Deltävling 1 - Luleå


Coop Arena är platsen för festen. Arenan låter lika rolig som jag tippar att startfältet är. Med 6 debuterande artistformationer av totalt 8 kan man inte förvänta sig många kända ansikten.


Första tävlingsbidraget framför Dilba, en gammal popräv om något. Hon känner alla över 20 bast till, men minns vi egentligen vad hon gjort tidigare? Kidsen lär iallafall inte känna till den här tanten.
Bidraget heter "Try again" och ska vara något av en klubblåt som ska vara både genuin och upplyftande. Ja du Dilba, om jag minns dig rätt är du ungefär lika upplyftande som en mjölktetra.. upp till bevis!


Andra bidraget står hippetihopparen Swingfly för. Han ska framföra låten "Me and my drum". Låter både tråkigt och ensamt. Trots detta lovar Swingfly en energispäckad rap. Vi får be till Schlagergudarna att han har rätt. Här håller vi andan och fram åker skämskudden..


Tredje bidraget framför förra årets flopp Jenny Silver. Jag hoppas verkligen att hon lämnar silverhandsken hemma det här gången. Hon verkar ha bytt stil och ska den här gången framföra en modern popschlager med Abba-influenser. "Something in your eyes" heter låten. Vi får helt enkelt se om Silver-Jenny kan omvandlas till Guld den här gången.


Fjärde bidraget är årets webbjoker, Jonas Matsson. Som den utvalde av 423 okända artister ska han framföra sin reaggeinfluerade poplåt "On my own". Och ja Jonas, du är On your own. Trots att du och din mamma skrev låten tillsammans kan hon inte stå och hålla din hand längre.. Men reagge, allvarligt.. har det någonsin gått hem i de svenska stugorna tidigare?! Nä.. det här blir nog svårt kära lilla hobbymusiker.


Femte bidraget ser vi framföras av Le Kid. Ett färgglatt band som lovar lite sång, lite dans och lite naket. Då tror jag nog att låttiteln "Oh my god" passar rätt bra in. Herregud, ska vi börja visa oss nakna på självaste mello?! Ja jag tror nog att banbrytande är ordet jag letar efter.. Spännande!


Sjätte bidraget sjunger Rasmus Viberg, Han har kämpat i uttagningarna på Idol men aldrig tagit sig hela vägen. Kanske att Mello is the place to be för den här glada spellevinken..? Trudilutten "Social butterfly" ska vara fartfylld med etniska och poppiga influenser. Vi helt enkelt se på Lördag hur det går.


Sjunde bidraget i startfållan heter "Desperados" och framförs av Pernilla Andersson. Hon är en erfaren artist men har aldrig tidigare stått på Melodifestivalens scen. Låten beskriver hon som en upptempolåt i moll, singersongwriterpop med spagettiwesterninfluenser. En riktig tungvrickare helt enkelt. Och det där med spagettigrejen hajade jag inte riktigt, men under hennes bidrag kommer i varje fall jag sitta spänt och vänta på nästa artist..


Danny Saucedo är sista och åttonde artisten i första deltävlingen. Den skönsjungande blondinfrippan står på egna ben i år och ska framföra den egenkomponerade låten "In the club". Danny kom trea 2009 tillsammans med polarna i EMD när de bidrog med slagdängan "Baby goodbye". Enligt Danny själv kommer den här låten att kräva en hel del av honom rent sångmässigt samt att det ingår en viss del dans som kan stjälpa honom. Håll tungan rätt i mun Danny, för du kan ju inte åka ut mot de här blåbären?!!

Nu gäller det, eller på Lördag rättare sagt!
Jag sitter bänkad med resultattavlan och mellotishan i högsta hugg. Vad gör ni på Lördag?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0