Same shit, different name

På frukostbuffén imorse på jobbet började vi prata dagis av någon underlig anledning varpå jag då säger:

- Jag bor ju brevid ett sånt där Regn och Rusk-dagis.. bla bla bla..

Sen säger en av mina kollegor efter att samtalet hade fortsatt ett tag:

- Fast heter det inte Ur och Skur-dagis?!

Haha, ja bju på den.. ja där visade jag ju verkligen på hur mycket jag Älskar naturens lagar med allt regn och skit!
Och gladare kunde jag ju inte vara ikväll då det har tokregnat här och jag slipper gå ut och bli blöt.

Dagen har varit underbar fylld med kaffe, virkbeställning och Geisha-dokumentär.

Imorgon eftermiddag är jag tillbaka i verkligheten.. all lycka är kort, men ljuv så länge den varar!

En hemlis mellan oss

Shhh, säg inget till Ph men jag har varit på en shoppingtur i stan idag efter jobbet medan han och Taiga är i Sörmjöle och njuter vid havet. Jag känner lyxen att inte behöva sätta min fot utanför dörren om jag inte känner för det. Flexade dessutom ut en timme tidigare så att jag fick strosa i lugn och ro. Det var riktigt skönt att bara bläddra bland kläderna och veta att jag inte behöver stressa hem.

Ph kanske inte kommer att märka något, men jag ska inte säga nåt förrän han reagerar, om han nu gör det vill säga.


Tre tishor, två från rean på Gina T och en från rean på Only


En grön tunika från HM och en vit från rean på Rut mfl.


Svarta leggings - Only, ett vit linne - HM och en rosa kofta från Only


Tre HK-trosor från HM och tre från Gina T


Fem par hjärtörhängen från rean på Gina T


Nio par örhängen från Gina T.


95+ and still playing

Jag levde över jobbdagen och fick se en dam på 95+ spela den mest fantastiska trudilutt på sitt piano som om hon vore 20 bast. Fingrarna flög över tangenterna och jag ville bara sätta mig ner och fortsätta lyssna. Helt magiskt!

Det har varit en fartfylld dag med många intryck och flera grubblerier. Gofika från Finas Bageri bjöds det på under ett hembesök. Ibland kan det lite gruvsamma vägas upp med en bullbit och lite kaffe. Det fick iallafall mig på gott humör. Kramar fick jag på ett annat hembesök och blev kallad lillgumman, det värmde till i hjärtat. Söt dam!

Imorgon ska jag göra något helt nytt. Lite pirr i magen igen. Det ska nog gå bra, får följe med en kollega som varit med förr.


Morgonstund

Jag trodde väl aldrig att jag skulle vakna innan väckarklockan under hela den här sommaren. Jag har två morgnar i rad vaknat ca 15 minuter innan väckarn ska ringa och det är perfekt att stiga upp då. Då slipper man vara så där dötrött när det ringer på riktigt och man sovit de där skälvande minutrarna.

Idag är det jobb, sånt där jobbigt jobb som man helst skulle slippa. Får hoppas att jag tar mig igenom mötet med hedern i behåll.

Håll en tumme och ha en fin dag!

Hur blev håret?

Ja hur blev håret nu då? Bildbevis kanske ni vill se.. ska gräva lite i arkivet bara och leta fram någon lämplig bild från Midsommarafton. Då åkte det på och satt till sena kvällen tills fröken var så inne i dimman att det närmast är ett under att håret hamnade i förpackningen det kom i..

Men mitt eget hår måste nog tunnas ut lite i topparna eller så måste jag locka hela alltet för att det inte ska bli en allt för markant skillnad på de olika längderna. Färgen på håret var på vippen exakt samma.

Den här bilden är ju kass och jag ser konstig ut, men jag var tydligen ingen linslus den här festen så bättre den här än ingen.. eller så inte.


Sammanfattningsvis..

Sedan jag hittade den där döda skatan under soptunnan har det hänt en del som ni kanske förstår. Det har nämligen dött ännu en skata på vår gata (rimma det kan jag minsann!!). Taiga nosade försiktigt på den en eftermiddag till min stora förskräckelse och nästa gång jag såg den var den omgiven med frukter, blommor, björkris, levande ljus och mynt i olika valörer. Lite som att någon hedrade den lilla skatan. Det måste ha varit i mitten på förra veckan och den ligger fortfarande kvar på trottoaren. Bananen är rutten, skatans öga är uppätet och mynten är borta. Men det var fint så länge det varade..

Har träffat mina kära vänner Noomie och Damoon som kom ända från Uppsala för att göra ett litet gästspel. Vi grillade på Öbacka en kväll förra veckan och hade det riktigt mysigt innan myggen tog över och skapade oreda.

Sen har det varit midsommar. Jisses vilken kväll. Det kräver nästan ett eget litet inlägg med bilder. Men kul hade vi, kanske att en viss fröken hade lite fööör roligt.

Nu är det måndag igen och visste jag inte hur trötthet kändes innan vet jag det definitivt nu. Galet vad trött jag har blivit. Det kanske är åldern, värmen eller jobbet som gör mig helt utslagen på kvällarna. Jag orkar inte ens gå och lägga mig. Det är lite för jobbigt faktiskt.

Och för alla er som plikttroget går in här och läser.. ni är för underbara!

Belly up

Berättade ju om babyskatan igår, nu finns den inte mer. När jag kom till soptunnan och kikade under den så ser jag att skatungen ligger på rygg med benen rakt upp.

Stackars lilla bebis, men nu kan han flyga fritt i Nangilima och leka med sina förfäder.. *suck* vilken ynklig tröst!

Nu: Frukost
Sen: Piff, fluff med kläder och hår, sen hojja till jobbet.

Hjärtsmärta

Idag efter skräplämningen körde jag förbi dagiset där tre små skatungar och en lite större skata skuttade runt. De syntes vara livrädda när jag sakta men säkert försökte köra förbi.

Nu när jag gick förbi samma ställe med Taiga nu på kvällen ser jag en liten ligga under en soptunna och kämpa sig upp på sina två svaga ben. Jag kunde inte släppa tanken på att den säkert var skadad och låg och kämpade för sitt liv. Det gjorde ont i djurvänshjärtat.

Men när jag gick in på djurskyddets hemsida ser jag att man ska lämna dessa djur ifred. Att mamman säkert finns i närheten men inte visar sig. Jag hoppas att detta är fallet och att skatungen repar sig under natten och att ingen elak katt går dit och tar ihjäl den.  Jag försökte hitta en mask som krälat fram i någon välfylld vattenpöl men självklart fanns ingen.. om ändå Lili och Sussie hade varit här!

Det första jag gör imorgonbitti är att gå dit, det kan ni skriva upp!

Monday

6.20 Väckarn lever om, sömndrucket trycker jag på snooze-knappen.

6.27 Ph undrar om jag tryckt på snooze eller om jag tänkte försova mig igen. Kontrar med kommentaren: -Men lugna ner dig Berit!

6.35 Har inget minne av det, men jag går den sedvanliga promenaden med Taiga. Vaknar plötsligt till när vi närmar oss dörren, kontrollerar att jag är påklädd. Ger henne frukost. Sen är fokus åter på mig.

7.00 Har jag sminkat, piffat, plattat och fluffat. Tryckt in två limpsmörgås med leverpastej och druckit en kopp te.

7.20 Skrattar åt Adam och Gry som är roliga i örat. Packar matlåda och förmiddagsfika. Dansar till Shakira med byxorna vid knäna.

7.35 Skuttar upp på hojjen, kommer fram till Socialtjänstens Hus. Entrar Fort Knox och första dagen på veckan har börjat.

JOBB JOBB JOBB JOBB, LUNCH, JOBB

13.15 Möte med chefen som kommer in på sin första semesterdag.

JOBB JOBB, får höra att jag låter gullig, JOBB JOBB, välkomnas hem till den ena med den tredje, JOBB JOBB

16.50 Kommer in genom dörren och ser paketet från Rapunzel, resten vet ni..

Hårfager

Jaha då fick jag hem mitt paket med hår från Rapunzel of Sweden. Var det rätt färg, tänker ni? Nej, självklart inte! Vem hade någonsin kunnat tro att jag med min tur skulle pricka in rätt färg på en gång..


Jag fick returnera paketet i samma veva som jag skyndsamt kastade bort gammal reklam och annat returskräp. Hann knappt svälja maten innan jag var iväg för att kasta skräpet. Det blev lite bråttom pga vissa påtryckningar som tydligen går från 0 till 100 på fem sekunder. Men nu ska det väl inte vara några sura miner hoppas jag.

Men tillbaka till kalufsen, sorry för sidospåret var bara tvungen, jag kommer troligtvis inte kunna vara långhårig på midsommar som jag hoppades. Skit också! Jag som ville ha hårsvall med lockar när jag dansar Små grodorna runt midsommarstången ute i Ockelsjö. Ja ja, det får väl bli nästa midsommar då..

Svenska posten?!

Ibland undrar man ju vad det är för fel på vissa system?! Tidigare i veckan beslöt jag mig för att göra det jag tänkt på väldigt länge, nämligen att köpa löshår. Clip-on löshår alltså. Så att jag kan vara långhårig när jag behagar att känna mig lite extra fin.


Eftersom att jag gärna stödjer lokala företag så gick jag in på Rapunzel of Swedens hemsida och klickade hem ett set som numera var på rea. Jag förväntade mig att få paketet redan på fredag men besviken blev jag när brevlådan var tom.

När jag sedan ögnar igenom mailen senare på kvällen ser jag ett mail där Rapunzel-tjejen förklarar att dem försökt skicka paketet till mig men att dem fått tillbaka paketet från Posten utan meddelande. Mycket underligt?! Rapunzel-tjejen undrade om min adress var en företagsadress eller något annat underligt, men så är det ju verkligen inte. Förstår inte hur det där har gått till.

Jag skulle vilja hytta med näven i luften och skylla på sommarvikarier på Posten, men med tanke på att jag är en vikarie själv så vill jag inte kasta sten i glashuset jag befinner mig i. Så nu har vi löst det hela på hemmaplan, Ph ska åka till Rapunzels kontor imorgon och hämta paketet åt mig. Ska bli spännande att se om jag valt rätt färg..

Passa på att fynda ni också och klicka på bilden så kommer ni till hemsidan!

Sunday

10:15 Vaknar och lyfter på ena ögonlocket, hoppas på sol. Får erbjudande om frukost på sängen, men det är för sent för långdragna stunder utan vovv-gnäll, hunden är pinknödig.

10.30 Kliver upp, drar på mig nå trasor som ligger. Ramlar ut genom dörren och går den vanliga promenaden.

11.00 Frukost med Ph som dukat upp jättefint, bra början på dagen innan veckan börjar.

11.30 Ligger och slappar i soffan en stund. Välbehövligt. Trött som en gnu fast jag nyss sovit 8 timmar.

12.30 Traskar med foffan en liten sväng. Tar den nya gräsklipparen på en tur. Ph drar iväg med sin nya terrängcykel mot Hamptjärnsstugan.

14.00 Packar ner en termos med kaffe och drar ut till Hamptjärnsstugan för att möta upp min hurtbulle.

14.15 Fikar och ser ut över Umeå. Mycket mysigt ställe det där. Minns att jag festat där någon vinter. Kanske var det Beccys klass som partade?! Testade Phs cykel bland klippor och terräng, riktigt roligt med en bra cykel!

15.00 Är tillbaka i hemmet. Klipper resten av gräsmattan, trimmar kanter med den nya trimmern. Borstar Taiga så att det bara blir halva hunden kvar.

16.30 Tar foffan på en middagssväng. Mina armar har gett upp helt. Underarmarna är som gelé, är det trimmerns fel mån tro? Medan Ph lagar mat renbäddar jag sängen.

17.15 Äter middag, stekt kycklingfilé med ris och bea. Mycket gott! Bra matlåda för morgondagen.

17.45 Stökar bort middagen, tar en svängom med snabeldraken och rengör katternas toalett. Slänger mig sedan in i duschen helt utslut.

Har sedan duschen kokat kaffe och sitter nu med laptop i knäet, Ph spelar cowboy-spel på Xbox:en och det är lite som att titta på en film. Kanske för att jag är trött i både kropp och knopp. Snart är det en spännande fotbollsmatch som vi ska se på.. får se om jag ger upp tidigt ikväll. Kan nog bli en sudoku-maraton om min hjärna orkar något så avancerat.

Tummen upp för den här dagen!

Bröllopsfeber

Klistrad vid televisionen hela dagen nästan. Har sett brudparet kyssas mer än en gång och jag blir lika glad varje gång dem bjussar på sina kärleksyttringar inför oss vanliga dödliga.

Den här dagen kommer jag aldrig att glömma. Victoria är vacker som en ljuv sommardag och hela hon lyser som en sol. Magiskt är nog det enda som kan förklara denna dag. Blev mycket imponerad av Daniels och pappan Olles tal, nästan så att en tår trängde fram.

Nu är dagen D avklarad för våra blivande regenter, och jag ser fram emot när nyheten att dem väntar smått når allmänheten. Det lär inte ta lång tid om man sett dem under dagen..

Sov Gott!

Hål i huvet

Tror ni inte att jag höll på att klippa ett fjäderfä ännu en gång när jag var ute med tjänstebilen idag.. som tur var hade den här pippin lite mer fart under vingarna. Det hade varit sjukt avskräckande att ta tjänstebil någon fler gång. Bra i miljötänk, men att cykla till byarna bortom Röbäck hade nog blivit kämpigt. Ingen ren såg jag heller, mest tur för renarna!

Innan jag åkte iväg mot skogen i bilen så var jag hem en sväng för att rasta Taiga. När jag låser upp dörren ser jag tre små burkar stå på köksbordet. Mormors nygräddade pannkakor med sylt och grädde. Lunchen var räddad! Jag har nog den bästaste mormorn i stada, om hon vara visste. Det gjorde hela min dag. Såklart gick jag in och tackade för den goda maten.

Ikväll har jag, nyblivna morsan och bankkvinnan suttit på Mekka och tjatat hål i varandras huvuden. Men vi fick helt enkelt inte nog av varandra så vi bokade in en sushilunch imorgon också. Hoppas bara att Ph kan ta hunden så att jag får smaska i mig lite rå fisk och kallt ris.

Imorgon flyger jag solo på jobbet. Lite skrämmande känns det, men det ska nog gå bra. Chefen försökte trösta mig med några lugnande ord. Jag är lugn, men det finns så mycket mer jag vill veta, jag vet bara inte vad det är ännu.

Byxbekymmer och bling

Ni som minns att jag alltid tjatade om att jag var byxlös kan nu luta er tillbaka. Det bekymret finns inte mer. Förra veckan fyndade jag ett par somriga jeans på en utförsäljning samma dag som jag fick skatteåterbäringen. Idag blev jag ännu ett par jeans rikare.

Jag hade 25 minuter över på lunchen så jag tog en trappa ner från kontoret och spatserade en stund i stan. Under dessa minuter hann jag prova ut och köpa ett Thomas Sabo armband till mina charms på Ljungs Ur, prova och köpa ett par jeans och en tröja. Den här gången blev det ett par lite halvmörka jeans med lite slitning på. Tröjan jag köpte är en luvtröjsaktig skapelse utan luva. Rosa såklart!

Sjukt att jag både hann prova, köpa och strosa lite ytterligare innan jag återvände till kontoret 5 minuter innan lunchen slutade. Om varje shoppingrunda gick så bra skulle jag vara fattig som en kyrkråtta.

Den här kvällen blev lugnare än någonsin. Ph är i stugan och umgås på manligt vis med sin storebror. Vad de gör kan jag gissa med lilltånageln. Fiskar, sitter ute och "njuter" av naturen bland mygg och andra förskräckliga insekter, grillar korv och brölar med en öl eller två, typ.

Imorgon är sista dagen för han jag ska vikariera för och det känns otryggt. Jag ska dessutom köra tjänstebil igen imorgon, den här gången hoppas jag att det inte flyger in en fågel i hjulhuset och dör en otrevlig död. Jag hoppas också att jag inte kör vilse den här gången och måste få guidning från anhöriga. Men med tanke på min tur lär jag väl hamna i skogen och köra på en ren. Dit jag ska finns det tydligen en hel del..

På Soc får inte männen kissa

Jag kom och tänka på en sak under morgonpromenaden, eller jag har väl uppmärksammat det ett tag. Det är nämligen så att på våningen jag sitter och arbetar på finns det två toaletter. En med en skylt på en dam, vilket antyder att det är en damtoalett. Den andra toaletten är större och på dörrskylten sitter någon i rullstol vilket antyder att den är till för rörelsehindrade.

Då undrar jag var männen ska ta vägen? Även om de verkar lite funktionsnedsatta stundtals, men dem har fortfarande ingen egen toalett. Det känns som diskriminering fast åt det andra hållet den här gången. Det är snarare lite payback time, om det nu får vara så?!

Fast jag ser ju att dem använder toaletten ändå. Så något vidare hot känns det inte som. Men hur tänkte man när dörrskyltar sattes upp? Varför inte bara ha en skylt där det står WC så att alla inte ska behöva ta på sig kjol för att klampa in och lätta på trycket?! Knepigt det där kan jag tycka..

Jag hade en teori om att Socialtjänsten är överrepresenterad av kvinnor, vilket den absolut är, men jag kan iaf räkna upp ca 10 män som arbetar på våningen, så dem måste ju få använda nån toalett. Mycket märkligt hur som helst.

Idag är det it-utbildning. Känns inte alls som att jag har lust med det, men jag får härda.

Blöt handläggare

Idag blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade en lugn förmiddag med ett besök och lite andra saker att pilla med. Helt klart fullt upp!

Det slutar aldrig dyka upp saker man ska göra på det här jobbet, inte ens under fem minuter. Det är sjukt och jag undrar vad i hela friden jag gett mig in på?! Dessutom försvinner personen jag ska vikariera för på Onsdag. Sjuka värld! Vem ska jag då fråga om allt jag inte kan?!

På lunchen skulle jag bara cykla några hundra meter för att käka lunch med två härliga tjejer + en sömntuta (bebis). Men jag tror förbaske mig att halva himlen beslöt sig för att ramla ner i ungefär samma sekund som jag satte mig på cykeln. Jag blev helt dyngsur och jag hade nog inte många millimeter på kroppen som var torra. Kände nästan för att hoppa på cykeln igen och åka hem. Men det fick jag inte, efter en halvstressig sushi-lunch skulle jag hoppa på bussen för att åka upp till Umedalen. Vi skulle på det nya demensboendet/dagverksamheten/korttidsboendet Aktrisen på studiebesök. När jag kom dit och innanför dörrarna längtade jag mer än någonsin hem till en full garderob med torra kläder.

När det vankades hemresa var jag fortfarande dyngsur om byxor och skor. Fötterna hade börjat klia av fukten och som om någon ville mig illa och skrattade hånfullt så missade vi självklart bussen tillbaka. Det fick bli tjänsteresa med taxi..

Men tro inte att plågan skulle upphöra, nej då. När vi kommer tillbaka till kontoret är klockan bara 16.00 och jag har en hel halvtimma kvar att jobba på. Då kände jag för att flexa och ligga på minuskontot. Men mitt samvete sa något annat när mina blöta skor klafsade upp på första våningen. Jag la skorna på tork och där fick dem ligga under tiden jag arbetade undan lite smågrejer.

Imorgon ska jag vara rustad till tänderna med regnkläder och stövlar. Då blir det it-utbildning hela dagen. Jag bävar för Onsdagen då jag kan tänka mig att högen på mitt skrivbord är någon decimeter och mailen är sprängfylld med massor att göra.. yey för att jobba ihjäl sig!

Bloggpeppen, var är du?

Nu har jag varit dålig på att uppdatera. Det händer liksom inte så mycket och när det väl händer något hinner jag inte ens att kolla mailen. Lite stress. Men jag ska försöka bli bättre.

I fredags hade vi avtackning för två pensionärer och det var en rolig fest i Stadshusets lokaler. Vi sjöng, dansade och tjoade. Inte riktigt den pensionärsstämning jag förväntat mig. Klackarna i taket förklarar kvällen rätt bra. Igår mådde jag ungefär som jag förtjänade. Det var lite svajjigt hela dagen kan man säga. Knappt så att jag tog mig till badrummet.

Idag mår jag prima och hade jag tänkt åka till Plantagen och inhandla lite blåbärs och smultronplantor men vi åkte istället iväg till klipporna på Kont för att grilla och fika lite gott. Mycket mysigt. Taiga fick också hänga på och passade självklart på att bada i havet. Nu är vi tillbaka i hemmets lugna och Taiga är helt slut efter att ha druckit halva havet och andats in havsluften.

Senare ikväll är vi bjudna till Ersboda för middag. Så nu gäller det att vila och ta en varm dusch innan det bär iväg på cykeln.

Första Riktiga dagen

Jaha, första dagen är över på jobbet och jag måste säga att det kunde ha gått sämre. Jag är förhållandevis nöjd över min prestation vid telefonen och de övriga sysslorna som man gör på Sociala myndigheter.

Känns underligt att folks lägger sin sköra livsföring i mina händer och vill att jag ska förbättra den, och att jag vet hur man gör. Det är häftigt, nästan overkligt. Sen får jag återkoppling på telefonen att människor är nöjda med det man gjort vilket gör jobbet ännu bättre och ännu roligare!

Jag är trött och min skalle känns överkörd. Under besöket hos min vän med en baby satt jag och tittade på den söta lilla krabaten som låg och sov, gissa om jag ville hänga på sov-tåget?!! Nu snart får jag hoppa på tåget och sova i min säng under ett fluffigt täcke och förhoppningsvis med en fluffig katt på kudden. Lovely!!

Imorgon bjuds det på tårta.. weeii!

Vad har han i brallan?

Jag tror att Herr Nadal har myror eller hemorrojder i kalsipperna med tanke på att han mer eller mindre sliter och drar sig i bakdelen på byxorna hela tiden. Ungefär lika ofta som paus ges mellan bollarna. Man skulle kunna hoppas på att det är någon som lagt klipulver i underbyxorna, tyvärr ger det inte lika mycket distrahering som önskat.

Tennis, kanske inte min favoritsport men det är ju spännande när det är svenskt deltagande i final. Min enda erfarenhet av tennis är de gånger jag spelat det på mitt Nintendo 8-bit. Så regler och dylikt är lite diffusa, men ju mer man ser desto mer kommer jag ihåg. Det är alla miljoner linjer på planen som förbryllar mig lite.

Ser mörkt ut för Söderling, men som svensk håller man alltid en tumme och en tå!

Uppdatering: fredag till nu

I fredags fick jag trevligt besök från inlandet. Jag hade längtat men med tanke på hur trött jag varit efter jobbet så fasade jag för att jag skulle vilja sova vid 22-tiden. Men det gick rätt bra. Vi drack vad vi först trodde var vin, men visade sig vara en aperitif som vi spädde ut med sodavatten, grillade och hade det bara bra.

Sen blev det självfallet utgång i det svinkalla vädret. Pipes blev vårat mål för vidare festligheter. Det är underligt hur man drar till sig olika väsen, ja för de kunde knappt liknas vid människor. Inte alla iaf. Träffade en vän från förr som hade gjort en total make over, snacka om att jag blev chockad när jag såg att det långa håret var ett minne blott.

Igår mådde jag inte lika bra som jag hade hoppats. Det kändes som att jag var sjuk mer än vad jag kände mig bakis. Så kvällen blev lugn. Tittade på Enchanted och sen blev det läggdags redan vid 23-tiden. Lagomt!

Idag har jag försökt vara lite effektiv så att jag ska kunna vara trött efter jobbet resten av veckan utan att få dåligt samvete. Den här veckan kommer att vara otroligt jobbig eftersom att jag fr.o.m imorgon ska ta över allt och inte längre bara sitta brevid och observera. Så om jag inte skriver lika ofta är det för att jag är spyless på datorer och bara vill sova, men jag ska försöka..

Till middag blir det nog tacopaj..

Jobbigt med jobb

Men jag hinner ju knappt ingenting. Jag fattar inte hur en hel dag kan gå och allt jag planerat att göra bara faller isär. Det är väl så det är att arbeta men att knappt hinna sova är ju skandal.

Det är nog mest förändringen jag måste vänja mig vid. På jobbet gör jag inte särskilt mycket, sitter mest och tittar på och ställer frågor som ska hjälpa mig nästa vecka när jag ska börja ta över och arbeta på riktigt. Dem andra som sitter brevid oss undrar också varför jag bara sitter och glor ibland, men vissa saker gör O som jag inte behöver känna till. Känns självklart lite pirrigt och nervöst om jag verkligen kommer att klara av allt. Jobbigast blir nog att komma ihåg allt man inte får glömma.. gah det är inte bara en sak ska ni veta!

Igår träffade jag några klasskompisar för After work. Det var mycket trevligt att träffa dem gamla socionom-rävarna och det blev intressanta samtal minst sagt. Jag var däremot inte lika nöjd med de små bladlössen som envisades att klättra på både kropp och möblemang, fy vilka otrevliga små gröna krabater!

Jo just det, när jag var praktikant så sammanställde jag ett kösystem för serviceboende på datorn. Innan hade dem använt sig av en pärm där man väldigt opraktiskt var tvungen att skriva upp varje ny person som ställde sig i kö. Och när någon ringde och undrade vilken köplats de låg på var vi tvungna att räkna för hand bland överstrykta och kladdiga rader, väldigt jobbigt när ca 300 personer står i kö. När jag hade sammanställt det nya kösystemet på datorn så undrade jag om dem verkligen skulle börja använda det jag skapat, men nu har jag fått reda på att det verkligen används, så jag är glad för att allt mitt hårda slit kommer till nytta!

After första dagen at Work

Första dagen avklarad och jag vill hugga av mig ena armen för att jag är så utmattad. Inte på grund av att jag gjort en massa utan för att det var sjukt jobbigt att kliva upp imorse och att en massa nya människor och saker har hamnat inne i skallen. Det tar stor plats och det tar energi att hålla allt på plats där inne. Det börjar fyllas upp till bredden..

Ikväll blir det kanske Kubb ute med Ph och några av hans vänner. Men med tanke på att mina ben pulserar och är trötta efter dagen springandes runt i huset så vet jag inte om dem klarar av att hålla mig stående..

Imorgon firar jag det nya jobbet med några favoriter från klassen på After Work. Så jävla nice! Ska unna mig en öl och en go burgare. Det är jag värd! Sen blir det havregrynsgröt för hela slanten fram till midsommar!

Första dagen i fångenskap

God morgon!

Första dagen på jobbet väntar, känns inte alls pirrigt just nu. Det kommer säkert när jag sitter på cykeln. Har sovit som en gris inatt och orkade nätt och jämt med att kliva upp ur sängen. Det var en riktig pärs!

Men nu är allt som vanligt, kanske lite tröttare idag. Men säkert inte lika trött som jag kommer att vara när jag kommer hem. Alla intryck och saker man ska minnas och trycka in i skallen.

Roligast blir det nog att träffa mina gamla handledare. Får höra om allt som hänt under året vi inte setts..
Nu ska jag packa väskan och matlådan.

Ha en fin dag!

RSS 2.0