Inför ESC Del 2

Idag har redan programmet "Inför ESC" passerat i televisionen. Jag hade lite andra åtaganden idag vilket resulterade i att mina recensioner inte hanns med. Men jag har självklart poängsatt och tyckt till om låtarna innan jag såg programmet.

Här kommer mina poäng och åsikter om låtarna 11 - 19 i första semifinalen.

11. Malta (4 poäng)
Glen Vella - One life

Medryckande och catchig låt, jag blir glad. Mina höfter svajar även i sittande ställning och det är positivt. En självklar finalplats om ni frågar mig.

12. San Marino (2 poäng)
Senit - Stand by

Så tråkig att klockorna stannar. Jag vet inte om det här är en låt eller en reklampaus. Det finns inget som berör nånstans i hela kroppen. Trist!

13. Kroatien (2 poäng)
Daria - Celebrate

För det första är hennes engelska uttal förskräckligt och för det andra så är låten intetsägande och konstig. Om man lyssnar på texten blir man ännu mer förvirrad än vad man var när man först såg henne. Ingenting stämmer.

14. Island (4 poäng)
Sjonnis friends - Coming home

Bra gung i låten, jag kan absolut se dessa herrar i finalen. När jag sedan såg programmet "Inför ESC" så fick jag höra att mannen som skulle ha sjungit låten avled just innan tävlingen skulle avgöras och då ställer hans polare upp och framför låten. Fin historia som enligt mig ger sympatier att dem ens orkar framföra låten, bra jobbat grabbar!

15. Ungern (5 poäng)
Kati Wolf - What about my dreams?

Jättebra låt och sångerska! Svängigt och händelserikt. Jag fullkomligt Älskar refrängen och låten får mig att vilja ställa mig på dansgolvet och skaka lite rumpa. Det här kan bli farligt!

16. Portugal (0 poäng)
Homens da luta - Luta é alegria

Men vad är detta? Har ni inte sett bidraget ber jag er att inte göra det. Jag har aldrig varit något fan av Portugals bidrag och det här gav mig ännu mer vatten på min kvarn. Så fruktansvärt dåligt, tala om kisspaus!

17. Litauen (2 poäng)
Evelina Sasenko - Cést ma vie

Tråkigt, dålig låt och en hiskeligt ful klänning. Hon kanske har en bra röst, men varför slänga bort den på det här skräpet?! Skadligt är ordet..

18. Azerbaijan (5 poäng)
Ell & Nikki - Running scared

Det här tippar jag till Topp 5 i finalen. Den här låten kommer att gå varm här hemma. Jag får rysningar och känner eufori när jag hör den. De höga tonerna blandat med svallande kärlekskänslor får mig på knä totalt. Sen att upphovsmännen är svenska som de två föregående bidragen varit i Azerbaijan kanske hjälper en del.. Hejja hejja!

19. Grekland (1 poäng)
Loucas feat. Stereo Mike - Watch my dance

För det första är det här med rap något som vissa länder borde tänka över både en och två gånger. Hur i hela friden bär dem sig åt för att stjälpa så ofantligt mycket?! Den här killen Loucas skulle nog klara sig bättre utan hippetihopparen. När han dessutom står som om han vore en grekisk gud vill jag bara gömma mig bakom skämskudden och hoppas på ljusare tider. Det känns för påklistrat.


Sådär, då var första semifinalen avklarad. Jag kan nu redovisa vilka 10 länder jag tror/hoppas kommer att gå till finalen den 14 Maj.

- Norge
- Armenien
- Turkiet
- Ryssland
- Schweiz
- Finland
- Malta
- Island
- Ungern
- Azerbaijan

Vilka länder är era favvisar?

I Sorsele där pimplas det för fullt till s...

dsc00819 (MMS)

I Sorsele där pimplas det för fullt till svanarnas kackel. Det är ljuvligt i solen!


Inför ESC Del 1

Imorgon kl 21.00 på Svt 1 går startskottet för det stora Europeiska mästerskapet i Schlager. Benämningen kan diskuteras, men Svt tar som vanligt det här på stort allvar och sänder fyra avsnitt av "Inför Eurovision Song Contest" där vi får se en utvald jury med Christer "Schlagergeneralen" Björkman som programledare gå igenom samtliga bidrag och ge dem poäng. 1-5 poäng är skalan och tanken är nu att jag ska ge bidragen min rankning och en liten kommentar.

I första semifinalen som går av stapeln Tisdagen den 10 Maj får vi se 19 bidrag framföras. (I denna semifinal deltar inte Sverige.) Från den här semifinalen kommer 10 bidrag att gå vidare till final.

Här redovisas de 10 första bidragen som kommer att visas i morgondagens "Inför ESC" på Svt.

Nu kööööööör vi!

1. Polen (2 poäng)
Magdalena Tul - First class ticket to heaven

Tråkig låt med alldeles för dålig sångerska. Hennes register är inte lika brett som låten kräver.
Stackars uppsminkade lilla Tomb Raider-wannabee! Observera "körtjejerna", är dem tagna från närmsta äldreboende eller?!

2. Norge (3 poäng)
Stella Mwangi - Haba haba

Nu tar vi oss ända till Karibien med Stellas kloka farmor. Glad men tjatig låt med en refräng som sätter sig som en irriterande fluga på hjärnan. Sorry Norge men det här var konstigt..

3. Albanien (2 poäng)
Aurela Gace - Feel the passion

Det här känns lite 2010 med vingar och flaxande powerballad. Lite Tina Turner över sångerskan. Tar det här sig vidare ska jag skrika lika högt som Aurela. Scenframträdandet ska bli spännande att se..

4. Armenien (3 poäng)
Emmy - Boom boom

Klassisk låt som alltid dyker upp i ESC. Jag gillar den för att den just är så klassisk. Definitivt en låt jag kommer att lyssna på när jag tar mina långa promenader med Taiga. I övrigt finns det inga musikaliska under eller någon vinstvittring för lilla söta Emmy.

5. Turkiet (4 poäng)
Yüksek Sadakat - Live it up

Första höga poängen från den här fröken. Bra låt, härlig röst på karln och något som gör att man vill höra mer. Pluspoäng för att hans engelska är förståelig och tydlig med bra uttal.

6. Serbien (2 poäng)
Nina - Caroban

Hej 50-talet! Trodde vi hade 2011 nu? Serbien måste ha missförstått det här.. Låten är varken bra eller kass. Helt medelmåtta och ointressant. Jag vill stänga av efter halva. Det enda jag kan fortsätta titta på är hennes ögonlock som är påväg att stängas pga för mkt eyeliner..

7. Ryssland (3 poäng)
Alexey Vorobyov - Get you

Halvsnygg kille, med ett alldeles för bra självförtroende för sitt eget bästa. Engelskans uttal är som vanligt knagglig och låten är tjatigare än reklam. Inget vidare hot mot våran lilla Saade.

8. Schweiz (2 poäng)
Anna Rossinelli - In love for a while

Underlig låt. Sången hänger inte alltid ihop med melodin och det förvirrar mig. Känns lite som att Anna improviserar lite halvhjärtat. Hon ser inte heller vidare glad ut där hon står och svajjar. Jag är inte imponerad.

9. Georgien (1 poäng)
Eldrine - One more day

Underlig technolåt med både skönsång, skrik och rap. Man har försökt proppa in så mycket som möjligt i den här skapelsen vilket gör det jobbigt. Falsksången får vi inte glömma, den har övertaget.

10. Finland (3 poäng)
Paradise Oskar - Da da dam

Oskar sjunger om Peter, 9 år som vill rädda världen. Det är en klassisk singersongwriter-låt som skulle ha behövt kurs hos Gessle för att lära sig hur man rimmar på bästa och lättaste sätt. Fin låt och bra för att vara Finland.


För er som nu är nyfikna på dessa låtar och inte kan vänta till imorgon kl 21.00 får surfa förbi youtube.com


Comeback!

Hej på er, ni som fortfarande ids gå in och se om jag skrivit nåt. All heder till er!

Jag är usel, men under de senaste veckorna har jag verkligen inte vetat vad jag ska skriva om. Det har knappt hänt något nämnvärt.

Eller, det var en ren och skär lögn. Det har hänt en hel del. Har sagt upp mig på hemtjänsten och ska börja jobba som handläggare i en närliggande kommun. Innan dess ska jag ta två välförtjänta veckor ledighet och flytta från huset på Haga.

Tanken är att ha en loppis i huset för att bli av med mina saker som inte ryms i vårat gemensamma boende. Jag får återkomma med mer info när denna behövliga loppis blir av.

Sen har det äntligen blivit vår, så fantastiskt skönt att kunna sätta sig på cykeln och inte behöva bylsa på sig en massa kläder. Långkalsongerna ligger numera längst ner i garderoben. Kanske att dem får hänga med när vi åker till Sorsele över påsken. Det ska tydligen vara en massa utomhusaktiviteter, mitt bästa.. eller nåt. Hoppas bara att solen visar sig så jag kan få lite välbehövlig solbränna. Jag är i princip genomskinlig just nu.

6 arbetsdagar kvar och nedräkningen är i full fokus. Vad som också börjar närma sig är Eurovision Song Contest. Och tro inte att jag tänker utelämna detta i bloggen. Jag laddar som tusan och har redan lyssnat på mer än hälften av låtarna. Sen hur jag kommer att redovisa mina åsikter om låtarna är ännu oklart. Men på något vis kommer det att synas här. Vänta och se..

Peace out!

RSS 2.0