Deltävling 2 - Götlaborg

 

Andra deltävlingen går av stapeln i Scandinavium, Göteborg. Härliga härliga stad, visa nu vad ni går för alla Glenns där ute!

Första bidraget är killen de flesta känner igen, det började i tv-programmet Popstars och sen har det blivit musikal och Körslaget osv. Nu gör Brolle debut i melodifestivalen med en låt han en gång skrivit till en flickvän, "7 days and 7 nights", han är även aktuell med sitt femte album. En låt med 50-talsinfluenser och med en touch av Springsteen. Jag tror på det här bidraget, sen att han är förhandstippad favorit gör inte saken sämre. Heja Brolle!

Andra bidraget framförs av Loreen som även hon är debutant. Vi såg henne i Idol 2004 men sen dess har det vart tyst. Nu står hon på Scandinaviums scen med låten "My heart is refusing me" som är en elektronisk och organisk låt, hon själv beskriver den som stark och dramatisk. Vi får väl se vad den här donnan kan åstakomma. Ingen självklar finalist om ni frågar mig..

Tredje bidraget står den färgglada toktanten Babsan för. Hon sjunger "Ge mig en spanjor" och framför den fartfyllda och roliga discoflamencodängan på sitt alldeles egna sätt. Hon ska tydligen kicka Bert Karlsson från scenen också. Yo go girl! Enligt Babsan och Lars-Åke kommer det här bli en riktig sommarplåga. Jag ser redan småtjejer mimandes med hopprepen i högsta hugg så som när After Dark hade framfört La Dolce vita. Vilket rabalder!

Fjärde bidraget framförs av en gammal schlagerräv, Elisabeth Andreassen. Hon är med för elfte gången och bör betraktas som en veteran som vunnit Esc med Bobbysocks dänga La de swinge. Den här gången framför hon låten "Vaken i en dröm" som är en powerballad. Jag tror kanske inte att hon tar hem hela tjottaballongen i år, men roligt att hon fortfarande försöker.Femte bidraget "I'm in love" som är en uptempo-låt med stark refräng är allt annat än vad vi är vana att se Sanna Nielsen framföra. Det här kan bli riktigt intressant. Det är sjätte gången Sanna ställer upp i Mello-cirkusen. Sist framförde hon Empty room som är en riktig tryckare på dansgolvet, den här gången hoppas vi på litte stuff-musik. Nu vill vi skaka rumpa Sanna.. kan du stuffa?

Sjätte artisten i fållan, The Moniker framför en glad låt som hans avlidna mamma, Monika bad honom skriva för många år sedan. En låt som blev klar på en kvart ger jag nog inte mycket för. Men jag vill se det som pausunderhållning. Vem vet, han kanske kan framkalla ett å annat leende. Låten heter "Oh my god".. låt oss slippa skämskudden och besväret att utropa detsamma.Anniela har tidigare medverkat i musikaler som Sound of music och följt med schlagercirkusen och uppträdde under 2009. Nu gör hon debut i tävlingen med låten "Elektrisk" som ska vara en klubblåt som är modernt poppig med schlagerspice på toppen. Hon lovar dessutom en sjuhelsikkes show om hon kommer ända till Tyskland, och med självförtroendet på topp är hon säker att utlandet kommer att gilla det. Så ska vi rösta med hjärta eller hjärna?! Hon får helt enkelt ta o övertyga oss ikväll..


Sista och åttonde artisten Christian Walz sjunger "Like suicide". En mörk och mångbottnad låt som Walz beskriver som ett rymdskepp. Jag fattar ingenting av beskrivningen och tror heller inte på det här i det långa loppet. Han får helt enkelt bocka av Mello i sin to-do-list och gå vidare med låtskrivandet. Ha re bra Walz!

Nu kööööööööööööööööör vi!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0