Kvällsmys med Faddrar

Ser på Faddergalan och blir helt varm i hjärtat av vad människor bidrar med för att hjälpa dessa barn.

Att 9 miljoner barn dör varje år innan de blivit 5 år gamla är inte okej!

Jag ger 50:- varje månad till Action Aid som går till ensamstående kvinnor. Med jämna mellanrum får jag brev från kvinnor som berättar vad de lärt sig och på vilket sätt mitt lilla bidrag har gjort en skillnad i deras liv.

När jag fått en fast inkomst är min plan att skaffa ett fadderbarn. Det lilla vi gör här kan skapa möjligheter för dessa barn inför framtiden och ge dem utbildning och en möjlighet för deras framtidsdrömmar att gå i uppfyllelse.

Ska korka upp glöggflaskan jag köpte tidigare idag och värma mig en kopp.. det passar bra att både vara varm i hjärtat och i magen en regnig kväll som denna.

Är ni faddrar?


En vecka sen..

Kan inte fatta att det redan gått en vecka sen vi satt på Stockholm central och gapskrattade åt den där piruettdansande jojk-killen. Vi var då på väg till den här herrgården..


Någonstans i Småland

Ett vackert hus både på in- och utsidan. Mittemot huset låg den här lilla sjön och glänste i kapp med vänligheten och gemenskapen vi fick uppleva under vår korta vistelse där.


The eye..

Känns som att jag aldrig varit borta men jag är så glad att vi båda fick chansen att besöka det här stället. Kommer definitivt aldrig glömma vistelsen på Höglandet i den Småländska vishan..


Fisplåster?

Tog som sagt en sväng på Willys idag, släpandes på världens största kundvagn fick jag med mig mat och andra förnödenheter för en smärre förmögenhet.

När jag packat upp allt ser det ut som att jag köpt en ost och en gurka när man öppnar kylskåpet. Sorgligt men sant. Inte undra på att jag aldrig hittar något gott, mitt kylskåp sväljer det innan jag hunnit stänga dörren.

Kom på att jag borde köpa plåster och hittade jättefina med min favvis på.. tänk att Willys har allt!

Det är alltid bra att ha lite plåster hemma om man skulle slinta med en slö kniv eller nåt. Det är hur som helst roligare med barnplåster än sånna där beiga tråkiga.

Innan det svängde jag förbi Zoocenter för att köpa kattmat och kattsand, det finns roligare att köpa, men ni skulle ha varit här igår. Alfons la av den värsta fisen någonsin. Den senaste veckan har de fått en annan mat i brist på tid att hinna åka och handla riktig mat, det ska aldrig hända igen!

Jag trodde att Taiga låg nedanför soffan och mökade, men nej då.. Alfons låg på puffen 2 meter bort och släppte av en efter en. Jag var tvungen att lämna rummet.. kanske kan ta ett Hello Kitty plåster och täppa igen läckan om det skulle hända ikväll. Han skulle iaf få en snygg blöja!


Osäker, jag?

Okej.. enligt den här kommentaren är jag tragisk och osäker på mig själv med en hint av åldersnoja.
Jag skulle vilja veta vem det är som är så "säker" på sig själv att den måste vara anonym..?

Jag respekterar folks åsikter, men den här personen förstår nog inte att det finns en enorm hint av ironi och självinsikt i just det inlägget.


Anonyma kommentarer uppskattas inte.
Har du en åsikt, stå för den och skriv vem du är


Har fått en ursäkt..

Angeånde kommentaren jag fick igår av den där kompisen till Ph..

Igår la jag upp en statusuppdatering på Facebook där jag syftade på kommentaren om min ålder. Han kontaktade mig senare på kvällen och bad om ursäkt samt förklarade att han inte hade menat något illa.

Jag accepterade ursäkten och tänker nu gå tillbaka till mitt liv där rullatorn och hörapparaten bara är en grisblink bort.
Nu ska jag släpa mitt gamla arsle ut i regnet med Taiga i släptåg, sen ska hängpattarna och jag besöka djuraffären tillsammans med mina celluliter och tillslut ska skäggstråna på hakan få sig en rundtur på Willys för lite matshopping.

Kan hända att jag inte återkommer förrän imorgon eftersom min artros börjar angripa kroppen allt mer och det kan ta ett tag innan jag är hemma igen.. men ni lär ju märka. Står det på tidningens framsida imorgon att 26-årig gammkärring fastnat med skägget i frysdisken på Willys kan ni ge er den på att det är jag.. kom då och hämta mig istället för att kräkas över morgontidningen!!

Ha ne gött!

Glasfiber i brallan

Ja då var man tillbaka i regn och rusk. Jag som trodde att vinterns kyla hade kommit för att stanna..

Idag regnar det och jag känner mig inte alls motiverad att åka och handla mat till varken mig eller djuren. Men det måste göras, vi kan ju inte gå hungriga alla fyra. Ska fortsätta på transkriberingen, har bara uppstått ett enda problem. Katterna måste ha dragit iväg med mina hörlurar för de ligger inte där jag la dem igårkväll. Eftersom att ljudet på min dator inte är av toppkvalité så hör jag bättre om jag pluggar in mina lurar, men var är dem?

Har sovit lite halvkasst inatt. Jag ska få mitt sovrumsfönster utbytt så min morbror har varit här och slitit loss en massa brädor från fönstret. Han la då lite glasfiber (isolering) i springorna så att det inte skulle bli så kallt för oss här hemma. Detta material tyckte däremot katterna var jätteroligt att slita loss och leka med - i MIN säng!

Det har nu resulterat i att jag har glasfiber lite varstans i huset inklusive sängen och i mina byxor. Jag måste ha fått lite på strumporna och igår när jag tog av mig byxorna så följde det med och stannade i byxbenen. Så nu kliar det exakt överallt och det är sjukt irriterande. Även djuren går runt och måste klia sig lite här och var ibland. Vi alla lider oerhört av min morbrors goda tanke.. Fiffigt!

Täckte över allt med lite plastfolie imorse så att katterna inte ska leka runt med det så mycket. Jag hoppas det hjälper! Har dammsugat och håller tummarna för att han kommer hit och byter fönstret fortare än kvickt!

Rullator nästa?

Vad är det för fel på folk?

Med folk menar jag yngre småknattar som själva inte uppnåt åldern 26 och är långt därifrån.
Idag fick jag årets kommentar av en kompis till Ph.

-Tar inte du pension snart?

Va? Vad svarar man på en sån kommentar? Kom från ingenstans och jag blev helt paff så mitt annars rätt smorda munläder kändes torrt som fnöske. Jag blev helt tom i skallen..

Jag som annars får visa legitimation som om det inte fanns någon morgondag. Jag ser inte ut som 26, har inte så många rynkor, har iofs ryggproblem men vem har inte det nu för tiden? Jag känner mig inte en dag äldre än 23 och osminkad ser jag ut som 17.

Kan det vara så att de i sin enfald är rädda att inte se lika fräscha ut när de uppnåt min "höga" ålder? Eller är jag så oerhört skräckinjagande att de måste hitta något sätt att trycka ner mig på och min ålder är det enda de kan komma på att kommentera? Jag kan dessutom inte påverka min ålder vilket är något konstant hos oss alla.. vill alltså komma till att kommentera ålder är så meningslöst att jag inte vet vilket ben jag ska stå på.

Ointelligent och meningslöst. Men någon sorts effekt blev det trots allt eftersom att jag reagerar så hårt.. Jävla skit!

El Clasico

Mamma trodde att det var en film, jag har aldrig brytt mig särskilt. Men idag sitter jag som nån annan fanatiker och tittar på matchen mellan Real Madrid och Barca tillsammans med tre fotbollstokiga grabbar. Det är nästan så att jag börjar få hår på bröstet och sitter med handen innanför byxorna och rapar i takt med visselpipan på teven.. Jag hejar nog mest på Barca även om Ronaldo är den snyggaste på plan, har lite svårt att bestämma mig. Brukar i regel hejja på laget som ligger under men än är det 0-0 så det är svårt att ta ställning..

För att på något vis känna mig hemma så har jag min älskade dator.. Nu är det halvlek och vi flippar, eller Ph flippar som han alltid gör. Lite enerverande..

Ska nog transkribera lite mer om jag blir mer uttråkad.. lika bra att göra nytta om man ändå har tråkigt. Fick förresten byta min kupévärmare på Jula.. nu ska Muppen bli varm o gosig.

Ser ni på matchen? Vilka hejjar ni på?

1:a Advent

Jag fattar inte riktigt vart det här året har tagit vägen.. första advent redan och jag är inte alls färdig med det här året än. Tiden tickar på oerhört fort. Och det är nog som dem säger - tiden går snabbare när man blir äldre. Jag har ingen adventsljusstake i år eftersom jag inte har bemödat mig med att köpa ljus. Hittade bara röda ljus och det tycker jag ser alldeles för tacky ut i mitt grå och rosa kök. Vita ljus tilltalar mig mer.. får se om jag kan bjussa på en bild lite senare.

Har just avnjutit min frukost och har lagt in mina intervjuer i traskriberingsprogrammet på datorn. Snart ska jag sätta igång med transkriberingen. Är lite nervöst och stressande eftersom att jag vet hur viktigt det är med transkriberingen. Den ska sedan den är klar skickas till min handledare som ska använda några citat till sitt utvärderingsprojekt samtidigt som jag ska använda den till våran uppsats. Nu hoppas jag bara att den är så pass bra som jag uppfattade den under intervjun.

Senare under dagen ska jag förbi Jula och byta ut min kupévärmare som numera bara blåser kalluft. Jag hittade som tur var kvittot i min kvittoburk. Det är ett väldigt bra tips för er som aldrig har ordning på era kvitton eller bara slänger dem i brist på plats. Jag har en fin plåtburk där jag sätter alla kvitton som jag kan behöva ifall något jag köpt skulle gå sönder. Och just idag fick jag användning för den. Köpte kupévärmaren i februari och när jag ringde till Jula fick jag informationen att jag hade ett års garanti på min värmare. Så idag ska Muppen få bli varm och upptinad igen.

Peter Jöback sjunger julsånger på Tv4 och nu känns det som att julen kan komma med sin vita skrud..

Kvällsmys

Har haft en sjukt mysig afton med två härliga tjejer. Det bjöds på hemmagjord glass med hjortronsylt och en massa annat gott. Sånna kvällar är få förunnade och borde göras oftare!

Nu sitter jag med en hund i soffan och väntar på att jag ska få klartecken att åka in mot stan för att hämta upp ett trumset som ska forslas till en replokal i utkanten av la stada. Är lite pömsig i ögat men jag tillåter mig inte att vara trött.

Imorgon ska transkriberingen göras för en av två intervjuer om jag hinner, ska även dammsuga det här förjävliga golvet som aldrig känns rent oavsett hur många gånger jag dammsugar det. På kvällen ska jag Ph och Pb se El Clasico hemma hos Ph med en pizza.

Ett skönt avslut på en skön helg!
Sov gott ni som får..

Sådär ja..

Har just avverkat närmare 300 nya inlägg på bloglovin, kanske inte det mest kreativa jag gjort under dagen, men det var helt enkelt ett måste. Har inte kunnat läsa så många bloggar under tiden jag varit bortrest så jag hade en del att ta igen, det är också därför jag inte har ägnat mig så mycket åt min egen blogg. Inspirationen har helt enkelt inte funnits där.. men nu ska det bli andra bullar!

Ikväll blir det Lördagsmys med Em & L. Ska bli roligt att träffa brojdsen och tjöta hål i huvet på dem.
Nu ska jag ta en sväng med hundstackarn och sen svänga förbi Preem för att käka en korv. Måste verkligen ta mig till en matvaruaffär.. det är tomt i kylen!

...

Har varit och inhandlat en ljusstj

0-6aa373974bc5a5d388612cf583185fc3.png

Har varit och inhandlat en ljusstjärna till fönstret i sovrummet. 99:- på Lagerhaus. Det var det finaste jag kunde hitta. Har just monterat ihop den och nu står den där och lyser. Mysigt!


Bäbismagar

Var man än vänder sig dyker det upp gravida magar.

Jag är glad för flera av mina vänner som väntar tillökning och jag hoppas att det blir fler inom en snar framtid.
Är det för att vi blir äldre som dessa magar bara växer till antal eller är det någon form av babyboom som håller på att ta över världen?

Det kanske helt enkelt handlar om att vi nu för tiden inte har råd att spendera tid till våra fritidsintressen och att vi istället är hemma och hittar andra sätt att fördriva tiden på?!

Det ska bli roligt att träffa de små krabaterna som kommer nästa år iaf, jag väntar spänt!

Borta bra men hemma BÄST!

Åh vad skönt det var att komma hem imorse. Tåget anlände på utsatt tid 06.40 i Umeå, jag traskade den korta biten hem till mitt hus, min farm och min Ph. Alla låg och snusade i sängen när jag kom men det hindrade inte Taiga från att bli överlycklig och helt galen. Fick många pussar, kan även ha varit i tvättande syfte då jag inte bemödat mig med att borsta tänderna på tåget innan vi steg av och förmodligen luktade skunk.

Svepte av ansiktet och tänderna och kröp ner i den bekanta och sköna sängen. Sov i några timmar och det kändes som att jag hade kunnat ligga där hela dagen om jag inte hade behövt gå ut med Taiga. Men det behövde jag.

Vi gick den vanliga morgonrundan som jag faktiskt saknat när jag varit borta. Jag blir en helt annan människa om jag får gå en promenad direkt på morgonen. Under de dagar jag varit bortrest så har jag inte vaknat till förrän efter 12. Påsarna under ögonen har inte försvunnit på hela dagen och kroppen har känts helt lealös. Men nu känner jag att livet har kommit tillbaka till mig. Är inte lika seg och den här helgen ser jag fram emot med advent och kompismys.

Ska städa inför pyntandet som ska ske här hemma. Har redan satt upp en glaskula i köksfönstret. Snart ska ljusgardinerna upp och det andra joxet som jag köpte förra året. Kanske tar mig en tur till Rusta för att se om det finns något trevligt och billigt man kan jula till det med.

Sjön nedanför huset heter Ögat, ty

2f04f0ea037e925b60447b34df1a08a3.png

Sjön nedanför huset heter Ögat, typ det läskigaste namnet någonsin på en sjö!


Det här med bordsbön

Jag har aldrig någonsin i mitt liv bett bordsbön. Det gör jag nu, här. Både innan och efter maten.

Tack Gode Gud för maten, i Jesu namn - Amen

Det kändes till en början inte alls bekvämt. Men man vaggas lätt in i det och nu kan man orden utantill och väntar in att någon ska ta kommando och börja.

Vanligtvis i kyrkan knäpper jag inte mina händer, jag sjunger inte med i psalmer och tycker att allt dravvel om den här Gud bara är för mycket. Här känns det som att man inte riktigt kan ha den attityden bland kvinnorna som bor här, de har en viss gemenskap här som präglas av tron på Gud. Då vill inte jag komma som gäst och verka snorkig bara för att jag inte har samma tro. Så nu för att ingen ska anmärka på det så knäpper jag händerna.. även fast det känns lite märkligt.

I vardagsrummet finns även en liten skål med lappar där det står något avsnitt ur bibeln som man ska läsa. Då drar man en lapp och grabbar tag i en bibel och läser det korta stycket. Och enligt de lappar jag fått verkar det som att den här Gud, vem han/hon nu är, vill att jag ska börja tro. Men är det ok så slipper jag gärna det..?!

En mycket spännande vistelse har det varit. Alldeles strax vankas det lunch, eller middag som dem här i södra sverige gärna vill kalla det. Är soppa på menyn och med tanke på det usla vädret så kan det nog vara gott med något varmt.

Hemresa

Idag åker vi hem. Ska bli skönt att komma hem till Farmen och Ph. Längtar trots att det är som att bo på hotell här. Man kommer ner till ett buffébord fullt av godsaker till frukost och får välja och vraka.

Vi åker in mot stan vid tre-tiden i eftermiddag och sen går tåget mot Sthlm vid fem-tiden. Vi åker med X2000 så det ska bli en trevlig upplevelse förhoppningsvis. Har aldrig åkt den typen av tåg. Uppe i Umeå färdas man inte så mycket med tåg. Det finns lixom ingenstans att åka med tåg om man inte ska åka långt.

Nu lyssnar vi på John Mayer samtidigt som vi försöker bädda sängarna på så vis att det inte ska synas att vi någonsin varit här. Jag ska börja nu innan Alex får ett psykbryt..

Tjing Pling!

Se upp för Dårarna-mamman


Just det, har ju helt glömt bort att nämna vem som åkte samma plan som oss till Bromma..

Mamman i filmen Se upp för Dårarna. Jag stod bakom en yngre man som hon pratade med i kön då jag pratade med en annan man som uppenbarligen känner henne. Jag har inte träffat honom på väldigt länge och just som vi står och pratar säger hon till den yngre mannen och pekar på mig:

-Åh, är det där din flickvän?!

Jag får då snabbt förklara att jag känner den här äldre mannen och inte är den yngre mannens flickvän. En väldigt märklig situation. Först när jag såg henne så tänkte jag på att hon kanske är någon person jag klippt mig hos eller nåt, men efter att hon pratat ett tag börjar replikerna ur filmen spelas upp i huvet och ett liljeholmen tänds.

Lite coolt, men bara lite..

VILA

Intervjuerna är klara, det gick jättebra och jag hoppas att jag fått med det som behövs för våran uppsats. Efteråt träffades jag och Alex för att göra stan osäker.

Vi möttes upp och gick till En Italienare och en Grek för att käka lunch. Efter det strosade vi i lite affärer.
Jag hittade en snygg tisha på VILA och köpte ett halvt kilo godis på Hemmakväll. De hade så många sorter att man nästan blev snurrig. På Hemmakväll i Umeå spelar inte i samma liga som här..

Nu är vi tillbaka i huset och ska ta det lite lugnt. Kanske lösa lite korsord och käka upp lite av den där mastodontpåsen med godis..

Ha en fin kväll!

Metropol eller kanske inte..

Idag ska vi iväg och göra våra intervjuer. Ska bli spännande, ska köra in mot stan och sen hitta till min intervjuperson.. ett äventyr kan man kanske kalla det.

Efter intervjuerna ska vi göra stan, det är väl inte världens metropol vi hamnat i men jag såg att de hade en VILA butik. Kan kanske hitta något fint här.. man vet aldrig.

Vädret är sisådär. Det är lite regn i luften men eftersom att vi bor i världens finaste hus kan man ha överseende. Det är ett gammalt hus med högt i tak, stora fönster och jättemysiga rum. Alla här är jättetrevliga och vi känner oss väldigt välkomna. Hade gärna stannat längre, men vi är ju här för att göra intervjuer så imorgon eftermiddag åker vi hemåt igen. Den här gången med tåg hela vägen förutom ett byte i Sthlm, ska bli skönt att kunna sova hela vägen..

Ska börja göra mig klar och peppa inför intervjun. Skriver mer senare när vi kommit tillbaka..
Ha en fin dag!

Smååland

Oj vilken resa vi har haft. Alla möjliga människor har vi träffat och nu är vi äntligen framme den lilla byn.

Vi blev bjudna på frukost när vi kom fram och sen skulle vi ta en tvåtimmars powernap, den blev 5 timmar och när vi vaknade kändes paniken ändå ut i tårna. Usch jag avskyr att försova mig, men med tanke på att vi varit vakna i 24 timmar var sömnen säkert välbehövlig..

Snart vankas det middag så jag återkommer senare.. tjing tjing!

En snabbtvätt på en offentlig toal

129f627a70e3eb7a7ce646700789923a.png

En snabbtvätt på en offentlig toalett och en frukost för 20 kr. Jag är ännu inte människa..


I jönköping finns det kaniner stor

6357a6a7a214220567bf280e75195089.png

I jönköping finns det kaniner stora som lamm, och de har betydligt större öron än den här filuren.. Visst ser det härligt ut?!


Inget tåg så långt ögat kan nå. In

0-1e3700749b6f6d5c8f3ccfec85ab5cdf.png

Inget tåg så långt ögat kan nå. Inget är öppet så vi står ute och har just kissat brevid vår packning.. Life is dirty!


The ballerinadancer

Sitter på City Centralen i Sthlm och väntar på bussen till Jönköping. Vi har redan blivit underhållna av en märklig filur som dansade och sjöng för oss. Han hade en märklig peruk och kjol med satinbyxor under. Jag kunde självklart inte hålla mig för skratt men Alex höll god min och spottade ut komplimanger till karln. Tyvärr hann jag inte ta kort eller filma honom, men ni hade älskat den där mannen. Han steppade, sjöng, dansade och för oss norrlänningar jojkade han en liten trudilutt. Mellan varje dans eller sång gjorde han en liten piruett med ena benet upp i luften som den graciösaste ballerinan.

Resan har knappt börjat och redan är man helt utpumpad av intryck.. det här blir nog bra ska ni se!!
Vi hörs!

På väg mot ett snyggare liv!

73ef76c1aea53cd0b6cb3b0586005bbc.png

På väg mot ett snyggare liv!


Ready for takeoff

Imorse när jag vaknade snoozade jag några extra gånger eftersom att jag inte kommer att få sova i min egen säng förrän på fredag morgon när vi kommer hem.

Nu står väskan packad, intervjumallen är färdigskriven och det enda som väntar är middag och en sista promenix med foffan. Ikväll åker vi mot sydligare breddgrader och vi kommer inte att vara lättklädda nej nej..

Vi ska nämligen sitta i ca två timmar och vänta på ett tåg i Jönköping inatt, blir nog mindre roligt. Än vet vi inte om vi har möjlighet att sitta inomhus så vi tar med våra tjockaste dunjackor för att slippa frysa. Jag ska gardera med långkallingar. Hatar att frysa!

På hemvägen blir det bättre, då åker vi tåg hela vägen hem med ett byte i estocolmo. När man ska hem vill man hem och att vänta på något transportmedel skulle kännas outhärdligt. Så vi hade tur med tågen hem.

Nu ska jag slappa lite i soffan de sista timmarna så att jag får ut det sista av den här sköna tillvaron innan vi pyser iväg. Jag är nog rätt hemmakär när det kommer till kritan. Har resfeber, men inte den vanliga typen, jag längtar redan hem faktiskt.

Det brukar släppa direkt jag kommit mig iväg så oroa er inte för mig.. ska bli kul att se Sverige genom ett tåg/bussfönster!

Allt är hemligt numera

Ni kanske tror att jag helt gett upp på virkningsprojekten, men icke då!
Jag virkar på här hemma utan att dela med mig av mina färdiga skapelser. Anledningen är att det jag virkar just nu bara är inför stundande julafton. Kan ju inte visa vad jag gör, då kan ju de som ska få grejerna se i förväg.

I skrivande stund är ca sju julklappar helt klara, om inte fler. Känns skönt även om storlekar och sånt kan vara svårt när man inte direkt kan be folk mäta sina kroppsdelar. Det ger ju ännu fler ledtrådar..

Är väldigt nöjd med mitt hittills största projekt som blev klart igår. Hoppas flickan som ska få det blir glad. Vet iallafall att det är gjort i hennes favoritfärg. Nu hoppas jag bara att det ska passa på hennes knopp och kropp.

Men jag ska ta bilder och visa er efter att julafton passerat.. Är bra inför framtida inspiration också att veta vad man faktiskt gjort. Det roliga med mina projekt är att allt i stort sett är freestylat. Jag har haft en tanke i skallen och sen försökt virka fram det. I vissa fall har det gått bra, i andra fall är jag mindre nöjd. Men jag har någon månad på mig innan det ska vara helt klart. Har även insett att en mössa jag gjort blivit lite i största laget. Så det finns lite att göra..

Har ni några bra virktips att ge mig så skulle det uppskattas!

Vänner

Jag älskar mina vänner!

I mina ögon har jag få nära vänner men väldigt många bekanta. Mina närmaste vänner betraktar jag som juveler, alla har sina egenheter både positiva och negativa och alla dessa sidor uppskattar jag. En vän utan negativa sidor ser jag som ojämlik i förhållande till mig själv. Jag är långt ifrån perfekt och varje dag jobbar jag med mina negativa sidor och min självkänsla. Och vem vore jag om jag inte hade mina juveler till vänner som stöttar mig i vått och torrt?

Många av mina tidigare vänner som passerat genom livet har fått mig att inse vilka egenskaper jag tycker om hos en vän. Och det är nog därför dessa vänner endast är bekantas bekanta idag. De som lovar stort men håller tunnt ligger inte högt i kurs hos mig. Var hellre ärlig och rak än att föra mig bakom ljuset, det uppskattas i längden!

Om jag tittar på samtliga av mina nära vänner så har alla helt olika egenskaper. Jag är omgiven av personer med helt olika syn på livet och sätt att bana sin egen väg genom terrängen. Jag vill lära mig massor av mina begåvade vänner och hoppas att jag har något att tillföra i deras liv för stunden och i framtiden..

På sista tiden har kontakten med mina vänner från min sida varit under all kritik. Men på grund av vissa omständigheter med studier och arbetssökande har min ork inte räckt till. Knappt så att jag orkat ta mig utanför dörren.

Trots att jag visar min uppskattning på ett undermåligt sätt för tillfället så ska ni som känner er berörda veta att ni alltid finns i mina tankar och att jag hoppas att få träffa er snart!

Puss!


Hundgodis

För er som känner en hund eller själv äger en hund så kanske ni har varit med om att hunden vill ha i stort sett allt det du äter?!


Det gäller även här hemma. Taiga är sugen på allt jag stoppar i mig. En speciell godis som hon älskar är Skumtomtar eller Juleskum som det så finurligt heter. Och ingen är nog lyckligare än hon att Juleskum numera finns på hyllorna i varenda butik.



Hon ser tomten, snålvattne börjar rinna, hon tittar med sin mest bedjande blick och när jag säger varsågod slukar hon tomten så snabbt att man undrar om den va så himla god ändå?!

En annan person jag känner har ett mycket underligt förhållande till sina hundar. Iaf en av dessa hundar.
Jag var hemma hos den här personen som är min pappa för några veckor sedan och blev bjuden å middag. När vi satt oss i soffan kryper Jussi, hans ena Springer spaniel upp i hans knä och tittar bedjande på husse med sina hängiga ögon. Pappa förklarar att Jussi och han brukar äta skumtomtar tillsammans.. Jaha, tänker jag. Det gör väl jag och Taiga också. Det jag inte förstod då var att pappa agerar tuggare och Jussi sväljare. Jussi tycker nämligen inte om mjölet på tomtarna så pappa tuggar först tomten så att mjölet försvinner, sen puttar han ut halva tomten utanför munnen och sen tar Jussi den och smaskar i sig.

Både jag och pappas fru rynkade båda på näsan när vi fick se hur detta gick till. Och tro inte att vi andra fick smaka på någon skumtomte, nej då.. pappa och Jussi åt och vi andra fick gott hålla oss till bullarna och det övriga godiset. Trots att tomtarna är goda kände jag dock inget direkt sug efter att ha sett den där showen..

Kruse vänder sig i graven

Tittade på första avsnittet av Robinson igår. Som alltid är väl inte Paolo Roberto den mest begåvade programledaren. Han pratar som en robot och låter mest arg på deltagarna.

När han vid örådet meddelade att de facklorna dem kom dit med "representerar deras liv" ville jag nästan ringa manusförfattaren och lägga till.. "på ön!". Lät som att de skulle bli avrättade i samband med örådet. Inte snyggt!

Och vem i hela friden bestämde att dela upp lagen i tjejerna mot killarna?

Måste ha varit det största misstaget. Den som gått grundskolan är väl medveten om att tjejer i grupp inte fungerar tillsammans fler än två åt gången. Även om hela programmet numera går ut på pakter så skulle jag inte för en miljon kronor sätta mig på ön med de där IQ-befriade tjatterhönsen.

Och den där långhåriga, mörka tjejen som påstod att hon var ödmjuk.. var då? Det enda hon gjorde var ju att snacka skit om de andra tjejerna. Näe jag blev inte så imponerad. Är osäker på om det blir något fler avsnitt för min del.

Bloggar jag missat

bloglovin

Har just läst igenom 73 blogginlägg på Bloglovin. En jättebra sajt för oss som läser ett flertal bloggar varje dag. Man får allting uppdaterat i en lista så det är bara ett klick bort för att få läsa nästa inlägg man missat. Nu när jag åker iväg nästa vecka lär det väl bli ett hundratal med tanke på att jag eventuellt inte kommer att ha tillgång till Internet. Men jag ska ta med mig mitt mobila bredband och hoppas på att det fungerar där nere.

Har iaf ordnat med hund och kattvakt nu. Ph kommer att bo här och mamma tar Taiga på luncherna. Känns skönt att inte behöva oroa sig för det längre.. har varit lite av ett orosmoln för mig. Mina djur är mitt allt och vill att dem ska ha det bra medan jag är borta.


Depp med solsken

Igår var en riktig deppdag. När vi avslutat skolarbetet och jag skjutsat hem Alex så fick jag världens depp. Kände mig halvt gråtfärdig och ville bara krypa ner under täcket.

När jag ser det så här i efterhand kan jag tänka mig att det dels handlar om att jag inte ätit så mycket under dagen, spänningen över resan nästa vecka, oron att det inte ska ordna sig med katt och hundvakt när jag är borta, nervositet inför hur nästa vecka kommer att se ut och många fler faktorer.

Idag känns det mycket bättre förutom att jag ska skriva kompletteringen på hemtentan jag fick tillbaka. Jag ringde faktiskt till kursansvarige igår och berättade hur oproffsig han som rättat min hemtenta varit, hon sa då att jag skulle läsa om och skriva till det jag ansåg behövdes och sen maila in det till henne.

Måste göra det här denna helgen, framöver kommer det inte att finnas tid..

Men hur glad blev inte jag imorse när jag vaknade av att solen bländade mig?! Vilken obeskrivlig känsla! Nu håller vi tummarna att solen håller sig framme under helgen så att man kan tanka lite energi.

Hört på juntan:

Tidigare i veckan när jag var på juntan fick jag höra talas om en tandläkare i Umeå som hade vunnit tv-skrap på Triss. Flera hade hört nyheten från olika håll och jag var naturligtvis sist om att höra detta "eminenta skvaller". De sa bland annat att den här kvinnan var lite dum och toksminkad. Jag reflekterade inte så mycket över det utan gladdes åt tandläkarens vinst (med en uns av bitter smak).

Igår när jag gick in på vk.se för att kolla vad som hänt i vår lilla stad så ser jag min egna tandhygienist stå med två sånna där baotatriss och le. Så då visar det sig att jag egentligen hela tiden vetat vem kvinnan var och hade kunnat förklara att ja, hon är toksminkad. Men hellre det än att jag ska ha någon ofräsh kvinna med skägg hängandes över mig i tandläkarstolen. Nu kan jag åtminstone inte se en enda por..

Sen nämnde någon att hon inte ens hade vetat vad klöverna betydde, och i ärlighetens namn skulle jag nog också fundera innan jag blev helt klar över det.

Jag är glad att hon har vunnit, då kanske hon inte har tid att plåga mig med sina vassa instrument. Nu ska den här bittertrosan ta sitt pick och pack och bege sig till skolan.

Ha en fin dag!

Huvudvärk!

Det har varit mycket idag. Stress och jobb med uppsatsen. Ikväll är faktiskt den första kvällen på länge som jag med gott samvete kan luta mig tillbaka i soffan och bara slappa. Nästa vecka åker vi till södra Sverige för att förgylla uppsatsen med lite berättelser.

Så nu när det äntligen är bestämt är det många stenar som lyfts från axlarna. Jag hoppas att min spänningshuvudvärk ska släppa nu när jag kan slappna av lite mer. Jag tror verkligen att den här uppsatsen kommer att bli hur bra som helst!

En annan huvudvärk är hemtentan jag fick tillbaka idag.. jag förstod det, att en komplettering var att vänta. Men han som rättat den är filosof och kan inte på ett bra sätt ge konstruktiv kritik. Han borde gå en kurs i empati och sociala färdigheter.. sen kan han ge mig kritik!

Jag är ledsen..

Det har blivit dålig uppdatering idag. Har verkligen inte hänt nåt förutom lite uppdateringar inför den kommande resan söderut. Imorgon vet vi när det blir av och nu vet vi att båda får åka, var först inte säkert att ekonomin skulle tillåta det. Men våran Vindruva rules, han har kirrat biffen!

Jag har varit lite slapp nu på kvällskvisten. Ser på Bonde söker Fru och hejjar på Pekka, han är ju så skön!
Sen blir det lite mer plugg och lite mer skrivande, intressant men tröttsamt att hitta nya sätt att formulera sig på hela tiden.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Dreaming - hot or not?

Inatt drömde jag den konstigaste drömmen på länge.. den är så underlig att jag nästan inte vågar gå in på vad som hände.

Men till saken hör att jag drömde om en person jag inte träffat på över 10 år. Vi gick i samma klass hela skoltiden fram till högstadiet, vi har bott grannar i mer än 10 år och jag har aldrig, och då menar jag ALDRIG sett honom som något annat än en kompis. Men i drömmen var jag helt besatt av den där killen. Fast jag tycker mig minnas att jag tittade på hans läppar i drömmen och tänkte - NEJ, det där går ju inte!

Så jag visste på nåt sätt men ändå inte.. mycket underlig dröm.

Jag kan inte skaka av mig obehaget på nåt vis. Jag avskyr sånna där drömmar som man inte vill komma ihåg men som ändå pockar på uppmärksamhet hela dagen. Och då när det kommer till drömmar man vill komma ihåg, som när man har free access och hur mycket pengar som helst till ett stort köpcentrum, då minns man inte ett skit!

Drömmar sucks!

Släkt från Åland

Igår kom mammas kusin från Åland hit för en snabbvisit.
Han är tydligen fascinerad av fjällen och det norrländska landskapet så han bestämde sig för att ta en tripp hit upp och hälsa på släkten innan han åker vidare till snön och lapplandsfjällen.

Trevligt att se en man jag sist såg när jag var 7 år. Jag kan väl inte påstå att jag minns speciellt mycket av honom då nästan hela den finska släkten kom hit och virvlade runt. Det är inte så ofta man tänker på alla släktingar man har i grannlandet. Mormor flyttade hit från Finland när hon var i 20-års åldern och de flesta av hennes syskon stannade kvar i Finland. En sommar var vi där och hälsade på och då fick jag bland annat se huset där mormor bodde med sin familj, jag var 6 år då och upplevde huset som pyttelitet. Då kan man bara tänka sig hur litet jag skulle uppfatta det idag.. Jättelågt i tak och rummen var minimala. Att två vuxna och en hel drös med ungar fick plats där är för mig en gåta. Ett annat minne jag har är av frukostarna vi åt där, det var som en hel hotellfrukost med allt du kan tänka dig, det fanns t.o.m tårta. Det om något är väl lyxigt att äta till frukost när man är 6 bast!

Etti, mormors syster som vi bodde hos hade gjort frottéhjärtan för oss att sitta på i saunan/bastun. Jag fick en pytteliten, mamma fick en lite större och pappa fick en jättestor. Synd bara att vi lämnade kvar dem. Jag minns även att jag åt ärtskidor som en besatt, de hade odlat på sidan av huset och jag fick äta hur mycket jag ville.

När jag var mindre brevväxlade jag mycket med min tremänning Janina som är ett år yngre än mig. Och av vad jag har hört så har både hon och hennes äldre bror barn och hela faderullan. Där gick det undan.. Tråkigt att man inte har någon vidare kontakt idag dock.

Trots språket och de fula frisyrerna så gillar jag ändå Finland. Kanske för att en liten del av mig härstammar därifrån och en fjärdedel av min släkts historia finns där. Sen behöver jag nog inte nämna lakritsen och spriten.. It's to die for!

Trots fixet

Duschade, sminkade på fejset och klädde mig någorlunda men ändå fick jag höra att jag såg hängig ut i skolan.. Det måste vara vädret som ger mitt yttre en dåsig och trött look. Ingen bra dag med andra ord!

Jag kanske såg ut såhär..?


Fast jag kände mig såhär..!



Ähh skit i hur jag mår, det är inget som man kan ta hänsyn till numera, C-uppsats skrivandet får inte hindras.

Träffade vår handledare "Vindruvan" och blev förhoppningsvis lite klokare än innan. Pratade igenom vårat upplägg och orosmoment för att få ett så bra samarbete som möjligt. Det är inte lätt att arbeta i par.

Ikväll ska jag till R för tisdagsjuntan, vet inte vad jag ska pyssla med eftersom att jag väntar på garnet jag beställt. Men jag ska nog hitta något att virka, har lite över från förra veckan.

Bakom reklamblaskan

Här sitter jag helt yrvaken och försöker få något vettigt gjort. Tittade mig i spegeln och det närmsta jag kunde relatera till mig själv var en skadeskjuten kråka. Herregud så trött jag ser ut!

Därför tänkte jag bjuda på en bild, dagen till ära.. det är ju trots allt Tisdag. Mina påsar under ögonen skulle kunna extraknäcka som tepåsar idag, hyn är blek som det vitaste A4-ark och håret står åt de flesta håll. Hurv!
Obs! Detta är INTE reklam!


Just det, jämför med vem du vill..



Tur att det är några timmar kvar innan jag ska vara på skolan, två timmar rättare sagt. Då kanske jag hinner fixa någon typ av anordning till påsarna och rouge har jag hört ska fixa en blek hy.. håret får bara en tvätt, enklare än så gör vi det inte.

Tack mamma!

Fick den här bilden av mamma tidigare idag. Jag tycker att den är så jäkla rolig!

Fast man kan ju inte annat än att tycka lite synd om Nasse..

För många många år sen var jag ett riktigt Nalle Puh-fan. Jag hade nån slags Puh-fetish, allt i mitt rum var Nalle Puh. Lite galet och sinnessjukt. Men när jag ser en sån här bild kan jag höra Nasses skrämda röst säga:

-Åh kära nån, åh kära nån..!

Vem är du?

Jag blir så glad när läsare kommenterar inlägg
Att få lite respons på det man skriver. Verkligen jätteroligt!
Ni blir bara fler och fler och min nyfikenhet växer som ogräs, så om ni kunde ge en minut av eran tid vore jag tacksam!

Jag är verkligen sedan födseln nyfiken i en strut och nu är jag så nyfiken på mer om mina läsare, jag vill veta vem du är? Vad du gör på dagarna? Var du kommer ifrån och hur i hela friden hittade just du hit?

Ingen karaktär

Kunde jag hålla mig tror ni? Men självklart inte!



Jag har på bilden ätit 7 luckor med go'choklan! Nu, 8!
Varje liten chokladbit är en Hello Kitty och bakom är en söt
bild.

Jag kanske måste ta en till.. de är ju så småå!

Polisdrama!

På promenaden med Taiga nu på eftermiddagen valde jag att gå bland villakvarteren här på Haga. Det är så fina hus och parken är perfekt för henne att lukta och snusa i.. När vi kommer längs parken och ska vika in på en gata ser jag saftblandare överallt.. Polisbilar och allt möjligt folk. Jag låtsas som att jag inte bryr mig om vad som hänt när jag passerar poliserna när jag i själva verket är så jävla nyfiken att jag höll på att kissa på mig. Men man vill ju verka cool och inte störa i deras arbete..

När jag kommer hem slänger jag av mig ytterkläderna och flyger fram mot datorn. Det visade sig vara en gasoltub eller nåt som brann inne på en gård där jag gick förbi. Husen i närheten hade evakuerats och folk inomhus uppmanades att hålla sig borta från sina fönster.

Jag måste erkänna att jag blev lite besviken.. trodde att det skulle vara nåt roligare än en risk för explosion á la Die Hard. Typ att nån brottsling äntligen hade åkt fast för något grovt brott. Det hade ju varit betydligt mer spännande.. men så är det väl när man lever i mellanmjölkens land. Det händer bara sånna där halvspännande saker, aldrig att man får se någon bli utdragen ur sitt hus med handbojor eller nåt annat smaskigt. Jag gick iaf förbi Hagamannens gamla arbetsplats som plåster på såren. Det var en saftig händelse på lilla Haga.. inte så trevlig, men häftigt när han åkte fast!

November i sitt essä

Säg den snö som varar för evigt?

Den kom, den sågs, den försvann.. som i en grisblink var den borta. Regnet tog över och pissvädret är ett faktum. Man blir ju deprimerad bara man tittar ut genom fönstret. Igår regnade det i princip hela dagen, och det verkar vara detsamma idag. Känns skönt att man ligger under filten i soffan och pluggar när det är så ruggigt väder ute.

Däremot när man är hundägare så varar inte den lyckan speciellt länge, man måste ut vare sig det regnar hagel stora som golfbollar eller inte. Just nu vet jag inte ens vart hon håller hus den där fyrbenta saken, men jag vet att det börjar bli dags.. jag som just återfått värmen i tårna sen imorse. Tyfiskt!

Mörkt börjar det bli också.. läste någonstans att solen skulle gå ner vid två-tiden idag. Det är ju sorgligt så det förslår.
Regn och mörker, inget väder är nog sämre än November rain!

Orolig natt

Har vaknat ett flertal gånger under natten med enorma magsmärtor. Det gör ont, så ont. Redan igårkväll började magen säga ifrån. Och denna typ av symtom har jag haft tidigare då jag hade ätit naturchips. Den gången körde jag porslinsbuss hela natten. Den här gången misstänker jag ädelosten. En ganska stark ost och en massa fett, min mage är lite halvkänslig för sånt trots att jag stoppar i mig en massa skräp titt som tätt. Men jag har iaf sluppit hulka över porslinsbussen..

Inte nog med det, jag vaknade även med en skön träningsvärk i bröstmusklerna. Gårdagens aktiviteter fick mig att upptäcka muskler som aldrig använts tidigare tydligen. Värker i hela kroppen..

Nu ska jag äta lite frukost och sen blir det plugg för hela slanten.

Bortkopplad

Har inte haft någon som helst kontakt med omvärlden idag. Har pysslat med hemligheten hela dagen. Tog en snabb oxfilépizza med ädelost från världens bästa pizzeria till lunch för att sedan sätta igång igen. Det har varit sjukt ansträngande och jobbigt rent psykiskt, självförtroendet fick sig inte en boost direkt..

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och slappa i soffan, imorgon börjar en ny vecka med en massa som ska göras. Börjar känna av min spänningshuvudvärk som jag alltid får när jag är stressad och spänd inför något. It's killing me!

Nu ska jag göra mig en kopp te och se på "Vem kan slå Filip och Fredrik?"

Kommer inte kunna hålla mig..

Allt är så hemligt. Jag vill verkligen att det ska bli en överraskning. Men jag måste vara den minst lämpade att hålla inne med sånna här hemligheter. Jag lyckades att hålla mig från att säga något till mamma i telefon idag, det är verkligen en bedrift. Hade inte tänkt att hon skulle ingå i parterna som inte får ta del i hemligheterna, men jag har ångrat mig lite.

Hur ska jag kunna hålla snattran ända fram till jul? Jag kommer ju att försäga mig på nåt sätt..
Hur sätter man munkavle på sig själv? Jag vet ju vad jag ska få av henne i julklapp, ska hon då inte få veta vad hon ska få? Nää.. det ska hon självklart inte, blir ju roligare på det viset.

Mamma ska till Kina nu i December för att julshoppa, snacka om avancerad resa för julshoppingen.. men lika glad är jag för det. I Kina finns en massa Hello Kitty och billiga kläder och skor.

Nä nu måste jag börja packa ihop inför morgondagens hemligheter.
Håll tummarna för mig imorgon!

Vikariera på Möhippa

Nu när decembermånaden närmar sig så brukar även möhipporna bli mer förekommande. Idag ska jag besöka en sån och hålla en liten demonstration av mina små atteraljer..

Det är alltid spännande att se vem som ska gifta sig och hur mycket den personen är villig att bjuda på sig själv.
Har just pratat med tjejen som anordnar möhippan och enligt henne är inte tjejen så pigg på att skämma ut sig.. men det ska vi nog kunna ändra på!

Ska vikariera för min chef som egentligen skulle dema på möhippan, hon har blivit sjuk så jag får hoppa in och dema istället. Jobbet som säljare är ett roligt extraknäck om man är peppad, just nu känner jag mig lite ambivalent. Men jag får ta och peppa till.

Ska sedan hem till chefen och låna lite saker inför en hemlig grej som jag ska göra imorgon..
Vill så väldigt gärna berätta vad det handlar om men eftersom att vissa personer kanske är inne och läser så kan jag inte avslöja något. Det ska hur som helst bli väldigt roligt och jag kan ju avslöja att det inte är något jag vanligtvis gör på en söndag. Kommer antagligen ta hela dagen, så jag måste försöka lösa hundpromenaderna..


Dagens Tips: Gift

Jag har just druckit gift.
Detta var den mest obehagliga dryck jag någosin druckit. Och detta dricker folk dagligdags?!

Giftet kallas i folkmun snabbkaffe, detta borde inte ens få säljas enligt mig. Blasket vi har på skolan är ju närmare riktigt kaffe än den här avgrundsgeggan.

Just idag så hade jag slut på mitt vanliga Zoegas och jag tänkte att lite snabbkaffe har väl aldrig skadat någon. Men ack så fel jag hade..

Jag gjorde mig en kopp, tog mig utanför dörren och tände en pinne. Vid första klunken kände jag hur hela min kropp tog avstånd från skiten. Eftersom att jag läser en del bloggar så vet jag att vissa faktiskt dricker detta dagligen om de nu inte råkar ha vägarna förbi något ställe som säljer Take Away-kaffe. Till dessa människor vill jag säga att ni MÅSTE ha fel på smaklökar och allt annat inne i käften. Det är ren och skär tortyr att måsta dricka det där..

Anledningen till varför jag ens har en baotastor burk med snabbkaffe är att den på något sätt måste ha hamnat här i samband med att jag och Ph kom hem från en utlandsresa.. eller så har någon planterat den i mitt skafferi av ren ondska. Nej, aldrig mer ska jag lura mig själv att dricka smörjan..

Tacka vet jag bistrobryggen och Phs mammas kaffemaskin Moccamaster, det är grejer det!

Sen vill jag också passa på att Gratta Isak på födelsedagen!
Ska på middag till Phs mamma lite senare och sen blir det firande hos Isak.. ska bli mycket trevligt!

Steve my love!

Låt mig presentera min nya partner in crime..

STEVE THE SLEEVE!!

Idag kom mitt paket från Webhallen. Jag blev väldigt förvånad att det dels gick så fort men också att den levererades till min brevlåda. Jag har fått för mig att man numera måste hämta det mesta hos Postombuden..?

Jag är iaf Supernöjd med lilla Steve. Datorn passade som hand i handsken och det bästa av allt är att den är behändig. Inga dragkedjor eller andra onödiga anordningar, man lägger bara över den där flärpen så har man stängt igen den. Enkelt och snyggt!

Operation: Fröken frost

Som jag sa igår skulle jag ta mitt egna Dagens Tips för att få Muppen fri från superjobbig frost. Eftersom att jag kände mig lite halvhurvig igår så bestämde jag mig för att fixa det idag istället.

Läs Tipset Här!

Min första fundering var när jag skulle hälla ren alkohol i en sprayflaska.. vad är ren alkohol?
Efter en stund i snicken hittade jag Röd Sprit med 95% etanol. Googlade vidare och fick reda på att Rödsprit blandat med lite vatten är super för rutorna under vintern.

Så fram med rödspriten och i med 1 del Rödsprit och 2 delar vatten..


Med mig ut tog jag sprayflaskan, en trasa, en isskrapa och en fönsterskrapa..

Jag började med att sopa av snön från rutorna, den is som sedan blev kvar sprayade jag med rödspritblandningen. När all is lösts upp tog jag isskrapan som tog bort det värsta, sen drog jag några svep med fönsterskrapan för att få bort resterande is och slask. Sen avslutade jag med att torka med trasan, eller i det här fallet en gammal avdankad bomullströja.



Jag sprayade även lösningen på torkarbladen för att hålla dem isfria.
Se vilken blank och fin ruta jag fick!

Nu återstår det bara att se om det verkligen fungerar.. jag kanske kommer att måsta skrapa rutorna ändå. Men jag hoppas att jag slipper, det är drygt när man ska iväg och har lite bråttom.

Både trasan och sprayflaskan fick stanna i bilen, man vet aldrig när man kommer att måsta använda sig av det där igen. Och inomhus har jag ju ingen användning av det där..

Kalenderdröm

Lyssnade på radion under tiden jag åt frukost. Satt och planlöst bläddrade i den nya HM katalogen jag fick häromdagen mycket snyggt som jag vill ha.. såg bland annat den här supersnygg klänningen, några par skor och blev kär i dessa Hello Kitty tofflor med högt skaft. Superfina! Jag vet att jag redan äger två par superfina HK-tofflor, men kan man verkligen ha för många tofflor?


Dagens fråga på denna radiokanal var vilken typ av kalender man helst skulle vilja ha i år?
De vanligaste är ju chokladkalendern, julkalendern och sånna med tråkiga bilder som bara barn uppskattar. Eftersom att jag redan har två chokladkalendrar med Hello Kitty-motiv så skulle jag nog önska mig en kalender med saker ur Hm:s katalog.

När jag var liten hade jag en kalender som min farmor gjort åt mig, med 24 "luckor" där paket skulle hänga. Mamma var varje år flitig och hittade på innehållet i de olika små paket som jag fick öppna. Men jag minns speciellt en gång då hon hade stoppat någon i en tampongkartong (kanske en tablettask eller något annat litet) och min första reaktion var:

-Tamponger?

Tills jag öppnade paketet och såg vad som låg där. Minns inte vad det var jag fick, men jag blev nog väldigt mycket gladare för innehållet än om jag hade fått 10 st tamponger som 6-åring.

Jag minns den där kalendern som en väldigt speciell och uppskattad tradition och det är nog en av de juliga traditionerna jag ska ta efter för mina barn. Även om det inte är något stort paket så var det spännande att bara få öppna ett litet paket varje dag fram till julafton, då blev det inte lika outhärdligt att vänta på tomten. Sen spelade nog innehållet inte så jättestor roll, jag blev nog lika glad för ett kinderägg som för ett luktsudd, jag hade ju iaf fått öppna ett paket..

Bilderna är härifrån

Pappas flickor?

På tal om Morsgrisar.. hur kommer det sig att man aldrig hör talas om en Farsgris?


Finns det inga barn som är Farsgrisar eller har man helt enkelt missat att vissa barn helst tyr sig till pappan? Vad kallar man någon sån?

Kanske att man borde införa någon form av "term" för att definiera dessa pojkar och flickor..
Pappagris, Pappsjuk.. vad tror ni?

Eller har jag helt missat det faktum att det redan finns en term?

Kan ni tänka er att se på realityserien "Pappas flickor! en Torsdagkväll?!
Istället för gliriga och vassa kommentarer skulle armar, ben och andra mer privata lemmar ryka hej vilt runt om i huset. Flickorna blir inlåsta och papporna tar grabbarna i huset på "en liten tur ut i öknen"..  Vilken lynch!

Kanske inte underligt att ingen pitchat den idén..

Morsgrisen

Kom hem för ett litet tag sen. Har pluggat på skolan hela dagen.

Började känna mig lite varm och frusen (på samma gång) och trött i kroppen där vid lunchtid, men nu verkar det ha ordnat till sig. Tog en Ipren och en kopp te direkt jag kom hem så det kanske gjorde susen..?

Ikväll blir det bara att slappa i soffan och vänta in Mammas Pojkar, helt galet det där programmet!
Vem vill ha de där mammorna till svärmödrar? De har bara en massa krav och åsikter om de stackars tjejerna. Tänk er att leva tillsammans och ha hans morsa hängandes över axeln stup i kvarten. Jag skulle få psykbryt!

Har nog aldrig varit med om någon pojkvän som haft en dryg morsa. Vissa har man tyckt om mer eller mindre, men oftast har vi kommit mycket bra överens.. så även med Phs mamma.

Jag är nog en svärmorsdröm trots allt.. *önsketänkande*


Goder morgon..

Eller god och god..

Igårkväll stoppade jag in motorvärmar sladden i väggen och tänkte att nu tinar Muppen upp under natten och sen får jag köra till skolan i en varm och mysig bil..

Varm och mysig? Näe inte så värst.. hela bilen såg ut precis som när jag lämnade den igårkväll. Som en gigantisk isglass. Eftersom att förardörren bestämt sig för att frysa fast så fick jag stoppa in kroppen på passagerarsidan då jag också upptäcker att kupévärmaren blåser kalluft. Jävla skräp!

Fick stå och skrapa hur länge som helst. Det hade blivit en sån där omöjlig ishinna på framrutan. Ni vet en sån som knappt går att få bort. Ikväll blir det operation Dagens Tips: Bilen som jag skrev om för ett tag sen med bakpulver, fönsterputs och magneter.

Nu ska jag tina upp här i grupprummet på skolan. Och nu kom Alex instormandes..

To be or Not to be

En problematik som jag ofta tampas med är om jag ska duscha på kvällen eller på morgonen.
Just nu vet jag inte vad jag ska välja?!


Det som är skönt med att duscha på kvällen är att man får sova längre på morgonen och riskerar inte att bli försenad av diverse hårfix och annat jox man måste fixa med så att hjärnan inte fryser till is på väg till skolan. En annan positiv faktor är att det inte finns något härligare när man får lägga sig ren och fräsh i en renbäddad säng. Min säng just nu är allt annat än renbäddad, men ändå inte dirty.. ligger på en viss gräns just nu.

Hur som haver så finns det även nackdelar med att man duschar så här pass sent på kvällen.
Man kommer isäng väldigt mycket senare än man borde och måste fixa med hårfixet mitt i natta. Lägger man sig med blött hår vaknar man med frisyren på andra sidan sängen och undrar hur i hela friden man rör sig på natten? Frillan är även omöjlig att fixa till på morgonen vilket resulterar att man måste gå runt och känna sig ugly hela dagen. Det är som om någon i smyg sprayat håret med Extra Strong Hold hårspray under natten för att jävlas lite och sen förbannar man sig själv för att man tog den där extra snoozen.

När jag nu ser vad jag har skrivit så känns det ändå som att en sen dusch med lite hårfix är betydligt mer gynnsam än en dusch på morgonen.. måste kila!

Dagens Tips: Nytt album - nytt fan

Daniel Lemma har kommit ut med ett nytt album, Rebound. Efter att ha blivit tipsad om den nya singeln, Angelique från albumet så blev jag nyfiken på resten av låtarna.

Som jag skrev tidigare så har jag aldrig varit något direkt fan av just honom. Men nu tror jag att det har skett någon form av frälsning. Lyssnade på albumet igår och nu vill jag bara höra det igen och igen och igen..

Blandningen av låtar är perfekt samtidigt som man fylls av ett underligt slags lugn när man hör dem. Satt och virkade i min ensamhet med musiken i bakgrunden och det kändes helt perfekt.

Av mig får Mr Lemma betyget: ÄÄÄÄ

Leta upp karln på Spotify och lyssna.. jag lovar, ni kommer inte att ångra er.


Snabba bananer!

Gick in för att kolla orderstatusen på Steve the Sleeve som jag beställde igårkväll och den är tydligen redan skickad från Webhallen. Där slösar man inte tid på kafferaster inte..

Nu återstår det bara att se hur snabba Posten är. Av erfarenhet är det sniglar i uniform som jobbar där, men man kan ju ha tur ibland..

Gå med eller inte?

Just nu står jag mittemellan två olika vägar.. jag ska välja fackförbund.
De jag har att välja på är SKTF och SSR.

I mitt stilla sinne känns SKTF som något för mig. Den enkla anledningen är att deras hemsida är informativ av vad de kan göra för mig och min framtida karriär. SSR däremot har en urusel layout på hemsidan och jag hittar ingenting av det jag önskar kunna läsa mig till. Men jag vet också att SSR är ett mindre fackförbund vilket gör att ett medlemskap kanske kan kännas lite mer familjärt. Det är även ett akademikerförbund som inte släpper in vilken utbildad som helst - vilket låter lite avancerat och pretto.

Jag känner mig kluven.. ska jag gå med nu, eller ska jag vänta tills jag får en anställning och istället bara gå med i Alfakassan?!

Någon nyutexad som har stått inför samma problem?
Eller har alla varit smarta och hängt kvar i det gamla fackförbundet?

Jag är i desperat behov av hjälp!

Steve the sleeve

Äntligen, tack vare min kära vän R som tipsade mig har jag nu klickat hem en sleeve till min lilla rosa skönhet.

Hittade en massa snygga sleeves på Webhallen som hon tipsade om. Och efter mycket efterforskning om storleken på sleeven så bestämde jag mig för att välja den hon tipsade mig om.

Den är fin, rosa och verkar väldigt behändig. Känns lite udda att alltid måsta linda in datorn i en mössa varje gång man ska någonstans.

Nu får vi bara hoppas att storleken är rätt, men det tror jag..

Förstår inte riktigt hur jag har kunnat missa den här eminenta sidan. Har googlat på alla möjliga tänkbara ord och bara hittat sidor med konstiga fula sleeves.

Men nu är jag glad att jag hittat en sovsäck till datorn.. skit i resten!

Virkväskan

Har harvat runt med en finare papperspåse till dessa syjuntor, men idag fick jag nog. Med tanke på att jag har väskor till förbannelse så finns det en hel del att välja på. Så jag gick upp till vinden och rotade runt bland allt bråte.

Då hittade jag den här lilla söta saken som jag haft undangömd i flera år..


Hellooo Kitty!


Så nu har jag bra ordning på grejerna. Tack och lov så fick alla garner och mina färdiga värk plats i väskan tillsammans med nålar, saxar och annat bra o ha grejs.

På juntan blev det mycket snack, lite verkstad och väldigt gott fika, som alltid! Väldigt trevligt att sitta och umgås med vänner under något ordnade former. Blir sällan att man träffar kompisar på veckorna annars.

Nu ska jag slappa i soffan en stund innan jag lägger mig.. det här är den skönaste stunden på hela dagen!


Junta tajm!

Nu sticker jag strax iväg till juntan.
Har packat väskan och ska bara värma upp virkhanden..
Hoppas att komma lite längre på mitt verk idag än sist.

Ha en trevlig kväll!

Webbjokern floppar!

Min favorit Halla blev utröstad för några dagar sen och nu är endast en av mina Topp 3 kandidater kvar i toppstriden. Just nu kan man rösta på fyra stycken bidrag varav samtliga inte har en usel tillstymmelse chans att överleva melodifestivalens tryck.

Den av mina favoriter som fortfarande hänger sig kvar är Kärleken vänder allt med Adam Sandahl Grupp som ni kan lyssna på HÄR. Men det är trots allt bara ett andrahandsval enligt mig.



Vad tycker jag då om det här med Webbjokern?

Jättebra att svenska folket får chans att visa sin talang. Att inte bara kända låtskrivare som Fredrik Kempe, Ingela Pling Forsman och Bobby Ljunggren tar plats på läktaren och får skina. Att de som ännu inte kommit ut i artistsverige får chans att visa framfötterna och graden av talang som faktiskt finns. En enorm chans att visa upp sig.

Men vad skickar folket in? Hemmavideos med usel ljudupptagning och farbröder med gamla ostämda gitarrer som sitter i någon sunkig källare och plinkar..

Måste folket än en gång bevisa att vi svenskar är pinsamma och föddes utan självdistans? Det är lite som Idoluttagningarna - Skämskudden är obligatorisk och man önskar att hade förmåga att stänga för både näsa, ögon och mun samtidigt för att inte släppa ut ett avgrundsvrål av besvikelse över hur folk uppför sig.

Det måste ha varit något trassel i produktionen när man valde ut vilka bidrag som skulle läggas ut på webben. Att man råkat lägga upp fel och istället la upp de bidragen som skulle nekas att delta.. jag vet inte, men till nästa år måste det ha skett någon form av personalbyte.

Eftersom att jag nästa år kommer att vara arbetssökande så kan jag frivilligt tänka mig att vara del av den gruppen som väljer ut webbjokrarna, så för er som har kontakter inom produktionen. Var vänlig hälsa detta till berörd person!

Otippat, mycket otippat!


Vilket team!

Måns Zelmerlöw, Christine Meltzer och Dolph "Dolphan" Lundgren ska dela på detta prestigeuppdrag som programledare för Melodifestivalen 2010!

Enligt presskonferensen ska Måns och Christine leda samtliga program tillsammans och Dolph ska vara med i det första och det sista men vara delaktig i samtliga fast på håll. Jag gissar att han kommer att vara den flygande reportern i de olika städerna som deltävlingarna ska hållas. Men det är bara en gissning.

Det här tror jag kommer att bli bra!

Måns påstår att han kommer att vara mycket snäll med artisterna, och med tanke på att han medverkat i folkfesten i rollen som artist så har han en bra utgångspunkt. Han är ju fin att titta på dessutom!

Christine är enligt henne själv en Schlagernörd vilket i mina ögon är ett stort plus. Jag är ju lite av en schlagernörd själv.. så jag tror på henne. Rolig är hon också!

Dolph har inte sett en svensk melodifestival på 26 år. Han kommer att få en chock över vad som har hänt de senaste decennierna. Och hans egenskaper som skådis har vi väl alla sett i Rockyfilmen, ja det ska hur som helst bli spännande att se hur han axlar rollen..

Vad tror ni om den här trion?

Om 35 minuter


Bilden är lånad från svt.se



Då får vi veta vem eller vilka som blir årets programledare i Melodifestivalen..
Presskonferensen kan ses live HÄR

Jag hoppas verkligen att Petra Mede inte får en ny chans. Hennes skrik är jag gärna utan..

Svårt att gissa i övrigt vem eller vilka det kan bli, men Luuk är varmt välkommen tillbaka om han känner för det!

Vem tror ni?

Burken med dumheter

Tv-kvällen är snart över.. har varit en medioker kväll på dumburken.


Bilden är lånad från tv3.se


Det roligaste jag vet på Måndagar är att se Sveriges fulaste hem. Det är så klockrent med mina favorit designers Simon och Thomas. Trots att de har en förkärlek till orange som är min skräckfärg så kan jag inte sluta förundras över hur dem tänker när de skapar rummen. Förra veckan inredde dem ett vindsrum med vit och grönrandigt tak med röda väggar och en massa annat jox. Min första tanke är alltid: NEJ!! Men när det är färdigt har jag ändrat uppfattning.. och det händer varje gång, förutom när de inredde ett kök helt i orange. Det gav mig kalla kårar..

Kaffeböcker..

4396ab113af30332f1271383e5e696ac.png

Kaffeböcker..


Gropen man inte vill falla ner i..

Missbruk måste vara ett rent helvete.. läser just nu om kvinnomissbruk och kvinnoidentitet.
Inget ämne man skrattar sig igenom direkt.

Finns inte så jättemycket forskning om det här ämnet vilket gör vårat jobb lite mer intressant.
Har än så länge inte kommit så långt på vägen.. men efter en kopp kaffe och lite choklad från närbutiken så ska nog tankarna klarna.

Ännu finns det hopp för min ynkliga hjärna att göra underverk!

Morsning!

Är hemma efter ett kort besök på skolan och samtal med våran handledare.. det är en skön man vi har som handledare!

Han har dubbla brillor på näsan när han läser, slänger avslappnat upp sina nakna sandalprydda fötter på skrivbordet och lutar sig tillbaka, visar gärna upp sin coola tatuering på högerarmen, slänger sig med engelska ord, googlar gärna upp saker som vi frågar om och har en skön humor. En hjälpsam och härlig människa att bolla tankar och funderingar med..

Nu börjar syftet klarna och nu gäller det bara att börja fippla med kunskapsöversikten.. det blir någonting bra det här!

Ska sätta mig med näsan i ett flertal böcker nu och börja fila till fomuleringar. Kan behövas en bit mat och någon trevlig underhållning som skapar pepp.

Tjing på en stund!

Så sorgligt! Vilken syn.. Nu får s

59d213cd0e8151ba69acfbae8811b073.png

Så sorgligt! Vilken syn.. Nu får snön ta oss härifrån!


Sjukstuga

Det är som nån annan sjukstuga här. Upptäckte tidigare i eftermiddag att Taiga har en knöl på höger bakhas.

En stor knöl som kan liknas med en jättestor vindruva. Hon tycks inte bry sig om knölen och jag har läst på olika forum att om knölen går att röra på där under huden så är det mest troligt en fettknöl. Men det måste nog kollas upp förr eller senare. Ska se om den bli mindre, kan vara en blodansamling också efter en smäll eller nåt liknande.. vi får se.

Nu ikväll lägger sig Alfons och grymtar på golvet och kräks upp en stor loska osmält mat. Så vad det ska bli av dem här djuren vette tusan.. Tror att han blir lite för ivrig när han ska äta och hetsäter, sen blir magen chockad av allt som kommer ner och sen får vi tillbaka det i samma form fast äckligare.

Det är bäst att man går och lägger sig så att det inte uppstår fler tillstånd..


Periodare

Inser att de mesta jag tar för mig tycker jag om att göra i perioder, inte hela tiden och inte för sällan.

"Hej, Jag heter Angelica och är periodare!"

Som det här med virkningen. Ett tag var jag som besatt, jag tänkte på virkning, jag drömde om virkning, hela tiden! Jag planerade in när på kvällen jag skulle unna mig lite virkning och vad jag skulle påbörja när jag var färdig med det jag höll på med. Det är det som gör att jag tillslut blir helt avtänd.

Har haft ett uppehåll på några veckor nu och känner julen komma allt närmare. Detta innebär att viloperioden snart är över. Jag måste återuppta mitt beroende..

Hur gör djur?

Ska strax börja städa upp i svinstian. Det ser verkligen hemskt ut på golvet, som om jag tagit en hink med grus, löv och annan skit och strött runt i huset..

Nu ska det väck och samtidigt ska jag lyssna på nån skön musik, vad nu det är?!
Har ett litet problem när jag ska söka musik på Spotify, jag kommer aldrig på vad jag ska söka efter. Det är som att min musiksmak är som bortblåst. Just vid det söknings ögonblicket försvinner all min kunskap vad gäller grupper, soloartister, typ av musik och låtar.

Har ni något bra söktips när jag står där helt nollställd? Lämna gärna ett musiktips innan ni surfar vidare..

Em: Jag gjorde som du sa iom ditt söktips, men jag hittade inte den där "då kanske du också tycker om".. vad gör jag för fel?

Att ligga


Ni får ursäkta bildkvalitén..


Herregud, att sova i en Fatboy är inga som helst problem. Speciellt för mig som är kort. Direkt jag satte mig i saccosäcken kände jag för att ta en liten lur. Den formades perfekt runt kroppen.. ja jag säger då bara det. Bråkar vi någon gång och det slutar med att vi inte vill vara i närheten av varandra så paxar jag Phs Fatboy!


Kaffe är gott, speciellt i Fattys umgänge!

Man får kanske inte en så smickrande kroppshållning, men tro mig kroppen älskar det! Att bara låta valkarna leva sitt eget liv och njuta av stunden, det är livet i en Fatboy!


Spotty my friend..

Har nyss ätit middag och sitter nu med varsin kopp kaffe och är helt insnöade på Spotify.. nu jävlar ska det spelas musik! Mätt som en välgödd kossa!

Ph gillar inte bloggar så jag låtsas göra nåt annat så att han inte ska bli sur för att jag fipplar med bloggen när jag är hemma hos honom.

Nu ska jag tvinga honom att ta ett kort på mig i hans Fatboy! Jag säger att  jag ska skicka bilden till morsan.. ;)

Mastodontmys!

Ska strax packa ihop mig själv och Taiga och bege mig till Ph. Han ska bjuda på middag och det blir gott låter det som. Känns som att det behövs efter den här natten. Någon att krama och mysa med..

Ska äntligen få provligga i hans gigantiska saccosäck (180x140 cm). Gissa om jag kommer att trivas i den. Kan ligga raklång och bara vara i den där mastodontgrejen. Ph har dessutom en massa bra filmkanaler som kan underhålla en trött själ..

Återkommer när jag ligger utslagen i havet av saccosäck!

Sover ingen längre?

Vad gör folk på nätterna egentligen?

Inatt när jag just hade somnat, ni vet när man är på väg in i djupsömnen men kan väckas hur lätt som helst så får jag ett sms. Vaknar till och läser det, men svarar inte för att eventuellt bli för pigg för att somna om.

Några minuter senare när jag äntligen återfått tröttheten ringer det.. ett okänt nummer, jag väntar med att svara och tillslut lägger personen på. Eftersom att jag är nyfiken i en strut så kan jag självklart inte släppa vem det är som ringt. Det skulle hålla mig uppe halva natten..

Så jag sms:ar numret till 118100 och får snabbt ett svar. Den person som ringde mig 02:41 inatt är en kompis till mitt ex. Vad han nu ville mig lär jag väl aldrig få veta.. Säkert bara ett fyllesamtal, men ändå fatta hur nyfiken man blir.

Vid den här tidpunkten är jag inte alls trött. Så tankarna börjar vandra.. hemska tankar följda av ångest över framtiden. Efter många om och men somnar jag..

Note to self:

Använd inte korsett när du vill andas!
Det kommer att bli din död.

Höll nästan inte på att ta mig hit

32007623433281d6996fa3a5ff539909.png

Höll nästan inte på att ta mig hit, hade tokdålig sikt och mina torkare på bilen är inte dem bästa. Visningen gick bra och nu Sitter och väntar på att tjejerna ska bestämma sig för vad dem ska köpa.. Vill hem till den lugnet och bara mysa i soffan.


Jäktad?

Jag vet inte vilken fot jag ska stå på eller hur jag ska hinna allt jag bör göra innan jag ska jobba ikväll.
Har pluggat på förmiddagen på skolan, fipplat med artiklar hit och dit. Himla rörigt!
Nu har jag packat iordning partyväskan inför jobbet med diverse dildos och annat smått och gott. Pratat med värdinnan och fått vägbeskrivning, ska nämligen ändå till Sävar. Det är en hyfsad bit från stan och jag är inte speciellt hemma i de kvarteren. Jag hoppas att jag säljer bra!

Men nu hoppas jag att det ska ordna sig och att jag kommer dit välbehållen.
Ska köra som en snigel så att jag inte missar avfarten och hamnar i Robertsfors eller nåt..

Med risk för att det blir halkigt ikväll när jag ska hem så gruvar jag snart ihjäl mig. Jag vill inte glida av vägen eller hamna under någon långtradare.

Om en liten stund ska jag svansa ut med hunden, käka lite mat, klä mig propert..

Vi hörs!

Knarr under skon

Det knarrar så där mysigt under skorna nu. Nu längtar jag riktigt till när den riktiga snön är här. Då allt blir ljusare och den friskare luften byts ut mot den tunga avgasfyllda. Snön är lite som ett reningsverk, allt känns bättre än slask och mörka kvällar.

Fick sopa av snö på farstubron för första gången den här vintern. Imorse skrapade jag bilen från snö och is.
Nu kommer den.. Vintern! Du är så välkommen!

Freestyle á la Ange


Du hackar upp en lök.
Slänger fram gjutjärnsgrytan, pluttar i en stor klick smör.
Bryn löken och släng sedan i köttfärsen (ca 800 g).
När köttfärsen fått färg häller du i en förpackning finkrossade tomater (med basilika).
Häll i vatten och låt det sjuda en stund.


(Under tiden förbereder du spaghettikastrullen med vatten och salt. Glöm inte bort att vrida på rätt platta..)

När såsen börjat få en bra konsistens klickar du i lite Creme fraiche och rör runt.
Häll i soja och krydda efter egen smak.


När spaghettin är färdig är såsen också klar.. Voila!
Då är det bra om du förberett med matlådor så att du kan portionera ut i lagom mängd för att det ska bli en portion över till dig att äta direkt.



Nu sitter jag här mätt som en bisonoxe och vill ha något gott till kaffet som jag tycker att någon ska komma hit och göra åt mig. Jag orkar nämligen inte röra mig just nu.. Pjuh!

Kors i taket! Nu lagar Angelica st

0-3f392fb61c3449af07a7616a46e79208.png

Kors i taket! Nu lagar Angelica storkok, det blir köttfärssås och spaghetti för hela slanten. Om den blir god vet jag inte. Jag freestylar!


Webbjokern

Idag kl 12 åkte den floppigaste av floppar ut ur Webbjokern, tack och lov säger jag bara! Lyssna och förfäras!

Lite Sex och Lite spex hette låten och framför den gör Alrik Paulsson.

Men erkänn att det är underligt hur denna melodi blivit top 10 i webbjokern?! Videon är gjord med en vanlig videokamera och gubben står bara där med sin gitarr och plinkar på.. så gräsligt!
Är det ett hån mot Schlagern eller?

Detta innebär tyvärr att Halla Vilhjalmsdottir med låten How nu ligger på sista plats.. så kom igen och släng iväg ett sms eller två så att hon inte åker ur imorgon kl 12.


Söker, letar och försöker få fram

-269e2370bfd97738d80b18cc8d0ec24.png

Söker, letar och försöker få fram bra vetenskapliga artiklar till uppsatsen. Tråkigt? Ja! Måste göra mig en kanna kaffe, annars somnar jag mitt på stolen!


Motorerna är det inget fel på!

Det var ett riktigt motormedley igår när jag skulle sova.
Mysfaktorn var hög när båda mojjarna la sig intill mig och satte motorn på högvarv. Jag filmade och trodde i min enfald att det skulle höras hyfsat bra i upptagningen. Men Nej, deras motorer hördes säkert ner till undervåningen, men min mobil lyckades nästan inte alls. Makalöst!

Sov som en bebis och vaknade av att det låg snö på backen.. lite som om någon strött florsocker på marken men tröttnat efter ett tag. Det är på tok för lite snö. Jag vill ha drivor med snö så att man får klä på sig ordentligt när man går ut och inte behöva småfrysa som det är nu.

Idag ska jag söka artiklar till uppsatsen, men först ska jag iväg till Zoocenter och köpa lite foder till hunden och sand till mojjarna. Blir först en sväng till macken för att pumpa in lite luft i däcken.

Meducindunken

Idag besökte jag ett Apotek för att hämta ut min mycket suspekt utskrivna hostmedicin.
Äckelhostan ska väck, och det är nu!


Är det här mirakelmeducin eller bara båg?



Förklarade för Apotekaren hur jag fått detta recept och hon tyckte att det var ett mycket underligt sätt att skriva ut medicin på. Jag instämde men blev glad för den enorma flaskan hon räckte mig över disken. Den såg farlig ut och nu hoppas jag att den ska ge mig hostfria dagar.

Har tagit den första hutten och den smakade faktiskt inte så illa som jag befarat. Enligt innehållsförteckningen ska den innehålla smakämnen som pepparmint och blodapelsin och ja, jag kände nog båda smakerna med en dold smak av hostmedicin nånstans i periferin. Den smaken verkar man inte kunna ta död på..

Nu går samtliga i Farmen samt Bonden d.v.s jag på medicinering. Katterna och hunden har fått sin dos med ohyreborttagare och jag min äckelhostkur.

Nu håller vi tummarna att alla fyra i familjen blir fri från sina besvär och att jag vinner en miljon på triss, för det här blev allt annat än billigt kan jag meddela!

Nu drar cirkusen igång!

Yes, Schlagern är här inom kort!!


Mitt stora projekt för kvällen var att lyssna på och recensera de 10 Webbjokrarna inför Melodifestivalen. Men efter att ha lyssnat på bidragen som till en början var 137 st och nu har minskats ner genom folkets röster till 10 så måste de 127 som sållats bort varit skapat av tondöva idioter.


Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag hittade iaf tre låtar som jag anser skulle kunna platsa någorlunda bra i melodifestivalen. Det är inga vinnarbidrag, men ändå bättre än det övriga patrasket!

Jag betygsätter låtarna med Änglar (Ä). Som mest kan ett bidrag få fem Änglar (ÄÄÄÄÄ) vilket innebär att det är en riktig hit i mina ögon och som minst kan det få en nolla (ä) vilket är en riktig urusel dänga som inte ger mig några som helst känslor.



(061) Siberia - Hot for the night

En liten tradig och upprepande rock/pop dänga med fart och fläkt som för nuvarande ligger på andra plats av de tio bidragen. Skulle denna komma med i festivalen så skulle jag nog sjunga med rätt fort. Den sätter sig i skallen och det är alltid ett plus.

 

Gruppen Siberia är relativ nystartad men enligt gruppen själv vill de se sig själva som en konstellation likt ABBA med två tjejer och två killar. Gruppen hade skickat in bidraget till den "vanliga" uttagningen men kom inte med och såg sin chans i samband med Webbjokern. Samtliga i bandet är gamla i gamet och en av sångerskorna  är utbildad musikalartist och arbetar på en kryssningsbåt i Olso vilket tyder på att det nog skulle kunna bli en bra scenshow om dem skulle ta sig vidare.

 

Betyg: ÄÄÄ


(088) Adam Sandahl Grupp - Kärleken vänder allt

Mitt första intryck av den här låten är Dansbandsdänga. Men ju längre in i låten man kommer så känner man att det rycker lite i Schlager-nerven. Den passar in i sammanhanget och har självklart en regelrätt liten blyg tonartshöjning. Sen ser grabbarna väldigt söta ut och det skadar ju inte i detta magnifika forum.

 

Detta är ett gäng på fyra grabbar som insett att livet inte går i ett jämnt spår utan går upp och ner. Men att kärleken till musiken vänder allt. De har som många andra fattat tycke för Schlagermusik eftersom att den bjuder in publiken och tillåter allvarlighet blandat med lite tjo och tjim. Dessa gossar ligger för tillfället på åttonde plats av de tio bidragen så vill man se den här gruppen senare i vinter bör man rösta idag!

 

Betyg: ÄÄÄ



(062) Halla Vilhjalmsdottir - How

Halla har en fantastisk röst med en liten extra knorr som är riktigt skön att lyssna på. Låten är den av bidragen som gjorde mig mest imponerad  och är skriven av tösen själv. Den här tjejen har något att förmedla samtidigt som hon faktiskt kan sjunga till skillnad mot många andra. Den här typen av låtar får man sällan höra i Melodifestivalen och hon får mig att vilja höra mer..

 

Halla kommer ursprungligen från Island men bor just nu i Stockholm med sin pojkvän. Hon är utbildad  till skådespelerska och sångerska och har arbetart med musiken hela sitt liv och är uppväxt med musiken tack vare att hennes pappa är musiker som för övrigt spelar samtliga instrument i låten. Halla har just upptäckt hennes säregna röst och börjat skriva egna låtar, och med tanke på att den här låten piskar alla övriga bidrag i Webbjokern så förväntar jag mig inget annat än att vi snart hör något från henne igen.. Men för att hon ska få visa upp sig så behöver hon röster, hon ligger på nionde plats just nu.

 

Betyg: ÄÄÄÄ



För er som vill lyssna på de övriga bidragen eller läsa lite mer om artisterna så gör man det bäst på Svt:s hemsida.
Men jag vill bara tillägga att det är på egen risk!

 

För er som är intresserade av att rösta på någon av bidragen så sms:ar ni det tresiffriga numret som står till vänster om artistens namn och låtens titel. Exempel om man vill rösta på låten How: Skriv 062 i ett sms och skicka till nummer 72470. Siffrorna ska stå i följd och kan inte skrivas med bokstäver, det går heller inte att rösta från utlandet. Varje sms kostar 3.60:- + ev. trafikavgift.

 

Från och med idag så kommer ett bidrag att försvinna för varje dag som går. Varje dag kl 12.00 åker ett bidrag ut och för att just ditt favoritbidrag ska få stanna gäller det att rösta nu och inte sen.

 

Vilket bidrag tyckte du var bäst av mina favoriter?


Inga snabbisar

Det blev inga snabba inlägg idag. Vi har haft fullt upp med att söka litteratur och annat jox. Kan säga att min hjärna är helt utpumpad. Ska snart ställa mig och steka lite lax för att få i mig lite energi så jag orkar med projektet jag bestämt mig för att göra ikväll.

Vill inte avslöja något, men det fullkomligt osar SCHLAGER om det.

Om ni älskar den delen på året som är mörkt med en massa snö och ljuv, ljuv musik så bör ni återkomma!

God morgon Onsdag!

Jag vet inte om det blev en sån god morgon. Jag Snoozade lite för länge nu på morgonen. Det blir en frukost på skolan innan vi sätter igång med uppsatstänket.

Känner mig lite halvjävlig idag och hoppas på att det ska förbättras under dagen annars blir inte starten på den här uppsatsen särskilt rolig.

Nä nu måste jag ut till Muppen och sticka hemifrån.. datorn hänger med så när Alex inte tittar kanske jag slänger upp ett inlägg.

Hälsning från Kastraten

Nu ska vi bege oss mot drömmarnas land, Alfons ville bara säga God Natt och hälsa er att operationen igår gick bra och att han är på benen igen, han känner sig som en ny katt! Men nu när han inte tycker om tjejer längre vill han meddela att han bestämt sig för att fötter är det nya gay. Det är riktigt "inne" påstår han..

Som bevis har han legat och kelat med min fot hela kvällen. Måste börja skydda fossingarna med fluffiga tofflor numera.. Finns det någon anonym grupp som inleder med frasen " Hej jag heter *** och min katt är kär i mina fötter..", isåfall vill jag bli medlem..

Sov Snött!

Ett mysko system

Har länge tampats med min äckelhosta. Idag tänkte jag ta tag i problemet och boka en tid för undersökning. Fick en tid av telefonrösten när personalen skulle ringa upp. De ringer och jag får prata med en kvinna som informerar mig om att jag är skriven på en annan vårdcentral. Jag skiter i henne och förklarar mina symtom och hur länge jag haft dem.

Sen gör hon något som jag helt tappar fattningen av.. hon erbjuder mig att skriva ut en hostmedicin som jag kan hämta ut på närmaste Apotek. Utan någon som helst information om mig, mina övriga mediciner eller vanor så vill hon hipp som happ skriva ut medicin till mig. Får dem göra så?

Jag som mest av allt skulle vilja slippa ett besök på någon vårdcentral köper idén med hull och hår i förhoppning att detta kommer att fungera. Min tidigare erfarenhet att vårdcentralen är usel och kan man med hjälp av ett telefonsamtal få saker utskrivna till en så fine by me. Jag slipper gärna få min dag/mitt humör förstörd..

Har någon av er erfarenhet av den här typen av hjälp?

Lite underligt tycker jag nog att det är.. de vet ju inte ens vem jag är.

Fars dag?

Är ni lika vilsna i pannkakan som mig när det gäller datum och högtidsdagar?
Jo, Julafton och min egen födelsedag är jag rätt bra på att komma ihåg såväl som Alla hjärtans Dag och andra tramsiga dagar.

Runt omkring på stan och i varje butik man stapplar in i så ser man Fars Dag presenter. Men ingen, och jag menar verkligen Ingen antyder på vilket datum detta spektakel ska utspelas?

Man vill ju inte glömma bort lilla pappa på den där dagen, som han säkert inte ens vet när den är. Min pappa har inte så bra koll på sånt där och tycker nog att det är lite tramsigt när man kommer med nån Trisslott eller något annat världsligt. Så jag tog det säkra före det osäkra. Jag googlade.. och hamnade på allvetar-sidan Wikipedia. Den allt jämt trogna sidan med allt man behöver veta för att kunna ge sken av att vara kunnig. Där stod det i klar och tydlig skrift att Fars dag firas den andra Söndagen i November månad.

Men Tack så mycket! Nu vet jag det.. men sen, tro inte att det tog slut där. Wikipedia hade staplat upp regler för vad som ska ske under denna "högtidsdag". Jag kunde inte låta bli att kopiera det..

  1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.

    (ålderdomshemmets flagga eller?)



  2. Far hälsas om morgonen med sång av barnen.

    (Stackars krake, ska måsta vakna av min kråksång..)



  3. Han bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Han hedras med blommor och en liten gåva.

    (Men ursäkta? Ska jag måsta baka bröd på morgonen innan kråksången, när ska jag hinna det? Gott kaffe? Räcker inte det vanliga blasket? Och i sängen?)


  4. Honom beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete under den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.

    (Så jag ska måsta träna hästarna, gå ut med byrackorna, laga mat, bädda sängen som han tidigare smaskat bröd i.. lovely!, diska och städa åt karln, när gör han det för mig?)



  5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där mor medverkar. Något vackert läses upp utantill, och hjärtats tack bringas Far, som är hemmets sammanhållande kraft. Barnen utbedja sig Fars förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt som vållat Far sorg, suckar, bekymmer och svårigheter.

    (Nä men nu är måttet rågat, ska min morsa måsta delta? De är ju skilda för guds skull!! Vad är det här för gammelmodigheter.. är inte Wikipedia från 2000-talet?nOch jag ska läsa upp något vackert samt kunna det utantill? Ja då får det bli nåt ur Trav och Galopp-ronden då!)

  6. Frånvarande barn hälsa far med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahålles för fars dag.

    (Så om jag väljer att inte delta i spektaklet vilket innebär att jag slipper baka bröd, ta hand om gnäggen i stallet, traska med hans hundar, sjunga kråksång, be om förlåtelse för nåt jag inte gjort så behöver jag bara skicka honom ett sketet litet kort..?)
Vad gör ni för er Pappa på Fars Dag?

Finished, at last..


Sådär.. då var hemtentan skickad till min studentmail och så var den kursen avklarad.
Nu återstår bara några veckor av konstant C-uppsats.

Vad i hela friden sker nu?

Senare idag ska vi träffa våran handledare inför uppsatsen. Då ska vi ta reda på lite mer om vad det egentligen innebär att skriva C-uppsats och hur vi bör lägga upp vårat arbete. Nu ligger allt ansvar på våra axlar och med tanke på hur min rygg mår kommer jag att komma ut i andra änden och se ut som pomperipossa.. Kul!!

Blodgivning

Idag ska egentligen lämna blod. Har fått två mail och ett sms från Blodgivningen de senaste dagarna för att jag inte ska glömma bort hur pass viktigt det är att lämna blod.

Tyvärr känner jag mig inte 100% eftersom att jag har den här oerhört irriterande och opassande äckelhostan. Så ett besök på vårdcentralen måste göras innan jag kan lämna mitt blod till andra och veta att jag absolut kan avvara lite.

Lämnar du blod? Om inte, varför?

Var är löven?

God morgon!

Jaha, så hade man vaknat upp till en ny dag. Den här dagen ser dock lite annorlunda ut i kulisserna än vad den igår gjorde. Igår kväll var det nästintill orkan ute och då måste alla trädens löv blåst bort för träden runt omkring här är alldeles kala förutom något stackars löv som krampaktigt hållt sig kvar.

Allt ser naket ut och jag saknar löven på träden där borta vid dungen där jag och Taiga alltid går på morgonen. Nu kändes hela promenaden så intetsägande. Det bara gapar tomt när man ser framåt på trottoaren..

Nu har jag ganska exakt 5 timmar på mig att färdigställa hemtentan. Jag misstänker att jag kommer att hinna. Men lika bra att få det överstökat så att jag får göra något annat sen.. som att duscha t.ex.

Silent Library

Är det någon som ser programmet som just nu går på Kanal 5, Silent Library?

Vilket fiasko.. det är knäpptyst förutom 6 små fnittriga killar som sitter mittemot varandra vid ett bord. Det tävlas om regelrätta straff som att bli vaxad på benet, äta chilifrukter, dricka te med naglar o.s.v och det går ut på att vara så tyst som möjligt. Norge, Sverige och Danmark tävlar mot varandra i tre gånger tre omgångar.

Än så länge har kalibern av straffen inte varit några direkta gallskriks-straff och killarna sitter mest och skrattar åt varandra. Jag tappade sugen efter första 5 minutrarna men känner ändå att jag måste se hela. Jag vill se lite mer avancerade straff..

Nästa Måndag gör jag något mer värdefullt den här tiden på kvällen.. som att sova till exempel.


Mission completed

Nu har Alfons kommit hem från Vet. Göransson. Vi fick även med oss ett recept hem mot ohyrat mojjarna har i öronen som inte tycks vilja försvinna.

Just nu har jag bäddat ner Alfons i transportburen efter att han tagit sin första vingliga tur på köksgolvet som kastrat. Han känns alldeles för svag för att släppa honom lös bland de andra i farmen. Nu ligger han och skriker där inne som om någon ville honom illa.. det låter för ynkligt! Han är helt blöt i baken och bakbenen vill honom inte riktigt rättvisa. Jag fick en skymt av operationsområdet.. så litet och pjuntigt. Inte en tillstymmelse till manlighet kvar.

Nu är det min tur att få lite mat i magen.. får se vad köket bjuder på idag?!

Jag Tävlar Hos Karin!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen så ni också har chansen att vinna ett melodiägg som både underhåller och hjälper till att hålla reda på när äggen är färdiga.



Tävlingen gäller också för er som inte har någon blogg. Lämna bara en kommentar hos Karin om varför just du ska vinna, och glöm inte att skriva mailadress så att hon kan kontakta den som vunnit!

Hon ligger och sussar sött på min

363eb70399ea6d6475d7c847abe251bd.png

Hon ligger och sussar sött på min uppgift. Jag har inte hjärta att väcka henne.. Jobbig sits för min del. Eller så en väldigt bra ursäkt för att slippa plugga.


Goddagens

Vilket pissväder!

Man blir inte direkt peppad av att gå utanför dörren. Har just skjutsat Ph till Mariehem för att hämta hans bil som han lämnat där i helgen. Om några timmar ska Alfons iväg till Farbror Doktorn och kastreras. Vi kämpar här hemma för att han inte ska inse att han är hungrig. Han måste fasta nu innan han ska sövas och lilla Alice skriker konstant efter sin matskål. Men jag vill inte ge henne mat förrän Alfons har blivit instoppad i transportburen vilket kommer att ske strax innan vi ska åka iväg.

Nu ska jag sätta mig med hemtentan som ska vara inlämnad imorgon. Har skrivit en del men är långt ifrån klar. Måste lägga på ett kol nu. Jag vill inte sitta de sista timmarna innan inlämning imorgon och knappra som en galning. Det får helt enkelt ta den tid det tar att bli klar. Om jag så ska sitta hela kvällen..

Ser ni mig skriva en massa inlägg får ni gärna skälla på mig..

Whatnot..

Jag har placerat min blogg i Umeåbloggkartan.se!

That's all folks!

Good Night!

Gör Om Mig!

Sitter med näsan i datorn samtidigt som Djävulen i Prada rullar på tv:n.

Jag drömmer mig bort in i en garderob där det finns oändligt med snygga kläder i min storlek, snygga skor, jackor, väskor.. ja allt! Man kanske ska anmäla sig till ett sån där gör-om-mig grej.. då man blir stylad och uppklädd. Eller så inte, man kanske blir utklädd till en påfågel och får blått hår. Det vill jag ej..

Nä men nu springer hon på teven.. jag blir utmattad bara av att se.
Måste hämta lite mer Salmiakki och juice.

Härjad

Vilken bakisdag det blev..

Vaknade relativt sent. Slappade i soffan och hoppades på bättre tider när plötsligt telefonen ringer och kusin med fru och kusinbarnen bjuder in sig för att komma och titta på kissongarna. Då fick jag eld i baken och skyndade mig att väcka upp den trasiga transan som låg i sängen på övervåningen. Rafsade ihop allt som låg utspritt, snabbdammsugade och försökte få hemmet att se ut som något beboeligt. Jag tror jag lyckades lura dem..

Mina kusinbarn är härliga men mer vilda än tama.. de satt inte still i mer än en minut förrän jag hittade en barnkanal som de kunde titta på. Nu har orkanen av barn och kusiner åkt sin väg och jag måste säga att jag uppskattar lugnet.

Ikväll ska jag iväg till pappa på lite fika.. ska bli trevligt att träffa honom. Det var ett tag sen. Nu ska jag käka lite Salmiakki och se på reprisen av Mammas pojkar.

Hur spenderar ni Söndagen?

RSS 2.0