Grönt är skönt!Knåpade ihop det lilla gröna fodralet ikväll. Nu saknas bara den lilla etiketten.
Får hoppas att hon som beställt blir nöjd med färgen, grönt kan ju finnas i så många nyanser och jag hade cirka fyra olika att välja på. Peter fick välja.

 


i-fodral

Det har varit lite dött angående mitt virkande här ett tag. Men under några månader nu har jag virkat iPhone och iPod fodral. Det har blivit ett antal och två beställningar har kommit in tack vare Peters syster som visar upp sitt illrosa både på jobb och fritid. Tack J!

Igår snodde jag ihop ett till min nya iPod med ett jättefint melerat turkosblått garn med silvertråd. I samma garn fast i annan färg har jag börjat på en filt som är en enda stor mormorsruta. Hur stor filten kommer att bli är ännu oklart, det beror på hur länge jag orkar och hur långt garnet räcker. Än så länge är filten 50x50 cm och jag har två enorma nystan som ligger och väntar.

Så här ser filten utNärbild


Ipod fodralet

Visst ser man att det skiftar från ljust till mörkare blå?!

Närbild


Ikväll ska jag sätta igång med en beställning på ett grönt fodral. Ska hämta upp garnet senare under dagen. Och om man är sugen på en liknande så är det bara att hojta till. 100 riksdaler för att skydda sin ögonsten från repor kan det vara värt.. :P

 


Lördagen hos Wahlström/Eklund

I lördags hade vi bjudit hem familjen Thulesson på middag. Inköpen skulle göras senare på dagen men innan dess tog vi en omväg till P:s föräldrar ute i Obbolat. En kopp kaffe och två sockerkaksbitar senare drog vi mot Maxi. När vi kliver ur bilen får jag samtalet alla bortbjudna småbarnsföräldrar säkert får ringa.. magsjukan hade landat i hemmet och pappan i huset hade insjuknat.

Som tur var hade vi inte hunnit handla ingredienser till de 3-rätterna vi planerat att bjuda på. Det får bli en annan gång helt enkelt. Vi rafsade ihop något till oss själva och drog hemåt för att jag skulle hinna peppa inför kvällens Mello.

Jag satt på helspänn de sista timmarna och lyssnade frenetiskt in mig på alla bidragen på svtplay. Peter var inte fullt så exalterad och tyckte mest att jag var söt som skuttade runt och var glad över allt och ingenting. När Mello började informerade jag Peter om vad som gällde angående poängsättning och gradering av bidragen i våra egna papper. Han var rätt väl införstådd och fortfarande inte särskilt spänd av förväntan.

Vi poängsatte i SchlagerBibeln och jag var rätt imponerad av att han tog det på allvar trots att han hellre skulle ha spelat NHL eller legat inrullad i en matta och andats in damm. För min egen del tycker jag att det här var det bästa och svåraste startfältet hittills. Många potentiella vinnare och bara ett uselt och falskt sjunget bidrag (Sara Lumholdt med Enemy).Så vad tyckte familjen Wahlström/Ö.Eklund i Lördags?

Vi har givit ut 1,2,3,4,6,8,10 och 12 poäng i fyra kategorier: Låten, Showen, Kläderna och Chans i Düsseldorf. Poängen som gavs ut har sedan adderats till en totalpoäng och som mest kan ett bidrag få 48 poäng och som minst 4. Inom parentes är den riktiga placeringen i tävlingen.

Peter gillade inte "Lucky you" (6:e plats) med Linda i spetsen. Han gav henne totalt 14 poäng vilket gav henne en 6:e plats. Bäst tyckte han att showen var med hela 6 poäng.
Jag däremot gillade låten och showen. Men i jämförelse med de andra bidragen fick låten inte mer än 6 poäng. Totalt fick Linda 22 poäng av mig.

Simons bidrag "Tid att andas" (8:e plats)var jag som tidigare nämnt lite jävig inför. Hade någon annan sjungit bidraget med samma fantastiska pipa hade jag nog inte brytt mig nämnvärt. Men nu när det var en gammal vän från skoltiden som jag vet har en helt fantastisk sångröst så ser man på låten med helt andra glasögon. Jag gav Simon totalt 22 poäng vilket gav honom en tredjeplats i mina register och Peter som gillade hans kläder helskarpt gav honom 18 totalpoäng.

Saras bidrag "Enemy" (7:e plats) var falskt och uruselt. Klackarna, bordet och hennes kråka i halsen kändes bara för gräsligt. Peter gav henne totalt 4 poäng och av mig fick hon 13. Sista platsen helt klart! Den där donnan får nog lägga både klackarna och mikrofonen på hyllan efter den här floppen. Hon får hålla sig till sin poledancing.

Peter gav The Playtones med "The King" (Andra finalplats) en andra plats i sina papper med hela 28 poäng. Av mig fick dem inte lika höga poäng, jag gav dem bara 15 totalpoäng. Jag tycker inte att låten passar till ESC senare i vår. Man måste tänka långsiktigt, men det fattar inte svenska folket. Och kläderna(?).. blåbär och eld på piano är iofs nyskapande, men fult så det förslår!

Men Shirley's angels med "I thought it was forever" (Andra chansen), så bra! Jag gillade allt och gav dem en delad första plats med hela 42 poäng. För Peter hamnade änglarna på en fjärde plats. Han gav dessutom låten en ynka 2:a medan jag slog till med en 12:a. Kul att dem kom till Andra chansen så att jag får se dem live i Sundsvall om två veckor.

Peter velade fram och tillbaka med Sebastians låt "No one else could" (5:e plats). Låten fick tillslut 6 poäng och totalt 27 vilket placerade honom på en delad tredjeplats. För egen del gillade jag låten sådär, inget vinnande koncept men totalt hamnade Sebbe på femte plats så som i den riktiga tävlingen.

Sara Vargas "Spring för livet" (Andra chansen) är en låt både jag och Peter tycker om. Jag har gått och nynnat på den sedan jag sist hörde den. Peter gav henne totalt 27 poäng vilket blev en delad tredjeplats. Henne får jag också se i Andra chansen i Sundsvall. Ska bli roligt!

Eric Saade och "Popular" (Första Finalplats) var en självklar vinnare direkt man såg den. Ganska likt scenshowen till Manboy han uppträdde med förra året, men som bevisat ett vinnande koncept. Peter gav lille Eric hela 46 totalpoäng med tre 12:or och en 10. Jag gav honom en delad första plats tillsammans med änglarna på 42 poäng.


Nu längtar jag till nästa Lördag. Då vet vi hur det kommer att se ut på Andra chansen dit jag och Rebecca åker 4:e Mars. Dåååå köööööör vi!

Annonser och bruna fejs

Träffade på den bruna, lite finare sidan av mig själv alldeles nyss när jag letade kattbilder till annonsen jag just la ut på blocket.se

Inte riktigt vad jag ser när jag tittar mig i spegeln idag..Det är grymt hur vintern gör en både blekare och fetare. Man sitter på arslet inomhus för att slippa kylan. Tröstar sig med godis och mat i mängder för att sedan inse på vårkanten att man borde ha levt sundare så att man slapp slita så hårt för de jobbiga kilona man gått upp.

Det gör det inte lättare när man är nykär och har fastnat i sambolivets goda nycker.

Idag är jag ledig, faktiskt ända till Torsdag. Ska bli så skönt att bara vara. Har gjort lite nödvändigheter också här på förmiddagskvisten. Sagt upp avtal med bredband och digital-tv inför den kommande flytten. Annonsen ligger ute på nätet för katterna och nu ska Taigan få komma ut i snön.

Ha en fin och solig Tisdag!

 


Deltävling 3 - Linköping

Tredje och nästsista deltävlingen går av stapeln i självaste Universitetsstaden Linköping. Arenan heter Cloetta center och rymmer hela 11 500 schlagerfantaster. Nog ska publiken kunna koka i denna heta kändisstrid. Har tjuvlyssnat på snuttar av samtliga bidrag och jag känner mig laddad för kvällens deltävling.


I första bidraget ser vi Linda Sundblad som vi känner till som sångerska i bandet Lambretta. Men på egna ben står hon nu och sjunger det egenskrivna bidraget "Lucky you". En glad och svängig låt som kan ta sig ända till Globen med lite tur.


Andra bidraget framförs av Röbäckssonen och en gammal vän och skolkamrat till mig, Simon Forsberg. Känner mig självklart lite jävig i frågan om han borde gå till final. Självklart om du frågar mig. Och efter att ha hört låten "Tid att andas" tycker jag att balladen som självaste Fredrik Kempe skrivit passar väldigt bra in i finalsammanhang. Simon med sin charm och vackra sångröst kommer att få många röster.. synd bara att han hamnade i denna deltävling med hårt motstånd. Här lägger jag hur som helst min röst!


Sara Lumholdt står för underhållningen i det tredje bidraget. Tjejen som vi inte sett till sedan hon flängde runt på scenen i råttsvansar bland de andra medlemmarna i A-teens. Nu ålar hon runt på ett bord i plexiglas i skyhöga klackar sjungandes bidraget "Enemy". Låten är trallig med en mix av pop, rock och RnB. Är dock tveksam om detta går hem i stugorna.. det återstår att se ikväll.


Fjärde bidraget "The King" framförs av rockabillybandet The Playtones. En ytterligare Fredrik Kempe skapelse bland andra. En rockig låt med lite vickande elvishöfter och eld på pianot. Det här går hem och man sjunger med i en grisblink. Det här kommer att höja temperaturen i arenan och jag hoppas på att få se dessa gubbar i Andra chansen.


Shirley's angels heter konstellationen där Shirley Clamp, Vera Prada och Jessica Marberger ingår. Dessa donnor dansar och sjunger om vartannat och bjuder på en riktig schlagerdänga. Låten heter "I thought it was forever" och sätter sig som en smäck tillsammans med knottrorna på armar och ben. Blir det inte final kommer jag att sätta ostkroken i halsen..


Den gamla idolräven Sebastian som deltog i mello 2007 och kom sig ända till finalen där han slutade på en åttondeplats kommer nu tillbaka med den egenskrivna låten "No one else could". En synthig upptempolåt i sann Sebastian-anda. En bra låt det här också och så som Sebbe hoppas på kommer det att bli en hård fight.I det sjunde bidraget får vi se debutanten Sara Varga framföra "Spring för livet". Sara är en singer songwriter som framför en liten annorlunda låt i festivalsammanhang. Men jag gillar gunget och hennes röst. Men det kommer nog inte att räcka till den här gången..Sista och åttonde bidraget framför killen vi såg slå igenom förra året med låten Manboy. Nu kommer alla småtjejer och medelåldersdamer att bli helt till sig i trasorna för här sjungs det och dansas det som aldrig förr. Eric Saade framför låten "Popular" med ett helt koppel dansare bakom sig. I år har han däremot varken en dusch eller någon eld i baken. Men vi lär nog vara utmattade när numret är över för det gäller att hänga med i svängarna. Det återstår att se om konkurrensen är för hård den här gången för lille Eric..


En hård deltävling, inte en enda usel låt av vad jag kunnat lyssna mig till under de fjuttiga minutrarna. Självklart hoppas jag att Simon tar sig till final eller andra chansen. Helst andra chansen så att jag får se honom uppträda live. Men klara finalister är Shirley's angels enligt min mening. Schlager så att det skriker om det.

(Bilderna är lånade från svt.se/melodifestivalen)


Deltävling 2 - Götlaborg

 

Andra deltävlingen går av stapeln i Scandinavium, Göteborg. Härliga härliga stad, visa nu vad ni går för alla Glenns där ute!

Första bidraget är killen de flesta känner igen, det började i tv-programmet Popstars och sen har det blivit musikal och Körslaget osv. Nu gör Brolle debut i melodifestivalen med en låt han en gång skrivit till en flickvän, "7 days and 7 nights", han är även aktuell med sitt femte album. En låt med 50-talsinfluenser och med en touch av Springsteen. Jag tror på det här bidraget, sen att han är förhandstippad favorit gör inte saken sämre. Heja Brolle!

Andra bidraget framförs av Loreen som även hon är debutant. Vi såg henne i Idol 2004 men sen dess har det vart tyst. Nu står hon på Scandinaviums scen med låten "My heart is refusing me" som är en elektronisk och organisk låt, hon själv beskriver den som stark och dramatisk. Vi får väl se vad den här donnan kan åstakomma. Ingen självklar finalist om ni frågar mig..

Tredje bidraget står den färgglada toktanten Babsan för. Hon sjunger "Ge mig en spanjor" och framför den fartfyllda och roliga discoflamencodängan på sitt alldeles egna sätt. Hon ska tydligen kicka Bert Karlsson från scenen också. Yo go girl! Enligt Babsan och Lars-Åke kommer det här bli en riktig sommarplåga. Jag ser redan småtjejer mimandes med hopprepen i högsta hugg så som när After Dark hade framfört La Dolce vita. Vilket rabalder!

Fjärde bidraget framförs av en gammal schlagerräv, Elisabeth Andreassen. Hon är med för elfte gången och bör betraktas som en veteran som vunnit Esc med Bobbysocks dänga La de swinge. Den här gången framför hon låten "Vaken i en dröm" som är en powerballad. Jag tror kanske inte att hon tar hem hela tjottaballongen i år, men roligt att hon fortfarande försöker.Femte bidraget "I'm in love" som är en uptempo-låt med stark refräng är allt annat än vad vi är vana att se Sanna Nielsen framföra. Det här kan bli riktigt intressant. Det är sjätte gången Sanna ställer upp i Mello-cirkusen. Sist framförde hon Empty room som är en riktig tryckare på dansgolvet, den här gången hoppas vi på litte stuff-musik. Nu vill vi skaka rumpa Sanna.. kan du stuffa?

Sjätte artisten i fållan, The Moniker framför en glad låt som hans avlidna mamma, Monika bad honom skriva för många år sedan. En låt som blev klar på en kvart ger jag nog inte mycket för. Men jag vill se det som pausunderhållning. Vem vet, han kanske kan framkalla ett å annat leende. Låten heter "Oh my god".. låt oss slippa skämskudden och besväret att utropa detsamma.Anniela har tidigare medverkat i musikaler som Sound of music och följt med schlagercirkusen och uppträdde under 2009. Nu gör hon debut i tävlingen med låten "Elektrisk" som ska vara en klubblåt som är modernt poppig med schlagerspice på toppen. Hon lovar dessutom en sjuhelsikkes show om hon kommer ända till Tyskland, och med självförtroendet på topp är hon säker att utlandet kommer att gilla det. Så ska vi rösta med hjärta eller hjärna?! Hon får helt enkelt ta o övertyga oss ikväll..


Sista och åttonde artisten Christian Walz sjunger "Like suicide". En mörk och mångbottnad låt som Walz beskriver som ett rymdskepp. Jag fattar ingenting av beskrivningen och tror heller inte på det här i det långa loppet. Han får helt enkelt bocka av Mello i sin to-do-list och gå vidare med låtskrivandet. Ha re bra Walz!

Nu kööööööööööööööööör vi!


Back in the hoods

Nu är jag tillbaka hos gamlingarna väst om centrum. Fina fina människor, speciellt när dem avsäger sig hjälp vilket sedan resulterar i lite ledighet mitt i dagen. Det är såklart både bu och bä. Vill gärna sluta tidigare.. att jobba till 17 en Lördag är inte det bästa.

En lunch slank ner och lite dricka på det. Nu ska det äckliga frystorkade kaffet släpas ut ur skafferiet. Kaffe måste jag få oavsett hur de smakar. Kan väl inte säga att jag längtar direkt.. men till Mello ikväll kan ni bara ana hur mkt jag längtar.

Skål på er!

Som ny fast gammal

Känner mig som ny, fast nyvaken. Sov nog lite för länge imorse. Vaknade av levande ljus i sovrummet och en bokmal som log mot mig. Man kan nog inte vakna på ett bättre sätt. Ligger för närvarande i soffan nermysen i min Onepiece och väntar på att jag ska orka pallra mig in i duschen. Den känns lite för långt bort och det är nog lite mer än en dag för mycket sen jag besökte den sist. Så får det bli när man är sjuk.

Har legat med feber sedan i Söndags och igår var nog första feberfria dagen sedan dess. Nu hoppas jag att feberdrömmarna och allt som följer med håller sig borta resten av året. Roligt är det verkligen inte.

Imorgon ska jag tillbaka till jobbet. Är lite orolig för hur det ska gå, men det är bara att bita ihop och inte känna efter så mycket. Ska försöka mig ut idag, besöka Haga en sväng och handla lite förnödenheter.

Håll en tumme att jag orkar!

Deltävling 1 - Luleå


Coop Arena är platsen för festen. Arenan låter lika rolig som jag tippar att startfältet är. Med 6 debuterande artistformationer av totalt 8 kan man inte förvänta sig många kända ansikten.


Första tävlingsbidraget framför Dilba, en gammal popräv om något. Hon känner alla över 20 bast till, men minns vi egentligen vad hon gjort tidigare? Kidsen lär iallafall inte känna till den här tanten.
Bidraget heter "Try again" och ska vara något av en klubblåt som ska vara både genuin och upplyftande. Ja du Dilba, om jag minns dig rätt är du ungefär lika upplyftande som en mjölktetra.. upp till bevis!


Andra bidraget står hippetihopparen Swingfly för. Han ska framföra låten "Me and my drum". Låter både tråkigt och ensamt. Trots detta lovar Swingfly en energispäckad rap. Vi får be till Schlagergudarna att han har rätt. Här håller vi andan och fram åker skämskudden..


Tredje bidraget framför förra årets flopp Jenny Silver. Jag hoppas verkligen att hon lämnar silverhandsken hemma det här gången. Hon verkar ha bytt stil och ska den här gången framföra en modern popschlager med Abba-influenser. "Something in your eyes" heter låten. Vi får helt enkelt se om Silver-Jenny kan omvandlas till Guld den här gången.


Fjärde bidraget är årets webbjoker, Jonas Matsson. Som den utvalde av 423 okända artister ska han framföra sin reaggeinfluerade poplåt "On my own". Och ja Jonas, du är On your own. Trots att du och din mamma skrev låten tillsammans kan hon inte stå och hålla din hand längre.. Men reagge, allvarligt.. har det någonsin gått hem i de svenska stugorna tidigare?! Nä.. det här blir nog svårt kära lilla hobbymusiker.


Femte bidraget ser vi framföras av Le Kid. Ett färgglatt band som lovar lite sång, lite dans och lite naket. Då tror jag nog att låttiteln "Oh my god" passar rätt bra in. Herregud, ska vi börja visa oss nakna på självaste mello?! Ja jag tror nog att banbrytande är ordet jag letar efter.. Spännande!


Sjätte bidraget sjunger Rasmus Viberg, Han har kämpat i uttagningarna på Idol men aldrig tagit sig hela vägen. Kanske att Mello is the place to be för den här glada spellevinken..? Trudilutten "Social butterfly" ska vara fartfylld med etniska och poppiga influenser. Vi helt enkelt se på Lördag hur det går.


Sjunde bidraget i startfållan heter "Desperados" och framförs av Pernilla Andersson. Hon är en erfaren artist men har aldrig tidigare stått på Melodifestivalens scen. Låten beskriver hon som en upptempolåt i moll, singersongwriterpop med spagettiwesterninfluenser. En riktig tungvrickare helt enkelt. Och det där med spagettigrejen hajade jag inte riktigt, men under hennes bidrag kommer i varje fall jag sitta spänt och vänta på nästa artist..


Danny Saucedo är sista och åttonde artisten i första deltävlingen. Den skönsjungande blondinfrippan står på egna ben i år och ska framföra den egenkomponerade låten "In the club". Danny kom trea 2009 tillsammans med polarna i EMD när de bidrog med slagdängan "Baby goodbye". Enligt Danny själv kommer den här låten att kräva en hel del av honom rent sångmässigt samt att det ingår en viss del dans som kan stjälpa honom. Håll tungan rätt i mun Danny, för du kan ju inte åka ut mot de här blåbären?!!

Nu gäller det, eller på Lördag rättare sagt!
Jag sitter bänkad med resultattavlan och mellotishan i högsta hugg. Vad gör ni på Lördag?

ÄNTLIGEN!!


Som jag säger varje år vid den här tiden, Äntligen!

Som jag har väntat och väntat. Bad att få Expressens Schlager guide hemlevererad till sjuksängen idag. Måste uppdatera mig då jag i ärlighetens namn legat lite på latsidan vad det gäller både bloggen och Schlagerfestivalen.

Men nu kan nedräkningen börja. Om tre dagar smäller det..

[bild]

RSS 2.0