Sista dagen i frihet

Imorgon börjar allvaret med jobb och att stiga upp tidigt på morgnarna. Hur ska det gå? Jag som numera är van att vakna 9 och bara gå runt och dra på dagarna. Jag lär vara trött som en gnu på kvällarna..

Idag däremot har jag (kors i taket) putsat fönster för första gången på egen hand. Men som alltid när jag stöter på patrull i de husliga bestyren så har jag mamma på jourtelefonen. Hon kan för det mesta hjälpa till med allt. Bra tips och råd! Nu vet jag inte om det är mitt kall att putsa fönster direkt för det är en alldeles för noggrann syssla och det krävs precision mellan slafsandet med vatten, skrapor och handdukar. Jag orkar inte harva på tills att det är helt fritt från ränder, det är åtminstone rent nu och man kan se vad som rör sig utanför utan att gissa sig fram.

Men mitt i fönsterputsningen kom Adam förbi med sina föräldrar. Första titten på den lilla krabaten. En mycket belåten sovande pojke i sina bästa år. Det piggade upp det tråkiga med att slafsa och skrapa.

Nu måste jag vänta på att skuggan lägger sig över andra långsidan på huset så att de fönstren som är värst drabbade av smuts och äckel kan putsas. Och medan jag väntar ska jag till sista dejten med min jobbcoach. Det blir tråkigt att inte träffa henne längre, men ännu skönare ska det bli att börja tjäna pengar!

TYSKLAND!

Jag hade tippat Tyskland som vinnare och inte helt förvånande vann dem med 246 poäng. Stackars lilla flicka, hon är helt chockad och nu undrar jag om hon kommer att fixa att sjunga igen. Håll en tumme!

7 av 10 rätt, igen..

Igår var jag helt matt. Vet inte om det berodde på besvikelsen att Sverige inte hamnade i finalen i Torsdags eller något annat?!

Jag tyckte inte att Annas framträdandet var lika slående i semifinalen som jag tyckte när hon vann här i Sverige, men jag tycker absolut att hon var värd en finalplats. Ukraina, och Cypern var riktiga ögonbrynshöjjare vid kuvertöppningen, Ukraina speciellt. Vilken flopp! Bättre än så var vi definitivt.

För er som helt har missat vilka som gick till final så kommer listan här. De länder med fet stil var länderna jag inte hade tippat som finalister..

1. Armenien
2. Israel
3. Danmark
4. Azerbadjan
5. Ukraina
6. Rumänien
7. Irland
8. Cypern
9. Georgien
10. Turkiet

Jag hade hellre sett att Sverige, Litauen och Schweiz fått delta i finalen.. Vid närmare eftertanke spelar det ingen roll att Schweiz inte gick till final, men att få stämpla in 10 av 10 är ju en liten dröm jag har.. ni förstår säkert?!

Ikväll är det den stora finalen och jag ska sitta som klistrad framför tv-rutan. Har nämligen bokat in ett diskussionsmöte med min handledare på nya jobbet angående Esc. Han ville höra mina resonemang om vinnaren och lite sånt. Roligt tycker jag eftersom att han är lite av en hårdrockskille. Ännu roligare är att han faktiskt kommer ihåg mitt engagemang från när jag gjorde min praktik på arbetsplatsen.

Glöm nu inte att uppvärmningen inför finalen börjar redan 20.00 på Svt1 och att finalen sätter igång 21.00 på samma kanal!

Semifinal 2 - 27 Maj 2010

Idag går andra semifinalen av stapeln och den här gången deltar Sveriges Anna Bergendahl. Vi hoppas självklart på en finalplats men konkurrensen av de 10 finalplatserna är hård i denna omgång. Många förhandsfavoriter deltar och dem måste vi slå omkull som käglor om vi ska kämpa oss igenom.

Jag har ju självklart 10 favoriter som jag hoppas och tror kommer att knipa dessa platser. Nu hoppas jag på mer än 70% rätt och för att ni ska kunna hålla koll på mig så publicerar jag min lista här.

Som tidigare utan inbördes ordning..

1. Litauen
2. Armenien
3. Israel
4. Danmark
5. Schweiz
6. Sverige
7. Azerbadjan
8. Rumänien
9. Irland
10. Georgien

Sen vill jag passa på att Hurra hundra gånger för att Rebeccas lilla Schlagerbebis beslöt sig att titta ut lagom till andra semifinalen! Duktig mamma och en nyfödd pojke med bra tajming!

Håll en tumme för mina förhandstippade!

Jag vet inte om det är något virus som går...

dsc00731 (MMS)

Jag vet inte om det är något virus som går pga Sex and the City premiären men jag blev förälskad i dessa härliga skapelser. Så för ynka 269:- är jag numera fin om fötterna! Tack skohuset!


Fikadejt och rea

Ska snart iväg för att träffa en kompis från Socionomklassen. Har väl inte sett henne sedan vi tog examen så det känns som att det är dags för en uppdatering. Efter den lilla dejten ska jag nog till Jysk och kolla in den snuskigt billiga rean. Tydligen oförskämt billigt med prislappar som nästan skriker gratis.

Man kan ju alltid kolla vad som erbjuds.. sen ska jag nog in på skohuset också. Det är ju hemskt att jag inte har några skor att ta på mig ibland. Jag har inga mittemellanskor..

Ni får väl se om det blir några fynd lite senare.

Give me the African treatment

Förra Onsdagen hade jag en tid på Face där jag skulle få en helkroppsbehandling som heter Khanya of Africa, ni kanske minns att jag berätta om det?!

Det blev inte riktigt så, jag "råkade" bränna upp huden dagen innan. Så jag bokade om tiden och idag ska det äntligen bli av. Min hud är inte längre svedd som om jag legat i ugnen och bakats, då hade nog behandlingen snarare liknat tortyr. Ska iaf bli underbart att bli ompysslad och bara få ligga där och njuta till Afrikanska maraccas eller vad det nu blir.

Men först ska jag ta bort den härliga stubben på benen, kan tänka mig att det uppskattas av personen som ska utföra denna helkroppsbehandling. Hon vill knappast ha rivsår på händerna efteråt.

In i duschen med mig..

7 av 10

Sådär, då var första semifinalen avklarad. Jag hade skitroligt där jag satt ensam i soffan. Så vill jag ha det. Ingen som surrar och ska prata om bidragen. Jag vill vara ensam med endast mina tankar och musiken.

Jag tycker att programledarna gjorde ett hyfsat jobb, men den ena bruden, hon med det krulliga håret på skallen tyckte jag viftade lite väl mycket med sina armbågar. Hade hon haft Vitrysslands fjärilsvingar hade hon nog lyft från golvet. Tänk på det nästa semifinal om hon inte blivit tillsagd innan dess, man kan ju bara hoppas.

Är rätt nöjd över att jag hade 7 rätt av 10 möjliga. Några finalister hade jag absolut inte räknat med, men när hela Europa får rösta så kan i stort sett vad som helst hända. Det är ju lite av spänningen med den här tävlingen ändå.

Finalisterna blev alltså..

1. Moldavien
2. Ryssland
3. Serbien
4. Bosnien
5. Belgien
6. Albanien
7. Grekland
8. Portugal
9. Vitryssland
10. Island

De tre finalister jag inte hade tippat har fet text. Och med tanke på att jag har något personligt mot både falsk sång, Portugal och pretentiösa fjärilsvingar med uselt uttal så är det nog mer jag än något annat.

De länder jag hellre hade sett i final var för er som inte orkar scrolla ner och kolla Slovakien, Lettland och Malta. Men jag gråter inga tårar för dessa bidrag, men finns det 10 platser ska dessa fyllas med något. Mina favoriter den här semifinalen var Moldavien med saxofonen, Ryssland med fulsången, Serbien med frisyren, Belgien med singersongwriter-killen och Schlagerdiscodängan Island.

Nu längtar jag bara efter mer, men måste vänta ända tills på Torsdag. Som tur är kan jag fördriva dagarna med att lyssna på låtarna till förbannelse!

Semifinal 1 - 25 Maj 2010

Ni vet väl vad det är för dag idag?? En viktig dag i mitt liv. För framtida resor och för nationen Sveriges tävlan i Eurovision.

Det är första semifinalen ikväll. Kl 21.00 i Svt1.

Jag kommer att sitta bänkad med mitt statistikblock i högsta hugg. Men för att göra det hela än mer intressant så vill jag ge min Top 10 lista över vilka jag tror kommer att ta sig till final ikväll. Då ökar liksom spänningen ytterligare och min magkänsla sätts på prov rent officiellt.

Här kommer mina Top 10 utan inbördes ordning.

1. Moldavien
2. Slovakien
3. Lettland
4. Serbien
5. Belgien
6. Malta
7. Albanien
8. Grekland
9. Ryssland
10. Island

Nu återstår bara att se Semifinalen och hålla tummar och tår för att det blir som jag vill.
Det är uselt startfält i år, men det är det minst usla av det usla.

Klivian

Idag ser Klivians blomknoppar ut så här..


Ny mark för fröken

Igår snackade jag om blomsterprakt och idag har jag vandrat in på en helt ny arena igen. Jag bakar nämligen matbröd. Ciabatta för att vara exakt.

Tro nu inte att jag gör surdeg från scratch utan det är faktiskt en mjölpåse från affären där man bara tillsätter jäst och vatten. Sen ska degen arbetas med degkrokar. Och tametusan vad länge jag stod och harvade på med elvispen. Men nu väntar jag bara på att degen ska jäsa klart så att jag får baka ut bröden.


I väntans tider..


Min trogna vän Kittyklockan

Visste ni förresten att Ciabatta kommer från Italienskan och betyder toffel?? Den roliga informationen fick jag från Kungsörnens mjölpåse. Så nu sitter jag och funderar ut en fyndig mening på italienska.. det går sådär. Mina språkkunskaper är inte färska direkt.. en sisådär 10 år gamla. Inget att hänga i julgranen precis.

Mys med barnkräk

Sådär då hade jag varit och besökt familjen på Ålidhem vars barn skulle fotas. Både M och H var snälla och vi fick till ett bra foto som kommer att skickas till tidningen. Håll utkik!

Med mig hem fick jag lite barnkräk på både tröja och i hårtestar, men det var det värt! Fick snusa på lilla H som var vaken den här gången. Hon hade sånna gosiga äppelkinder att jag nästan blev sugen att ta mig en tugga. Jag läste också två otroligt intressanta traktorböcker med hennes storebror. Han kan namnen på olika transportmedel bättre än jag och visade mig traktor på traktor, och en skopa såklart! Pickup:en verkar också vara en favorit.

När jag kom hem var Ph hemma. Jag berättade om mitt nerkräkta hår och tröjan och la till en kommentar om att det bara är att vänja sig. Han lät förskräckt och menade på att jag inte alls behöver vänja mig just nu eftersom att vi inte ens är i närheten av att skaffa oss en egen liten. Det jag menade var förståss att jag behöver vänja mig nu när många av mina vänner föder barn och jag självklart vill träffa och mysa med de små bebisarna. Snacka om att vara livrädd!

Mirakel sker

Tidigare i vår berättade jag om mitt enda gröna finger. Jag och växter går inte riktigt ihop. Men nu under tiden när våren blomstrar utomhus så verkar även mina blommor här hemma känna av det.

Mamma upptäckte för några dagar sen att min Klivia ska blomma. Och nu börjar det hända grejer. Jag som aldrig sett den blomma och ändå haft den i nästan 4 år blir ju såklart helt till mig i trasorna. Nu börjar man se vilken färg blommorna har och det är fyra blommor på G, nej för bövelen det är ju sex knoppar nu när jag tittar närmare. Nu hoppas jag bara att turen har vänt för min del på blomfronten..


Hela härligheten


Fint va?!

Och för er som undrar hur det går för mina örter i fönstret på gaveln så kan jag meddela att jag sköter om dem snäppet bättre än allt annat. Nästan så att de blir vattnade oftare än att jag själv tar mig en slurk..


Basilikan grön och frodig


Vackra skapelse!


Att fotografera barn

God morgon!

Var har värmen tagit vägen? Går konstant i min mjukisdress och tycker ändå inte att det är så där sjukt varmt som man gjort den senaste veckan.

Idag ska jag bege mig till Ålidhem och agera barnfotograf. Får se hur lätt det blir att ta VK-bilder på de små liven. Får hoppas att storebror är glad och nöjd så att vi får till ett fint foto åtminstone. Är ju inget proffs direkt, men får man förtroendet från föräldrarna så ställer man självklart upp. Ska bli roligt att träffa lilla Havanna och se om hon är vaken den här gången. Håll en tumme!

Hade tänkt att baka ciabattabröd idag men jästen lyser med sin frånvaro. Blir kanske en kvällsyssla om jag lyckas komma ihåg att köpa ett paket jäst.

Nu ska jag attackera pappersinsamlingen och styra upp oredan inne i snicken.. önska mig lycka till, det behövs tro mig!!

Prästens lilla kråka

Ibland älskar jag barn. Oftast blyga och tysta barn. Högljudda, kaxiga och enerverande barn får gärna hålla sig undan.

Idag träffade jag en liten flicka på 6 år hos Phs mamma. Hon var söt och lite blyg till en början. Mest intresserad av katten som låg och hade gott i gräset. Jag tyckte om henne trots att hon trodde att Phs lillebror på 18 bast var min pappa. Det säger väl ändå mer om honom än om mig..?!

När jag kom tillbaka för att äta middag på samma ställe dyker flickan upp igen och har med sig en kompis. Hon springer runt benen på oss när vi ska äta och söker uppmärksamhet hela tiden. Jag avskyr sånt.  Å andra sidan kunde jag ha bett henne att låta oss äta ifred. Det hade hon säkert godtagit, men eftersom att jag inte bor där ville jag inte lägga mig i även fast jag störde mig på situationen.

Fick sedan reda på att hennes pappa var präst och börjar påminna mig själv om att jag satt och svor inför denna lilla tjej. Illa Angelica! Jag som hade lovat mig själv att försöka tänka på språket när barn är i närheten. Det gick sådär kan man väl säga..

Summa sumarum, mina barn ska inte bli frågvisa uppkäftiga och kaxiga. De ska sitta lugnt och stilla och vara hövliga som jag när jag var liten. Snäll som ett lamm.

Vem är jag?

Idag besökte jag Ersis en sväng och när herren i huset får syn på mig hejjar han lite snabbt. Jag reagerar inte först, men sen hajjar han till och inser att han inte känt igen mig. Lite senare ikväll kom hans son över och samma sak händer. Ingen av dem kunde direkt säga att det var jag. Jag vet inte om det var solbrännan eller glasögonen som vilseledde dem?!

Jag har alltså fått hem mina nya glasögon för några veckor sedan och skaffat mig en solbränna på överkroppen. Mina ben är lika vita som förr och verkar inte ha förmågan att ta till sig UV-strålar och med mina svaga pigment så verkar det vara lönlöst. Får ta till någon gammal brun utan sol för att se någorlunda hyfsad ut med kjol. Känns roligt att äntligen kunna se brun ut. Jag brukar alltid vara personen som aldrig blir brun. Eller jag blir lite brun, men aldrig så att någon lägger märke till det.

Fick en supergod grillmiddag som jag och de yngre bröderna skakade ihop ikväll. Nu är jag hemma i härligheten igen. Basilikan i fönstret växer så det knakar och jag älskar att se dem bli större och större. Det är något jag aldrig lyckats med förut. Hoppas bara att jag inte glömmer bort dem när jag börjat jobba och fokuserar på annat än hemmet.

Just det, fick ett mail från chefen där hon undrade om jag hade möjligheten att börja jobba 1 Juni istället för den 7:e. Självklart vill jag jobba den där extra veckan för att få ut maximal lön och en veckas extra erfarenhet.

Så Isak, nu är bloggen uppdaterad och jag lovar att jag ska bli bättre!

Medaljflickan

 


En av 7250

När vi gick där bland andra hurtbullar på Blodomloppet så kände man sig lite som en ko på väg till grönbetet. En klaustofobisk person hade fått panikångest och jag var på vippen att börja veva där i startfållan. Folk kan ju för bövelen inte gå normalt. Vissa vaggade fram så att det var omöjligt att gå om och andra stegade på som om det var prispengar på spel.

Jag och morsan hade en bra takt och stundtals hade vi ett glapp både framåt och bakåt, vi började undra om vi luktade jävligt illa eller?! I ärlighetens namn var det hur skönt som helst att slippa trängseln. Det var lite som ett lemmeltåg. Jag kan väl inte påstå att jag upplevde så mycket av naturen, det var knappt så att man såg var vi gick då det var folk precis överallt och ingenstans.

I mål kom vi på en hyfsad tid på ca 50 minuter. Då hade morsan promenixat kissnödig i 5 kilometer och jag hade halva spåret med mig i mål eftersom att gruset envisade sig ner i mina skor. Idag förväntade jag mig lite träningsvärk i lår och vader men jag känner inte ett piss. Måste vara tack vare Taiga.

Såg många hundar i spåret och när vi gick i målområdet såg vi några som hade fått medalj. Så när vi kom hem fick Taiga min medalj runt halsen. Det såg så gulligt ut. Hade inte med mig henne då det inte hade blivit många stopp för att varken lukta eller kissa, för varmt var det också. Bara jobbigt för de stackars djuren. Däremot hade hon älskat fikapåsen som vi picknickade på efteråt.

Sen hämtade vi självklart ut den obligatoriska t-shirten som någon laglös och blind person hade designat. Orange tröja med rött tryck!?! Det var iofs bättre än förra året då den var 80-tals lila med rött (?!) tryck. Men seriöst, varför envisas dem med att välja de fulaste färgerna och mixmatcha dem till förbannelse?

Jag har iaf en fin medalj att skryta med. Den var väldigt tjusig dessutom. Förra året fick dem tydligen en sån där vanlig medalj ni vet, men i år var det loggan i slutet på den rödguldiga bandet.

Trassel ute

Snacka om att kunna trassla in sig i djurhögen. Jag och Taiga satt ute och njöt men samtidigt tyckte jag lite synd om katterna som alltid får vara inne. Så jag beslöt mig för att ta ut dem båda två. Jag gjorde en smart anordning med de båda snörena som de satt fast i. Men vid närmare eftertanke skulle snöret varit lite kortare.

Det blev ett evigt trassel och jag fick som värsta fångarna på fortet-fånge försöka trassla ut dem ur stolar, bord, flaggstänger, buskar, ja you name it. Jävligt trassligt!

Men det jagades flugor och det spatserades ute i gräset utan minsta klagan från någon av mojjarna. Vilket är första gången tror jag.

Försökte plåta dem, men det var inte det lättaste. Lyckades med några bilder iaf..


Den här damen sprang mest runt runt..
Gräsänka för ett dygn

Imorse när jag slog upp mina brungröna hörde jag att Ph ännu inte åkt iväg på sitt dygnshajk. Han och några tjejer från klassen ska till Bäcksjön för att hajka som en del i ett projektarbete. Han hade med sig halva bohaget och lite till när han stegade iväg mot uppsamlingsplatsen. Utan kontakt med omvärlden ska dem umgås som del i studien och se hur det påverkar dem som grupp.. eller nåt. Han kommer hur som helst hem imorgon.

Så nu är det bara jag och mina fyrbenta här hemma. Men tro inte att östrogenet flödar för det. Jag har redan skruvat upp den nya toalettpappershållaren som vi köpte igår, vilket anses vara typiskt manligt av någon underlig anledning?! Jag har även fortsatt med tvättandet som påbörjades igår. Nu när man kan passa på att hänga tvätten på tork utomhus så känns det som ett måste att få bort allt som ligger och stinker i tvättkorgen.

Sen ringde morsan nu på förmiddagen och frågade om jag ville hänga med och gå Blodomloppet ikväll. En man på hennes jobb hade fått förhinder och då ingen annan fanns att ta hans plats hos övriga medarbetare blev jag tillfrågad. Har aldrig traskat blodomloppet förut, så det ska bli trevligt. Hoppas bara att det fina vädret håller i sig så att det inte börjar regna som utlovat.

Dags att fläka ut sig i solen och dricka en kopp kaffe.. det enda rätta en dag som denna. Sen ska här hängas tvätt!

Att fylla skåp kan vara iskallt

Igår hände det mycket och ingenting på samma gång. Roligt ändå hur man kan fylla en dag med saker som i slutändan inte har så stor betydelse för den enskilde.

Men en milstolpe i samboskapet skedde igår. En händelse som kunde ha slutat ungefär hur som helst. Vi skulle åka och storhandla. Kylskåp och frys ekade tomma och det var nästintill så att brödsmulorna längst ner i brödkorgen såg aptitliga ut.

Vi tog oss dit glada i hågen, en gedigen lista hade skrivits av oss båda för att inte glömma något. Väl där började det ganska bra. Jag tog varken kommandot eller höll tillbaka, jag tog ansvar för vagnen. Denna fylldes med både det ena och det andra. Ibland försvann Ph bland hyllorna och stundtals undrade jag om han hade lämnat mig, men rätt var det var så kom han stånkandes med en drös varor.

Jag som inte är så hemma i just den matvaruaffären kände mig lite vilsen, jag tycker att den är rörig och logiken är obefintlig. Jag måste nog besöka den några gånger till innan jag kan känna mig som hemma. Väl hemma packade vi upp allt och på det stora hela tycker jag att våran första storhandling gick över förväntan.

Note to self: Ta på eller med kläder som värmer, att handla är inte svettigt och kan liknas med ett besök till nordpolen.

Inför ESC del 4

Den fjärde och sista delen av Inför ESC är ikväll. Det är nu vi får lyssna på de sex sista bidragen i semifinal 2 men även på de fem länderna som redan är klara för final.

Anledningen till varför det inte bara är det vinnande landet som är klar för final är för att dessa länder bidrar med mest finansiella bidrag och är avgörande för det fortsatta tävlandet i framtiden.

Som tidigare ger jag bidragen Änglar.

Ä - Fullkomligt uselt
ÄÄ - Dålig och ointressant
ÄÄÄ - Varken bra eller dålig
ÄÄÄÄ - Bra som gärna får gå vidare till Final
ÄÄÄÄÄ - Superbra, borde få en topplacering!


Nuuuu Köööör vi!


Irland

Miamh Kavanagh - It's for you

Ännu en powerballad. Tjejen kan sjunga och låten har ett titanic sound.
Med en bra scenshow kan rysningarna komma som ett brev på posten.

Betyg: ÄÄÄÄ


Bulgarien

Miro - Angel sin ti

Ballad goes eurotechnopop mitt i smeten nånstans. Om jag hade förstått språket kanske jag hade blivit mer berörd. Nu, not so much. Stör mig lite på att "Ohh oh ooohh":et aldrig tar slut.

Betyg: ÄÄÄ


Cypern

Jon & The Islanders - Life looks better in spring

Typisk radiodänga som man aldrig kan sätta fingret på. Refrängen och versen smälter ihop och hela låten känns bara outhärdlig. Inget jag vill lyssna på mer än en gång.

Betyg: ÄÄ


Kroatien

Feminnem - Lako je sve

Tre vackra kvinnor som har begåvats med konsten att sjunga. Kroatien ska vara stolta. En underlig början till en hyfsad låt. Videon får mig inte att vilja fortsätta lyssna, men på scen vet man ju aldrig.

Betyg: ÄÄÄ


Georgien

Sopho Nizharadze - Shine

Bra ballad, snygg artist, ytterligare en bra show så finns en finalplats framöver..

Betyg: ÄÄÄÄ


Turkiet

MaNga - We could be the same

När man har ett favoritland så väntar man ivrigt på att få höra det speciella soundet. Det här är mitt land som jag alltid har gillat. I år känner jag mig lurad, förnedrad och uttråkad. Total flopp!

Betyg:ÄÄ


Länderna som är i finalen som går av stapeln 29 Maj.
Blir spännande att se vilka som hamnar där..

2. Spanien

Daniel Diges - Algo pequeñito

Ett annorlunda bidrag till skillnad från alla trötta ballader. Lite väl upprepande men ändå något man kan tralla med i som en mellanakt. Hoppas bara att cirkustemat i videon följer med till Finalen.

Betyg: ÄÄÄÄ


3. Norge

Didrik Solli Tangen - My heart is yours

Vilken vaggvisa. Somnade nästan under låten.
Tråkig och alldeles för långsam..

Betyg: ÄÄ


12. Storbritannien

Josh - That sounds good to me

Svag röst på pojkstackarn, vad tänkte dem egentligen?! Lite väl porriga dansare kanske för den lilla artisten. Stämmer liksom inte på nåt vis. Jisses!

Betyg: ÄÄ


18. Frankrike

Jessy Matador - Alllez Olla Olé

Klubbmusik, texten måste ha kommit bort på något vis. Den finns knappt.
Förstår inte om Frankrike riktigt förstått vad det här är för tävling. Förra året skickade dem en gammal tant och nu det här.. skandal!

Betyg: ÄÄÄ


22. Tyskland

Lena Meyer Landrut - Satellite

Trevlig låt med en sprallig Amy McDonald-tjej. Lite underligt uttal men ändå något att sjunga med i och det söver en definitivt inte.

Betyg: ÄÄÄÄSådär då var alla bidragen lyssnade på och jag måste säga att jag är sjukt besviken på årets ESC. Jag kan inte se en enda vinnare förutom Sverige. Men numera röstar de flesta taktiskt så det känns lite som en lottdragning ändå. Men roligt har det varit, nu är det bara att räkna dagarna tills det sätter igång på riktigt!

Har ni någon favorit?

Vilken natt!

Ligger ute i en av mina älskade relaxstolar och gräddas av solen. Samtidigt har jag pluggat in mina högtalare till mobilen så att jag kan lyssna och nynna till musiken utan att framstå som en dåre för förbipasserande.

Inatt var en hemsk natt. Jag slutade upp på soffan med en gnällspik under bordet. Taiga var hispig som tusan så jag förväntade mig att åskväder var på väg in. Vid tvåtiden gick vi ut för en kiss på gräset men himlen såg oskyldigt blå ut så jag vet inte vad det tog åt henne.

Visste inte vad jag skulle ta mig till. Det fanns inte utrymme för en vaken natt då Ph har tenta idag och behövde en god natts sömn. Så jag tog mitt täcke och min kudde och knölade in mig på soffan. Väl där bl ev det lugnare och efter några turer med katterna så fick jag somna.

Imorse blev det däremot lite stressigt för han som hade tenta. Jag vaknar 8.30 av en duns från övervåningen. Han försov sig en aning och fick ta bilen till tentan. Trist att börja en tentadag med. Trösten blir väl ölen ikväll som han är väl värd efter att slit.

Vän av ordning

Det är så härligt när vänner beslutar sig för att vara duktiga och rensa garderoben, speciellt när de bjuder hem en och man får ta med sig en hel kasse med kläder hem till garderoben med plagg man är urless på. Som att handla nytt fast det är gratis och luktar sköljmedel.

Ikväll var en sån kväll. Inte nog med att jag fick med mig ett par snygga brallor och en massa fina toppar och en klänning hem, det bjöds även på brieost, goda kex och gött kaffe. Precis som varje måndag bör sluta. Tack Em!

Det är roligt det där med förvaring, hur man på grund av sina egna tappra försök att få undan saker kan vara lite avis på hur andra verkar ha strukturerat och allt i sin ordning. Så är iaf jag. Ibland kan jag önska att jag vore mer ordningssam. Att var sak ska ha sin plats, och även fast jag försöker ha det så hamnar saker alltid på villovägar och i slutändan står man där med en låda full med nödvändigt krafs man inte har någon plats för. Hur gör folk egentligen för att hålla ordning?

Khanya of Africa

Har just ringt och bokat in en helkroppsbehandling på Face. Fick tid redan på Onsdag och då ska kroppen skrubbas med olja och hett salt med massage, ansiktet ska få lermask och till det ska det vara någon slags maracas ceremoni för att lugna auran och ge mig skydd. Låter ju helsnurrigt, men jag håller en tumme att det kommer vara gudomligt skönt. I ca 90 minuter ska jag få ligga och njuta.

Här är förklaringen på behandlingen Khanya of Africa

En energigivande helhetsbehandling där inspiration har hämtats från 3 olika Afrikanska stammar. Behandlingen inleds med en bodypeeling bestående av varm olja och hett salt som appliceras enligt vissa mönster för att slapa harmoni och ge skydd. En helkroppsmassage med varm Marulaolja stimulerar livsenergi, ger klarsynthet och fokus samt inre balans. I samband med massagen görs en maraccas-ceremoni som stimulerar auran och ger skydd, allt enligt de Afrikanska riterna. Ansiktet stimuleras av en mask med mineralrik lera som vitaliserar huden och till sist en dränerande ansiktsmassage.

Fick ett presentkort av pappa med fru i julklapp då det även ingick en ansiktsbehandling som jag redan har utnyttjat. Då fick jag rekommendationen att göra den här behandlingen i Maj då man får en ny och fräsch hud att sätta fast solbrännan på. Nu hoppas jag att den lilla färg jag redan fått ska stanna kvar och att jag sen bara ska kunna lägga till ytterligare brunfärg.

Åh kan det inte bara bli Onsdag nu!

Tårar för Bradshaw


Har legat i sängen och bölat till Sex and the City the Movie ikväll. Åt kladdkaka med en kopp kaffe och hade det bara bra med en gosig katt nere vid fötterna.

Jobbigast var nog slutet ändå, spelar ingen roll hur många gånger jag ser filmen jag bölar oavsett. Riktig kärlek (på film) när den är som bäst!

Ska bli mycket trevligt att se tvåan som snart kommer på bio. Längtar som tusan!

Kaffesug

Solen är här.. man kanske skulle ta sig en kaffetår ute på farstubron innan molnen drar över himlen igen..


Min superhjälte

Det blev en natt ovanpå täcket. Vaknade där vid 9-snåret och upptäckte att jag låg ensam i sängen med endast ett täcke under mig. Jag räknade ut med lillfingret att min andra hälft hade vandrat ner under natten och lagt sig på soffan. Smart val. Kände mig som en urvriden trasa, lite fuktig och kall. Så jag kröp ner under täcket och somnade om i 2 timmar till. Så skönt!

Idag är jag helt utslut. Förstår inte varför då jag inte gjorde många knop igår. Måste vara solen som drog ur all min energi igår. Så nu ligger jag här i soffan och tittar ut på regnet med gott samvete. Funderar på vad jag ska hitta på idag. Det blir nog lite städning och fix inomhus när jag tittar runt här hemma..

Men först vill jag visa Taiga som superhjälte. Igår när det var som varmast förvandlades hon till en supervovve i en grisblink..


Den snällaste superhjälten någonsin!


Sova i bastu?

Har inte varit ute i cyberspace på två dagar nu på grund av det superfina vädret. Jag skulle kunna bosätta mig i min sköna solstol om det inte vore för att det blev mörkt på kvällen och lite väl kyligt.

Däremot har övervåningen som också är vårat sovrum förvandlats till en bastu under den varma dagen vi haft. Mindre roligt att man måste ligga och kippa efter andan ovanpå sängkläderna och ändå känns det som att man rinner bort.

Så nu ligger jag i soffan och närmast gruvar mig för att gå upp och sova fast jag är trött som tusan. Vad göra?

Ett grönt finger

Idag fick jag någon typ av vårexplosion i kroppen och beslutade mig för att beskära vinbärsbusken och mina rosor som växer och gror alldeles utmed altanen. Mormor har köpt en helt ny sekatör som var helt fantastiskt skön att arbeta med. Den skulle kunna skära genom vilken gren som helst tror jag.

Nu kan jag titta ut på busken och rosorna utan att känna den där jobbiga känslan av att det ser stökigt och vildvuxet ut. En annan sak jag gärna tittar på numera är mitt första försök till att bringa basilika till denna värld. Fick två påsar basilikafrön när jag var på Dåva 2 i Lördags och då var jag ju bara tvungen att testa.

Utan att ha någon som helst aning om hur man sår frön så planterade jag två krukor med jord, placerar innehållet i påsarna och strör över lite extra jord. Sen kommer jag på att man brukar sätta plastpåsar med i hål i över krukan så jag gör även det. Varje dag har jag nu kikat nyfiket på om det har kommit några gröna små tåtar ur den där jorden och idag när jag tog av plastpåsarna ser jag hur det har börjat komma upp små gröna pluttar i krukan. Känns superkul att även ett blåbär som jag lyckas bringa grönska till världen.


I den ena har det kommit mer än ur den andra..


Ser ni vad fint det ser ut att bli?!


Ja den här bruden kanske har ett å annat grönt finger när det kommer till kritan. Och jag hoppas att intresset ska öka ju mer åren går. Är också väldigt sugen på att plantera blåbär, smultron och jordgubbar i trädgården så jag hoppas att det blir något av det så småningom. Vore toppen att kunna sköta om något som faktiskt är ätbart i slutändan, det tror jag eggar mig mer än något annat. Bär är ju förjäkla gott liksom!

Klo + Rädd katt = Aouch!

När man ser den här killen ligga utslagen i soffan känns han som ett väldigt litet hot för att det ska uppstå blodvite. Men när man minst anar det så står man där med ett gigantiskt rivsår på magen..

Dessa krabater har vassa små klor som tar sig igenom det mesta, därför är jag hyfsat bra på att klippa dem i tid och otid. Igår var det dags. Alfons var först på tur då han huggit tag i min tå tidigare på morgonen när jag låg och sov som bäst. Inte uppskattat!

Jag började med att lägga honom på rygg i mitt knä och klippandet satte igång. När jag har en klo kvar kommer Ph hem och genast rusar Taiga mot dörren och Alfons blir livrädd, han försöker ta sig ur den obekväma ställningen i mitt knä och innan jag hinner reagera lyckas han riva upp ett decimeter långt rivsår på min mage just under naveln. Det gör så förbannat ont att jag skriker rakt ut.

När jag någon timme senare ska lägga mig i sängen så kan jag inte ligga på mage eller ha något som trycker mot såret. Ph la sin arm över min mage och det skulle han inte ha gjort, fy bubblan vad ont det gjorde. Så nu ser jag krigsskadad ut och kan inte ha på mig kläder som trycker mot magen.. Tack Alfons, du är söt för det mesta men igår var du jävligt billig!


Hundens budord

Jag läste nyss om Maya, en hundtjej som blivit plågad av polisen och blivit tagen från sina valpar och dömd till döden. Hon är numera fri från alla misstankar om att vara farlig för allmänheten och på hennes sida hittade jag hundens budord.

Väldigt fina ord som ger iaf mig en extra tanke på hur vi ska behandla våra hundar..Mitt liv varar bara ca 15 år.
Skild från dig betyder sorg för mig,
tänk på det när du skaffar mig.
Ge mig tid att förstå vad det
är du begär av mig.

Gör mig tillitsfull,
ty du är mitt hela liv.
Var inte arg på mig för
länge åt gången och
spärra inte in mig som straff.


Du har ditt arbete,
dina vänner och nöjen,
jag har bara dig.
Tala till mig även om
jag inte förstår dina ord.
Din stämma översätter allt.


Vet du att jag aldrig glömmer
hur man är mot mig.
Om du slår mig, tänk
då på att mina tänder
med lätthet kan krossa
din hand, men jag använder
inte min makt.


När du blir irriterad på mig
för att du själv har brått,
så tänk på att jag kanske
har ont i magen, kanske
låg för länge i solen eller
bara är trött och ledsen på allt.


Ge dig tid med mig när jag
blir gammal ty även du blir
gammal en dag. Var hos mig
när jag har det svårt ty allt
blir lättare för mig om jag har dig


Jag älskar dig


//Din Hund


Jag grät självklart ut en mindre sjö när jag läste det här eftersom att jag uppenbarligen blivit i det blödigaste laget på sistone. Taiga tittade på mig som om jag var skvatt galen när jag snörvlade och snorade, men vi fick en mysig stund på mattan under bordet med många kramar iaf och det var det värt!


Inför ESC del 3

Då var det dags för första halvan, eller rättare sagt de första elva bidrag från andra semifinalen som går av stapeln den 27 Maj att recenseras. Den andra semifinalen är av högre standard än den första, vilket är synd eftersom att Sverige deltar i den andra och chanserna för oss minskar avsevärt att komma till Final av att delta i denna semifinal.

Sveriges bidrag är det sjätte att framföras och det går inte att unvika att vara partisk..

Men för att kunna vara partiska är det bra om vi tar det från början.

Som förra och förrförra veckan så ger jag bidragen Änglar.

Ä - Fullkomligt uselt
ÄÄ - Dålig och ointressant
ÄÄÄ - Varken bra eller dålig
ÄÄÄÄ - Bra som gärna får gå vidare till Final
ÄÄÄÄÄ - Superbra, borde få en topplacering!


Nuuuu Köööör vi!


Litauen

Inculto - East european funk

Bidragets video börjar väldigt underligt och rynkan i pannan uppenbarar sig nästan direkt, men ju längre in i låten jag kommer desto mer gillar jag låten. Den växer fort och blir ganska trevlig. Absolut något att nynna på..

Betyg: ÄÄÄÄ


Armenien

Eva Rivas - Apricot stone

Här har vi en snygg kvinna, stråkar och östeuropeiska toner som får mina höfter att vilja röra på sig. Det är något med mig och dessa instrument som liksom hör ihop. Men att sjunga om en aprikossten är något jag inte riktigt hänger med i, vad gör denna sten så fantastisk? Ett plus för tonartshöjningen såklart!

Betyg: ÄÄÄÄ


Israel

Harel Skaat - Milim

Jag vet inte vad han sjunger om, men det måste vara hjärta och smärta som han åmar sig till den lite underliga ton som låten har. Det känns som att musiken och sången inte riktigt hör ihop. Det är synd på en så söt pojke med en så bra röst..

Betyg: ÄÄÄ


Danmark

Chanée & N'evergreen - In a moment like this

Den här duon påminner lite om Jessica och Magnus i Fame när dem var på tapeten. De sjunger bra och låten snurrar i skallen fast låten är slut för flera minuter sen. Refrängen är bra men vi har hört det förut. Känns lite gammalt och uttömt. Men på grund av de andra mindre genomarbetade bidragen så känns den här ändå som något jag vill höra mer av.

Betyg: ÄÄÄÄ


Schweiz

Michael von der Heide - Il pleut de L'or

Det första jag tänker på när jag ser Michael är en älva. Han har öronen och frisyren för att kunna spela Tingeling i Peter Pan. Han flaxar också med armarna som om han försöker flyga. Efter att ha lyssnat på låten känner jag att en häftig scenshow är ett måste för att den här låten ska kunna slå igenom hos tittarna. Refrängen är catchy och jag vill ha mer..

Betyg: ÄÄÄÄ


Sverige

Anna Bergendahl - This is my life

Som när jag hörde den här låten första gången så reser sig armhåren och rysningarna kryper uppför ryggen. Men i ett perspektiv utifrån tror och hoppas jag att många ska känna att det påminner lite om Tracy Chapmans röst. Låten är bra och fastnar direkt. Vi hoppas på en finalplats, något annat vore skandal!

Betyg: ÄÄÄÄÄ


Azerbaijan

Safura - Drip drop

Söt som en docka, men bröllopsklänningen med den högsta slitsen ger mig rysningar på ett mer obehagligt vis. De halvnakna dansarna bakom henne gör mig obekväm när de flaxar runt och lägger sig i en hög. Ytterst underligt. Hon kan inte sjunga på engelska vilket gör att hon mestadels mumlar i verserna, illa! Låten säger mig ingenting och hon säger desto mindre.

Betyg: ÄÄÄ


Ukraina

Alyosha - Sweet people

Tråkigt, konstigt och skrikigt med en fläkt som skapar ytterligare osämja i låten. Ukraina brukar komma med riktiga utropstecken, men i år är bidraget under all kritik. Är det finansiella problem i landet?

Betyg: ÄÄ


Holland

Sieneke - Ik ben verliefd

Det här är nog det mest fantasilösa bidraget. De har blandat dansband med folkmusik och möjligtvis tagit det ett steg lite för långt. Den 18-åriga sångerskan ler och ser glad ut, men jag undrar om hon inte är lite ledsen under den trevliga ytan?! För det här är ju avskyvärt! Ta på er träskorna för nu ska här dansas folkdans á la holland!

Betyg: Ä


Rumänien

Paula Seling & Ovi - Playing with fire

Ännu en duett, den här gången har Rumänien försökt sig på ett lite mer fartfyllt scenframträdande, trodde dem iallafall. Men två sammansvetsade pianon och en catwoman dräkt var kanske i häftigaste laget. En konstig låt med två övertaggade artister. Inte riktigt min kopp te..

Betyg: ÄÄÄ


Slovenien

Ansambel Zlindra & Kalamari - Narodnozabavni rock

Vad hände i Slovenien när de bestämde sig för att delta? Antingen så kunde de inte bestämma sig för vilken typ av genre de skulle välja eller så kom de helt enkelt inte överens. Det är närmast skrattretande dåligt. Folkmusik och folkdräkter med en rockfarbror som ser ut som något katten släpat in. Här har vi levande bevis på att folkmusik och rock inte ska blandas på något som helst vis.

Betyg: ÄJa då var de elva bidragen betygsatta och klara. Nu återstår bara att se på programmet Inför Eurovision på Svt1 kl 20.00 ikväll så vi får höra "experternas" utlåtanden. Ska bli spännande som alltid..


Glass i stora lass

Besökte invigningen av Dåvan 2 där både Sonja Aldén och Sara Larsson stod för underhållningen. Solen var där och förgyllde dagen. Har suttit ute och svettats för första gången i år. Så härligt! Jag besvärades inte ens av bajsdoften som kom med jämna mellanrum, den fick lixom bara vara där. Man kunde även gå en guidad tur inne i kraftverket men jag avstod då jag hellre satt ute i solen och mumsade på glass nr 2. Inte trodde jag att det kunde vara så härligt ute när det bara för någon dag sen var isande kallt och långkalsongerna satt på som ett andra lager skinn.

Väl framme efter en tur i Nickes vrålåk bjöd Umeå Energi på glass i stora lass, bullar och kaffe så att magen blev full. Nu har jag nyss marinerat en fläskfilé som ligger och gottar till sig i kylen. Det blir grillspett hos medlemmar i Hagaligan till middag. Nu väntar jag bara in Ph som knegat på sportaffären hela dagen.

Kan inte annat än att tycka synd om honom som har varit inne hela dagen..

Valpfeber deluxe

Vi har varit och hälsat på grabbarna och brudarna i B-kullen hemma hos min pappa med fru. Herregud så söta!

Jag ville såklart ta med mig alla 5 hem, och när Bruno stod vid grinden och tittade bedjande på mig så tog jag upp honom till övervåningen och tröstgosade.

Vi blev lite kära tror jag.. åtminstone jag. Han luktade så där gott som bara valpar kan lukta. Han snusade och slickade mig om vartannat. Han var riktigt tillgiven och mysig.

6 veckor har gått fort och dem är stora, supersöta och skrynkliga. Nu kommer jag inte ihåg vad alla hette men Bruno, Babben och Bamse kommer jag definitivt ihåg.


Hur kan man inte bli kär i den här lilla?!


Här har vi hela gänget med Bruno som håller koll, bra där!


Sen tokgosade jag och Bruno en stund..

Det blir snart ett återbesök, jag måste ju passa på medans de fortfarande finns kvar. Ingen av dem är tingade ännu, men det kan gå fort nu när de är sötare än socker. Vem vet dem kanske smälter i solsken, jag har hört att sötsaker kan göra det..

 


BOOM!

När jag fyllde mina ärofyllda 27 fick jag av morbror med familj ett presentkort på BOOM. Efter att inte ha varit där på ca ett år hade jag höga förväntningar på vad jag skulle kunna hitta på med denna summa pengar.

BOOM har mycket men med olika prisklasser. Vissa saker är dyra och andra är snorigt billiga. När jag spatserade ut därifrån hade jag 4 artiklar i påsen och hela kalaset hade kostat ynka 208:- för allt. Men det tog väldigt länge innan jag kunde bestämma mig för vad jag skulle välja. Fanns otroligt mycket jag ville ta med mig hem.

Det första jag stoppade under armen är något jag har velat ha länge. Den fanns inte i vitt men jag bet i det sura och tänker göra det bästa av situationen. Nu står den i badrummet fylld med mina kära smycken..Eftersom att jag hade ca 80:- kvar på presentkortet så var jag tvungen att hitta något mer i rätt prisklass och gissa om jag blev förvånad när jag vände på den här och såg att den kostade 39:-?!Det här är en spansktillverkad ekologisk skål som är gjord på återvunnet glas. Varje skål är unik i mönstret inuti och finns i fyra olika färger. Svart, grön, lila och röd. Det fanns tre olika varianter och storlekar på skålarna så gissa om jag hade problem att välja..

När jag sedan tittar lite åt sidan ser jag att det finns ljuslyktor av samma märke för bara 25:-/styck. Sjuka priser för miljövänliga OCH snygga saker.Som ni ser skiljer sig mönstret inuti..

Alfons är nyfiken som vanligt, han brås på sin matte..

Sjukt nöjd med mina inköp och eftersom att Ph jobbar ett stenkast från butiken så svängde jag förbi så att han fick se vad jag pyntar huset med. Han trodde att jag hade spenderat en mindre förmögenhet på skålarna men tji fick han!

När han slutar ikväll ska vi iväg till pappa och kika på valparna, dem är tydligen vildingar numera och lever om som tusan. Ska bli så roligt, ska inte glömma kameran så att ni får se sen..

 


Shear Genius gone wild

Medan jag och Taiga delade på resterna av sockerkakan som Ph bakade igår tittade vi lite på frisörsåpan Shear Genius. Jag blev så inspirerad av alla saxar att jag grabbade tag i min garnsax och började trimma Taiga. Hennes ansiktspäls har blivit lite för fluffig och ostyrig på senaste tiden och hon var i behov av en ny look.

Jag kanske skulle gå en hundtrimningskurs, jag har nog lite anlag trots allt. Taiga blev som en helt ny hund. Lite mindre fluff i fejjan och hon ser helt plötsligt ut som en 3-åring igen. Hon var väldigt medgörlig och protesterade inte alls mot mattes galna saxäventyr.

Nu ligger saxen i säkert förvar igen så att mitt eget hår inte faller offer för mina plötsliga påhitt. Igår hamnade jag framför spegeln med min pincett. Har sett en massa tutorials för hur man noppar ögonbrynen och under tiden jag varit sjuk har dem haft tid att växa till sig lagom för en riktig omgång. Men när jag var färdig gillade jag inte alls resultatet. Va fan! Dem ser ju inte alls likadana ut även fast jag gjorde exakt som man ska och nu verkar det som om jag måste bli sjuk igen för att kunna göra om det vänstra. Vad göra?

Jag är inget Shear Genius, det är då en sak som är säker. Jag får hålla mig till hundtrimning..

Allt kan inte vara roligt tydligen..

Försöker hitta motivation att göra något idag. Vet bara inte vad än. Dagarna ser mer eller mindre likadana ut nu för tiden. Väntar in datumet då jag börjar arbeta (7 Juni) och det närmar sig med stormsteg. Men vad ska jag göra under tiden jag väntar?

Jag vet att det finns en massa saker att göra, men det ska ju vara någorlunda roligt också. Fast i samma sekund som jag skrev meningen så hör jag mammas och pappas ord eka i skallen som jag blev matad med när jag var liten. "Allt kan inte vara roligt hela tiden!" Så jag kanske ska ta tag i oredan i förrådet istället.. suck! Har faktiskt redan hunnit plantera om en blomma och stöka undan i köket. Måste också förbereda inför städningen senare ikväll. Kanske ska städa toaletten eller köket så att städningen ikväll inte blir så utdragen. Skulle vara trevligt att kunna slänga sig i soffan lite tidigare ikväll efter en redig städning.

Idag fick vi veta att tv:n äntligen är lagad och finns att hämta hos reparatören. Nu gäller det bara att hitta något att ställa den på. Får hoppas att det finns någon ledig tid för Ph så att vi kan åka runt och kika på tv-möbler. Så skönt det ska bli att få hem den och kunna se på tv utan att behöva kisa med ögonen. På min lilla tjockteve ser man ju ingenting och dosan börjar göra mig galen. Kan vara brist på fungerande batterier, men jag hävdar att det är dosan som jävlas bara för att vi ska längta ännu mer efter den stora platta härligheten.

Favvisar på Arken

Mojjarnas mat var slut och kattsanden i lådan var på gränsen till ingenting, ett besök på Arken Zoo var ett måste. Men eftersom att dem i slutet på den här månaden inte är kattungar längre så var det dags för ett foderbyte, vilket inte är helt lätt i mitt läge. Alice är späd som en räka och Alfons är rund som en go liten bulle, vad ger man då katter som äter ur samma skålar?!

För att råda bot på problemet tog jag med mig katterna till Arken och träffade de härliga tjejerna där. Måste säga att det är en av få zooaffärer där man känner sig så välkommen. Alla i personalen kommer fram och pratar och vill ge sina bästa tips. Riktiga djurvänner, vore nästan en dröm att få jobba där.

Men mig var det ingen som var speciellt intresserad av, det var däremot mojjarna som fick stå i centrum. Det kramades och gosades. Men framför allt fick dem så väldigt många komplimanger om hur snygga dem var. En av tjejerna blev helt kär i Alfons och hans päls, den är tydligen tickad. Vad nu det innebär?! Sen var Alice svans ytterligare ett objekt för hennes kärlek. Så roligt att få visa upp sin lilla spädgris och den stora svulsten och få höra hur fina katter man har. Jag blev riktigt stolt!

Den kära tjejen vägde även mojjarna och det visade sig att det skiljde exakt 3 kilo på katterna. Alfons väger numera 5,6 kg och Alice ynka 2,6. Men dem ville påpeka att Alfons inte är fet, men har tendenser att bli. Så nu är det slut på att kalla honom för tjockis, det är bara elakt!

Nu ska jag skutta till Coop och köpa en liter mjölk för då ska Ph baka sockerkaka har han lovat..

Så lika men ändå olika

Tog mig en promenad till min höggravida schlagervän för att se på Inför Eurovision. Måste säga att jag och juryn inte alls var särskilt överens den här veckan, däremot var jag och min vän väldigt överens. Det brukar höra till ovanligheterna att vi överhuvudtaget gillar samma låtar. Så det var roligt att vi för en gång skull kunde enas mot Svt Juryns underliga omdömen. Dem var faktiskt riktigt långt ifrån min egen bedömning trots att de höll med om att greklands bidrag var en ringsignal..

Så här gick det för er som är intresserade..

(Jag har räknat ut medelvärdet på Svt juryns sammanlagda poäng genom att dividera talet med 5, dvs antalet jurymedlemmar, på varje låt.)

Belgien     
Jag: 4
Svt: 2.6

Malta
Jag: 4
Svt: 3,2

Albanien
Jag: 4
Svt: 3,6

Grekland
Jag: 2
Svt: 2,6

Portugal
Jag: 2
Svt: 3,6

Makedonien
Jag: 2
Svt: 0,6

Vitryssland
Jag: 2
Svt: 2,8

Island
Jag: 4
Svt: 3,2

Och om ni missade Inför Eurovision och gärna vill se programmet så finns det att se på svt.se/melodifestivalen. Klicka på länken så kommer ni dit.

Nu väntar en härligt varm säng och en gnutta sömn..

Inför ESC del 2


Så var det dags för den andra delen och resten av bidragen för Semifinal 1 som går av stapeln den 25 Maj. Nu hoppas jag verkligen att några bra låtar ska dyka upp. Har sett till att lyssna lite mer nogrannt på bidragen den här gången och förhoppningsvis ska jag kunna ge er rättvisa recensioner.

Som förra veckan så ger jag bidragen Änglar.

Ä - Fullkomligt uselt
ÄÄ - Dålig och ointressant
ÄÄÄ - Varken bra eller dålig
ÄÄÄÄ - Bra som gärna får gå vidare till Final
ÄÄÄÄÄ - Superbra, borde få en topplacering!

Nuuuuu köööör vi!


Belgien

Tom Dice - Me and my guitar

Singersongwriter-kille med sin gitarr. Låten handlar om just hans musikkarriär. En bra röst med en lite för händelselös låt, men jag fastnar för det här och tycker att han är grym för sina ynka 20 år.

Betyg:ÄÄÄÄ


Malta

Thea Garret - My dream

En eurovision utan en malta-ballad vore väl skandal, därför har de nu kasserat sångfågeln Chiara och hittat en ny stjärna i Thea. Bara för att göra något nytt antar jag. Jag gillar låten och den kan nog fastna hos många. Strålande budskap om att drömma och en fågelman som jag både gillar men också blir lite smårädd för.

Betyg: ÄÄÄÄ


Albanien

Juliana Pasha - It's all about you

En låt som fastnar efter några lyssningar men videon förvirrar och sänker låten totalt. Hade efter att ha sett videon två gånger tänkt ge låten två Änglar men efter att bara ha lyssnat på låten så ökade betyget med det dubbla. Har svårt att säga konkret vad som är bra, men den har ett skönt gung och en refräng som fastnar.

Betyg: ÄÄÄÄ


Grekland

Giorgos Alkaios & Friends - OPA

Vad får man om man blandar telefonsignaler, technosound, folkmusik,
fyra spänstiga muskelberg och en stelbent grek?
Greklands bidrag i ESC 2010, OPA!

Betyg: ÄÄ


Portugal

Filipa Azevedo - Há dias assim

Jag har aldrig gillat portugals bidrag i ESC, dels för att deras språk är en enda röra för mig. Sen gör inte den här tjejen det mycket lättare att förstå. Först ser hon ledsen ut, sen blåser hon ut ljuset som står på flygeln ca 1:10 in i låten och 20 sekunder senare har hon skrämt iväg pianisten. Varför fick han inte fortsätta plinka på den där? Sen ska hon lik förbaskat dit och åma sig vid flygeln.. det är ingen ordning. Om dem bara nån gång kunde sjunga på engelska!!

Betyg: ÄÄ


Makedonien

Gjoko Taneski - Jas ja imam silata

En rockballad som framförs av en medelålders karl. Mitt i låten kommer en hippetihopp-kille och gör något oförståeligt. Jag fattar inget av den här låten. Det ska kanske verka modernt, men man behöver inte slänga in allt makedonien har att skryta med..

Betyg: ÄÄ


Vitryssland

3+2 - Butterflies

Det som direkt förstör i den här balladen är uttalet av engelskan vilket gör att man knappt hör vad dem sjunger. Vilket i sin tur gör låten helt meningslös. I övrigt så är säkert tanken med den här låten jättefin, men när dem sjunger att att dem är fjärilar som flyger in i solen så undrar jag iaf om de tänkt på att solen är jäkligt varm..?

Betyg:ÄÄ


Island
Hera Björk - Je ne sais quoi

En technoballad framförd av fröken Björk. Allt förutom en enda textrad består av engelska och när hon sjunger den franska raden "Je ne sais quoi" första gången är det enda jag kan tänka på vad det egentligen betyder. I slutet på låten har jag äntligen googlat fram att det betyder "Jag vet inte vad" och då är låten slut. Snacka om otaktiskt. Men i övrigt är låten bra och Hera har en fantastisk pipa och borde definitivt gå till final!

Betyg: ÄÄÄÄDå var första semifinalens bidrag recenserade och här fanns det inte många guldkorn må jag säga. Vilken öken!
Inte en enda gång började mitt hjärta klappa lite snabbare. Värdelöst! Jag hoppas att det kommer bättre låtar i andra semifinalen där vi även hittar Sveriges bidrag.

Har ni andra åsikter om ländernas bidrag är ni varmt välkomna att kommentera..

Jag återkommer senare ikväll med resultaten från Svt-juryns resultat jämfört med mina resultat.


Sjukt bättre syn

Sitter i Hello Kitty pyamas och morgonrock med datorn i knäet. Har nyss kommit ur feberdimman och hoppas att den är försvunnen för gott. Det tar på att svettas ömsom frysa. Annars har jag spenderat den mesta tiden idag med huvudet nere i diskhon och kraxat som värsta kråkan. Det lär väl fortsätta hela dagen och kvällen är jag rädd..

Men det har även funnits glädjeämnen idag. Jag har orkat gå ut två gånger med hunden, då sken solen och jag behövde inte frysa. Mina beställda glajjer från Favoptic kom idag och jag har redan suttit i flera timmar med dem på näsan. Har ännu inte bestämt mig för om jag ska behålla dem. Ska bli frisk först så att jag får testa dem med lite spackel också, jag sminkar mig sällan i sjukt tillstånd.
Jag vill inte sy just nu

Det finns ju gränser för vad man kan drömma om och verkligen njuta av drömmen. För några nätter sen drömde jag en härlig dröm om att jag var tillsammans med en snygg och alldeles underbar Alexander Rybak och Ph hade inget emot att jag var tillsammans med dem båda samtidigt. Underlig dröm, men jag vaknade glad.

Inatt däremot drömde jag att jag var den som blivit ombedd att sy kronprinsessans bröllopsklänning och jag hade inte ens börjat. Jag hade lite smått panik mellan de vakna stunderna när jag fortfarande befann mig i något slags sömntillstånd. Otroligt jobbigt! Desto härligare kändes det när jag vaknade och insåg att allt bara var en dröm och att jag i det verkliga livet är dyngförkyld och bara yrade.

Jag varvar nässprayen med brincanylen då min förkylningsastma gör att jag inte riktigt bara kan koncentrera mig på hur snoken mår. Ännu jobbigare blir det då Ph jobbar och inte kan ta hand om mig. Hade varit riktigt skönt med en passopp just nu. Jag känner mig så eländig när jag måste göra allt själv.

Nu ska hjärnan bedövas med dåliga tv-program och lite Ipren och lite vila under filten..

Ha en fin Lördag alla ni andra!

RSS 2.0