Blöt hela dagen

Oj vad det har regnat idag. Det har liksom fallit hela dagen men i någon konstig form. Jag har blivit blöt mer än en gång, fast jag har som tur är mina nya regnkläder som håller mig torr ända in på skinnet. Fast det är ju rätt skönt ändå, man kan utan dåligt samvete sitta inne och dola på med lite vad som helst. Som att se Madicken på Junibacken och dricka kaffe i lugn och ro till exempel.

Ikväll bjuds det på Tacos på Stenmarksgatan hos goda vänner. Dem har varit utomlands så det ska bli roligt att höra hur dem haft det och eventuellt få lite restips.

Sen blir det nog en liten svängom på något av Umeås dansgolv också, man vill ju spä på det blöta vädret med lite goda drinkar och gott sällskap. Bara för att.

Igår blev det en lite annorlunda fredag. Efter jobbet blev det storhandling av mat och sånt som behövs. Det har ekat tomt ett tag så det kändes skönt att äntligen ha ätbara ting i köksskåparna. Sen kom vi hem, åt lite och såg på gammfilmen Apollo 13. Skönt med en lugn kväll. Har inte varit hemma på hela veckan känns det som, dagarna flyter ihop när man jobbar hela dagarna.

Nu ska jag se över garderoben inför kvällen.. som vanligt hittar man väl ingenting.

Otur i spel..

.. tur i Kärlek?!

Ja det kanske stämmer. Men visst vore det roligt om jag fick vinna någon enstaka hundring någon gång. Nu har både Em och R vunnit 1000:- vardera. När är det min tur?

Jag var ruskigt nära att kamma hem vinst både en och två gånger. Men så tutade någon och min chans var som bortblåst. Jag funderar på att sluta med detta dumspel. Men jag kan ju samtidigt inte riktigt släppa tanken att min chans kanske kommer när jag som minst anar det.

Imorgon har jag och en kollega ansvar för förmiddagsfikat eller frukostbuffén som jag brukar vilja kalla den. Och inför den har jag gjort en halvt misslyckad sommarbärkaka. Jag har inte kunnat nalla en bit då det skulle synas allt för väl. Får hoppas att den duger till gamarna på jobbet iaf. Dem brukar kunna trycka i sig det mesta med sött innehåll. Jag har åtminstone garnerat den så att den ska se god ut, det kan väl alltid lura nån stackare.

Sjuk eller bara dötrött?!

Har legat hemma som en dösill hela eftermiddan och kvällen. Vi har plöjt avsnitt ur tredje säsongen av The Big Bang Theory och sett filmen Hangover. Såg den på bio för väldigt längesen och den var minst lika rolig den här gången, men skallen tillät inte några direkta skrattsalvor. Trodde att jag höll på att bli sjuk tidigare men det verkar ha varit brist på födointag och trötthet. Ph kom hem med en låda Glad Måltid, det gjorde gott för själen plus att leksak medföljde.

Nu känner jag mig bara trött, inte det bästa på en Söndag inför en hektisk jobbvecka. Som tur är ska det bli fint väder i veckan och det piggar ju alltid upp en smula.

Kommunikation?!

Jag blev informerad om att vi skulle bli bjudna på lunch idag. När vi kom till Phs morbror m. familj bjöds det på fika, bullar och kaffe. Kanske inte vad jag ville starta dagen med men..

Det är det här med kommunikation som är problemet för herrarna i släktet på den där sidan. Så nu sitter jag med magen full av bullar och kaffe. Måste nog ta mig något matigt innan mitt blodsocker gör mig till ett monster.

I övrigt vill jag bara vara inne idag. Vilket skitväder, kallt är det också. Känns fuktigt och blött överallt.

Mår prima

Helt nyvaken fick jag gå runt i spöregn med Taiga, inte vad jag hade väntat mig direkt. Men ganska skönt med regn så att man kan sitta inne och mysa utan att behöva må dåligt över att man inte är ute.

Jag och Ph ska strax åka iväg mot Phs mamma. Där väntar Phs morbror och hans stora familj. Vi är bjudna dit på lunch idag. Ska bli trevligt!

Sådär ja! Håret är på och brudarna väntar....

dsc00751 (MMS)

Sådär ja! Håret är på och brudarna väntar. Ha en skön kväll, det ska jag!


Lördag is the shit!

Åh så skönt att få göra exakt vad som helst. Inga måsten och tankar på jobb.

Igår drog några från jobbet iväg till Sjöbris för att käka buffé och after worka. Blev mätt som en plätt, snarare tjockpannkaka om jag tänker efter. Kände mig som en buffel när jag landade i soffan här hemma. Nu har magen återhämtat sig till sin normala storlek och ikväll är det dags för nästa intag av god mat.

Tidigare idag tog jag mig en välbehövlig trip till Arken Zoo för att köpa kattmat och kattsand. Inte alls en speciellt rolig utgift så här i slutet på månaden, men mojjarna måste få käk, iallafall den lilla tjejen Alice. Alfons skulle jag nog kunna sätta på svältdiet i några veckor utan nämnvärt resultat. Men hjärtat går på linjen att även han ska få föda.

Så på grund av den jobbigt höga utgiften var jag tvungen att tröstshoppa lite på HM och KappAhl. Det blev ett randigt linne som kanske åker på inför kvällen. Tog en sväng inne på KappAhl också där Josse jobbar, hon visade mig till deras sjuka rea. Halva reapriset på hur mycket som helst. Köpte en brosch till linnet (10:-), ett armband (10:-), en bh (60:-)med två par trosor (50:- för båda), två tröjor (100:- för båda) och ett par leggings. Som sagt, helt sjuka priser. Jag hade inte mage att lämna dem hängandes på stället helt oköpta.

Ikväll ska jag och några Röbäcksbrudar till Invito och göra Umeås nattliv osäkert. Ska bli roligt med tjejkväll vilket brukar resultera i mycket skitsnack och många skratt. Det är inte helt fel så här mitt i sommaren med gott sällskap och några glas vin.

Sitter ute på farstubron och plinkar på tangenterna. Så härligt väder. Inte för varmt men ändå ljuvligt. Nu ska jag hänga lite tvätt sen blir det att locka håret som sedan åker på ikväll, om vi blir vänner ska sägas. Har inte riktigt hajjat det där med clip-ons riktigt. Ska testa med lockigt så kanske jag gillar det bättre.

Det kan bli en bild lite senare.. har ju varit usel på att knäppa kort på sista tiden. Skärpning! Vem vill läsa inlägg utan bilder egentligen?! Så för er som inte dött av tristess och orkat läsa så här långt ska ha en eloge!

Sushipremiär

Ph ville ha sushi till middag idag. Han har aldrig ätit det tidigare, men nu innan vi ska ta tag i städningen ville han prova. Behöver jag tillägga att jag inte var svårövertalad?!

Det ska bli sååå gott, bara jobbigt att måsta vänta ända till efter 18 med att hugga in. Jag gick och köpte hem en laddning efter jobbet. Jag känner hur det vattnas i munnen bara av att tänka på godsakerna som ligger i kylen.

Håll en tumme för att han tycker om det och vill äta det igen. Det vore ju alldeles förträffligt!

Sol och godsaker hela dan!

Många blir glada över några veckors ledighet, jag blev mest troligt lika glad när erbjudandet om att få jobba tre veckor längre kom tidigare idag. Känns som att jag får lite mer tid på mig att söka andra jobb samtidigt som erfarenheten byggs på. Kan ju aldrig skada!

Trevligt var det också idag när några byggarbetare stod på en byggställning i höjd med kontorsfönstret med brunbrända bara överkroppar och muskler som fullkomligt sprängde under skinnet. Det kändes som en ynnest att få kika i smyg på grabbarna samtidigt som den goda gräddtårtan från eftermiddagsfikat låg och myste i magen. Det vägde liksom över det där illavarslande samtalet som min telefonsvarare fick ta emot..

Dagen har kortfattat bjudit på godis för mage, öron och ögon. Nu ska övriga kroppen få sig en promenad ute i det inte så välkomna vädret. Vad hände med gassande sol och klarblå himmel?!

Nåja, med goda nyheter så kan jag gott ta emot några regndroppar. Solen lyser iaf på min himmel idag!

Bilbingo, 3:e gången gillt!

Ja nu fick jag äntligen med mig Ph på en Bilbingo. Vi vann ingen kosing den här gången heller, men däremot vann jag en ny lott till nästa vecka vilket innebär att jag absolut måste dit!

Jag kanske inte värvade honom som entusiast men han följde iallafall med mig. Nu vet jag en hord med människor som verkar nyfikna på denna typ av spel.

Den roligaste kommentaren om Bilbingo fick jag i helgen. Från vem låter jag vara osagt..

"Men Angelica, nu måste du förklara.. kör man runt med bilarna när man spelar bilbingo?!"


Nej, självklart kör man inte runt med bilarna, man skulle behöva så jäklarns många bilar per person för det så att det vore omöjligt att frakta dit dem. Men man sitter i sin bil och spelar Bingo på en fotbollsplan, sen när man förhoppningsvis får in en rad så trycker man hårt och bestämt på tutan. Svårare än så är det inte.

3 år senare..




Spanien i final!

Jag har sett Semifinalen mellan Spanien och Tyskland. Jag skrek rakt ut i tomma luften när målchanserna kom flygande. Spännande match trots måltorkan.

Har hejat på Spanien i matcherna dem spelat, men nu blev det lite jobbigt med Holland och Spanien i finalen. Jag tror ändå att Holland tar hem finalen. Holland har varit mitt favoritland i Vm-sammanhang sedan jag kan komma ihåg. Men hjärtat är delat. Får se hur det ser ut efter första halvlek på Söndag. Jag kanske måste byta land. David Villa har ju blivit lite av en favvis den här turneringen.

Har virkat lite ikväll också, måste börja avverka lite beställningar. Är inte riktigt väder för att sitta med en massa garnnystan i knäet, men vad gör man inte för att få sälja sina verk?!

Man ska ha rutin!

Bilbingo gott folk, är inget för den impulsiva. Ni skulle sett vissa som var rustade till tänderna med Bingo-dutters i alla regnbågens färger, campingstolar, anslagstavlor att sätta fast brickorna på och en massa annat kolijox man kan tänka sig. Jag skulle ha fotat om jag vågat, men vissa damer hade vinnarblicken och dem tjafsar man inte med i onödan.

Vi hade varsin katalog som Em som tur var tagit med sig. Annars hade det blivit jobbigt att balansera spelplanerna på knäna. Inför nästa Bilbingo ska vi vara bättre förberedda med tavlor, klämmor och annat behövligt. Då ska jag köpa en rosaglittrig dutter, då kanske jag vinner något.

Em vann som ni redan vet 1000 riksdaler. Jag åkte därifrån med stoltheten i behåll men på minuskontot rent finansiellt. Men blev bjussad på en kexchoklad av storvinnarn, det var snällt!

Saknar man en adrenalin-rusch i kroppen är det Bilbingo man ska prova. Pulsen låg utanpå kroppen mer än en gång under de tre timmar spelen höll på. Speciellt spännande var det under den hundradelssekund killen ropade ut nr 39 som var det numret Em väntade på för att vinna storkovan. Och när hon tutade trodde jag att jag fått en mindre hjärtinfarkt. Snabbt var funktionärerna på plats för att kontrollera att tutet var en befogad vinst.

Får se när nästa besök blir, men jag hoppas att det blir redan nästa Tisdag. Jag har fått blodad tand, utan tvekan!

Så här glad blev hon!

dsc00740 (MMS)

Så här glad blev hon!


Storfiskarn har vunnit 1000 spänn! Nu är d...

dsc00738 (MMS)

Storfiskarn har vunnit 1000 spänn! Nu är det 10 lax kvar till mig!


Nu kör vi!

dsc00739 (MMS)

Nu kör vi!


Ska jag bli rik ikväll?

Snart bär det iväg mot chansen att vinna storkovan. Lär väl komma hem tomhänt som vanligt, men den som inte spelar kan aldrig vinna!

Jag berättade för min 60+ kollega vad jag skulle göra ikväll med en väldig etusiasm och han såg på mig med en obetalbar min. Som om jag vore helt väck i skallen.. Jag hälsade bara att jag kommer lagom till fikat imorgon om jag blir vinnaren av 10.000 riksdaler. Varpå han var snabb och kontrade med: -Ja det tar ju tid att fixa fika och bjussa på.

Ska försöka mobilblogga lite mellan spelen, men vi får se hur mycket tid som finns till att greja med annat.
Om inte så meddelar jag hur det gick när jag kommer hem..

Plus eller minus?

Dagen gick snabbt förbi med en trevlig lunch hos vännen Max med Em, en annan vän. Han bjussar alltid på goa grejer och hon alltid på trevligt sällskap!

Det är ett under att jag är vaken just nu. Är nog behov av minst 7 timmars sömn.

Min hjärna är som potatismos just nu. Men imorgon är det BILBINGO! Så jävla roligt! Jag ska peppa hela dagen.
Jag ska poppa hög musik i bilen mot Hörnet vid havet. Sen ska jag memorera nuffror i skallen, inte för att jag inte redan gör det. Jobbet gör mig skelögd ibland på alla uträkningar man måste göra.

Man kanske inte tror det med det här jobbet, men man ska inte vara kass på matte. Man måste ha huvet fastskruvat och kunna tänka logiskt. Tur att jag, med lite kaffe i systemet, fungerar som en ekorre på LSD. Helt supersnabb!

Natten i en Fatboy

Fick spendera halva natten i vardagsrummet sovande i våran Fatboy/Softy. Det åskade och blixtrade så mycket att Taiga absolut inte ville vara på övervåningen. Och hon sover aldrig ensam där, så det var bara för mig att pallra mig ner som lilla Ludde i barnvisan med täcke och kudde i högsta hugg.

Nu när jag vaknade några timmar senare känner jag min mörbultad och öm i hela kroppen. Varm är jag också.
Försöker fokusera blicken men det är svårt när ögonen bara vill sova.

Hoppas på solsken idag, det är roligare att jobba då även fast man inte får gå ut.

Sköna Söndag

10.30 Vaknade med stel rygg och sömniga ögon.

11.45 Åt frukost och kikade på Ernst.

12.35 Tog mamma och Taiga på en tur till Gammlia.

13.00 Hälsade på djuren medan Taiga tyckte att nästa allt var obehagligt och lite skrämmande.

13.10 Taiga hälsade på de tre små grisarna och hönorna som var det enda hon tyckte var spännande och lagomt stora djur för henne.

13.20 Mamma sprutar ner mig med en vattenslang. Jag blir dyngsur om byxor, ben, fötter och skor.

13.30 Vi letar upp Geten Hilmer, störtskön kille!

14.00 Jag och mamma virkar ute på gräset.

14.30 Jag upptäcker att det läcker inne i badrummet, hoppas att det inte resulterar i en vattenskada!

15.50 Rensar Taigas öron på skräp och sätter i fästingmedel i nacken.

16.00 Äter middag på Evas restaurang tvärs över gräsmattan, lasagne stod på menyn.

19.00 Ser på filmen Bounty Hunter med Ph.

23.00 Tanken är att jag ska sova.. får se hur det går.

Bilbingo!

Åh jag längtar som tusan till på Tisdag då jag ska åka iväg på Bilbingo. Har ni inte testat så borde ni!

Plats: Carlshöjdsskolan
Tid: 18.45
Säsong: Varje Tisdag hela sommaren fram till 2010-08-25
Bonus: Det bjussas på kaffe!

För många år sedan åkte jag och Em iväg på ett flertal bilbingosar lite här och var, ända till Täfteå for vi en gång. Vi vann aldrig något, men spänningen var total och vi hade en massa pennor och kartongbitar som vi fäste spelplanerna på. Det är speciellt spännande när man är en nuffra ifrån och man bara väntar in att den sista ska ropas fram så att man får tuta.

Jag trodde att jag hade vunnit en gång, men det visade sig att jag hade kryssat i fel ruta. Snacka om att bli besviken!
Den här sommaren är det kanske min tur..

Em ska vi dra iväg på Tisdag och vinna storkovan??


Lusar till tusen

Mina rosor på baksidan har drabbats av äckliga små löss. Som tur var tog dem upp just rosors sjukdomar och ohyra på Morgonteven. Man ska tydligen spruta hårt med kallt vatten och skölja bort lössen.

Mohahaha.. nu ska dem små jävlarna inte ha en chans mot min vattenslang!! När solen kommer tillbaka ska jag hugga tag i det där.

Klippa gräset ska jag också göra idag. Det ser ut som en sommaräng på framsidan. Tror mormor är bekymrad. Men när jag sist skulle ta tag i det så vägrade den nya gräsklipparen gå igång. Jag blev förbannad som vanligt och gav upp efter att både jag och Ph försökt i ca 30 minuter.

Vad gör man annars en ledig Lördag?

Taigan! Nu har jag Pimpat min kontorsplats...

dsc00733 (MMS)

Taigan! Nu har jag Pimpat min kontorsplats med lite fina bilder!


RSS 2.0