Örnsköldsvik 6 FebruariDen första delfinalen går av stapeln i grannstaden Ö-vik.

Igår släppte Svt.se bomben vilka som ska delta och med vad..

Måste säga att jag är lite smånyfiken på många av dessa okända artister..

Anders Ekborg - The Saviour
Anders har vi väl alla sett dricka sig redlös i filmen "Tomten är far till alla barnen"?! Han har även en stor erfarenhet av att stå på scen då han sjungit för sammanlagt 2 miljoner människor i musikalen "Kristina från Duvemåla" där han spelade Karl Oskar.

Han har aldrig medverkat i festivalen tidigare och låten han ska sjunga är en mix á la Pavarotti och Freddy Mercury.. läskig blandning! Känns inte som någon hit med en avdankad musikalstjärna.. brukar det inte vara tvärtom? Att man först medverkar i Melodifestivalen och SEN spelar i musikal? Anders har fått allt om bakfoten..

Frispråkarn - Singel
Någon okänd (för mig) Nisse som kallar sig Håkan till vardags. Låten han ska framföra är tydligen dansant, har en touch av RnB och HippetiHopp. Kan ju behövas.. men än så länge har ett sådant bidrag inte kommit långt i festivalsammanhang. Jag tror det blir en flopp..

Jenny Silver - A Place To Stay
Även känd som dansbandsångerska i gruppen Candela och då vid namn Jenny Öhlund. Ringer det några klockor? Nej, trodde inte det heller..

Den här lilla popartist-wannabeen ska för första gången testa vingarna i festivalen med en popdänga som ska få oss att känna oss snygga och sexiga.. med ett vemod. Hur i hela friden ska det gå till.. hoppas hon lyckas!

Jessica Andersson - I did it for love
Alla känner vi väl till den här donnan. Det här är nämligen femte gången hon ställer upp. Sist hon försökte återuppliva känslan av vinsten med Magnus Bäcklund och deras grupp Fame var 2007 då hon gick upp själv på scen för andra gången med låten "Kom".

Det gick inge vidare bra och nu vill hon försöka igen med en laddad ballad om en kärlekssaga. Får hoppas att hon lämnat de där korta omskrivna shortsen hemma i Trollhättan. Dem vill vi aldrig mer se! Lycka till Jessica!

Linda Prichard - You're making me Hot Hot Hot
Idoltjejen från förra året som det tyvärr inte gick så bra för. Men tjejen har en fin meritlista när det kommer till Melodifestivalen. Hon har nämligen stått på scen i festivalen tidigare, men inte som frontfigur utan som dansare både 2006 och 2008. Hon har även körat bakom Celine Dion, Velvet och koreograferat för Ace of Base.

Bruden har talanger och ska nu visa oss dem i en upptempopoplåt (knepigt ord!) med latinoinslag. Man kan inte mer än att ha skithöga förväntningar på den här tjejen..

Ola - Unstoppable
Han vann Körslaget med sin manskör, han får tjejer i 14-årsåldern att slita av sig trosorna och han är söt som socker. Ola stod på scen i festivalen 2008 med låten "Love in Stereo" men den här gången är han även upphovsman.

Låten ska vara en internationell röjjig upptempolåt som ska platsa på vilken hitlista som helst. Då får vi hoppas att hans blonda lockar och internationella sound ska ta hem guldet 2010! Jag lägger nog en extra snygg-röst på Ola..

Pain of Salvation - Road Salt
Ett 25-årigt band. Resten känns osäkert och bara tanken på att låten benämns som skör gör att de redan gett upp kampen om segern. Kul att ni kan delta som mellanakt!

Salem Al Fakir - Keep on walking
Årets första Joker!
En populär och duktig musiker som är skolad likt Alexander Rybak och duktig på violinen. Han är själv upphovsman till låten och gör den på sitt sätt, som alltid.

Låten handlar om att resa sig upp och gå vidare när man en gång har fallit..
Vill välkomna Herr Al Fakir till festivalen och hoppas på ett starkt framträdande!


Vilka tror ni har en chans att gå vidare i finalen?

Mina gissningar är: Ola, Linda Prichard och till Andra chansen Jessica Andersson.

Kommentarer
Postat av: emma

sv: Jahaaa så det är kusinvitamin, det hade jag ingen aning om :D

2009-12-01 @ 21:21:18
URL: http://hopppom.blogg.se/
Postat av: emma

sv: Ja det är ett bra tag sen vi sågs. Ja dom är ju som ögongodis:).. Vad sysslar du med nuförtiden?

2009-12-01 @ 22:06:28
URL: http://hopppom.blogg.se/
Postat av: Isak

Ska du dit?! jag är sugennnn

2009-12-01 @ 22:28:49
Postat av: NeMO

spännnade! vilken blandning! anders ekborg känns lite otippat men kul hihih. jag hoppas på salem al fakir :)

2009-12-02 @ 07:59:11
URL: http://nooli.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0