Ready to sway!

Fäääärdig!
Nu återstår bara att gå en liten kissrunda med Taiga och samla ihop allt som ska med. Vänta in R och sen på våran privatchaufför d.v.s min kusin.

Så här ser jag ut ikväll..


På fejset..



Halva klänningen..

Hoppas ni får en kul kväll, det ska jag ha. Nu kom R och peppen är total!!
Observera, jag hittade peppen!!


Helt loj

Känner mig helt seg och loj idag. Vill bara dra något gammal över mig. Hur jag ska kunna peppa upp mig inför ikväll är en stor gåta?! Har inte gjort ett jota idag och det tänker jag fortsätta med.

Ser på Rosabandet-galan och slappar i soffan. Ska strax hoppa in i duschen och försöka fräsha till det här vraket till kropp. Mitt hår skulle kunna stylas till exakt vad som helst just nu utan någon som helst stylingprodukt, då kan ni tänka er i vilket skick det är i för tillfället.

Har ännu inte bestämt vad jag ska ha för outfit ikväll och det lär väl bli något panikval i sista minuten som alltid.
Ska man dressa upp sig i en liten klänning eller något tvådelat? Vad tycker ni?

Håll i dem!

Tjejer, bura in era karlar eller håll dem i kort koppel imorgon.
Det är då vi släpper Philadelphia lös på Umeås gator!


Hon är het, hon är banbrytande och helt makalöst vacker..



En tjej, kille eller en "Det"?

 

Det är tur att jag inte ska på samma fest som den här donnan imorgon. Jag skulle ju behöva använda amrbågarna för att kunna konversera som en normal människa. Nä tacka vet jag normalvackra människor! Man vill ju inte känna sig som ett vrak och det skulle jag nog göra med den här tjejens närvaro..

 

Vad säger ni om Philly?


Stränga order!

Fick stränga order om att inte visa upp bilden jag tog på Ph i sin nya outfit och peruk. Men kanske att jag sneakar in ett foto lite senare ikväll. Det är ju inte så att någon av mina läsare ska på samma ställe som han imorgon.


Han fick låna klänningen jag hade tidigare i år när vi hade Schlagerfest hemma hos mig med klassen. Jag skulle gestalta Lotta Engberg. Blev lite förvånad när han faktiskt kunde ha den. Satt som en smäck! Sen att peruken hade en ton av rosa gör ju inte saken sämre. Man kanske måste anlita någon typ av livvakt för att hålla grabbarna borta från det där lilla kjoltyget imorgon.

Transan

Ph ringde och undrade om jag hade någon klänning som han eventuellt kunde ha på sig på Lördag..?
Han ska på maskeradfest och han samt några andra ska vara transor.. Blir spännande att se om han kan ha klänningen jag valt ut.

Nu kör han in på uppfarten.. jag återkommer!

Huvudet i kattlådan

Begrepp som hermeneutik, innehållsanalys, narrativ metod, konfidentialitetskrav och många andra tungvrickare ska jag beblanda mig med under dagen. Ska försöka skriva en hemtenta på 3-4 sidor där jag ska granska bl.a. en avhandlings metod. Jag skrattar inte..

Första frågan av fyra är avklarad. Nu återstår de svåraste av delfrågorna och jag känner bara för att stoppa huvudet i sanden. Tyvärr är allt utomhus stenfruset och det enda som återstår är katternas toalett, så jag överväger att faktiskt ta mig igenom det här myllret av begrepp så att vi får börja på C-uppsatsen nån gång.

Är oerhört peppad på att få komma igång med uppsatsen. Jag tror att vi kommer ha jätteroligt under skrivandets gång jag och min kompanjon, Alexandra. Vi är ett bra team som kompletterar varandra och vågar vara ärliga när det uppstår meningsskiljaktigheter oss emellan. Vi har en bra grund att stå på och eftersom att Alex flyttar till Sthlm efter examen så gör det inget om vi blir spyless på varandra.

Sjuklingar


Shit vad alla verkar vara sjuka nu! Var och varannan statusuppdatering på Facebook handlar om att folk är sjuka. Jag har nog haft tur som sluppit undan med blotta förskräckelsen, är ju bara lite snuvig från och till..

Är det inte baconfebern så är det någon annan regelrätt förkylning som skapar oreda på diverse arbetsplatser eller grupperingar i skolan. Snart kan man väl inte gå till kompisen förrän man doppat sig i den privata poolen fylld med desinfektionsgel. Alla baciller verkar fastna på alla med ett immunförsvar..

Vad är syftet?

Kunde inte låta bli att se Debatt ikväll där Linda Rosing och Lulu Carter medverkade. Ämnet var skönhetsoperationer och det hattades runt en hel del bland personer som hade olika åsikter.

Men när programledaren (vem det nu är?) hela tiden avbryter och flikar in en massa onliners till personer som ändrar riktning på diskussionen så blir det ingen riktig debatt. Ingen får prata till punkt och ingen lyssnar på någon annan än sig själv. Sen att ett ämne "diskuteras" i ca en halvtimme gör inte själva programmet särskilt sevärt.

Jag satt under hela programmet och var otroligt upprörd. Inte över vad personerna i fråga sa, utan att de verkligen inte fick säga sin mening. Varför inte bara sätta igång ett chat-forum istället, då skulle alla få säga sin mening och få full respons på sina åsikter.

Nej, jag zappar inte in mig på Debatt någon fler gång oavsett ämne!

Happy Birthday!


Idag fyller Internet 40 bast och som alltid firar man extra mycket när det är jämnt antal. Känner att man måste fira efter allt Internet gjort för oss under 2000-talet.

Jag minns när jag skapade min första e-mail adress (som jag fortfarande har kvar btw) på skolans datorer 1999. Då visste man inte riktigt vad man skulle ha internet till förutom att chatta med killar på aftonbladets chat.

Nu har varenda snorunge en telefon som man kan web-surfa i och de har minst varsin blogg, community användare och facebook. Ingen söker längre efter telefonnummer i den där 100 kg tunga pappersupplagan som hamnar utanför dörren varje år, man klickar istället in sig på hitta.se eller eniro.se för att leta rätt på folk.

Ungdomar ringer inte heller till varandras hemnummer längre, för de finns knappt och man sitter istället bakom varsin skärm och skriver I <3 YOU till varandra på msn.

Fast vem är jag att klaga..? Jag är nog bara bitter för att jag föddes på 80-talet och inte fick allt serverat på ett silverfat. Jag fick istället tjata mig till en personsökare (fick mammas) om ungdomar nu för tiden ens vet vad det är.. Ok, jag ska inte vara sur. Jag ska istället höja min tekopp och gratta Internet!!

Nu ska jag fira med att surfa extra mycket!

Hur ska ni fira Internets födelsedag?

Självklart delar jag med mig till

694b25f73a5a115ee55d1431967670fa.png

Kolla varifrån!

Självklart delar jag med mig till fikakompisen..


Tar mig en fika på hemmaplan. Näst

0-77428b30e1db0b933dfaa3dd14d7d89f.png

Kolla varifrån!

Tar mig en fika på hemmaplan. Nästan bättre än på café då jag kan äta hur mycket slisk som helst utan att få konstiga blickar eller bli ruinerad.


Så olyckligt slut

Tragiskt det som hände här i stadsdelen igårkväll.

Jag var ute med Taiga på sista kissrundan då jag ser två polisbilar svänga upp mot vägen där olyckan skedde. Min första tanke var att en fest spårat ur eftersom att det är höstlov. När jag ser brandbilen åka samma väg inser jag att det förmodligen skett en bilolycka. Strax därefter kör en ambulans förbi mig och resten är historia.

Man hoppas alltid att det ska vara något minimalt. Att någon kanske ramlat på en isfläck eller att det är något simpelt ungdomsbråk som spårat ur. Den här gången var det något betydligt mer allvarligt. Två unga personer fick sätta livet till och två ligger på sjukhus enligt vk.se.

När jag kom in efter promenaden loggade jag snabbt in mig på datorn för att se om det rapporterats något. Och informationen jag fick då var att det inträffat en bilolycka med flera bilar inblandade. Men med facit i handen så hade kanske vk kunnat vänta med att lägga ut information innan de visste säkert. Imorse när jag klickade mig fram till vk.se så får jag mig en smärre chock när jag läser att två personer omkommit i samband med olyckan.

Tänker direkt på den midsommarafton när vi fick ett dödsbesked där en av våra gamla kamrater omkommit i en liknande olycka. Det kändes som att luften gick ur och man fick anstränga sig för att lägga på ett leende. Det vill jag aldrig mer vara med om.

Fortfarande kan jag tänka tillbaka på den dagen. När vi satt i någons barnrum och fick det tragiska beskedet. Det kändes så overkligt då men så verkligt idag.

Early bird

Sitter på skolan och väntar på att sista föreläsningen ska börja. Den handlar om uppsatsskrivande. Känns viktigt att gå på med tanke på att man inte känner sig helt på det klara i vad det egentligen innebär att skriva en gigantisk uppsats. Det underliga är att jag inte ser en enda från klassen här än och vi börjar om ca en kvart. Kanske får sitta helt själv i en föreläsningssal som rymmer 200 pers.

Brevid mig står en varm kopp kaffe. Den behövs idag. Det är svinkallt ute och med tanke på hur Muppen betedde sig imorse på väg hit så tycker även han att det är kallt ute. Tur att vi bytte till snöskor igår, det var lite halkigt på sina ställen.

Nu måste jag gå..

Dagens Tips: Fjärrkontroller

 

Dagens Tips är egentligen inte ett tips till er. Jag skulle nog kalla det ett idiotiskt tips som jag inte vill rekommendera. När jag läste det fick jag tänka länge innan jag förstod vad som menades. Det låter kanske lite halvpraktiskt men inte snyggt för 5 öre.

 

Fjärrkontroller: Finns det gott om fjärrkontroller håller man ordning på dem i ett ställ för rostat bröd.


Först och främst, vem äger ett ställ för rostat bröd?
För det andra, om man har ett, vem vill ha ett sånt stående någonstans i vardagsrummet?
För det tredje, är inte fjärrkorna nu för tiden lite tjockare än ett rostat bröd?! (Mina är då det!)

 

Nä det här var inget matnyttigt för min del och det finns en massa andra smarta knep för sån förvaring nu för tiden. Man kan ju tro att den här boken skrevs på 70-talet när den i själva verket publicerades 2002. Weird!

 

Skulle ni vilja ha ett ställ för rostat bröd med en massa fjärrkontroller synligt i vardagsrummet?


Snöskor på!

När Ph slutat kommer han hit och ska hjälpa mig att sätta snöskor på Muppen. Jag är ju inte den med de kraftigaste armmusklerna direkt och behöver någon som kan dra åt bultarna ordentligt. Vill ju inte att ett däck ska åka av i farten på E4:an direkt. Det vore ju rena självmordet. Sen är jag lite osäker på om Muppens snöskor är dugliga, men det lär jag väl märka när jag slirar omkring bland snövallarna senare i vinter. Än så länge duger dem säkert med tanke på att det mest är blött på marken.

Sen ska vi (läs: han) byta oljefilter som vi inte kunde göra i somras i samband med oljebytet eftersom att det gamla satt som berget. Så nu har vi fixat fram en speciell oljefilters-borttagare som förhoppningsvis ska göra att den lilla jäkeln lossnar.

När jag körde till skolan imorse fick jag panik och trodde att jag körde olagligt, men på en nanosekund kom jag på att det inte är förrän den 31 oktober man måste ha bytt. Pjuh! Krångligt att vara bilägare och komma ihåg en massa datum hela tiden.

Sen blir det nog en lugn kväll med lite soffmys och Bonde söker Fru. Jag ska tvinga Ph att se på när Rogga dejtar med sin absolut sociala inkompetens. Det är med skräckblandad förtjusning man sätter sig bakom skämskudden och kikar fram. Men titta det ska man, vare sig det är gömd bakom en kudde eller inte.

Dum, Dummare & Jag

Kan väl inte påstå att jag blev ett uns klokare av timmarna på bibblan. Vårat programs biblotikarie stod och pratade om Picassos konst och Ballongpojken som flög iväg. Jag trodde att hon skulle ge oss trix, knep och små kryphål i hur man blev mästare på att söka fram information.

Så jävla fel jag hade!

Istället snackade hon om att vi ska vara källkritiska och att inte tro på allt vi läser.
Vi skulle sedan jämföra två olika hemsidor och se vilka skillnader vi såg och vad vi tyckte var bra respektive dåligt med sidorna.

VÄR-DE-LÖST!

Nu sitter jag med andra koppen kaffe för dagen och småbläddrar i Umeå Guiden. Måste säga att det är en snygg reklamtidning med ett eller två reportage, vet inte hur den egentligen ska uppfattas. Produktionen på den tidningen kan inte vara speciellt krävande.. känns inte som att flitens lampa lyser speciellt länge där. När jag dessutom ville kolla upp redaktionens kontaktuppgifter hittade jag dem inte, fick titta på alla små sketna annonser om hudvård och annat skräp innan jag hittade en röd liten fjuttruta med lite text. Inte så lätt att hitta med andra ord, vilket jag just lärt mig på bibblan är oerhört viktigt ifall man har något att invända mot innehållet. Så Fy på Umeå Guiden!

Morsning korsning!

Usch vad trött jag va när alarmet ringde. Kändes som om kudden satt fastlimmad mot huvet och ögonlocken hade ökat i vikt. Det var jobbigt att kämpa sig upp idag..

Idag ska jag lära mig att hitta i databaser. Det känns lika tradigt varje gång. Vi har nämligen fått lära oss detta flera gånger under programmet. Men tydligen är inte informationen speciellt intressant eftersom att jag ändå inte kan söka artiklar i databaserna en vecka efteråt. Den här gången ska jag skriva ner exakt allt hon säger och spara ner det på datorn. Då borde jag inte misslyckas!

Efter skolan ska jag ner på stan och byta ut det där förbaskade garnet. Måste ju skynda på och virka nu om jag ska hinna till jul.

Att prata under tiden

Jag är en person som gärna ser en film, ett debattprogram, ett serieavsnitt eller något som kräver uppmärksamhet under tystnad. Jag vill ta in vad som händer och pratar gärna under reklamavbrott eller när programmet är slut, men inte under själva sändningen.

Jag har under en längre tid upptäckt att jag inte är majoritet, snarare minoritet.

Många i min närhet pratar gärna under programmens gång så att de missar själva poängen med det som visas. Jag kan förstå att man vill diskutera vad som just hände. Men då missar man så mycket annat i programmet som man kanske sedan måste ställa en fråga om och sen fattar man ändå inte vad slutsatsen var av det man tittade på. Jag förstår inte logiken.

En av mina släktingar är expert på att prata under tiden man ser en film. Ställer frågor om personen eller om vem man tror är mördaren. Efter ungefär halva filmen kan jag inte låta bli att känna mig en uns irriterad över att jag inte får se filmen under total tystnad. Då brukar jag önska att jag kunde trycka på en osynlig mute-knapp så jag slipper höra tjatet och bara nicka instämmande till allt.

Pratar sånna här människor även när de går på bio?! Isåfall vill jag sitta i en annan salong!

Pilligt värre

Det blev inte så mycket junta för min del. Svor mest över att jag köpt fel färg på garnet och försökte mig på att påbörja en mössa. Det gick sisådär och jag rev upp det ett antal gånger innan det var dags för fikatajm med Desperate Housewives på tv:n.

Mina skapelser gick hem hos samtliga tror jag. De vågade väl inte säga annat. Tyckte personligen att de blev lite underliga i smaken men ändå inte dåliga. Jag blev riktigt besviken när frostingen inte ville bli fast utan bara rinnig. Använde nästan 600 g florsocker och ändå blev den gröna geggan rinnig. Tokigt!


Freaks!! Helt rinniga och fula..


Som tur var så lyckades jag bättre med den rosa frostingen. Den blev inte så tokig trots en massa massa florsocker.
För att plutta dit de små strössel-bokstäverna fick jag pilla med en pincett. Det blev många fula ord innan jag var klar, men skam den som ger sig..


Alla fick en muffin med sitt namn på..


De ser lite dassiga ut i färgen, men jag skyller på Sony Ericsson som inte kan skapa moderna telefoner med bra kamera. Det är INTE mitt fel på något sätt!

 

Nu sitter jag i soffan och bara slöar. Vill inte gå och lägga mig, men har samtidigt en hel lic-avhandling att läsa till Torsdag då jag ska börja skriva på min allra sista hemtenta på Socionomprogrammet. Känns helt overkligt, som om någon när som helst kommer att säga:

 

- Hah! Gick du på det där med att utbildningen är 7 terminer?! Det är 2 terminer kvar lilla gumman!


Jag skulle nog inte ha något emot att gå en till termin med tanke på att de flesta jobb inom mitt område "blir lediga" till sommaren då vikarier behövs. Och enligt en säker källa kommer det att pensioneras hej vilt här framöver på mitt drömställe.


Yummie!



Snart kommer brudarna. Tänkte bara ge er en förhandstitt på skapelserna. Blev även några misslyckade som vi helst ska glömma. Det blev nå vajsing med frostingen.

Nu kom de första.. see ya!

Dagens Tips: Snabbmuffins

I Dagens Tips tänkte jag bjussa på ett recept som går snorfort att sno ihop. Max 10 minuter. Så under tiden du väntar på att maten från frysen ska tina kan du snabbt sno ihop en smet och få äta något gott som bonus för att du lagat maten.

 

Väntar du hem gäster kan det vara roligt att bjuda på något extra. Då kommer Bonustipset väl till hands!

 

Du behöver:
100g smör (smält)
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

♥ Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
♥ Rör ner det smälta smöret och mjölken.
♥ Rör sedan ner vetemjölet, bakpulvret och saltet.
♥ Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

BonusTips!

Vill man göra sig lite extra märkvärdig kan man toppa de färdiga muffinsen med en Creme Cheese frosting.

100 g Philadephia ost
60 g mjukt smör (ej smält)
300 g florsocker (ett litet paket)
Citronsaft från en halv citron

♥ Vispa smör, florsocker och citronsaft krämigt.
♥ Vispa i Philadelphiaosten
♥ Färga frostingen med karamellfärg eller behåll den vit.
♥ Bred ut frostingen på Muffinsen eller använd en spritspåse för att få ett fint mönster.

 

Obs! För chokladfrosting byts det vita florsockret ut mot ett med chokladsmak.

 

Ikväll ska jag bjuda på det här till syjuntan. Ni får se bilder sen..

 


Letandet fortsätter..


Götta!

Hittade nada, niente under min quest på stan att försöka hitta en sleeve till datorn. Bara tråkiga svarta och några med ett handtag som jag inte alls är i behov av. Det fanns några fina på Ordning & Reda men inte i rätt storlek. Helt galet tråkigt utbud i den här stan! Jag var på alla möjliga ställen kan tilläggas.

Jag fick iaf tag på några nystan garn inför ikväll. Ska virka på ett hemligt projekt som är halvfärdigt. Hoppas hon som ska få det blir glad.

För att trösta mig lite och höja blodsockret som var på tok för lågt köpte jag med mig lunch från Subway. Steak & Cheese, min favorit! När jag beställde en hel sub höjde Subway-killen på ögonbrynen och såg allmänt förvånad ut. Jag vet inte vad han är van vid, men jag var ju skithungrig!

Har nu ätit min "lilla" sub och är mätt som en plätt. Ska äta upp cookien jag fick med mig tillsammans med dagens första kopp kaffe. Gött!

Att göra idag

God morgon!

Sitter med min sedvanliga kopp te och surfar runt lite. Försöker komma på var jag kan hitta en snygg sleeve till min nya dator. Ska ner på stan lite senare för att köpa garn inför ikväll när Syjuntan äger rum så jag tänkte passa på att kolla vad som bjuds i sleeve-väg.

Som de flesta mornar den senaste tiden så vaknar jag av mig själv och att jag har tre fyrbenta varelser som stirrar stint på mig. Känns som att jag sovit på en teaterscen med publiken sittande och väntar på att jag ska vakna.. otrevligt!

Ska försöka hinna med så mycket som möjligt idag. Måste verkligen ta en snabb städrunda, den jag gjorde i helgen är som bortblåst. Ska hinna baka en plåt muffins. Äta, gå ut med Taiga och köpa garn. Och känner jag mig själv rätt så kommer jag att stå i sista sekunden med allt.


Jag ♥ Serier

Varje dag i ca tre års tid såg jag och min fd. sambo alltid på tv-serier som vi tyckte var roliga.
Detta har förföljt mig efter att vi separerade och varje dag vill jag se på någon lättsam serie som piggar upp med några skratt.



För några månader sen tittade jag och Ph på serien "The New Adventures of Old Christine" då han i förbifarten säger:

- Du är lite som Christine!

Då tog jag det som negativt eftersom att hon är rätt instabil och lite freaky. Men nu känner jag att det bara är positivt. Fatta vad roligt det skulle vara att hänga med mig, helt labil och utan hämningar. Jag skulle vara brutal!

Så om jag fick välja idag vem av alla seriepersoner i världen jag ville vara skulle jag utan eftertanke välja Christine i alla kategorier! Så det jag minst av allt vill missa på kvällarna är TNAOOC med hennes galna familj och vänner och de tokiga upptågen.

Vem skulle ni vilja vara i serievärlden om ni fick välja?

Dagens Tips: Ansiktsmask

Igår kletade jag på en ansiktsmask för att exfoliera lite gammal hud och skräp som samlas på nyllet. Den är köpt från Body Shop men det finns hundra olika sorters masker man kan göra själv med saker från kylskåpet och skafferiet. Här kommer ett tips på en enkel basmask för alla olika hudtyper..

 

Normal hy: Stryks med yoghurt och en klick honung. Undvik området kring ögon och mun. Vila medan den verkar.


Torr hy: Behandlas med en äggula och några droppar jungfruolja.


Fet hy: Vispa upp en äggvita med lite citronsaft.


Kom ihåg att ni gärna får komma med tips och idéer på vilket ämne ni vill ha som Dagens Tips! Ni kanske har en fläck på någon tröja som ni inte får bort eller på vilket sätt man bäst tar hand om sina smycken?!

 

Ni har ämnena, jag har svaren..


Tvära kast

För ovanlighetens skull så är det tvära kast här hemma idag. Från att vara student till mekaniker till bloggerska till kock och nu tillslut bagare.


Mina halvfärdiga Cupcakes


Samtidigt som jag lagade mat svängde jag ihop lite smaskigheter till imorgon då jag ska vara värdinna för Syjuntan. Eftersom att en av deltagarna önskat Cupcakes så ska jag självklart bjuda på det. Så imorgon får ni se det färdiga resultatet om jag kommer ihåg att ta en bild. Men jag hoppas det. Har köpt ascoolt strössel som jag har tänkt leka med.

Nu ringde just Cupcake-önskaren och meddelade att vi blir en till +hund. Kan vara bra att veta när jag ska leka med mitt strössel.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och smaka på en muffin. Har hela dagen på mig imorgon att göra nya ifall att de skulle bli oätliga eller uppätna..




Det går helt enkelt inte!

Fick just veta av en Microsoft-nisse att på Windows 7 Starter kan man inte byta skrivbordsbakgrund.
Så jävla uruselt att jag tror jag smäller av!

Jag känner mig helt golvad av den informationen.
Så nu får jag helt enkelt leva med den urtrista bakgrunden och vandra vidare i livet.
Får bli snabb som attan att sätta igång nåt roligt program istället.. nä usch vad ledsen jag blir.

Nu är det promenad med Taiga som står på schemat.. toodles!

Katter bortskänkes!

När jag kom in efter att ha mekat med bilen (visst låter det lite coolt ändå?!) så ser jag att "någon" har rivit ner min alldeles nyinköpta lampa från hallfönstret. Den ligger i tusen bitar och ser helt död ut. Jag hann njuta av den i ca 3 dagar. Köpte den i Fredags och nu är den helt obrukbar..


Jag kommer att sakna dig..

Eftersom att min tidigare lampa i hallfönstret också gick sönder av att "någon" rev ner den gång på gång så köpte jag en billig lampa på Maxi för 39:- för att det inte skulle göra så mycket om den gick sönder. Men jag trodde att det skulle ta längre än 3 dagar innan den vandrade mot en säker gravplats på sopstationen.

Nu har en gammal lampa fått ersätta den trasiga så får vi se hur länge den håller..


Byta yrke?


Mina hjälpmedel under denna simpla åtgärd..


Shit vad läskigt det var till en början. Jag försökte komma åt den lilla lilla skruven som höll hela slangen på plats men tillslut var jag tvungen att flytta på den där stora svarta lådan som skyddar hela motormojjen (vad heter den?). När jag väl kommit så långt körde jag bara på och skar av slangen där sprickorna satt och skruvade fast den igen. Nu är det fixat, fort vare gjort!


Stumpen från slangen som orsakade hela ingreppet.


Var lite svårt att få slangen på plats, men när jag satt fast den och startade motorn läckte det inte från ett enda litet ställe. Är så sjukt nöjd över att jag fixade det helt på egen hand. Jag vill sända ett hjärtligt Tack till Leffe som trodde på mig hela vägen, du är en klippa! (Hälsa detta till din karl Tanja!)

Nu luktar mina händer mekaniker trots att jag tvättat dem med golukt-tvål. Jag kanske måste doppa hela kroppen i klorin för att inte lukta som en karl hela dagen?!

Mekaniker? Javisst!

Har under flera dagar undrat vad det är som läcker från min bil. Imorse innan jag skulle åka iväg till skolan tog jag mig en titt under huven. Kan inte så mycket om bilar, men det skadar väl aldrig att titta. Upptäckte då att det som troligen läckt är bensin. Bensinslangen har nämligen spruckit alldeles vid fästet intill motorn. Jag började fundera på om man inte kan täppa till sprickan med någon typ av tejp först och frågade en kille i klassen. Efter många överväganden  och funderingar så slutade det med att jag frågade T:s allvetande man som enkelt kunde svara på frågan.

Det går nämligen inte att tejpa igen sprickan likt ett cykeldäck. Limmet löses nämligen upp av bensinen och jag måste därmed skära av slangen där den spruckit och fästa om den på nytt. Jag undrade om jag kanske kunde klara av saken själv och det trodde han, så jag ska göra ett försök.

Det kan ju inte bli mer än fel och att jag måste införskaffa en ny bensinslang.

So here we go..

Ge mig mer!

Så var den helgen slut. Sitter nyduschad och skrubbad i morgonrocken med en kopp te. Ska strax bege mig upp till sängen. Men jag hade gärna sett att helgen hade fler timmar. Jag har inte slappat till tristess och jag vill fortsätta sitta med min nya dator och utforska i några dagar till. Som tur är så har vi bara två timmar i skolan och då får lillan hänga med. Lovade A-S att jag skulle ta med den. Måste försöka hitta ett snyggt case till den så att den inte blir skadad.

Ser på Love Actually och inser att jag faktiskt aldrig sett den filmen förut. Nu kom jag in mitt i och är inte riktigt införstådd i vad allting handlar om. Så nu måste jag nog se början på filmen. Fick förresten ett filmtips av min granne som kom på besök igår. Han tipsade mig om filmen Notebook.

Någon som sett den? Är den sevärd?

Fattar inte!


Fin, så fin!



Jag har med min nya dator ett helt nytt operativt system som heter Windows 7 Starter. Mitt största problem med det här är att jag inte kan byta skrivbordsbild.


Det kanske kan tyckas fjantigt, men den är inte ett dugg festlig den som nu visas. En blå tråkig sak med nån liten kvist. Så att man nästan skyndar sig att sätta igång ett program för att slippa se skiten. Har försökt ladda ner från Windows hemsida, men inget fungerar. Jag har försökt ALLT!


Imorgon blir det att ringa till någon smart nisse.. någon som har samma problem med sitt Windows 7 Starter eller känner någon som kan hjälpa till?

Knas?

Behöver eran hjälp!

Em skrev i en kommentar att hon bara kan se det senaste inlägget när hon går in på min blogg, är det så för er alla? Isf måste jag kontakta någon nisse på blogg.se.

Snälla, skriv i kommentarsfältet om ni upplever samma sak!

Syskon? Samma mamma, samma sovsti

51aface8e93ccadbd1def90d03c5c093.png

Kolla varifrån!

Syskon? Samma mamma, samma sovstil.. Förlåt för den usla bildkvalitén!


Dagens Tips: Bakis?

Dagens Tips är ett ämnat för de partypinglor som var ute igår och fick några drinkar för mycket under västen och mår som de förtjänar idag.

Dagen efter kvällen före: Drick en juice av 1 kiwi, 1 morot, 1 äpple och mineralvatten. Eller ta ett glas apelsinjuice med en matsked brunt farin.

Hoppas det smakar!


Varför vika när man kan slänga?!

Jag vet inte riktigt vad jag ska pyssla med idag. Städade igår så det kan jag inte göra.. eller jag kan, men det skulle ju vara onödigt. Kanske ska börja rensa lite i garderoberna och tvätta lite halsdukar, mössor och vantar så att de kan användas nu när vintern börjar närma sig.

Har en tendens att lägga kläder över räcket till trappen när jag ska gå och lägga mig så att halva min garderob ligger där. Och när jag ska ha något är det bara att dyka ner i berget och hitta det man letar. Oftast finns inte det man söker i garderoben. Så jag ska nog rensa den där gigantiska högen så att jag kan påbörja en ny. Ligger nog en hel del sommarlinnen där som jag aldrig använt utan bara provat. Men jag gissar att mycket kommer att hamna i tvättkorgen..

Eftersom att jag någonstans hört/läst att man inte ska lägga in använda kläder i garderoben så har detta blivit lite av en dålig vana. Varje gång jag har rensat upp högen brukar jag lova mig själv att inte göra en ny jobbig hög, men det löftet håller jag i ca en vecka sen är det kört.. jag är helt enkelt sämst!

Har ni något ställe där ni dumpar era kläder när ni ska lägga er, eller är ni duktiga på att vika in det i garderoben?

I väntan på..

Har just ätit frukost och nu började just reprisen på Idol som jag missade i fredags.
Vet iofs vem som fick lämna, men jag är nyfiken på hur de övriga uppträdandena lät.

Erik nu, har aldrig hört den här låten tidigare och det är ett minus i min bok. Har till skillnad från resten av Sverige lite svårt för den här killen. Han känns så liten och är lite för skrikig för min smak.

Nu ska jag luta mig tillbaka och njuta av rocken.. ser fram emot Toves framträdande med The Sounds första hit. We're not living in America. Mycket bra låt!!

Ni har väl inte glömt att vrida tillbaka klockan?

Oväntat besök

När jag i godan ro satt och såg på nyaste avsnittet av Greys Anatomy i soffan och klockan börjar närma sig midnatt knackar det på dörren. När jag närmar mig dörren ser jag genom fönstret att det är min granne som står där ute. Börjar tro att det har hänt nåt, men så ser jag att han är full som en kastrull.

Han undrar om han ska följa med mig ut med hunden, men eftersom att vi redan varit ute kommer han in och tjitt tjattar en stund. Pratar om ditten och datten tills jag snällt meddelar att han får gå hem och sova.

Nu har jag äntligen sett klart avsnittet och ska börja tänka på refrängen. Ska börja läsa lite inför hemtentan som ska lämnas in om någon vecka. Har lånat en avhandling som handlar om missbrukande kvinnor och vägen till behandling. Verkar väldigt intressant och kommer förhoppningsvis vara användbart i våran C-uppsats.

God Natt!

O'boy choglaa ja bli!

Igår efter datainköpet tog jag och Ph en sväng förbi Ö&B för att köpa lite sköljmedel och annat billigt. Jag kom därifrån med 3 små tygmöss åt katterna, en flaska julmust och två chokladkalendrar med mitt favoritmotiv!


Hello Kitty + Choglaa = Sant!

Kanske lite tidigt att handla chokladkalendrar med mer än en månad kvar till December, men det gäller att bunkra upp. Man vet aldrig när suget ligger på och då jag slog till på två stycken så kan jag ju alltid spara den ena. Mitt favvomotiv är den där Hello Kitty står med sina vänner bland en massa godis och juklappar.

Ska börja fixa lite käk.. det kurrar i magen. Blir kyckling med ris idag, inget avancerat.


Dagens Tips: Andedräkt

Inför Lördagkvällen tänkte jag att det skulle vara bra med ett Dagens Tips för er som möjligtvis ska ut i vimmlet ikväll och kanske ätit något med vitlök eller något annat som gör att eran andedräkt luktar apa.

Andedräkt: Att dricka mintte i tid och otid är effektivt om man ofta har dålig andedräkt. Fungerar även att tugga på ett citronskal. Att äta en frukt efter en måltid håller munnen ren, äpple funkar bäst!

Mormorstips: Sjud mynta, rosmarin och kamomill i vatten. Sila. Gurgla  dig efter varje tandborstning. Detta gör även tänderna vitare som en liten extra bonus.



Hundägare för en dag?

Jag vill inte, eller kan inte slita mig från min nya älskling till dator. Den är så rosa och fin, lätt och magnifik.
Vill inte gå ut i rusket utanför dörren och traska på en tråkig promenad med hunden.. någon som känner sig manad?

Blev bjuden på kaffe hos mormor tidigare idag och fick köpa köttfärs av den här snygga karln för endast 10 kr /påsen. Mamma står brevid sin bror som nåt annat fån, inte så snygg hon heller..
Måste säga att webcammen på den här datorn har framkallat några skratt under dagen.


Det syns att det är bror och syster..

Ikväll blir det lugna puckar. Ska bara vara hemma i min lugna lilla vrå och slötitta på tv / datanörda mig. Måste ladda batterierna med lite Salmiakki och vila inför den kommande veckan.

Gno och gnugg

Idag har jag tänkt städa upp här i svinstian. Var man än går trampar man på kattsand (hur det nu hamnat på golvet i vardagsrummet?) och det ligger skräp och tjafs överallt. Badrummet behöver få sig en rejäl omgång och samma sak gäller köket.

Hade varit skönt med en sån där självgående dammsugare just nu. Att dammtorka och piffa är ju inte direkt ansträngande, men snabeldraken är inte rolig att dansa runt med. Roligare saker kan man ju hitta på..

Vad gör ni idag?

Tinnitus i ögonen?


Bion igår var en skitrolig upplevelse. 3D-grejen var ju ap-cool dessutom. Både jag och Ph tyckte om filmen och skrattade hej-vilt under hela visningen. Mina goggles däremot åkte ner på snoken hela tiden så jag fick sitta och putta upp dem hela tiden, men det tänkte jag inte så mycket på mellan skratt-attackerna.

Brevid mig satt det ett gäng "fjortisar (18-20 bast) och snackade konstant under reklamen. Killen brevid mig nästintill skrek och gastade när han satte på sig sina 3D-goggles och sa:
-Men helt seriöst, man får ju tinnitus i ögonen av det här!

Vad jag vet om tinnitus så innefattar inte detta ögonen så värst mycket.. men det kanske kommer nu, vem vet?!

Sedan när 3D-reklamen satte igång blev han som skogstokig och började skrika och tjoa. Han hoppade nästan upp och ner i stolen. Kändes som att han skulle ha hoppat in i filmen om det gick. Jag fick tillslut knacka honom på axeln och be honom vara lite tystare när väl filmen hade börjat och jag ville höra vad dem sa.

I slutet på filmen när det blir lite sorgligt men ändå fint lutar killen brevid mig sig fram och stödjer sina armbådar på knäna och begraver ansiktet i händerna samtidigt som han ger ifrån sig världens tyngsta suck. Kul kille!

Den här filmen vill jag bara se om och om igen. Så ni som överväger att se filmen måste leta er fram till närmsta sf-biograf och boka biljetter!

Det blir Goggles ikväll


Sjukt många ballonger!


Ska ikväll för första gången se en biofilm i 3D. Jag och Ph ska se den animerade Pixarfilmen Up. Ser verkligen fram emot att få sitta med de där fula glajjerna på mig och se freaky ut. Har längtat efter att se den här filmen ända sen jag såg trailern första gången.. verkar skitrolig!

Blir att köpa det rutinmässiga varma chipsen och en stooor cola innan. Så gott!

Meddelar er om jag hade alldeles för höga förväntningar sen..

Nästa gång jag skriver ett inlägg

0-3ca8d9f10b6a1a4e9efc93749816a83e.png

Kolla varifrån!

Nästa gång jag skriver ett inlägg gör jag det från den här lilla sötnosen! Min dag är fylld av rosa små moln..


Dagens Tips: Blixtlås

 

Dagens Tips är något jag tror vi alla har varit i behov av någon gång.
Ni vet när man har en jacka eller något annat som innehåller blixtlås och det bara åker upp, fast från fel håll, och man får kräla ur plagget i fråga. Kanske inte så lätt att förklara, men det är sjukt irriterande. Samt att det inte är helt gratis att byta blixtlås..

 

Blixtlås: Glider det upp oavbrutet?
Lösningen består i att duscha det med hårspray, så lossnar inte "tänderna".
Viktigt att skydda tyget på ömse sidor, ta förslagsvis lite tejp.


Lyckan är fulländad!!

Har hela morgonen hattat runt i telefonen mellan diverse Expert butiker och MediaMarkt och eftersökt en sån där dator som jag vill ha. Läste igår att datorn skulle finnas på Expert i ett reklamblad men ingen av de två butiker i stan jag ringt till hade den i rosa. MediaMarkt skulle trots andra löften få in den nästa vecka.

Så jag bestämde mig helt enkelt för att beställa den på internet istället för att slippa trakassera butiker på det här viset. Då vet jag åtminstone att jag får hem den. När jag kommit hem och kopplat upp mig på internet börjar jag direkt söka mig fram till det billigaste alternativet. Jag slinker in på Experts hemsida och helt plötsligt ser jag att den enda butik som faktiskt har den rosa i lager är den butik jag inte ringt till. Eftersom att jag pratade med Ph i telefon avslutar jag samtalet snabbt och ringer till butiken. De hade den rosa.. Eureka!

Jag fick lägga undan en av de rosa så att jag säkert skulle få en. Säljaren informerade mig om att de går åt som smör i solsken. Snart kommer Ph förbi och hämtar upp mig så drar vi iväg till Strömpilen där butiken finns.

Sån jävla röta man kan ha.. eller kalla det tur om du vill. Jag bryr mig inte, snart är jag en lycklig ägare av en Rosa Seashell minidator från Asus.


Stalker?


Min, min, min och åter Min!


När kan man benämna sig själv som stalker?
Kanske lägga till det på visitkortet eller rent utav lägga till det som ett andranamn?

Jag har i min enfald trott att ett företag ska ringa mig när de får in min dator som jag så gärna vill ha. Har ringt kundtjänst hur många gånger som helst och känner numera de flesta som arbetar på företaget känns det som. Datorn finns ännu inte i affären och jag vill att de ringer mig så snabbt den kommit fram. De måste tro att jag är rubbad på nåt sätt, kanske jag är.. men hallå?!

Fick i samtalet jag hade alldeles nyss med en av datakillarna veta att endast 1 rosa (!!!) är beställd till denna leverans. DEN rosa datorn har jag väntat på ända sen jag fick veta att de skulle få hem en leverans och blir den inte min kommer jag att bli skogstokig!

Killen jag just pratade med kommer att ringa upp mig när han pratat med sin chef, som jag också haft kontakt med, eftersom att jag påtalade väldigt tydligt att Den är MIN! Han skulle alltså kolla upp om jag får reservera den datorn.

Håll era små tummar nu!

Finland + Choklad = Sant!


Saltlakritscreme invirad i choklad, kan det bli bättre?


Tidigare i veckan fick jag en överraskning av min kära mor. En chokladkaka från himlen.
Jag älskar saltlakrits och choklad. Brukar ibland köpa Plopp med lakrits, men den här var
snäppet vassare måste jag säga. Jag kunde nästan inte hålla mig från att käka upp hela
direkt. Men eftersom att Ph skulle komma till mig ville jag spara lite åt honom ifall att han
ville ha. Som tur var så ville han inte ens smaka och jag kunde med gott samvete trycka i
mig hela skiten. Tacka vet jag finsk lakrits, en av få anledningar till varför jag är stolt över
att en liten bit av mig härstammar från Suomi. Spriten ska vi inte ens prata om, Gudomlig!!

 

SALMIAKKI, MINA RAKKASTAN SINUA!


Ni är så Lurade!

Seminariet gick bra och jag tycker att vi lyckades bra med att lura hela klassen. Jag fattade inte alls vad det var jag pratade om, men när läraren sa: -Duktigt! efter våran korta redovisning så insåg jag att vi lyckats föra dem bakom ljuset. Min första tanke var: Haha, de gick på hela grejen!

Jag pladdrade mest om medelvärde och annat skräp jag försökt förstå mig på när jag kollat på statistikuppgiften. Och mina kombatanter var inte sämre dem. De snackade på om uppgiften så att jag nästan kände mig lurad. Inga lätta bananer att knäcka..

När jag kom hem strax efter 10 inser jag att jag helt glömt bort att ringa till Vet. Göransson för att boka snipp-snipp-tid åt Alfons. Hans telefontid är mellan 8-9 och jag hade tänkt att ringa honom direkt kl 8:00 eftersom att vi börjar 8:15. Men i all hast och kaffedrickande glömde jag av mig helt. Får ringa imorgon och hoppas att vi kan få en tid rätt snart.

Nu är det dags för en liten prommis med hundrackarn och sen ska jag läsa tre artiklar inför måndagens seminarium. Det tar liksom aldrig slut med det här eviga läsandet.. och mindre lär det väl inte bli när C-uppsatsen kommer stormandes.

Tjipp tjipp!

Dagens Tips: Bilen

 

Dagens Tips handlar om bilen och hur man med några enkla knep kan underlätta för sig själv.
Speciellt med tanke på att vintern är i antågande och man kommer att svära sig blå över att låset frusit eller att rutorna är täckta av frost. Förhoppnings ska några av dessa knep kunna komma till användning. Jag vet att jag kommer att ta några tips på allvar iaf..

 

Antenn: Bästa sättet att hålla bilantennen i gott skick är att gnida den emellanåt med smörgåspapper


Bagageutrymmet: Borde vara lager för oförutsedda händelser. Till exempel några mattstumpar. Ni anar inte vad glad man blir att ha dem när man fastnat med hjulen i snö eller lera.
Andra nyttiga uttryckningsprylar är en metallburk men några ljusstumpar och en tändare, utifall att..
En del är maniska när det gäller bilen. För dem passar tipset att ha en bred målarpensel i bilen, när man kommer från stranden med sandiga fotsulor.
Ett typiskt amerikansk tips är att ha ett par gamla sneakers, utnötta jeans och en collagetröja i bagageutrymmet ifall att man måste byta däck och råkar vara finklädd.
Glöm inte, när det gäller däckbyte, att ett par gamla sockor passar bra som skydd för händerna. Och dessutom blir de medhavda mattstumparna bra att stå på.
Att under vintertid ha sand med sig är smart. Det behöver inte vara så omfattande, en á två mjölkförpackningar borde räcka. Häll sanden i en rejäl påse och förslut väl.


Förvaring: Det bästa förvaringen är en plastback. Därefter kylväska, som håller sommarinköpen fräscha och vintertid skyddar frukt och annat.


Batterier: För att inte batterierna ska frätas, stryker man ut bakpulver och vatten som blandas till en pasta. Låt sitta en timme och torka av.
Man kan också stryka vaselin på batterierna för att de inte ska angripas.
Alla goda ting är tre, även för bilbatterier. Om olyckan redan skett och batterierna är angripna, häll clubsoda - då brusar rosten bort.


Billåset: För att undvika att det fryser, sätt en magnet över.
Fönsterputs löser upp frusna billås - och frostiga rutor!
Värm nyckeln istället för billåset med en tändare.


Bilrutan: Rutan blir regnavstötande när den stryks med bakpulver och lite vatten. Stryk både ut- och invändigt.
En liten sprayflaska med ren alkohol gör att man vintertid slipper skrapa frosten från rutorna. Det är bara att spraya och torka.
Förvara en liten flaska med fönsterputs i bilen, det är fler rutor än förarens som behöver hållas rena.


Insekter: För att bli av med dem som slagit emot bilrutan, tar man lite bakpulver på en fuktig trasa.


Snipp snipp

Imorgon är det dags att boka tid för Herr Alfons hos veterinär Göransson.
Kom på honom att bita tag i Alice nacke och ställa sig bredbent över henne. I det här hushållet sysslar vi inte med incest och eftersom att han inte vet bättre och jag inte vill bli matte till ytterligare några bebisar så får han ta smällen.

Har bävat för den här dagen. Vill att dem ska vara bebisar ett tag till och inte hålla på med diverse snuskerier. Men jag har hela tiden varit inställd på att han ska bli en Det-kille. Sen om Alice ska steriliseras får jag ta ställning till sen. Det beror på hur jobbig hon blir. Det kostar dessutom några hundringar extra att sterilisera henne eftersom att ingreppet är större.

Nu ska jag hoppa i säng och hoppas att Alfons kan hålla sig i skinnet några dagar till..

Bonden får pussas


Bilden är lånad från tv4.se


Nu har Bonde söker Fru börjat. De ska bjuda in till gruppdejt och nu har Roger börjat.
Han kommer att bjuda in en Umeå-tjej som jag genom bekantas bekanta vet vem det är och enligt tidningen och reklamen ska de pussas i kvällens program. Det måste ju man ju se! Roger är lite av samma stuk som Fredrik som var med förra säsongen, blyg, tystlåten och lite annorlunda.

Den bonden jag ser mest fram emot att följa är däremot Thilde. Hon verkar vara en vettig person och är dessutom lika gammal som mig. Ska bli spännande att se vilka snyggingar hon väljer..

Den mysigaste och roligaste bonden att följa tror jag däremot är killen som inte vet hur man uttalar Sushi, nämligen Janne. Vilken festlig person. Kan bjuda på sig själv och verkar vara en riktig gentleman.

Per-Jörgen (Pekka) har jag inte fått något riktigt grepp om än, men det ska nog klarna mer efter kvällens program hoppas jag.

Bäst att fästa ögonen på teven..

Angelique

Fick tips av Phs brorsa om att Daniel Lemma har en ny singel som heter Angelique.
Är inget Lemma-fan men jag gillar låten. Kanske lite extra för den fina titeln..


Dagens Tips : Kalkavlagringar

Efter Embras önskan om att veta hur man får bort kalkavlagringar i kaffebryggaren börjar hela temat Dagens Tips med detta enkla lilla knep. Bjuder även på ett bonustips för fula avlagringar i kannan.

Tips:

Kalkavlagringar kokas bort med vinäger i vatten- eller kaffebryggaren. Låt stå över natten och skölj sedan ur!

Bonustips:

Om du har en kaffe- eller tekanna med fula avlagringar blir den ren med het vinäger och grovsalt. Låt gärna stå över natten.
Eller stryk kannans insida med en citronklyfta. Låt kannan vädra ordentligt.

Ledighet = avslappning

Idag finns det inga måsten. Jag har inget på min agenda och det känns så skönt!
Grupparbetet gjorde vi klart igår vilket jag ska läsa på lite om senare under dagen för att inte känna mig helt lost imorgon på redovisningen.

Ligger här i soffan och bara mår. Ska nog ta mig en kopp kaffe om en stund och se på det nyaste avsnittet av Gossip Girl. Vaknade i lagom tid på förmiddagen av att Ph steg upp. Kändes lyxigt att för en gångs skull få ligga kvar och bara mysa in sig i täcket med två gullgrisar till katter som spinner så att hela sängen vibrerar. Steg upp efter en stund, drog på mig morgonrocken och åt frukost tillsammans med Ph.

Nu är han på jobbet och jag ligger och väntar på det eviga samtalet från MediaMarkt angående datorn. Kom vid senaste telefonsamtalet överens om att dem skulle höra av sig när de fått in den, men jag kan inte sluta tänka på att de kanske glömt bort mig och att Post-it lappen med mitt telefonnummer numera ligger i städerskans vagn och guppar runt. Jag får nog slå dem en signal så att mina nerver kan lugna ner sig.

Det vore så perfekt om jag fick hem den idag. Då kunde jag sitta och pilla med den hela dagen och sedan njuta av den hela helgen..

Ps: Glöm inte bort att ge förslag på vad jag ska ta upp i Dagens Tips! (Se föregående inlägg)

Nyheter: Dagens Tips

Igår hittade jag en suverän bok, "Ninas Bästa Råd - Över 1600 tips och knep som underlättar vardagslivet" som jag haft i mina gömmor när jag och Ph började fundera över vilket medel det är man använder för att kalka ur en kaffebryggare. Jag kom ihåg att den har en massa tips och trix och vi hittade faktiskt det rätta svaret.


En riktig räddare i nöden!


Därför har jag nu tänkt att ge er ett tips varje dag. Eftersom att det finns en massa olika kategorier så får ni gärna komma med tips om vad ni vill ha svar på. Ni kanske har ett blixtlås som krånglar,  en blomma som aldrig vill repa sig, tips för bra ansiktsmasker eller något annat värt att ta upp?!

Kategorierna är:
-Barn
-Djur
-Odjur
-Metaller och smycken
-Blommor i vas
-Blommor i kruka
-Terass och trädgård
-Ta hand om fläckar
-Vårda mattor
-Vårda möbler
-Lite av varje
-Var rädd om dig och din kropp
-Knep för hemmet

Full med tankar

När man suttit i skolan hela dagen med näsan i artiklar och arbetat med grupparbete fylls huvudet med en massa tankar. Det är både positiva och negativa. Ibland är man överens, ibland inte.

När jag kom hem såg jag för ovanlighetens skull fram emot att ta en promenad med hunden i någon av de närliggande skogarna. Bestämde mig för att ta Gammliaskogen som är lite som en trollskog.

Det enda som jag inte tycker om med skogen är den gigantiska 45 gradigt vinklade uppförsbacken man måste bestiga innan man är framme. Jag låter nog som en upphetsad elefant när jag kommit upp, kan vara därför förbipasserande alltid tittar lite underligt på mig när jag kommit mig till elljusspåret.

Det första som hände idag var att Taiga hittade en flaxande kompis i skogen som hon ville leka med. Men eftersom att jag gärna håller mig på stigarna som så enkelt finns att tillgå fick hon hoppa och skutta vidare efter mig.

Sen kom vi fram till den mest sagolika solnedgången.

Gammlia när den är som bäst!

Försökte förbrilt att få Taiga att posera framför solnedgången, men eftersom att hon verkar tro att min kamera är ett hot mot hennes liv vänder hon sällan blicken mot det lilla ögat vi kallar lins.

Det här var det bästa jag kunde åstakomma.. sötfoffan!

Nu är tankarna utrensade och jag är redo för att mysa i soffan med Ph när han kommer. Jag vet inte riktigt vad vi ska se ikväll, men det brukar alltid finnas nåt.


På väg in till damrummet..

Jag och A-S var på väg in till damrummet på Universitetet för att göra ett angenämnt besök. På väg dit pratade vi om våran tråkiga föreläsare som nästintill snackade babyspråk med oss. I samma stund som vi öppnar dörren ser vi denna föreläsare komma emot oss. Jag stelnar till mitt i meningen:

-Och när hon började prata ville jag bara.. (tystnad)..

När vi kommer in ser jag två tjejer ur klassen stå som paralyserade och bara tittar in i väggen. Vi frågar direkt vad som hänt och det visade sig att även dem hade högt och tydligt pratat illa om denna föreläsare medan de suttit i varsit bås och gjort sina behov. Sen hade denna föreläsare kommit ut ur ett annat bås som om inget hade hänt och Hört allt. En av tjejerna hade högt och tydligt sagt:

-Om hon bara kunde komma med nåt nytt!!

Det tog ett tag innan de lugnat ner sig. Vi försökte lugna ner dem lite, men det var nästintill omöjligt!
Stackars flickor som sedan ska möta denna kvinna på seminariet senare i veckan.. och stackars kvinna som blev sågad mitt i kisspausen!

Så om man vill ha en utvärdering som föreläsare om sin insats på Uni ska man sätta sig på toaletten och lyssna på rasterna.

Porterschtek

Oj så god mat vi fick hos Phs mamma. Porterstek gjord på älgkött. Det blir inte mycket bättre än så. Nästan så att hon ligger på samma nivå som min egen mamma. Bra att ha två personer i sitt liv som är kung på matlagning!

Med till middagen fick Alice och Alfons följa med för att träffa Phs mammas katter Roozter och Xara. Det gick väl sådär. Alice och Alfons fräste och morrade som om det inte fanns någon morgondag och tyckte väl inte att det var en så trevlig sammankomst direkt. Ett tag misstänkte jag att fräsandet och morrandet hade hakat upp sig hos mina bebisar, de fräste åt mig när jag kom till undsättning och åt varandra när jag satte in dem i transportburen.

Nu ligger dem helt utslagna här hemma och vilar upp sig. Nu blir det att ladda inför morgondagen med att slappa i soffan. Har en tuff dag imorgon i skolan. Hur ska detta gå?!

Kneget

Jobbade igårkväll och hade ingen som helst inspiration till att skriva nåt. Ibland har man bara sånna dagar, iaf jag.

Ska jobba idag också, ska iväg om någon timme. Tänkte fixa lite lunch strax, jag åt inget igår innan jag började jobba och det fick jag ångra. Nu ser jag på mitt i naturen, det handlar om Digeldottar på Gotland. En kvinna ger dem pannkaka varje dag, snacka om lyxigt tillhåll!

Solen skiner idag och det gör mycket för dagsformen. Nu ska jag börja göra mig klar inför arbetsdagen. Direkt efter arbetet åker jag till Phs mamma för att äta middag, gott!!

Lika som bär

Jag vet vem min favvo-Maxwell kommer att likna i framtiden. Han är ett lika stort charmtroll som Idol-Rabih och jag har förturen att känna denna lilla krabat, Maxwell alltså.

Lika som bär!
Ser ni inte pepparkaksögonen och smilet..?



Första gången jag såg M:s små pepparkorn har jag förundrats och beundrat hur någon kan ha så vackra ögon. Insåg fort att han kommer att bli farlig. Han kommer att charma trosorna av förskolefröknarna och bara behöva blinka lite med fransarna och lägga på charm-smilet för att få dem att smälta som smör i solsken.

Han måste däremot fila på hångel-tekniken inför skolåren, har sett honom nästintill svälja sin nalle i försök att pussas. Jag vet inte hur hans föräldrar gör men den han lärt sig av har lärt honom helt fel! *blink* De har trots misstänkt underlig hångel-teknik lyckats tillverka en ny liten bebbe som kommer nån gång nästa år.

Grattis till Maxwell som ska bli storebrorsa och lyckönskningar till hela familjen!

Clemmisar ftw!



Kikar på Idol och har bunkrat upp med kaffe, muffins, frukt och lite godis.

Clementinerna är gudomligt goda den här årstiden. De är sura och perfekta nu, när skalet blir tjockare och färgen mer orange är dem inte alls lika goda. Så det gäller att ladda förrådet. På Coop kostade ett kg 9.90:- och man fick max köpa 3 kg per hushåll. Jag köpte inte riktigt så mycket, men tillräckligt för några dagar framöver. Nu i svinis-tider måste man peppra immunförsvaret med lite c-vitamin!

Vilken typ av clementin gillar du? Orangea eller grön/gula?!

PS: FTW = for the win

Möblera.. svettigt!

Heter det möblera när man flyttar runt möbler i ett rum?

Det ser konstigt ut när man skriver det.

Hur som helst har jag flyttat runt möblerna i mitt vardagsrum. Först en gång och då såg det ut som om jag nyss flyttat in och bara ställt sakerna på olika ställen. Total katastrof! Jag var helt svettig och trött när jag insåg att det faktiskt inte kunde se ut på det viset.

Jag drack ett glas saft och satte igång hjärnkontoret och testade en annan version som jag sedan satte igång att ordna. Det blev hyfsat och nu sitter jag i mitt nästan nya vardagsrum. Det blev mer helhet i rummet nu än tidigare och det känns större än tidigare av någon underlig anledning. Ska testa att ta en bild i mörkret med min mobil, det brukar inte bli så lyckat, men min kamera verkar inte vilja samarbeta med mig nu för tiden..

Ja, bilderna blev sådär.. men en liten glimt iaf.
Om ni letar noga hittar ni två små varelser som ligger och sover sött!
Hittar ni dem?

Där i hörnet stod soffan tidigare

Sekretären står på sin vanliga plats

Soffan står numera där vitrinbänken stod och direkt när man kommer in

I hörnet har jag placerat Taigas säng så att den inte ska synas

Så vad säger ni, ska jag ha det som tidigare eller verkar det som en förbättring av den tidigare möbleringen?!


Natti natti

Nu tänkte jag gå och lägga mig för natten. Jag vet inte när det hände sist, men det var ett bra tag sen. Jag brukar snitta på tolv, halv ett innan jag gjort allt jag måste inför sovstunden.

Ska lägga mig på spikmattan en sväng, det var längesen nu och ryggen känns lite som ett ihoptryckt dragspel. Ska bli skönt med ytterligare lite smärta på det. Förhoppningsvis får jag sova gott inatt så att jag vaknar utvilad imorgon inför seminariet innan jag tar helg.

Sov gott och dröm inte att ni inte kan öppna ögonen.. känslan sitter fortfarande kvar.

Lär er parkera!

När jag gick i körskola fick jag lära mig en massa om hur många meter man måste stå från en korsning och på vilket sätt man bör parkera längs en gata. Många kanske missade dessa petitesser men idag träffade jag på ett par dårar här utanför.

Kom tillbaka från promenaden med Taiga och ser hur ett par har parkerat med halva bilen framför våran uppfart. Jag tittar först lite märkligt på dem och undrar om de tänker säga något när jag går in på gården. Men när de inte reagerar kan jag inte hålla käften längre och vänder mig om.

Jag -Ska ni stå här länge? (Ser frågande ut och pekar på bilens arsle)
Mannen - Ska du köra ut snart eller?

Kvinnan avbryter och ber om ursäkt när hon ser hur hon parkerat bilen och sätter sig snabbt i förarsätet.

Jag - Ja, jag ska strax åka iväg (en vit lögn för att jag inte vill visa min irritation över den klantiga parkeringen).
Mannen - Vi ska bara stå här i 2-3 minuter!

När jag inser att kvinnan ska köra fram bilen avslutar jag snabbt konversationen med den uppenbart upprörda mannen.

När jag sedan kommit in börjar jag tänka på vad han egentligen sa..
Varför ska jag behöva förklara varför jag inte vill ha deras bil framför min uppfart? Om jag plötsligt får för mig att åka hemifrån med bilen ska jag väl inte behöva leta bland alla hyreshus för att hitta en klantig ägare?! Så hade han inte frågat den dumma frågan hade jag inte behövt ljuga om mina icke existerande planer. Skulle min mamma eller morbror komma för att hälsa på här skulle de inte kunna köra in på gården.

Det skapar betydligt mindre irritation för omgivningen om man bara parkerar som folk. Istället för att komma på att man ställt bilen fel och bli upprörd på mig när man ser det så kan man som kvinnan bara erkänna felparkeringen och korrigera. Mannen gjorde mig bara irriterad som förmodligen inte ens har ett körkort eftersom att han ville diskutera det uppenbara med situationen.

Som alltid kommer man på de bästa kommentarerna när man tänkt ett tag. Så även den här gången. Men jag får ta dem om det skulle uppstå någon fler gång.

Friserad och fin

Till en början var det tänkt att jag skulle toppa håret och klippa till luggen. Men en tanke har ändå funnits om att jag vill göra nånting nytt. Jag diskuterade det hela med min frisör och vi kom till slut fram till det här..



Det syns kanske inte helt på bilderna men jag har kortare bak och längre fram. Har även ändrat till snedlugg också för att frisyren inte skulle bli så kantig. Man ser den i spegeln på den övre bilden.

Kändes väldigt ovant till en början och tyckte inte att det syntes alls, men nu när jag pillat och plattat håret så känns det jättebra. Blir nog bättre ju mer jag jobbar med håret och får fason på hur jag vill ha det. På bilderna är inte håret speciellt tillfixat men vänta ni bara..

Dreaming of shoes

Jag klev upp tidigt imorse, plugg stod på schemat. Jag satte mig i soffan för att läsa. La filten över benen för att jag frös, Alfons och Alice anslöt och båda satte igång motorerna på högvarv. När jag läst två av tre kapitel känner jag hur mina ögonlock blir tyngre och tyngre..

Efter ca en och en halv timme vaknar jag av en jättekonstig dröm. Vi hade sko-loppis här ute på gården med auktion, någon pamp stod på en trälåda med en megafon som tjöt sådär illa och gubben skrek. En massa vänner och bekanta samt min moster och min mamma satt på gräsmattan och hade picknick. Jag gick ut i bara morgonrocken och började riva och slita i några snygga pumps. Det var sommar. Allt var skönt i drömmen förutom att jag inte kunde öppna mina ögon, det gick bara inte. Jag har ofta den känslan när jag drömmer, att jag har svårt att titta. Vad kan det betyda?

När jag vaknade såg jag de frostbitna träden utanför och fick panik. Hur länge hade jag sovit?! Jag hade bestämt att åka förbi Ph idag och hälsa på sjuklingen. Som tur var hade jag bara försovit mig en liten stund. Men fortfarande hade jag inte läst färdigt mina kapitel. Men nu är det gjort..

Ikväll ska jag få håret friserat, det ska bli skönt att återgå till att se världen igen. Min lugg är numera så lång att jag skulle kunna använda den som gardin. Inte fint!

Junta-mys

Juntan ikväll var supermysig. Vi påtade på och snackade om en massa saker. L bjöd på hemmagjord chokladmousse med fruktsallad. En supergod mousse som jag definitivt ska göra någon gång, det lät inte allt för avancerat. Tyvärr satte hon ribban rätt högt vilket ställer till det för mig som ska ha junta hemma hos mig nästa gång. Måste försöka fundera ut vad jag ska bjussa på.. tips är välkomna!

Jag blev klar med mammas julklapp, förutsatt att hon kan använda dem. Kan tyvärr inte säga vad det är eftersom att hon läser.. Nu ska jag bara sätta den sista touchen så är de färdiga att ge bort. Funderar på att göra två varianter då det blev mycket garn över. Har sett ett mönster som jag blev lite nyfiken på. Kanske ska prova imorgon..

Ph skulle egentligen komma till mig ikväll men han har blivit sjuk. Riktigt förkyld och snorig så en snorjärs vill jag inte ha hit. Jag kan inte bli smittad nu i slutspurten på kursen. Det är bara två veckor tills uppsatsskrivandet börjar.. usch!

Vad har ni gjort ikväll?

Kaka + Lakritsgodis = Mums!

Jag såg en ny rolig sort av Singoalla sist jag var på närbutiken. Var ju bara tvungen att testa den märkliga kombinationen kaka och lakrits. Choklad och lakrits passar fantastiskt bra, men kaka?!


Mums!

Jag trodde inte på kombon först men efter att ha ätit en efter en kan jag inte sluta. Det är gott men inte supergott. Jag tror inte att jag kommer att köpa den igen, men testa borde alla lakrits och kak-älskare!

Snart beger jag mig till syjuntan.. den vuxna ungdomen försvinner in i ålderdomen. Jag gillar det!


Fiskbenssäng

Alla som har katter vet ju att knepiga sovpositioner och sovställen är mer regel än undantag. Men idag har Alfons toppat listan på underliga platser att sova på. Han ligger just nu i mitt fruktfat som är format som ett löv. Det är i stort sett bara smala pinnar. Men han ser ut att ha det bra.. han ligger visst på min tandläkarräkning också, men vem bryr sig, den får han gärna äta upp!


Bakom örondropparna ser ni fatet som numera agerar säng till mojjen Alfons


Polisbesök

En tradig föreläsning hela dagen om diskursanalys och annat trams. Jag kan inte påstå att jag lyssnade helhjärtat på allt som sades. Jag väljer vid sådana tillfällen att ha selektiv hörsel och istället tänka på roliga saker så som syjuntan som jag ska på ikväll..

Under föreläsningen nu på eftermiddagen stövlade en man in genom dörrarna och gick genom hela hörsalen och in i en dörr som vetter till nästa hörsal, efter honom kommer ytterligare en man och två uniformerade poliser.

Jag blev djuriskt nyfiken om vad dem skulle in genom våran hörsal att göra?!  Varför inte ta dörren från korridoren?
För att stilla min nyfikenhet var jag tvungen att inbilla mig att de skulle in för att föreläsa. Men frågan varför de gick genom våran hörsal får jag nog aldrig svar på..

Ikväll blir det syjunta på Dragonfältet.. jag och R ska cykla, men jag funderar på om inte Muppen ska få stå till tjänst. Det är verkligen för kallt på kvällarna nu! Har man bil bör man utnyttja denna tills den inte funkar längre..

DHW

Har just sett det nyaste avsnittet av Desperata Hemmafruar. Den här säsongen verkar bli en höjdare.. blir väldigt nyfiken på den nya familjen som flyttat in. De verkar ha många mörka hemligheter. Ser redan fram emot nästa avsnitt!

Ibland brukar jag fundera över vilken av hemmafruarna jag är mest lik..

Bree är pryd, nogrann, fin i kanten men har några mörka hemligheter men och inte alls min stil så hon går bort direkt.

Susan är lite crazy och väldigt klumpig både till kropp och sinne men mest lik mig själv egentligen. Hon är kanske inte den ideala hemmafrun man ser upp till men hon lyckas ändå landa på fötterna i slutändan innan något nytt händer.

Lynette är den smarta och förnuftiga kvinnan med karriären och en bunt ungar på halsen. Att ha fyra barn och ytterligare två på väg är kanske inte idealiskt för en karriärkvinna men med en trogen och bra man vid sin sida tycks hon klara livet galant trots en liten brokig väg. Lite för många ungar för min del, men hennes mentalitet skulle jag vilja ha en del av.

Gabrielle är den utseendefixerade tvåbarnsmamman med märkesklänningar och skor i garderoben. Jag skulle kunna ge min högra arm för hennes kläder och skor, men jag är inte den som orkar tänka på utseendet 24 timmar om dygnet, det är bara för ansträngande. Finns annat här i livet att fokusera på.

Vem av husfruarna skulle ni säga liknar er mest?

Kyliga kopior

Första delen av dagen är avklarad. Är hemma på den obligatoriska pissrundan med Taiga och har även fått i mig nåt som ska kallas lunch. Jag vet inte riktigt om jag kan kalla det lunch, men något ätbart dock. Ska strax puttra iväg mot skolan igen och få en förhoppningsvis grundlig genomgång i vad Grounded Theory är..

Lyckades bli ovän med en kopieringsapparajt tidigt på morgonen.. det är en bedrift! Jag matade in papperna jag skulle kopiera men jag fick ingen kopia.. två gånger försökte jag men inget hände. Den stal dessutom 8 markeringar på mitt kopieringskort. Tekniska grejer ska funka.. det är A och O i skolan. Oftast är man stressad och det står en halv klass och glor på en när man ska försöka vara tekniker och förstå sig på dessa monster. Behöver jag säga att jag gav upp?

Men var inte oroliga, jag fick mina kopior tillslut. Så allt är frid och fröjd..
Nu kilar jag tillbaka till Universitetets hörsalar aka Frostens mekka. Jävlar vad kallt det är överallt.. filtar skulle dem dela ut under föreläsningarna så att man inte fryser arslet av sig. Mina händer är som isblock med små istappar längst ut som kämpar för att kunna skriva med pennan.

Fejskräm

Jag har i mitt stilla sinne alltid haft en tanke om att Apotekets hudvårdsprodukter inte håller måttet. Men idag slog jag på stora trumman och köpte mig en ansiktstvätt, Vera by CCS. Har testat den ikväll och om några veckor får jag se om jag tyckte om den. Men den löddrar bra vilket är ett måste i mina ögon. Hur ska man annars veta om man blir ren?! Den luktar gott och huden kändes ren efteråt. Det är dessutom Aloe vera i och det har min mamma alltid sagt är bra för huden. Jag tror på sånt mamma säger när det gäller hud, hon om någon borde veta..


Vera by CCS ca 80:- på Apoteket


Igår tog nämligen min Biotherm tvätt slut och jag orkade bara inte hålla på och klippa sönder tuben för att kunna tvätta fejset ikväll. Så när jag ändå var på Apoteket greppade jag den ansiktstvätt som såg bäst ut.

Har också tvättat håret med ett specialschampo ikväll för att få bort den eventuella psoriasis jag fått i hårbotten. Eftersom att min mamma har psoriasis så finns möjligheten att jag kan utveckla det. Vill ni veta lite närmare om vad det är för sjukdom kan ni läsa HÄR, eller fråga i kommentarsfältet.

Nu ska jag strax hoppa i säng. Imorgon blir en inläggs-fattig dag. Har heldag i skolan och lär vara mer än trött när jag kommer hem.

Umeås skräck!

Ikväll ska dokumentären om Umeås skräck sändas på svt1.
En man som satt skräck i en hel stad. Hagamannen är mer ett begrepp idag än något annat. Den som inte vet vem Hagamannen är kan anses som något obildad i nutidshistoria enligt Umeåborna.

Jag som numera bor på samma gata som hans första offer skördades känns något underligt. Det första offret våldtog han på våran grannes gräsmatta. Tittar jag ut genom mitt vardagsrumsfönster ser jag brottsplatsen.

En man har för evigt gjort att jag aldrig kan möta en man utan att vända mig om för att se om han vänder sig om för att överfalla mig. Jag litar numera inte på en enda okänd människa som jag möter i samhället.

Nu börjar dokumentären..

Ryggtavla med tårta

Goddagens!

Har varit en lugn och frostfylld morgon. Har tittat på Tv4:s nyhetsmorgon där Andreas Carlsson blivit intervjuad om sin nyutkomna bok. Han som annars sitter i Idoljuryn med sin coola attityd och stöddiga uttalanden. Jag har haft lite svårt att få något grepp om vem han egentligen är. Men efter det jag sett nu så verkar han vara en väldigt sympatisk person och med en väldig kärlek till sitt jobb. Fast vem skulle inte älska att omges av stora artister och hjälpa dem till framgång..?!

Idag har jag på mig tröjan/tunikan jag köpte igår. Den var lite genomskinlig så det blir att ha linne under för att det ska se någorlunda hyfsat ut. Men jag älskar den redan. Vill bo i den här kreationen..


Framifrån


Svårt att ta en bild på ryggtavlan..

Om någon timme ska jag och mormor till mamma och fira hennes 51:a födelsedag.. Innan ska jag på apoteket och köpa en present till min mamma.. något äldre behöver för att hålla reda på alla sina mediciner.


Kan ni gissa vad hon ska få??


Nya planer

Hade tänkt stanna i soffläge hela dagen. Jag vaknade relativt sent och frukost intogs vid lunchtid efter en prommis med Taiga och ett stopp på närbutiken. Unnade mig en stor Ciabatta med lyxig skagenröra och en gigantisk kopp te, lyxig frunch!

Mitt under frunchen ringer H och undrar om vi ska ta en fika på stan. Jag tycker att det låter som en fantastisk idé och hoppar snabbt in i duschen, blåser håret torrt, tar på mig kläder och lägger på fejset på mindre än en timme. Skyndar mig ner på stan och möter upp H, vi går runt i lite affärer innan vi klämmer in oss på ett fullsatt Waynes. Lördagar är kaotiska när det kommer till caféer. Det borde finnas några caféer som bara är öppna på Lördagar så att alla får plats.

När vi väl satt oss ner kan vi koncentrera oss på att snacka. Vi träffas inte så ofta så det var väldigt trevligt att bara sitta hon och jag och få ventilera lite. Vi säger varje gång att vi borde träffas oftare och båda menar det verkligen men sen har jag mitt och hon har sitt så det blir helt enkelt inte av. Tråkigt tycker jag..

Var en sväng på Gina Tricot och tänkte spana in en tröja som jag såg i Marie Serneholts blogg. Kunde inte låta bli att köpa en, det är en precis en sån jag letat efter och kostade endast 149:-


Hittade inte rätt färg (laxrosa) på hemsidan men funderar på att köpa en svart också..


Hus fullt med godis och Tove på TV

Ikväll har jag piffat till morsans frisyr. Hon ska ut på stan och svänga sina lurviga till Flamingokvintetten (vilka det nu är?!) istället för att fira sin födelsedag med tårta och sånt krafs.. det gör vi på Söndag istället.


Godis för en herrans massa guldpengar


Sen skjutsade jag henne till hennes kompis på Mariedal och passade då på att svänga in på Godishuset och packa på mig en massa gottis. Ett enorm ställe med lösgodis-lådor fulla med mumsiga sorter. Nu sitter jag här och kikar på Tove från Umeå som rockar i Idol. Man blir ju stolt över den där lilla stintan!

Vem röstar ni på ikväll?

Rent Kaos

Har försökt mobilblogga idag, men min mobil vill verkligen inte vara till hjälp. Måste kolla upp det där..

Det första jag tänkte informera er om var att ordning och reda i skohyllan i samband med djurägande inte går hand i hand.

Det stavas K-A-O-S!

Spelar ingen roll hur ofta jag ställer iordning skorna på hyllan. Nästa gång man går förbi ser det ut som om jag använt alla skor på en gång.. Men jag vet vem boven i dramat är. Vi har nämligen ytterligare en sko-älskare i familjen, Alice. Hon skulle promt krypa in i min stövel idag trots att hon är på tok för stor. Detta resulterade i att hon fick plockas ut ur stöveln.


Kaotisk ordning.. vad göra?

Tänkte nu äntligen bjuda på en bild på skörden av Kärleksört i trädgården. Den har inte riktigt slagit ut än och blir riktigt fin när den gör det. Tänkte plocka in lite att ha i en vas, men jag misstänker att "någon/några" kommer att göra den buketten till slarvsylta och därför låter jag andra ha detta hemma istället.


Kärleksört, den perfekta höstblomman!


7 år senare

Idag har jag haft mitt körkort i 7 herrans år.
Under dessa år har jag aldrig fått blåsa i en sån där alkomätare eller blivit stoppad av en polis för någon annan anledning.

Jag har helt enkelt kört alldeles för bra!
Jag hoppas att jag träffar Farbror Blå idag så jag kan få preimärblåsa på 7 årsdagen..

Nu: Stressa iväg till skolan.

Sen vill jag gratta min kära Mamma som fyller år!!
Grattis lilla mamma!!

Brist på kärlek(..)sört

Nu har Ph landat i Sadville. Jag har pluggat och helt glömt bort bilden som jag lovade på Kärleksörten igår.
Får bli imorgon helt enkelt. Då fyller min kära mamma år förresten. Hon blir inte yngre hon heller..

Nu ska jag strax gå ut med Taiga på sista rundan och sen blir det att hoppa i säng. Ska upp tidigt till Uni för att förbereda inför seminariet senare på dagen.. Jag är i stort behov av min mjuka kudde och varma täcke.

Sov snött!

Studier med fikapaus

Idag var jag riktigt duktig och klev upp tidigt, begav mig till skolan och satte mig med en varm kopp blaskig java för att plugga inför morgondagens seminarium. Efter ungefär en timme och ett kapitels läsande kom en gammal klasskompis som jag inte träffat och pratat med på väldigt länge dit. Vi tog en kaffe var och tjötade ett bra tag.

Vi hann med många intressanta samtalsämnen innan det var dags för mig att åka hem och gå ut med Taiga. Sen fick jag gott återgå till mina filosofiska gubbar. Tala om sövande. Efter ett kapitel var jag tvungen att belöna mig med en tupplur. Som tur var så ringde telefonen, annars hade jag nog sovit fortfarande..

Nu har jag just kommit in från promenaden med Taiga och känner mig frusen från topp till tå. Dags för lite middag snart. Jag fick en portion av Phs hemmagjorda köttfärsås och spaghetti igår och den ska jag äta. Men ingen tid finns till någon direkt utsvävning. En massa kvar att läsa så det är bäst att sätta igång så att jag kan se Inlåst på 4:an kl 20.00.

Allergimiddag

Tog med mig en bukett med kärleksört från trädgården idag till min kära "svärmor" eftersom att de skulle bjuda på middag. Prydde bordet fint under middagen. Tog inget foto men kan ta ett imorgon när det inte är så förbaskat mörkt ute..

Det bjöds på pasta med en sås bestående av fläskfilé, svamp, nåt såsigt och min eviga fiende paprika. Jag som är allergisk mot paprika får alltid peta bort eftersom att de har en tendens att glömma bort min något udda allergi. Varje gång de ser mig peta bort paprikabitarna får dem en aha-upplevelse och diskussionen är igång. Jag slipper sällan undan, speciellt eftersom att frågor som, - Vad händer om du äter paprika?!, dyker upp. Känns inte alls trevligt att säga vid middagsbordet - Jag rapar som en besatt! Det kan ju förstöra aptiten för känsliga personer..

Jag hade tagit med mig det hemliga virkprojektet jag håller på med just nu och det blev julklappsönskningar från både A och L. Hade med mig mina alster så A fick välja vilken typ av modell hon föredrog.. Känns skönt att ha det avklarat! Det kommer att bli virk-maraton fram till jul om jag ska hinna..

Snart kommer Ph från jobbet. Han åker ner till södra Sverige på en mindre rolig resa. Ska peppa honom lite ikväll sen blir det sängen. Upp tidigt imorgon för att läsa inför seminariet på Fredag. Ska till skolan och läsa där så det blir något gjort, brukar inte läsa där. Men jag ska träffa en gammal klasskompis och fika så det passade bra att plugga lite på skolan.

Á la Mormor

Mums vad gott!!


Det gick fort att äta upp två..


Mina böner blev just besvarade i form av fyra nygräddade laxpiroger á la mormor fyllda med lax, svamp, lök och creme fraiche. Så mattipsen för dagen kan ni strunta i.. men ge gärna tips inför resten av veckan. Måste ju lik förbannat iväg till affären..

5 minuter senare..

Just som jag höll på att trycka på Publicera så ringer telefonen och jag får en inbjudan om middag hos "svärmor" senare i eftermiddag.

Jag som just fyllde magen med två piroger tackar inte nej till hemgjord mat utan tackar och bockar utan att nämna att jag faktiskt just ätit. Man kan aldrig äta för ofta.. nu ska jag ut och gå med Taiga så att jag blir hungrig igen.

Efter regn kommer solsken

Ja det är sant som det är sagt.. nu strålar solen utomhus och här sitter jag inne och ugglar.
Har läst lite bloggar och farmat lite som vanligt på Fejsboken efter skolan.

Borde ta tag i diskberget (har inte orkat tömma diskmaskinen) och ta en sväng till affären. Måste skaffa mig lite mat och andra förnödenheter innan jag svälter ihjäl här i huset. Mina matvanor börjar nå botten och det funkar ju inte i längden om jag ska orka läsa en massa till på fredag.

Men på något underligt vis så känner jag mer ork och pepp när det är sol ute. När det är mulet så vill jag bara gräva ner mig i ett hål eller stoppa huvet under kudden och sova. Hur i hela friden ska jag orka med vintern om det ska vara på det viset?

Nä, lite musik-pepp på det här så ska det nog ordna upp sig.

Någon som har något bra mattips?

Funderar på att göra en god matig sallad med något kött till.. men jag vet inte riktigt.
Närbutiken är inte den bästa när det kommer till bra mat.. min inspiration försvinner alltid direkt jag stoppar in näsan där. Någon borde verkligen styra upp det där plejset!!

Dubbeldusch

God morgon!

Sitter vid frukostbordet och dricker lite te. Ska alldeles strax lägga på fejset och torka håret.
Det regnar och ruskar ute och det känns inte alls gemytligt att ge sig iväg hemifrån.

Var ute med Taiga tidigare på morgonen och jag blev förvånad över att det var så pass varmt. De senaste dagarna har jag frysit som en hund varje gång jag gått ut. Däremot så regnade det rätt bra.

Vi traskade på och vi börjar närma oss låg- och mellanstadieskolan här i stadsdelen. Jag har reagerat över att nästan alla barn numera får skjuts till skolan med bil. Jag fick aldrig skjuts till skolan, ja kanske om jag hade varit hos tandläkaren eller nåt, men jag fick gott traska eller cykla oavsett väder. Bortskämda snorungar!

Sorry, nu hamnade vi på ett sidospår..

Ja, skjutsande föräldrar.. Den skjutsande föräldern som jag mötte när jag i lugn och ro traskade förbi skolan på den hänvisade trottoaren tog ingen som helst hänsyn till att lilla jag fanns utan gasade järnet igenom en jättestor vattenpöl. Det kändes som en smärre tsunami och jag slängde mig lite halvt mot staketet och drog upp högerbenet mot kroppen av någon underlig anledning. Jag blev blöt och sur. Sen gick jag hem och duschade en andra gång..

Nu fick jag bråttom helt plötsligt..

Noodle me


Sååå trist!

Jag har precis gett bort halva min urtrista middag till Taiga. Hon åt som om det vore oxfilé vilket hon alltid gör iofs..

Jag kände inte för att laga något avancerat så jag slängde ner två nudelpaket i en kastrull och hällde över kryddpåsens innehåll. Ingen kulinarisk upplevelse direkt..

Det var smaklöst, tråkigt och inte ens mättande. Jag blev sådär less på att tugga om ni förstår vad jag menar?!
Ni vet när det varken är gott eller tilltalande och man bara äter för att man måste.. då kan det bli jobbigt att tugga.

Men för att stilla mättnadskänslan blir det nog ett knäckebröd eller nåt..

Lunchbreak

Är hemma på lunchen för att rasta Taiga. Tänkte bara skriva några rader innan jag måste tillbaka till skolan för att lyssna på filosofen som är mer rolig än intressant. Vilken rolig liten kuf vi har på institutionen!

Morgonen har varit hemsk. Har suttit och frysit i föreläsningssalen. Tur att man sitter nära varandra och att vi är så kramsjuka av oss i klassen. Det har värmt lite åtminstone..

Och för er som undrar så var Muppen halvt som halvt upptinad imorse när vi skulle iväg. Tacka vet jag kupévärmare!

Skoldax

Nu är ledigheten slut. Jag hade önskat någon vecka till men man måste väl tillbaka till allvaret någon gång..

Idag startar kursen "Forskningsmetodik". Känns sådär om jag ska vara ärlig. Det är ett hemskt schema och kursen känns ju inte direkt som något upplyftande..

Första dagen är dessutom en heldag 9-16 något vi socionomer verkligen inte är vana vid.

Nä nu ska jag borsta gaddarna och bege mig. Hoppas bara att kupévärmaren har gjort sitt jobb och tinat upp min frostbitna lilla Mupp.

Ankan, Grodan och Patrasket

Seriöst?!

Jag sitter och tittar på Hollywood fruar eller vad det nu heter..

Anna Anka har de flesta en åsikt om. Men efter att ha sett det här programmet måste jag säga att den där Montazami-tanten är väl den mest labila i gänget. Grodorna som hoppar ur hennes mun måste ju vara manus-författade. Så många dumma kommentarer på bara en halvtimme är ju inte av denna värld!

Hon har ett hundratal läppstift utplacerade och sätter på ett nytt fult lager 3-4 gånger i timmen vilket innebär att hon lägger på läppstift i snitt 60 gånger per dag. Läppstiftet är dessutom beigefärgat och är INTE snyggt! Sen går hon till en skröplig läkare för att snygga till benen. Gubben blev väl helt till sig i trasorna när en sån där kvinna kommer in och slänger upp spirorna på britsen.. galna männskor!

Agnes-Nicole aka Patrasket ska vi inte ens nämna. Det finns för mycket att säga..

Farmare se hit!


Alice i Drömlandet

Jag satt i godan ro och läste lite bloggar när jag hör ett panik-skrik från den lilla sessan i huset. Hon kommer sedan med bestämda steg och hoppar upp i min famn. Där ska hon ligga. Motorn börjar gå och det finns ingen hejd på spinnandet. Tillslut slutar hon spinna och åker in i drömmarnas land. Hon ser så fridfull ut där hon ligger inlindad i min arm att jag börjar treva efter kameran..

Självklart vaknar hon till, men har absolut ingenting emot att agera modell..

Tills hon får nog..

Då får brorsan ta över poserandet..

Sen blev det lek och bus med mina tomma godispåsar..


Favvisar!


Dressed for success!


Förra julen fick jag ett par helt bedårande tofflor som jag inte använt så mycket på grund av att mitt golv är så hårbeklätt mestadels av tiden. Men nu när mina andra tofflor gått i graven så ska jag minsann skita i det håriga golvet och använda dem av bara tusan!


Världens sötaste!


I Lördags när Ph skulle iväg till jobbet klev jag bara upp satte på mig Hello Kitty morgonrocken och tofflorna och satt med honom vid frukostbordet.


Det var längesen jag fick kliva upp och bara strosa runt en stund innan det var dags att gå ut. I regel slänger jag på mig kläderna direkt och går ut med kopplet i handen innan jag ens hunnit vakna till liv, men nu fick jag mysa runt i tofflor och morgonrock. Det kändes lyxigt på nåt vis..

Sopigt!

Har suttit på skolan på förmiddagen och letat idéer till C-uppsatsen. Inte lätt att komma på ett intressant ämne när man är två som ska skriva och tycka att det jätteroligt. Jag känner mig uppgiven och helt uttråkad av bara tanken på att skriva uppsats i 10 veckor.

Tog sedan Alex under armen och drog hem till Farmen. Ut en sväng med Taiga och sen iväg igen för att besöka Media Markt och kika på min lilla dröm. Det visade sig tyvärr att de inte hade det märket hemma för tillfället men killen jag pratade med ringde sin chef som kunde meddela att de skulle få in just den datorn väldigt snart. Killen som ringde chefen kallade mig för dam. Det var propert att kalla en 26-årig student för dam, nästintill att jag kände mig gammal.


Den skulle naturligtvis inspekteras..

Alex var i behov av flyttkartonger så vi åkte till Maxi där jag ville minnas att sånt fanns. Jag passade på att köpa hem en sop med skyffel. Väldigt passande färg till badrummet där den är tänkt att användas. Kattsanden far all världens väg när missarna ska ut ur lådan så det kan vara bra att skyffla upp den med jämna mellanrum.


Det fanns ingen hejd med inspekteringen.. men skyffla kunde den!
Sopen alltså!


Mammorna söker


Bilden är lånad från karinolofsson.se


Sitter som en liten skolflicka och fnittrar till "Ensam mamma söker". Jag kom på mig själv att sitta och skrika "Pussas, Pussas!!" till teven. Det är nästan sjukt.

Självklart finns skäms-kudden nära tillhands. Speciellt när det är småpojkar i min egen ålder som står och hånglar med tjejer i 40-års åldern. Det om något känns underligt även fast bekanta till mig är tillsammans med 40 taggare och det känns heeelt naturligt.

Jag kanske måste tänka igenom det här så att jag står fast vid en åsikt ifall att någon skulle fråga..
Blir en kopp kaffe, Dragsters och lite fundering på studs!

Söndagsfläng

Besökte våran lokala Onoff butik på Ersboda. Det måste tyvärr vara den sämst belysta butiken i stada. Det känns alltid som om personalen glömt att tända alla lampor. Hur som haver..

Jag kollade på den lilla minidatorn jag så gärna skulle vilja köpa. Den är helt bedårande med alla funktioner man behöver. Onoff hade den inte i rosa så det blev ingen affär idag. Imorgon tar jag nog en tur till Media Markt för att se om dem har den i rätt färg. Är fortfarande osäker på om jag ska slå till.. det återstår att se.

Köpte sedan sex bullar på Coop Forum (3 för 18:-) och begav mig till Phs brorsa för att kolla in hans ombyggnationer. Hade med mig en termos kaffe så han skulle få lite fikapaus i allt ståhej. Efter fikat tog jag resterande bullar och drog till Phs arbete. Han fick dem så att han också skulle få njuta av kanelbullar på Kanelbullens Dag.

Och nu.. ja nu ligger jag bara här som en pösmunk och är hungrig.
Men vad ska man äta?


Bulla upp!

Idag ska jag trycka nyllet full med bullar.. det är ju Kanelbullens Dag idag!
Det är något värt att hedra tycker jag.

Ska iväg en sväng på Ersboda och kika på datorer. Sen ska jag jaga ifatt lite bullar..

Ändrade planer

Just som jag skulle till att göra mig klar för en jaktfylld trip på olika affärer så ser jag hur mormor står med näsan över gräsklipparen och ska fylla i bensin. Jag går ut för att fråga vad hon gör, då får jag en redogörelse att jag minnsann måste förstå att gräsmattan måste klippas innan imorgon för då ska det minsann snöa.

Varför ska man göra gräsmattan fin om den ändå ska täckas med snö?

Så det var bara att svida om och ge sig ut med gräsklippar-helvetet. Det gick relativt fort tack vare att gräsklipparen var någorlunda medgörlig idag. Den brukar vilja trilskas och inte gå igång mellan tömningarna. Träffade på en liten igelkott som lurade i en av buskarna. Man måste vara försiktig när man klipper så att man inte får in en liten kotte bland knivarna.

Nu sitter jag här med en hemsk hosta. Har på senaste tiden efter ansträngning fått hosta med en massa slem och äckel. Så det blir att ligga i soffan resten av dagen..

Tar nog en tur på affärerna på Måndag istället..

Den rosa drömmen..


Asus eee PC1005HA-M 10,1"

Har kikat runt på en massa datorer här på internet. Nu ska jag ut i det verkliga livet och klämma och känna lite. Ska se var dem har just den här lilla sötbiten..

Vad tror ni?

 


Vad är det för dag?

Det blev Idol igår. Vi missade dock vem som fick lämna Idol men nu läser jag att Jon var den som fick lämna.
Som många andra undrar jag också varför den där energiska och nästintill apjobbiga Camilla fick en tredje chans. Sjunga kan hon iofs men sättet hon gör det på får mig att vilja stoppa in en bomullstops lite för långt och bara röra runt tills det blir helt tyst.

Hela dagen igår hade jag Lördag vilket gör hela den här dagen till en Söndag. Fast det såklart är Lördag idag. Känns lite som att vinna på lotto då man får en extra dag ledigt. Är även ledig på måndag så helgen blir extra lång. Detta i min egna lilla förvirring kommer att bli svårt att få till. När är det Tisdag och hur ska jag komma ihåg att faktiskt gå till skolan..?

Idag ska jag eventuellt åka runt och kika lite på mini pc:s. Har kikat på internet men vill klämma och känna lite för ytterligare känsla inför ett eventuellt köp. Någon som kanske kan rekommendera en bra??

Urladdning

Har varit totalt orkeslös hela dagen. Har inte gjort ett jota och tänker fortsätta med det..

Har sett nya avsnitt av Gossip Girl, Greys Anatomy och det första avsnittet av Desperate H:s sjätte säsong.
Hur avslappnande låter inte det?!

Ikväll blir det Idol med Ph för hela slanten. Mina favvisar har gått vidare och jag ska hejja arslet av mig ikväll.

Ska kika på lite kurser inför nästa termin nu. Känns som att man måste gardera sig inför framtiden om jag inte skulle få något jobb. Vill gå någon form av samtalsmetodikkurs och eventuellt lite mer ledarskap..

Vad händer i helgen?

Var inte rädd!

Ni behöver inte ringa polis eller brandkår om ni råkar se en elefant flyga förbi ert fönster. Det är helt normalt!

Det är nämligen så att jag slapp komplettering på mitt paper som jag slet arslet av mig för. Det trodde jag absolut inte. Jag och CK sa igår till varandra att om grisar och elefanter kan flyga imorgon så klarar vi det.

Vi båda klarade oss utan komplettering vilket måste innebära att både grisar och elefanter numera har vingar och kan flyga lite likt humlor..

RSS 2.0