Sandviken 13 Februari

 

Andra deltävlingen går av stapeln i Sandviken och det här startfältet är det mest underliga jag varit med om. Känns som att vem som helst kan ta hem det med tanke på vilka artister som medverkar..

Andra Generationen & Dogge - Hippare Hoppare
Alla minns vi väl låten Kebabpizza Slivovitza som Andra Generationen bidrog med? Nu kommer dem tillbaka tillsammans med frontmannen från Latin Kings, Dogge Doggelito. Låten dem framför är en balkan reaggeton-låt och att den är på svenska ger den ännu mer "Skämskudde-varning"!

Andreas Johnson - We can work it out
Andreas gör en comeback från floppen tillsammans med Carola 2008. Det här är hans fjärde år i festivalen och nu gör han det ensam tack och lov! Han ska framföra en klassisk rockballad som jag för övrigt tycker att han gör för det mesta, låten handlar om att lösa problem. Problemet kanske är hur han ska ta sig vidare till final?!

Anna Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut
Vi känner till henne som artisten med låten "Glowing with you" som blev en hit i fjol, hon har medverkat på andras plattor tidigare och nu väljer hon att medverka i Sverige största Musikfestival. Hon beskriver låten som en stämning, om en uppriktig känsla av förlust. Förstod ni nåt av den förklaringen?

Eric Saade - Manboy
Killen var under början av sin musikkarriär medlem i pojkbandet "What's up". Han ska nu med en låt skriven av ingen mindre än låtskrivaren till förra årets vinnare, Fredrik Kempe delta i årets festival. Låten är en dynamisk upptempolåt vilket vi hoppas ska gå vägen för den tvålfagre Herr Saade! Men vad tusan är en Manboy, låter läskigt?!

Hanna Lindblad - Manipulated
Den här tjejen har som många andra startat sin karriär bakom de svenska artisterna och körat för många av våra folkkära godingar. Hon vann guldmasken 2007 för sin roll i musikalen "Singing in the rain". Nu satsar hon däremot helhjärtat på 2010 års Melodifestival med en sexig club/dance låt med RnB influenser. Kan kanske va nåt att hänga i julgranen.. vi får se!

Kalle Moraeus och Orsa spelmän - Underbart
Folkmusik med violiner och klapprande träskor, ska det va nåt?!
Kalle känner vi nog alla till som någon gång har flippat över till Allsång på Skansen, han är stammis där med sin lilla stråke och sina folkmusikpolare. Han har även fått Povel Ramels Karamelodiktstipendium och den sista som fick det under tiden Povel fortfarande fanns i livet. Låten de bidrar till folkfesten med handlar om en man som kommit till livets mitt. Kör hårt Kalle för någon final blir det inte!

Webjokerns bidrag!
Highlights & MiSt - Come and get me now

Låten som röstades fram av det tondöva folket i sverige ska framföras av den femåriga gruppen Highlights tillsammans med upphovsmännen MiSt - Mia och Stefan. Det här blir riktigt spännande att se! Jag tror på flopp!

Det sista bidraget finns det varken låt eller artist redovisat.. så vad det blir får vi se.

Om jag skulle gissa vilka som går vidare nu så skulle jag tokchansa för jag tror inte på något av de här bidragen förutom kanske Eric Saade med låten Manboy och det är bara för att han har otroligt begåvade låtskrivare bakom ryggen.

Skulle kunna köra rysk roulett med de övriga, för oavsett vilken som går vidare till final så finns det nog ingen som är något vinstmaterial utifrån informationen jag utgått ifrån..

Vilka tror ni har en chans?

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Jag tror på Andreas. Han har lyckats förr...

2009-12-08 @ 20:57:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0