Nu pangar det snart..

Nu börjar tiden på året jag avskyr allra mest. Dessa fyrverkerier och pangande som människor tycker är så roligt. Har aldrig riktigt förstått mig på det här med att bränna upp pengar på något som är helt meningslöst.

Jag hoppas att fler kommit till insikt att detta bara är onödigt. Mest för Taigas skull. Jag ska preparera hemmet med diverse lugnande medel som kan underlätta för min lilla fyrbenta älskling. Men av tidigare erfarenhet vet jag att detta bara gör henne mindre stressad, rädslan försvinner nog aldrig.

Jag jobbar dessutom på nyårsafton och nyårsdagen, de dagar som är allra värst. Men som tur har jag P som kan se efter och lugna henne. Det märks att hon tyr sig till honom och är trygg med honom, så det känns tryggt för min del.

Ha en fin nyårsafton och lägg av med att bränna upp pengarna är ni gulliga. Om inte för min skull så för Taiga och alla andra rädda hundars skull.

God Jul önskar Taiga

dsc00811 (MMS)

God Jul önskar Taiga


God Jul i min OnePiece

Ligger i min sprillans nya OnePiece jag fick av älsklingen imorse. Den bästa klappen någonsin. Nu kommer jag att leva i min nya sparkdräkt hela julhelgen. Åh jag är så glad!

Vi gjorde mysfrukost, såg på sista avsnittet av julkalendern, öppnade våra klappar och såg Shrek. Sen tog vi en iskall promenix med Taigan. Nu väntar bestyren inför färden till julfirandet. Men här tar vi det piano och slappar in i det sista, det är trots allt julafton.

Frågade mamma om det var tvunget till finkläder på Julafton, men hon tyckte att jag absolut fick ha min OnePiece idag. Jag har världens bästa tomtemor och tomtemormor. Vi ska fira med juleljus och mys framför en brasa med glögg och annat gott.

Ha en supermysig dag med nära och kära, det ska jag ha!


Men åee!

Första dagen på jobbet i total dyngkyla. Fy fanken vad kallt det har varit idag. -20 grader är inte att leka med när man bara har en skaljacka på sig. Imorgon blir det Fjällräven som åker på.

Träffat en massa fina människor idag. Både äldre och yngre. Fick däremot en mindre rolig upplevelse när jag fick se mitt schema. Jag jobbar nyårsafton och nyårsdagen vilket var två dagar jag verkligen inte ville jobba. Vi som hade planer på att dra ner till Peters kompisar i Härnösand och fira in det nya året blir nu ett minne blott. Besvikelsen är total här hemma.

Jag har de senaste 4 åren alltid fått sitta i obygden eller hemma och gömma mig från fyrverkerier och annat otyg. Och nu när jag äntligen skulle få göra något roligt på nyårsafton, eller åtminstone åka bort och umgås med människor så går även det i stöpet. Fan att det alltid ska jävlas!!


Work work work..

Ska iväg på inskolning strax. Måste medge att det är något helt annorlunda med att klä på sig, sminka fejset och dra iväg till jobb än att kliva upp samma tid och slänga sig i soffan med ett mysigt täcke och en kopp te. Det känns oerhört avlägset nu på nåt sätt.. men på Onsdag får jag morgonmysa igen eftersom att jag börjar kl 14.00, jag längtar!

Blir mycket spännande att se hur hemtjänsten fungerar i praktiken, har egentligen bara en fantasibild om hur det går till..

Rapporterar sen om hur det var och hur det gick..

Nu måste det gå dåligt..

..för Bingolotto. Fick just ett telefonsamtal där jag erbjöds att få hem lotter i brevlådan och vara med i någon speciell extradragning. Vilket båg!

Eftersom att jag verkar ha ruskigt dålig tur med spel och betydligt bättre i kärlek så spelar jag inte längre. Självklart blir det några bilbrickor i sommar, men i övrigt ska jag hålla mig från lotter i alla dess former.

Stackars Bingolotto..


Kakbak

Är hemma för att förbereda inför kvällens junta som jag är värdinna för. Testar ett nytt kakrecept jag fick av mamma igår. Hoppas att brudarna gillar lakrits och citron. Vet inte ens om jag själv gillar kakan, men det lät gott och var simpelt att göra.

Det ryktas även om att mormor bakar wienerbrödsbullar då jag skvallrade om att juntabrudarna gillade dem sist, men jag har inte fått uppgifterna bekräftade än. Ska nog gå in till henne och tjuvkika om baket är igång.. håll en tumme!

Nu ska jag ta och göra huset rent från katthår och dammlurvar. Här ser det ut som sju svåra år.. så blir det när råttan är borta och katterna lever rövare. Ska flirta med snickarn som bankar på huset också, om han kan hjälpa mig att få bort sängen som står i vardagsrummet. Den är bara ivägen och ser ful ut.

RSS 2.0