Ny mark för fröken
Igår snackade jag om blomsterprakt och idag har jag vandrat in på en helt ny arena igen. Jag bakar nämligen matbröd. Ciabatta för att vara exakt.
Tro nu inte att jag gör surdeg från scratch utan det är faktiskt en mjölpåse från affären där man bara tillsätter jäst och vatten. Sen ska degen arbetas med degkrokar. Och tametusan vad länge jag stod och harvade på med elvispen. Men nu väntar jag bara på att degen ska jäsa klart så att jag får baka ut bröden.
Tro nu inte att jag gör surdeg från scratch utan det är faktiskt en mjölpåse från affären där man bara tillsätter jäst och vatten. Sen ska degen arbetas med degkrokar. Och tametusan vad länge jag stod och harvade på med elvispen. Men nu väntar jag bara på att degen ska jäsa klart så att jag får baka ut bröden.
I väntans tider..
Min trogna vän Kittyklockan
Kommentarer
Trackback