sluta gå till Kicks eller Åhlens för sånna saker. Apoteket har allt som behövs. Det positiva med dagens besök till Apoteket var att jag bara efter 2 minuters tittande och funderande blev tillfrågad av kassörskan om jag behövde någon hjälp. Så hon gav mig mycket bra information och ett väldigt trevligt bemötande.

Hem kom jag med en ansiktstvätt i mousse-form och ett ansiktsvatten från ACO.



Sen att flaskan hade fin färg gjorde inte valet speciellt svårt..


Ingen vilodag för veterinären

Imorgon (Söndag) ska jag och Taiga på återbesök till veterinären. Fattade ingenting när han hade skrivit Söndag på papperet jag fick med mig hem. Jobbar veterinärer på Söndagar?

Jag tog slutsatsen att bara de verkligt dedikerade och duktiga veterinärerna som tar sig an jobb på Söndagar. Han ska förvisso bara lägga nytt bandage på benet och ta bort eventuellt grus som hamnat kring stygnen, men det är ändå väldigt imponerande.

Ikväll blev det en lugn och behaglig kväll i soffan. Såg första delen av Luftslottet som sprängdes ikväll. Superspännande! Men när man läst boken är alla människor helt annorlunda än på teven och hjärnan känns som om den hamnat i en mixer. Vilka är alla människor? Dem borde ha namnlappar på tröjorna eller något liknande så att man inte blir så hemskt upptagen av att ta reda på vilka alla är.

Nu väntar sängen.. har längtat efter sängen ända sen jag såg Alice ligga och sova räv på puffen.



Varför denna eviga snö??

Det snöar, det är inte okej!
Jag som välkomnade våren igår med en grillmiddag och allt, är det här tacken man får??

Idag blir det aktiviteter inomhus, kanske lite virkning som jag äntligen kommit igång med igen. Men framför allt så måste jag ta mig iväg till Arken för att köpa hundmat. Inte det roligaste på agendan en sån här dag.

Fast nu fick jag en idé..

Sol med grill

En ny dag med solsken. Jag gillare!


Tog mig just en kopp kaffe ute på farstubron, det var ljuvligt. Det blåser lite men det får man ta. Våren är ju här för tusan!

Röda Italienskköpta Nike á 2002 funkar fortfarande!



Vi välkomnar också den framtinade stolen..


Det är inte mycket snö kvar på altanen nu, så det kan eventuellt bli en premiärgrillning ikväll när Ph kommer hem från arbetspasset på sportbutiken. Fläskfilén ligger på diskbänken och tinar upp och ska snart marineras i något gott. Till det blir det nog rotsaksklyftor i ugn och en god sås.

Åh nu blev jag hungrig.. mariekexen och kaffet gjorde inte tricket. Typiskt!!

Falskt anklagad

Vad är det för fel på människan??

Gick ut med Taiga i vanlig ordning på våran vanliga runda. När vi kommit halvvägs sätter hon sig och kissar en ganska ordentlig pöl innan vi spatserar vidare. När jag kommit en bra bit på vägen hör jag en man hojta snett bakifrån. Jag tittar mig omkring och förstår inte vem han skriker till men inser rätt snabbt att det är till mig.

Jag hör först inte vad han säger men sen inser jag att han vill att jag ska plocka upp från min hund. Sen startar en rätt hetsk diskussion om vad hon egentligen gjort och att han minsann sett från sin lastbil att hon suttit och krystat. Jag föreslår att vi går dit och kollar var detta bajs kan ligga och om jag skulle hitta något skulle jag plocka upp det. Jag sa det med min argaste ton och den som har hört mig ilsken vet hur jävla illa det kan låta.

När vi kommer fram till brottsplatsen pekar han mot stället där hon satt och han tittar förtvivlat ner för att försöka hitta bajset. Men det finns inget bajs. Då förklarar jag för honom att han inte kan gå runt och anklaga oskyldigt folk för saker dem inte gjort samtidigt som jag försöker få honom att förstå att det ser väldigt annorlunda ut när en tik kissar och när en tik bajsar. Men hans tröga skalle kunde nog inte ta in information eftersom att han bara repeterade - Ja dagiset klagar ju så hemskt.

Då undrade jag vad i hela helvetet det hade med mig att göra som alltid plockar upp efter min hund?! Men det hade ju trögskallen såklart inget svar på.

Jag blir så jäkla frustrerad på människor som är så fruktansvärt bittra att det går ut över resten av befolkningen som inte har någon avsikt att förstöra för andra.

Jag skulle ha kunnat ge honom en regelrätt snyting i plytet, så jävla arg blev jag. Åh jag börjar förlora tron på mänskligheten. Hade han bara tittat mer nogrannt innan han anklagade mig så hade jag inte varit så frustrerad just nu. Tack Gubbjävel, du har just förstört min dag!

Saccosovare

God Morgon!

Spenderade natten nere i vardagsrummet brevid Taiga. Jag låg i våran gigantiska saccosäck och Taiga i hennes med tratten på. Jag sov väldigt gott vilket jag inte trodde var möjligt på grund av att man ligger så inpackad i den där kokongen.

Sen när Ph vaknade fick jag lov att låna bilen för att åka till apoteket och köpa Taigas antibiotika. Jag som inte är någon hejjare på automatlåda i bilar tog Taiga i baksätet och gav oss iväg. Men dit och hem kom vi. Nu ligger vi helt utslagna och väntar på bättre tider..

 

Jag måste byta däck på bilen idag.. suck!


Jag är en Buzzador!

Fick hem en låda fylld med tandkrämen Sensodyne som hjälper mot ilningar i tänderna idag från företaget Buzzador.

Genom att vara Buzzador så arbetar man med Word of mouth-principen. Jag ska nu prova denna tandkräm och sedan dela ut provtuber till mina vänner som ska använda produkten och sedan ge feedback till mig om produkten. Sen ska jag i min tur redovisa detta för Buzzador. Klart!



Vill du också bli en Buzzador och få denna typ av kampanjer hemskickade till dig?
Gå in här och registrera dig! --> Buzzador


TT- TrattTaiga

Idag har varit en jobbig dag för lilla Taiga. Hon har åkt bil ända till Västervik i Tavelsjö, blivit opererad och fått en ny kompis, tratten. Veterinär Birger Andersson har gjort ett strålande jobb och bjöd även på en kloklippning under tiden hon var sövd. Det var en bonus för alla inblandade!

Nu ligger vi här i vardagsrummet i varsin saccosäck. Vi är båda supertrötta av den händelserika dagen. För mig har det varit en otrolig anspänning och jag har varit som en fiolsträng hela dagen. Har tänkt på Taiga från stunden jag lämnade henne i operationssalen fram tills att vi fick hämta henne på en parkeringsplats i Hissjö. Veterinären tyckte att jag hade en väldigt trevlig hund och det var nog det bästa betyget på hela dagen. Mitt älskade lilla hjärta!


Vi tog oss en liten powernap och då fick tratten stå på sidan..


Men när hon började intressera sig för bandaget åkte tratten på igen..

Vi tassar runt som små möss här hemma just nu eftersom att det ska vara tyst och lugnt första kvällen efter narkosen då hon är lite orolig och stressad. Taiga har inte fått äta eller dricka på hela dagen och om några timmar ska hon få dricka och äta lite fiskpinnar med potatismos. Det ser hon nog fram emot..

Vill även utbringa ett fyrfaldigt leve för lilla Havanna som föddes idag 13.58. Hon leve, HURRA HURRA HURRA HURRAAAA! Ni ska se vilken bedårande liten tjej det är..

 


Gruvarn

Jag gruvar mig lite inför imorgon. Taiga ska sövas och tumören på hennes has ska opereras bort av en karl som raspar hästars tänder till vardags. Han är veterinär såklart, men jag ska lägga mitt barns liv i hans händer.. Sist jag la hennes liv i någons händer kom hon hem med en opererad tand. Under operationstiden satt jag mest och grät som ett barn medan mina kurskompisar försökte göra ett grupparbete. Hur ska det då gå den här gången?!

Åh jag är så blödig att det är skrämmande. Jag kommer aldrig att kunna lämna bort mina framtida barn.. Stackars barn!

Titta bara.. vem kan med gott samvete sticka kniven i en sån där söt liten tjej??



Jag är söt oavsett vad folk säger!!


Le in i kameran och säg Cheeeeeese!

Med flyttlasset i Söndags kom även en liten pryl som jag tror kommer att sysselsätta mig i många timmar per dag. Phs systemkamera. Det är så roligt att fota djuren i deras udda sovpositioner och när dem bråkar.

Jag är väl ingen stjärna på att fota, men får jag öva lite kan jag ju iallafall inte bli sämre.

Vi upptäckte att Alfons och Alice ögon och mattan passar väldans bra ihop och att dem är söta som socker!



Taiga fick också uppmärksamhet



Sen är det två tok som har flyttat ihop.. men det här har ju alltid varit ett dårhus, så allt är i sin ordning!



Och nej, min hals är inte en meter lång.
Jag är bara superexalterad över den fina fotbollskepsen!

 



Galen Söndag

Igår var en riktigt händelserik dag. Huset med de blåa knutarna blev fylld med kartonger och Phs behörigheter och nu ser det ut som sju svåra år här hemma. Kände mig helt död imorse när jag väcktes av min nya sambo, men ville inte riktigt somna om då solen sken in genom fönstret.

Fick ett samtal imorse som gjorde mitt val inför framtiden betydligt enklare. Nu vet jag var jag kommer att jobba i sommar åtminstone. Det lutade mot samma beslut oavsett vad beskedet hade varit, så nu känns det superkul att äntligen veta definitivt.

Det hände en tråkig sak igår också, Phs 40" platt-tv fick sig en smäll när dem skulle bära ut shabraket från den gamla lägenheten och igår när vi kopplade in den såg det inte bra ut. Bilden var helt crazy och vi var tvugna att koppla in min gamla tjocktv igen. Jättetråkigt!

Galenpanna

Jag håller på att bli galen. Det kan resultera i att jag måste supa ner mig när den här dagen är över. Jag ser hund och katthår var jag än vänder mig. I garderoberna och i de flesta skrymslen och vrår. Tyvärr gick detta ut över Taiga som är livrädd för dammsugaren och stod flåsande framför mig hela tiden. Det brast och jag tror nog aldrig att jag skrikit så högt i hela mitt liv. Hon försvann på tre röda.

Övervåningen är inte ens halvfärdig för jag inser att detta är ett projekt som tar minst 20 timmar. En massa saker ska upp på vinden, snicken ska tömmas och jag kommer att ha en trasig kropp när denna dagen är över.

Har också märkt att ingenting händer om inte jag gör något åt saken, vilket är synd. Skulle vilja ha en sån där Mary Poppins väska som rymmer allt men som inte tar någon plats. Vore ju super att bara stuva ner sakerna där.. någon som har en till övers?

Prickiga korvar

Synd att min mobil tar så skräpiga bilder och att den inte begåvats med så mycket som en blixt. Då hade ni fått se livs levande prickigkorvar. De sötaste korvarna!

Hittade en bild på valparna hos Ewelina

Tog en sväng förbi farsgubben för att få en kopp kaffe och surra lite. Det första jag såg när jag kom innanför dörren var fem livs levande brunvita små korvar som låg i en mysig hög och smackade förtjust av sin tillvaro. Fick hålla i en av korvarna men nästan direkt kom mamma Lara och slickade på sin lilla bebis vilket i sin tur resulterade att den lilla korven kissade i min hand. Förtjusande välkomnande!

När vi satt på andra våningen kunde man höra hur det smackades och sörplades från de små valparnas munnar. Hungriga små rackare!

Det är mycket svårt att inte bli kär i hela bunten och skaffar jag mig inte lite perspektiv på tillvaron så lär jag väl sitta med en valp om sju veckor..

Utrymme önskas!

Det blev inte riktigt som tänkt idag. Har fortfarande inte tagit mig upp på övervåningen. Men istället blev det en totalrensning i vitrinförvaringsmöbeln i vardagsrummet. Nu har jag en hel hög med saker jag inte har plats för.

Vad ska jag med två nallebjörnar, en ful lampa, en plastlilja, en icke fungerande väggklocka och två ofullständiga ljusstakar till? Har inte hjärta att slänga något förutom möjligtvis klockan. Någon som känner sig manad att ta hand om grejerna, räck upp en hand!

Har även tömt mitt vitrinskåp som jag hoppas ska kunna fyllas med saker både jag och Ph vill ska vara synliga. Innan hade jag billiga vinglas från IKEA där och det kändes ovärdigt, finare saker kan man ju förvara där..

Efter en välförtjänt middag ska jag ta tag i köksskåparna och flytta lite porslin så att mer får plats. Det är kruxigt med att flytta ihop. Jag har ju fläkt ut mig över alla utrymmen och fyllt på vartefter jag bott här och nu måste jag krympa utrymmet igen utan diverse lådor att packa ner saker i, men som med allt annat är det skönt att få rensa bort lite. Får nog boka in oss på travet igen där vi kan kränga lite skit på loppis.

Ser fram emot en fredagskväll i lugnets tecken. Funderar på att besöka min far också, vill ju uppdatera mig på valparna som tyvärr numera bara är fem, och självklart träffa farsgubben.

Deppen kan ta sig i arslet!

Idag blev deppdagen utbytt på fem röda. Ett otroligt glädjande besked kom via telefunken. Glädjen jag upplevde när jag fattat vad som hänt var längesen jag kände.

Har nästan glömt bort hur deppig jag var tidigare under dagen. Ett flertal glädjande och värmande ord gör vardagen betydligt bättre.

Nu återstår det avgörande beskedet som kommer imorgon eller på Måndag. Då vet jag hur det kommer att bli den närmsta framtiden.

Det kommer att gå undan imorgon!!

Det jag faktiskt vet med säkerhet är att jag och Ph flyttar ihop på Söndag. Ska bli så jäkla härligt och roligt. Självklart känns det lite vemodigt att behöva slänga kläder för att få plats med hans, men ändå rätt skönt att kunna rensa. Man skulle kunna tro att fem garderober skulle räcka till för två personer, men i min hjärna går matematiken inte riktigt ihop. Eftersom att garderoberna redan nu är fullproppade med kläder och andra nödvändiga textilier så undrar jag hur det kommer att se ut när Phs kläder stoppats in. Det kommer inte att vara en vacker syn..

Imorgon ska jag se över utrymmet och verkligen ta tag i allt jag borde ha gjort i min depp-dimma. Nu när jag fått lite extra energi efter det goda beskedet så kommer övervåningen förhoppningsvis att bli som ny. Jag ska ta på mig Roadrunner-skorna och köra stenhårt!! Två av fem garderober ska gapa tomma vid dagens slut, det kommer att bli svårt, men gjort blir det!

Det där med jeans

Igår var jag som sagt in på Lindex där jag hört att ett par byxor skulle finnas för mina ben. Jag provade den minsta storleken som fanns vilket var 36 och dem satt hyfsat på benen, men jag måste nog skaffa lite mer hull om dem ska sitta kvar på arslet. Dem satt väldans pösigt.

Jag tog med mig besvikelsen in till HM där det knappt fanns några jeans alls som passade fröken ifråga. Dem kanske skulle sitta bra, men alla modeller såg underliga ut redan i hyllan. Färgerna såg konstiga ut och var inte alls vad jag sökte. Vidare hamnade jag på MQ och Vero Moda där det var samma visa. Alla jeansmodeller och färger var mörka eller hade en konstig tvätt, sen fanns det inte ett enda par med rätt storlek.

Jag övervägde nästan att återvända in på Maxi Stormarknad för att kolla deras jeansmodeller, men där tog det stopp i huvet. Jag får helt enkelt börja använda kjol oavsett väder och vind.

Det kanske är mina ben och arsle det är fel på men det krävs tydligen lite jobb för att hitta ett par jeans i samma klass som dem jag numera bara kan titta på. Det känns i hjärtat när jag tänker på att jag måste slänga dem.

Var finns jeans som passar alla rumpor?

Deppdag

Jag vet inte om det är vädret eller det faktum att mina dagar är totalt innehållslösa, men det börjar tära på mitt redan tärda psyke. Vandrar runt och petar i saker, men färdigställer ingenting. Det blir halvdant gjort och det mesta känns tråkigt.

Idag fick jag dessutom reda på att mina papper från skitföretaget jag varit i kontakt med är som bortblåsta. Jag är med andra ord totalt blåst på pengarna jag la ut under den perioden. Så surt, det minskar inte deppen direkt.

Jag har iallafall något att se fram emot. Nästa vecka blir jag sambo vilket förhoppningsvis kan sysselsätta mig en del. Och innan dess får jag ett besked jag ivrigt vill ha.. Håll en tumme för mig, det kan hjälpa. Fast jag tror på ödet så hjälper alltid lite tummar och tår.


Favvo optiken


Klicka på bilden för att komma till sidan

Jag hade sex glasögonbågar hemma för att prova och kika på. Det blev en total beslutsångest och just därför har jag gjort det ännu lite svårare genom att beställa hem sex nya par bågar. Den här gången lite mer inriktat på vad jag har förstått funkar på mig. Mycket plast och ganska mörkt.

 


Jag är kär i Favoptic, det gick så herrans fort sist jag beställde och med lite tur har jag mina nya bågar på Torsdag vilket innebär att jag kan prova hela helgen om jag känn fört.

Med lite tur kanske ni kan få vara med och bestämma..

Två goda nyheter

Blir en tripp till Stormarknaden idag för att köpa myrdosor. Har ringt och försäkrat mig om att dem har dosorna i hyllan. Sen blir det även ett besök på Lindex där jag fått nys om att det eventuellt finns ett par jeans till mig. Vore ju perfekt om mitt byxförråd fick sig en tillökning.

Solen verkar lysa med sin frånvaro även idag. Känns lite dystert, men vad gör man..

Myror i brallan

Ja just nu känns det som att jag har myror överallt. Det kryper på kroppen, jag håller på att bli mentalt instabil! När jag kom hem från en underbar trerätters-middag hos mamma för några timmar sen ser jag till min förfäran att mitt kök är kolsvart. Inte av sot eller färg, utan av myror. Dessa djävulska påfund har på något sätt hittat in i huset och attackerar köket. Golv, köksbänk, spis, you name it! Jag vill inte ens titta in i skafferiet för att se efter.. Dem verkar härstamma från någonstans under diskmaskinen och där under ska jag plantera en myrdosa imorgon.

Sist jag var på affären hade myrdosorna ännu inte landat i hyllorna. Men jag hoppas att dem anlänt och väntar på mig. För får jag inte tag på myrdosor imorgon kommer jag att behöva utrymma huset. Jag avskyr myror mer än pesten.

Som tur är har dem inte hittat till vardagsrummet och till övervåningen. Då kan jag åtminstone sova utan att vara rädd att bli invaderad av mördarmyrorna!

Jag ska försöka dokumentera med bilder imorgon så att ni möjligtvis förstår omfattningen av dessa marodörer..

Premiärfika

Jag var ju bara tvungen att ta mig en rykande kopp ute på altanen, trots det usla vädret. Längtan tog helt över mitt förstånd.



Snövallen fick agera bord i brist på annat och Taiga var självklart med på ett hörn när det vankades småkakor!



Vi delade systerligt på kakorna, jag tog delen med choklad och hon den andra.
Men som jag nämnt tidigare så vill mycket ha mer..



Inte så det märks, men bara nästan.
Man kan ju inte missa något om man sätter nosen precis under fatet..



Sen relalalaxade vi till Taigas stora besvikelse..

Under hela altanfikat hade vi två jamande missar bakom oss i fönstret. Dem tyckte självklart att det var fubbigt att storasyrran fick vara ute och inte dem. Så jag släppte ut dem vilket dem och Taiga tyckte var jätteskojjigt medan jag fick andas för att hålla mig levande. Dem var överallt och ingenstans samtidigt och ingen av djuren hade koppel vilket gjorde stressfaktorn ännu högre. Så ni kanske kan ha överseende med att kameran fick stanna i fickan. Mina händer hade liksom fullt upp redan som det var..

Solkatter och elände




Jag tog ut Alice på gården eftersom att hon står vid dörren och spanar
nyfiket varje gång jag och Taiga kommer in.



Men Alice är en tjejjig tjej och gillar inte att bli blöt om tassarna..



Hon kollade läget runt på gården under skrikande protester



Tillslut fick hon nog och bönade och bad om att få bli insläppt..

Det kanske funkade att slänga ut henne i snöhögen några gånger i den kallaste vintern trots allt..?!


Operation: Gräva fram altanen Del 2

Så här såg alltså altanen ut innan jag satte spaden i arbete. Helt övertäckt av snö.


Sådär, det gick rätt snabbt att få fram en synlig del av altanen. Dessvärre orkar inte min rygg gräva fram hela altanen då den fortfarande gör jävlarns ont. Men efter många svettdroppar och spadtag så fick jag fram en bit som faktiskt går att vistas på.



Stolen ställde jag dit för utsmyckning, men det ser mest bara töntigt ut. Resten av café-setet med bord och ytterligare en stol är övertäckt av snö på andra sidan huset. Jag ska visa er var..



Där Alice står, precis under där står ett förhoppningsvis helt bord och en stol. Just nu är snön helt täckt av is och stenhård så att gräva fram dem grejerna lämnar jag till imorgon eller någon annan dag. Tanken var ju självklart inte att ha bordet under all snö. Men när det började rasa snö från taket tog det inte speciellt lång stund innan det var för sent att gräva fram det.

För att inte göra er helt förvirrade av väderomslagen på bilderna kan jag ju tillägga att bilden på Alice är tagen tidigare i veckan då solen sken som aldrig förr. Idag lämnar vädret mycket att önska, mulet som sjutton och inte en solstråle i sikte. Men det snöar åtminstone inte.

 


Operation: Gräva fram altanen

Idag var min förhoppning att solen skulle skina och att jag skulle bli ett med spaden och tillsammans skulle vi gräva fram altanen. Jag vet inte annars hur vi ska kunna spendera någon tid där förrän i Juli när snön förhoppningsvis har smält bort. Just nu har vi snö upp till fönsterbläcket och det är inte ens lite roligt.

Men det är iallafall plusgrader så några spadtag blir det nog trots brist på solsken.

Inget slit och mycket släng

Idag har jag slängt bort en halv regnskog i skolpapper. Varför sparar man papper man troligtvis aldrig kommer att läsa två gånger?!

Jag har sparat kollegieblock från första terminen på utbildningen. Vad tänkte jag då? Att det skulle komma till användning en dag? Så idiotiskt! Idag orkade jag inte ens öppna blocket för att se vad det var vi läste på den tiden. Nu är det bara en massa krafs kvar i sekretären och jag har ingen aning var alla sladdar och kolijox ska hamna när möbeln försvinner.. Ännu en huvudvärk att tampas med.

Samma sak med alla betalda räkningar jag bemödar mig att spara på. Två överfulla pärmar med räkningar och papper som jag samlat på mig de senaste tre åren. Men jag har någonstans fått höra (av mamma, utan tvekan) att det ska sparas i några år. Det kan ju vara bra att ha nån dag, eller nåt..

Jag vet inte vad som har hänt här hemma i hjärnkontoret men mitt virk-sug har helt försvunnit. Känner ingen som helst kreativitet just nu. Extra jobbigt känns det därför att jag anmält mig till ett amigurumi-byte på ifokus. Jag ska virka något som handlar om Skogsliv och som ska vara grönt som sedan ska skickas till en tjej i England. Det fick därför bli en grön larv. Jag har inte kommit långt, men är redan less. Hur i hela friden ska jag hinna med det här tempot?

Många frågor, inga svar..

Nya gummistövlar för 150:- , äntli

-20d1c3cccb93cb11f5792e5853f8317.png

Nya gummistövlar för 150:- , äntligen kan jag slänga mina gamla trasiga. Barnstorlekar är roligt!


Utedag blev inne

Kom just hem från en dag i Sörmjöle. Det skulle till min fasa vara middag utomhus framför eld och mat från en morika. Jag som avsyr att vara ute i dåligt väder och har en tendens att frysa när inte solen skiner och det finns ett varmt hus i närheten. Men som tur var ändrade sig herren i huset och vi åt inomhus.

Taiga fick en beundrare i en söt Golden-kille. Han ville ha igång henne till lek, men som den mogna kvinnan hon är sa hon ifrån. Han låg ner, grymtade, pratade och försökte med alla medel att få henne att tycka om honom, men hon var svårflirtad. Tror dock att hon gillade honom i smyg, några pussar fick han iaf.

När den goda maten och efterrätten var uppäten vankades det badtunna. Alla svidade om och tassade ut till den rykande kittel vi skulle bada i, det var ljuvligt. Med en öl i handen och gott sällskap i vattnet gick tiden fort men kroppen blev överhettad och tillslut kände jag att det fick vara nog. Det var med frusna fossingar jag tog mig tillbaka till huset. Sen blev det hundmys.

Nu är jag hemma igen och Taiga ligger helt platt på golvet och ser helt utmattad ut. Vi ska strax ut för sista kissrundan, känns lite gruvsamt. Vill egentligen bara lägga mig under täcket och somna, det är härligt att vara ute vid havet men det känns i kroppen.

Lura mig var du vill..

Jag trodde att jag var skärpt och hyfsat kvick i tanken under en dag som denna. Jag menar, 1 April, en sån dag ska man väl inte tro på vad någon säger.

Ph ringde mig på förmiddagen och det lät som att han inte var hemma. Han börjar med att berätta att han är på sjukhuset. Jag reagerar först oroligt och undrar vad han gör där. Han drar sedan någon historia om att han flyttat kartonger ute och ramlat och skadat lillfingret, tagit sig till sjukhuset och röntgat fingret som visade sig vara brutet. Jag lever mig in i hela situationen och tycker synd om honom eftersom att vi snart ska flytta ihop och ett brutet finger underlättar ju inte. När han sedan skriker ut "April April, jag kan lura dig vart jag vill!" blir jag så jävla irriterad på att jag trodde på honom. Jag som alltid märker på honom när han ljuger eller hittar på saker.

Jag kände mig rent utav lurad och dumförklarad, men det hör väl till det här datumet antar jag.

Har ni blivit lurade idag?

RSS 2.0