Nya jobb..

Imorgon börjar både jag och Peter våra nya jobb. Vi har laddat kylskåpet med mat för hela veckan då vi förmodligen kommer att vara väldigt trötta när vi kommer hem. Matlista är gjord för att veta vad vi ska äta för den som kommer hem först (Peter).

Jag har ordnat med transport till och från jobbet vilket känns väldigt skönt. Får åka med en kursare som jobbar i samma hus vilket känns väldigt behändigt.

För enkelhetens skull ska jag försöka fixa en cykel i Nordmaling då det inte finns någon att låna av kommunen.

Ikväll ska vi se Tre Kronor försöka vinna VM-titeln, kan bli spännande.. nu börjar bronsmatchen så det är bäst att byta kanal.


Inför ESC Del 4

Redan ikväll sänds sista delen i serien "Inför ESC" med den underhållande juryn på Svt. Så här sitter jag redo med poängspadarna och lyssnar in mig på låtarna vi ska få se..

Så här resonerar och tycker jag..

14. Rumänien (4 poäng)
Hotel FM - Change

Det här en låt som jag tippar till final på en gång. En lite medioker låt, men med ett sting som får en att minnas. Sen att det är en låt om att rädda världen borde väl alla trädkramare där ute att gå igång. En egen kampsångs ballad till ekologister..

15. Estland
(3 poäng)
Getter Jaani - Rockefeller street

Lite tjatig låt, men jag gillar att det händer lite i både sång och på sen. Tempoväxlingarna gör att man inte sövs till koma av hennes dåliga engelska uttal. Men en helt ok låt ändå på nåt vis

16. Vitryssland (3 poäng)
Anastasiya Vinnikova - I love Belarus

Här har vi patrioter som hyllar och lyfter sitt land till skyarna, bokstavligen. Jag skulle nog ha mer positiva åsikter om hon hade älskat livet eller något annat. Men när hon sjunger så om sitt land känns det lite fattigt. Jag gillar soundet, men jag får inga dansryckningar i benen eller sväng i mina soffplacerade höfter, nä det här hamnade mitt emellan..

17. Lettland (1 poäng)
Musiqq - Angel in disguise

Hip hop-Pingviner med mikrofoner som sjunger något om killekiss (gissningsvis killing kiss). Så bedrövligt. Någon måste hjälpa Lettland!

18. Danmark (2 poäng)
A friend in London - New tomorrow

Refrängen är en klockren Rip off på Andreas Johnsons Sing for me som han deltog med 2005. Det var det enda jag kunde tänka på när låten spelades. I övrigt kändes låten medioker. Inget jag sätter på repeat.. fint att artisterna vill rädda världen, men snälla..

19. Irland
(3 poäng)
Jedward - Lipstick

Jag tror att jag har blivit gammal.. jag vet inte vad det var jag just såg. Men vad har orsakat att dessa pojkars hår står rakt upp som två tända juleljus? Snyggt eller trendigt vill jag då inte kalla det. Att dem sjunger om att tjejen har på sig läppstift ger mig fjortisvibbar. Men det här går nog hem hos den yngre skaran tittare. Hjälp!

Nu har samtliga semifinalister avklarats. nu är det dags för The Big Five, de länder som bidrar mest ekonomiskt till detta holaballoo och därför premieras med en plats i finalen på studs.

Här har vi dem med deras rätta startnuffror..

11. Frankrike
(5 poäng)
Amaury Vassili - Sognu

Mäktigt och pampigt. Tenoren Amaury sjunger på korsikanska och räds inte att använda rösten som många andra. Vackert både karln och numret!

12. Italien (2 poäng)
Raphael Gualazzi - Madness of love

Det här soundet får mig osökt att tänka på Aristocats. Så mycket som jag älskar Italienska borde jag ligga i en pöl på golvet. Men näe.. återkomsten till ESC för Italien hade kunnat vara bättre! Kom igen nästa år!

14. Storbritannien (5 poäng)
Blue - I can

Jag kan redan nu tippa dessa skönsjungande popkillar till vinnare av 2011 ESC. Bra låt, säkert en sjuhelsikkes scenshow med dans. Hjärtan kommer att krossas över hela Europa. Hejja Blue!

16. Tyskland (4 poäng)
Lena - Taken by a stranger

Samma artist, ny låt. Kör på ett vinnande koncept, eller så har Tyskland helt enkelt inte råd med ett till Eurovision song contest. Jag tror det här kommer att gå bra, men inte fullt så bra som förra året. Top 10.

22. Spanien (2 poäng)
Lucia Perez - Que me quiten lo bailao

Total blunder för Spanien. Känns påklistrat och tråkig glädje. Jag är inte imponerad. Man kan ju tycka att om man nu sätter sprätt på en massa pengar i den här cirkusen kan man väl åtminstone betala för att visa upp sig från sin bästa sida.. men nej.


Nu får vi se hur det går på Tisdag när den första Semifinalen går av stapeln! Jag sitter bänkad, det kan ni vara säkra på!

Här kommer bilden Noomie!

Nytt träningskort innebär också (i min värld) att man måste hotta upp klädseln och skorna. Idag tog jag tag i sko-shoppingen. Det var verkligen på tiden. Mina gamla Nike skulle platsa på Gammlia brevid världens äldsta skida.

Men skojja inte om skoförsäljning.. Vilket virr varr det blev med dämpning och stabilitet hit och dit. Jag blev bara less på hans tjat.

Lättast blev det när jag bytte butik, där fanns det inte så många alternativ samt en bra säljare. Ibland vill man inte ha 40 olika att välja på. Fötterna blir helt trötta av allt provande för att inte tala om skallen.

Mitt beslut landade till slut på ett par Nike som både kändes bra och det "stod" Angelica på. Sånna skor finns det alldeles för få av! De var dessutom nedsatta och shvajnbilliga.


Vill pussa på dem hela tiin!

 

Gissa vem som längtar till nästa träningspass?!

Inför ESC Del 3

Här är startordningen för andra semifinalens 13 första bidrag. Vilket är samma som "Inför ESC" tar upp ikväll.

Här har vi Sveriges bidrag så håll en tumme att bidragen suger så vi åtminstone tar oss till final i år!

1. Bosnien Herzegovina
(4 poäng)
Dino Merlin - Love in rewind

En gammal man med skön röst som säkerligen har varit med förr. Med den här egenskrivna låten får han åtminstone mig att gunga med. Hans dans gör det dessutom svårt att inte älska det här. Haha.. hejja Dino!

2. Österrike (2 poäng)
Nadine Beiler - The secret is love

Söt tjej, sångröst har hon.. men det berör ungefär lika mycket som imorse när jag tappade ner smörgåsen med smöret neråt. Tråkigt..

3. Nedeländerna (1 poäng)
3JS - Never alone

Något som 90-talet släpat in. Det räcker inte att stå med flottigt hår och krampaktigt hålla i stativet, det behövs lite mer. Jan Johansen.. rädda den här stackaren från din genre!

4. Belgien (1 poäng)
Witloof Bay - With love baby

A capella-grupp med en beat-boxare. Lite annorlunda än det andra, men det känns mer som en utdragen pausunderhållning. Snark!

5. Slovakien (2 poäng)
TwiiNs - I'm still alive

Alla ungkarlars (och gifta mäns) våta dröm. Två snygga tvillingsystrar i kortkort..
För egen del händer det varken det ena eller det andra när jag hör låten. Var är poplåten jag förväntade mig?

6. Ukraina (2 poäng)
Mika Newton - Angel

Höga förväntningar på Ukraina som år efter år har levererat riktiga Angelica-låtar. Men vad nu då? Jag väntar halva låten på att något ska hända men det känns lite som om en skiva som hackar. Samma sak med en sångerska som känns halvknagglig i rösten.

7. Moldavien (1 poäng)
Zdob si zdub - So lucky

Nu känner jag mig som en gammal kärring, men vad är det här för oväsen?! Stäng av skiten! 3 minuter känns som en evighet..

8. Sverige (5 poäng)
Eric Saade - Popular

För att vara objektiv så klarar sig den här låten inte särskilt långt utan scenframträdandet. Men det är helt klart en häftig show och jag tror att många sydeuropeiska damer gillar den här lilla pojkstjärten. Men självklart får han en fullpoängare!

9. Cypern
(3 poäng)
Christos Mylordos - San aggelos ságapisa

Intressant låt med mystisk grekiska. Inget fantastiskt, men bättre än mycket annat.

10. Bulgarien (3 poäng)
Poli Genova - Na inat

Robyn-feeling, fast några kilo sämre. Hade föredragit en engelsk text. Kan ta sig till final med lite tur..


11. Makedonien (2poäng)
Vlatko Ilievski - Rusinka

Dragspel och försök till trall-rock, är inte det lite väl föråldrat? Jag känner ingenting.

12. Israel (3 poäng)
Dana International - Ding dong

Bara titeln gjorde att jag tyckte att det kändes komiskt då Danas "ding dong" ligger på nån soptipp och skräpar. När jag sen hör låten blir jag lite mer exalterad..

13. Slovenien (2 poäng)
Maja Keuc - No one

Jag vet inte vad jag tycker om det här. Det kan bli bra med hennes röst, texten på engelska och en liten större scen. Lycka till!

På Torsdag blir nästa "Inför ESC" och då ska jag vara bättre förberedd.. Lovar!

RSS 2.0