Tokskön dag!

Vilken vårdag vi har haft och har idag! Solen lyser fortfarande med sin glans och jag känner glädjen ända in i märgen. Jag, Taiga och Alice har varit ute och solat i snödrivan. Eller jag solade och djuren funderade bara på annat. Som att gå in till exempel. Innan solningen tog jag och Taiga oss en härlig promenad i I20 skogen och tittade på miljontals harspår. Hade gärna velat se en liten hare skutta över åkrarna, men då hade jag väl legat och blivit släpad som en vante bakom Taiga och det hade jag inte kläder för att råka ut för. Så tur i oturen för mig.

Det är lite nervöst här hemma av en speciell anledning. Jag ska först ta mig till Holmsund och hitta till torget, sen vårdcentralen. Ja det blir minst sagt spännande!

Sen blir det glasögonbågeprovning inför kära vänner. Idag är sista dagen jag får ha dem så det gäller att bestämma sig ikväll för om jag gillar mina favoriter lika mycket idag som jag gjorde igår.

Tog lite bilder ute på Alice men ni får se dem imorgon istället, eller ikväll. Just nu är jag för nervös för att ladda in bilderna på datorn.

Håll en tumme och en tå för mig!


Favorit i repris

Jag undrar hur livet som heltidsarbetande kommer att se ut?! Med tanke på hur jag flänger på dagarna finns det nog ingen tid för ett jobb.. Oops!

8.00 Vaknade, drog på mig långfillingar och ut i solskenet med byrackan. Såklart med ytterkläder om det var någon som misstolkade..

9.40 Kuskade ner på stan och medverkade i ett seminarium om Jobbfinneri. Himla fiffigt upplägg faktiskt, har lärt mig en massa nytt!

12.00 Hemma igen och pratar med mamma för första gången på två veckor som äntligen anlänt till Arlanda.

12.40 Åker till pappas crib och hälsar på de sex små valparna som föddes inatt. Hur söta som helst med jätteroliga teckningar. Om det inte vore för att jag redan har hund och katter så skulle jag på en nanosekund kunna ta med mig en liten hem.. men nej. Det ska jag inte.

14.00 Pappa kommer tillbaka från stallet och vi fikar och tittar till de små liven med jämna mellanrum. Får även feedback om glasögonbågarna från både Majsan och Papsen.

15.00-15.40 Kör hem, tar ut Taiga på en promenad i solskenet och åker vidare mot Umeå City Airport.

16.00 Hämtar upp en mamma i pepparkaksfärg och med tunga väskor. Vi åker hem till henne och jag får mycket fina presenter, stora som små. Ett flertal sommarklänningar, ett par rosa Converse, ett par flip flops, hårband, scarves, väska, kramisar (salt och peppar-kar som kramas) och en solhatt.

18.00 Äter middag hos mormor och pratar om Thailand. Landet alla pratar om men som jag börjar avsky lite smått. Just för att alla varit där utom jag..

20.00 Skrattar så att tårarna rinner åt en sak mamma berättade om den gången vattnet tog slut på hotellet. Såg knappt något för alla tårar, inte bra när man kör bil. Vi överlevde.

21.00 Åter hemma hos Farmen och känner mig mer trött än något annat.

NU: Cougar town, det bästa på länge! En kopp te och lite choglaa..


Pappa har valpar

Nu har pappas hund Lara valpat. Tre småttingar är ute än så länge och jag fick höra deras små pipande ljud, helt bedårande! Väntar på ett mms från Matte och Husse som har lovat att fota och skicka.
Om jag får någon timme över imorgon ska jag åka förbi och kika på de små undren.

Det är lite familjära valpar, men säkert jättesöta små ulltussar.
Så är någon sugen på en Springer Spaniel valp, hojta till!

Måndagen i helhet

9.10 Öppnar upp ögonen för en ny dag

10.00 Kommer in efter promenad och snöskottning

12.15 Parkerar Clion och möter upp Noomie på stan, provar byxor utan lycka.

13.20 Köper ett mycket snyggt blått linne på Rutan m.fl.

13.45 Strosar runt och Grattar Josse på 21-årsdagen inne på T-shirtstore

13.55 Äter en stenhård Bagel på Waynes med N och får en Hello Kitty äggklocka i present/julklapp.

14.15 Skyndar till jobbcoachen och samtalar om min framtid och får en massa härliga tips.

16.00 Kommer hem, kollar in glasögonbågarna jag beställt, svidar om, kopplar Taiga och åker ut mot pappas stall.

16.15 Möter upp Veterinär Birger och han konstaterar en godartad tumör på Taigas has och får en operationstid.

16.30 Går på prommis runt stallområdet och Taiga äter hästbajs som om det vore godis.. Uääkk!

17.00 Kommer hem, svidar om ännu en gång, piffar till håret med nyinköpt saltvatten spray.

18.15 Hämtar upp Ph och kör mot affären och handlar tulpaner och godis till Josse.

18.45 Kör på motorvägen och får ett mycket intressant samtal.

19.00 Firar Josse och får gudagott fika.

20.00 Provar glasögonbågarna inför främlingar och får ett enhälligt beslut från juryn.

20.30 Skjutsar hem en trött Ph och kommer hem.

21.00 - 22.40 Snicksnackar med folk på facean och ser på tv samtidigt. Multitasking vet ni!

Nu är planen att göra en kopp te, äta ett Hello Kitty-kinderägg och bara njuta av det som komma skall!

Sådär ja..

Då var loppisen, snöyran och den här dagen över. Jag är helt utslut, har kramp i fejksmile-musklerna och vill bara att någon ska bära upp mig för trappan och vaska av fejset.

Förstår inte att en dag på loppis kan vara så hektisk, eller ja, tre timmar. Kön innan loppisen öppnade ringlade utanför och när folket kom in såg de flesta ut som snögubbar. Det bokstavligen strömmade in människor och det var riktigt slitigt stundtals. Folk rev och slet i grejerna, ett rent himmelrike för ficktjuvar.

Det kom förbi några kända ansikten och pratade lite vilket lättade upp stämningen som stundtals var ganska trist. Men några slantar i pengapungen och bara med en banankartong under armen kom jag mig hem helskinnad.

En bra dag och ännu bättre ska den bli när jag får lägga mig på huvudkudden och slå igen ögonen..

Umåker 12.00

En travbana där jag halvt som halvt vuxit upp med en travgalen fader. Det känns lite som att komma hem när jag är på Umåker trots att jag aldrig varit ett dugg intresserad av dessa havremoppar. Mitt första minne av travet är att vi sitter i bilen och kikade på hästarna som bara sprang runt runt runt, urtrist. Men sen när vi skulle fika minns jag att husmansmackorna med ost hade blivit så där mumsigt mjuka. Idag kan jag inte riktigt förstå varför jag tyckte att mjuka husmans med ost var så gott, men hjärnan är väl inte fullt utvecklad vid 3-5 års ålder antar jag?!

Idag ska jag stå på loppisen och förhoppningsvis sälja både skrot och guldkorn. Jag får börja stuva in mina lådor om ca 45 minuter och klockan tolv öppnar portarna för er andra. Så vill ni inte ta en uppfriskande promenad i snöyran så tycker jag att ni ska besöka loppisen. Det brukar finnas en massa skoj, och vill man inte handla så är det alltid roligt att kika på vad alla har på sina bord.

Jag hoppas att vi ses, nu åker charmen och säljleendet på!

Jag vill vinna!!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Earthhour


Nu släcker jag ner och förbereder mig inför earthhour!

Visst släcker ni också ner kl 20.30 ikväll?!

Kaos mitt i skiten

Nu har jag vänt och snurrat på mina skräpiga ägodelar för att se om jag kan sälja iväg dem. Herregud, varför drar man på sig så mycket skit?! Just nu står 3 fulla banankartonger och några mindre kartonger plus ett klädställ fullt med kläder redo att fraktas till Umåker imorgon. Jag hoppas och ber till någon högre makt att folk ska vara som galna för jag vill verkligen inte behöva ta med mig allt tillbaka hem. Är dessutom snuskigt billig på det mesta så att det ska vara som att gå på IKEA när man kommer till mitt bord.. vad tror ni om den taktiken?

Jag ska även lägga på minnet att aldrig någonsin ge mig ut till Coop en löningshelg. Fy fan vad mycket folk!! Har människor ingen självbevarelsedrift i kroppen? Jag skulle köra ut från Rusta/Jysk parkeringen men om lixom aldrig därifrån. Då kommer det en kvinna från ingenstans och ställer sig framför alla bilar så att jag kan smita emellan, hon hade tydligen brunnit av någonstans där bak och tyckte att jag var långsam, men vaddå, jag litar inte på en enda bilist, dem är ju sjuka i huvet. Morsan blir nog inte heller så nöjd om hennes bil ser ut som ett russin på tisdag när jag hämtar henne på flyget.

Nä tacka vet hemmets lugna vrå. Men jag får väl hoppas att alla köpgalna människor som jag mötte idag på Ersboda kommer till Umåker och fyndar på loppisen. Då lär jag ju inte ens komma hem med kartongerna för jag såg bara stirriga köpgalna kvinnor och män där ute bland vimlet.

Ikväll kommer pappa med fru och jag ska försöka tvinga dem att äta upp hela tårtan som är kvar..

OBS! Glöm inte att ställa om klockan inatt så att ni kommer i tid till loppisen!! Imorgon skjuter vi fram tiden en timme..

Nya ögon

Var supertrött och hungrig efter allt firande igår så jag och Ph avslutade kvällen på världens bästa hamburgerhak, Max. När jag kom hem hamnade jag halvt livlös i soffan och på något vis tog jag mig till sängen. Jag vaknade iaf på kudden bland en massa djur som kurrade imorse.

Dagen började som vanligt, men sen var det dags att gå till optikern. Jag var lite nervös för att hon skulle säga att jag blivit komplett blind. För med tanke på hur dåligt jag ser numera så skulle jag inte bli förvånad. Det underliga som hände sen efter att ha glott på bokstäver och prickar var att mitt högra öga inte hade förändrats alls och det vänstra ögat hade blivit lika illa som det högra. Så jag skulle kunna byta ut det ena glaset och använda samma bågar, men det vill jag ju inte. Jag har beställt hem bågar från favoptic.se som kommer till veckan. Ska bli spännande att se om det finns några glajjer till mitt lilla fejs.

Sen hade Body Shop varit så snälla att de skickat ett Grattis-kort till födelsedagen och gett mig 100:- att handla för. Så jag tog mig dit och köpte en Body Butter med Mango. Luktar så gudomligt gott att jag nästan vill ligga med näsan i burken och äta gojset. Men det ska jag inte.. nu ska jag bli mjuk som en babyrumpa!

Nu ligger jag i mina pyjamasbyxor och goffar i mig godis samtidigt som jag ser på Let's Dance-finalen. Livet är gött när man får göra absolut ingenting!

Våffeldagen är min dag!

Om exakt 10 minuter är jag 27 år gammal, klockan 11.15 plockade doktorn ut mig ur mammas uppskurna mage. Jag var beräknad till den 11 April men pga vissa omständigheter fick mamma och pappa välja när jag skulle plockas ut, och jag måste säga att de valde en bra dag. Våffeldagen och allt!

Ska bli spännande och se om jag känner mig äldre, än så länge känner jag ingen skillnad
Vem vet jag kanske hux flux får några extra rynkor och börjar känna av lederna.. men innan jag tar min nya ålder på för stort allvar ska jag dammsuga och torka golven inför kvällen när gästerna kommer.

Mitt största problem just nu är var alla ska få plats ikväll. Har räknat och vi blir ca 14 personer beroende på om alla kommer som sagt att de kommer. Jag har 5 platser i köket och eventuellt 7 i vardagsrummet. Det blir trångt. Måste gå i skåparna och räkna kaffekopparna..

Ska bli trevligt med lite besök här hemma, fikat är nästan färdigt. Ska bara garnera tårtorna och koka kaffet..

Grattis till mig på min dag! Den enda som saknas är mamsen..

Taj Mahal

Sitter med magen ut till knäna och undrar när jag ska sluta känna denna mättnadskänsla. Ph bjöd ut mig på födelsedagsmiddag på Taj Mahal. Jag åt någon god rätt som jag inte minns namnet på med tandoorikyckling, grillad kyckling, kungsräkor i stark marinad och lammkött. Nanbrödet icke att förglömma!

När vi kände oss för mätta för att det ska vara hälsosamt drog vi hem till Ph och drack kaffe och lade oss under filtar och värmde upp oss.

Det är utmattande att vara så här mätt. Varför åt jag upp allt när jag kände mig sådär äckligt mätt?! Jag åt som om jag aldrig sett mat förut och inte visste om jag någonsin skulle få äta igen. Just nu är jag lite äcklad av min egen förmåga att goffa i mig mat jag inte ens får plats med. Skulle behövt en extra magsäck just nu..

Besökte min söta lilla farmor idag och firade hennes 79:onde födelsedag. Hon fyllde egentligen år igår, men eftersom att prellen som skrev upp henne i födelseboken var ett fyllo och skrev fel datum så har hon förlikat sig med hans misstag och firar idag. Typiskt inlandspräster, att vara en suput och döpa små barn i ångorna av diverse alkoholhaltiga drycker, sunkigt!

Nu ska jag och min oversize-mage se klart på "Sexrehab med Dr Drew" och sen blir det nanna kudden.

Godkänt

Taiga godkände mina chokladcigarrer som jag bakade tidigare idag. Såklart fick hon dem utan choklad, men efter en ville hon bara ha fler.

Det är roligt att hon gillar det matte bakar, men jag vet inte om jag kan ta betyget på allvar då hon för några timmar sen tittade suktande på en genomfryst bajskorv som låg på marken.

Men eftersom att det är det enda betyg jag har att utgå ifrån så får jag helt enkelt se mig själv som en duktig kakmakerska! Smakade också på en av mina muffins (för det heter väl ändå inte muffinsar) och dem blev supergoda. Hoppas bara att mina gäster på Torsdag tycker likadant..

Världens bästa!

Jag har den bästa mormorn genom tiderna. Kan inte tänka mig att det finns någon bättre. Idag tog hon mig till Willys och handlade allt jag behöver för att kunna bjuda släkt och vänner på fika till min födelsedag. Värsta snälla!

Nu har jag satt igång och bakat något jag aldrig provat förut. Chokladcigarrer. Ska bli mycket spännande att se hur dem smakar när jag är klar.

Har nyss bankat livet ur 2 dl hasselnötter som nu ligger i en påse. Har man ingen matberedare eller något liknande får man ta till påse och något hårt att banka med. Gick finfint!

Smöret ska bli rumstempererat och mitt tålamod börjar tryta.. nu sätter jag igång!

Torgvantar till våren

Igår och idag har jag knåpat ihop några torgvantar till Loppisen på Söndag. Hoppas att det finns några köpsugna människor där..












Vårtecken inomhus

Ja nu verkar våren ha kommit och med den myrorna! Alldeles nyss attackerade en av dem mitt vardagsrumsbord och försökte ta sig in i datorn. Inte okej!

Katterna som jag i min enfald trodde skulle jaga och som rena martyrer äta upp dem levande, men icket. Igår när jag serverade dem en myra var satt de fyrbenta rovdjuren som ljus och tittade förundrat på det sexbenta lilla skräpet som rörde sig runt runt på badrumsgolvet. Så jag kan nu konstatera att dessa rovdjur är helt värdelösa jägare. En råtta skulle väl förmodligen skrämma livet ur dem. Great!

Men imorgon ska dessa kryp vara ett minne blott. Jag ska köpa sånna där dosor som dödar hela boet, ska bli så roligt att se dem kämpa för livet!

Dammsugning på schemat, adjöss!

Åldersvolym

Då hade jag visat mig ute i vimlet och jag måste erkänna att jag saknat umgänget. Men inser samtidigt att jag blivit en gammal fjärt som tycker att volymen på musiken är för hög och att människor borde se sig själv på dansgolvet för det ser förjävla kul ut! Jag älskar när människor dansar som om det inte fanns någon morgondag, vilket dem sent omsider kommer att bli varse om, dock med en dunkande huvudvärk.

Medelåldern ikväll låg lite över våran egen ålder vilket gjorde allt mycket roligare. Jag har aldrig sett så många discodansande 40+:are på samma dansgolv förut och jag vill snart se det igen. En människa som släpper sina hämningar och bara rockar loss är det gladaste jag vet, total lycka.

Det är också superkul att sitta och studera hur människor beter sig när dem är på jakt efter ett ragg. Vi satt oerhört bra till för att hålla koll på ett medelålders killgäng som betedde sig som ungtjurar bland boskap. De höjde på ögonbrynen när tjejer gick förbi och bokstavligt klädde av dem med blicken. Sen att dessa herrar stod som fastgjutade vid bardisken ökade nog inte chanserna till något ragg. Nu lämnade vi stället innan vi fick se om deras blickar gav någon utdelning, men jag tror chanserna var små.

Blev oerhört förvånad när jag såg en kille ur gänget som hade en kortärmad skjorta med en luva på. Den där luvan var inte i samma typ eller färg som skjortan utan såg ut som en luva man har på sin gråa mysdress. Den var dessutom fastsatt i nacken på skjortan med knappar. Och hur vet jag det då? Jo för att en av knapparna inte var knäppt och syntes mer än väl. En mer underlig skjorta får man leta efter och i mitt huvud snurrar ett flertal frågor just nu..

1. Vem designar ett sånt klädesplagg?
2. Vem vill sälja ett sånt klädesplagg?
3. Vem köper en sån skjorta?

Om Ph kom hem med en sån skjorta skulle jag..

1. Fråga om han blivit blind.
2. Be honom att snabbt lämna tillbaka den

Och om han promt vill ha kvar skjortan skulle jag ta bort luvan, klippa den i småbitar och bränna upp bitarna.

Nu vet jag att Ph har bra klädsmak så jag behöver inte oroa mig, men skulle han väldigt snabbt få synfel vet man aldrig.

Sen måste jag kommentera killen i garderoben. Han är säkert väldigt duktig på sitt jobb, men när jag kom och skulle hämta ut min jacka stod det redan 4 personer i kö som ville lämna in sina jackor. Jag väntade ut dessa 4 och när den fjärde killen kommenterade garderobkillens hastighet som var nästintill obefintlig kände jag en lättnad av samtycke. När killen betalat sina 20 kronor hade det tillkommit en tjej som också ville hämta ut sin jacka. Och för att garderobskillen inte skulle ta henne före mig fick killen som just betalat poängtera att jag minsann stått och väntat längst. Jag vill först och främst ge en eloge till den unge herren som påpekade att jag var först och ge ett stort riskorn till killen i garderoben. Han hade 3 personer att hålla koll på och inte ens det klarade han av.. hur ska det gå när det står 20-30 i kö och trängs framför den minimala disken?! Kom igen!!

Cravings for Coffee

Idag är vädret precis som jag vill ha det, några få plusgrader och strålande sol. Fortsätt så nu!

Svängde förbi min hårt arbetande pojkvän och hälsade på, herregud vad folk är tokiga. Rea gör folk helt skogstokiga! Som tur var fick jag slingra mig ut därifrån med livet i behåll. Efter den tunga pärsen hälsade jag på Phs mamma och äkta man och tvingade till mig lite av deras supergoda kaffe. Det är ett sånt där kaffe man får cravings på. Så nu är kaffe-behovet stillat och jag känner mig väldigt harmonisk.

Ikväll blir det en liten gettogether på Invito här i stan med trevligt sällskap. Det var längesen jag visade mig ute bland folk på kvällstid så det är väl på tiden att man tar sig iväg nånstans.

Igår hälsade jag på hos en kär gammal vän. Det är så skönt att komma till vänner som varken bryr sig om hur man är eller hur man ser ut. Jag kom dit som en luffare och fick höra att jag var söt med mina rosa mjukisar och mina stora Uggs. Jag hade med mig en påse muffins och mutade därför till mig en kopp te som den luffare jag är..

Det var den bästa fredan på länge, slappt och alldeles, alldeles underbart! Tjejsnack behövs i lagom dos ibland.

Huvudbonad x 3



Barnmössa 125:- Såld


Brett pannband 100:-


Pannband 100:-

Intresserad?
Maila mig på [email protected]

Mysmysse

Kom på att jag måste fixa en födelsedagspresent åt min farmor som fyller år på Onsdag. Så idag gick jag till Hemflit och köpte garn till en mössa. I julklapp fick hon en halsduk som jag virkat och som hon tycker om jättemycket så jag tänkte att hon skulle få en mössa i samma garn.

Så här blev den..


Underhållare sökes

Fick just reda på att min femte hälft kommer att vara i fjällen och svisha nedför backar på sin snowboard när jag sitter på loppis. Så jag söker nu någon som har lust att hänga med mig den 28/3 eller bara komma dit en stund?!

Misstänker att det kan bli långtråkigt att sitta själv på en stol och se charmig ut i tre timmar. Så än om ni inte vill vara där hela tiden så vore bekanta ansikten vara en fröjd att få se en glimt av. Ni kan ju dessutom hitta fynd, det är alltid spännande att se vad de andra har för skräp man kanske kan få användning av..

Filippa K och Poh

Som jag skrev tidigare under dagen så skulle jag till Embra och M. Han skulle få sin Teletubbie, Poh.
Han var först lite blyg och trött efter en dag på förskolan, men han tinade upp ganska snabbt och kokade en massa, vilket är vad jag förstår är det bästa han vet just nu.

Jag blev bjuden på gofika och när jag satt i godan ro med ett wienerbröd fulla käften kom söta lilla Maxwell med fint inslagna paket till mig. Jag blev mållös och väldigt glad över innehållet. I paketen fanns två paket te och 4 muggar som jag trånat efter i många herrans år men aldrig riktigt tagit mig råd till att köpa.


Rörstrands Filippa K kollektion

När jag kom hem skyndade jag mig att slänga in dem i diskmaskinen och nu efter middagen fick jag äntligen dricka kaffe ur dem. Dem var verkligen lika goda att dricka ur som dem ser ut att vara. Nu ska jag ta mig råd att köpa 4 till, eller så önskar jag mig dem i födelsedagspresent. Jag fick även en massa garnnystan av E från Järbo. Så nu ska här virkas finfina saker, har redan en idé vad jag ska komma med nästa gång vi ses då dem förhoppningsvis är en till liten människa i familjen.

När jag satt med Filippan i handen kikade jag in på E:s blogg så ser jag att hon lagt upp bilder på när M myser och leker med Poh. Ni måste kolla in den söte lille pojken med sin nya vän!! --> HÄR

Jag lånade en bild från inlägget och så här ska det se ut när man myser med sin nya virkade vän

Visst vill man bara äta upp den där lilla sötnosen?!


Men kom igen!!

Den här snön.. hur mycket är det tänkt att vi ska orka med?! Just nu öser det ner snö och jag är så jävla less!

Saknar verkligen vårvädret vi fick känna på några dagar. Solen ger så mycket energi som krävs när man är rastlös och arbetslös.

Idag ska jag iallafall komma iväg från hemmet en stund. Ska iväg till Emma och Maxwell och hälsa på. Dem ska snart få tillökning så det ska bli spännande att se stormagen och få kika på Maxwells nya fina rum. Maxwell ska äntligen få sin Teletubbie som jag virkade för ett tag sen.

Vi får se vad han säger om sin nya kompis..


Googla ba!

Måste bara svänga in här och säga att Google Analytics är grymt! Jag har någon som läser min blogg från Dublin, Irland. Galet! Har även haft några läsare från Finland, Norge, Schweiz och USA. Skitcoolt att en liten sida kan kontrollera var ens läsare kommer ifrån och hur dem hamnat hos mig. Jag kan även se vilken internetuppkoppling ni har och hur ofta ni återkommer.

Så om ni nu läser från olika länder, kommentera gärna så att jag vet vilka ni är. Jag blir ju så nyfiken!

Man kan även se vad folk sökt på och sedan hamnat på min blogg. Roligt att någon hade sökt på "Frispråkarn tönt" och hamnat hos mig.

Testa att koppla upp er med Google Analytics, det är roligt!

VirkVerk till salu

Nu börjar mitt förråd i virklådan att fyllas till bredden och tänkte lägga ut bilder på det jag kan tänka mig att sälja iväg. Det finns andra saker som jag inte hunnit fota än, men det kommer så snart dagsljuset kommer tillbaka.

Så nu kollar jag med er om det finns någon som är sugen på att köpa mina grejer?!



Mössa 150:-


Torgvantar utan tumme 125:-




Pannband 125:-
Torgvantar med tumme 150:-


Pannband 100:-


Torgvantar med tumme 125:-


Barnmössa 175:-
Tossor 100:-
Vantar med snöre 75:-


Barnmössa 150:-
Vantar 150:-


Pannband med blomma 125:-


Torgvantar med tumme 125:-


Mössa 150:-
Vantar 150:-




Barnmössa 175:-


Mössa 150:-

Är det något som ni fastnat för men vill ha i andra färger går det bra att maila mig på [email protected] och berätta vad ni är intresserade av och i vilka färger ni vill ha det.

Kommentera gärna vad ni tycker om det jag lagt ut, konstruktiv kritik är det bästa!!


LOPPIS 28/3

Nästa Söndag står jag med ett fullspäckat bord på Umåker mellan 12 och 15 och kränger allt från kläder, smycken till porslin och annat skoj. Jag tycker att alla som bor i Umeå-området ska pallra sig upp ur sängen och stå framför portarna redo att riva och slita!

Jag kommer även att sälja lite av mina VirkVerk och sånt som jag lyckats knåpa ihop.

Namnband på projektet



Mitt nuvarande projekt är delvis klart. Det här är torgvantarna som är färdigställda och nu pillar jag på med mössan som är halvvägs klar tror jag. Det är lite knivigt att veta hur mycket som är kvar att göra när man bara ser en platt grej framför sig.

Igår fick jag hem mina namnband från minanamnband.se som jag beställde för ett tag sen. Så nu är dem fastsydda och alstren är redo att säljas.

Den här sovställningen börjar bli

0-3eb5e15df6202ccbb8876bc8d63e0631.png

Den här sovställningen börjar bli en klassiker här hemma. Mattes lilla pojke..


Jordigt värre

Har varit hemma-duktig idag. Efter att jag varit hos sjukgymnasten svängde jag förbi Plantagen och köpte blomjord och lecakulor. När jag kom hem högg jag tag i omplantering av mina blommor. Det var mer än behövligt, vissa blommor hade växt fast i innerkrukan. Rötterna fick knappt plats längre. Så jag fick fyra nya krukor fulla med blommor och blad utöver de jag hade i början.

Det är inte smärtfritt att plantera om blommor, jorden hamnade exakt överallt. Katterna gjorde inte saken bättre och spred den ännu längre ut i huset än till köket där jag höll till.

Måste erkänna att jag inte är någon blom-människa. Sist jag planterade om blommor var nog i min första lägenhet då jag försökte bli huslig. Men den ambitionen försvann snabbt uppenbarligen. Jag har en förmåga att glömma bort mina blommor. Vattna gör jag sällan vilket har resulterat i att jag bara äger lättskötta blommor. Det är lite ungkarlsvarning i mina fönster med garderobsblommor och svärmorstungor. Men dem överlever åtminstone min misskötsel och det är jag glad över.

Så nu får vi hålla tummarna att blommorna överlever min omplantering..

Håll en tumme och en tå!

Sådär nu ligger mormors livshistoria i Postens händer. Vi har skickat till släkt och bekanta i både Sverige, Finland och på Åland. Så nu håller vi tummarna för att breven kommer fram hela och rena och att mottagarna gillar det dem får läsa. Mormors syrra i Finland sa att hon skulle ge betyg på arbetet, så det blir spännande att höra vad hon säger.

Efter att ha slickat kuvert och skrivit adresser tog jag morsans bil till Ersis för att handla hem lite garn. Har fått en beställning på mössa med matchande torgvantar, så det är bara att sätta igång. Hittade en massa fina garner på Rusta av alla ställen. Inte så fasligt dyra heller.

Nu ska jag sätta igång med vantarna och hoppas att dem blir precis som jag tänkt mig..

Schlagersjuk

Min förhandstippade topp 3 gick inte riktigt hem, men jag gick själv emot min redan förutspådda ordning så det var inte mer än rätt. Två av tre är ändå okej.

Så jag måste erkänna att jag röstade ett flertal gånger på det supersöta och talangfulle Salem al Fakir. Jag blev helt tagen av hans söta ansikte att jag inte kunde stå emot. Och när Björn entrade scenen blev det hundra gånger bättre. Så klockrent!

Han är väl värd en andraplats den där söta Salem! Måste nog erkänna att jag blev lite småkär också, och det är okej för Ph, jag har frågat.. eller njäe, han fick veta i efterhand, men han lät inte allt för upprörd.

När jag några minuter senare såg Rybak komma ut med fiolen blev jag lite kär igen.. jag tror att jag drabbats av schlagersjukan. Den där sjukan som gör att duktiga musikaliska män/pojkar med fina röster går rakt in i hjärtat och gör en alldeles pirrig.. den sjukan har drabbat mig. Som tur är måste jag vänta till Maj för att symtomen ska visa sig igen. Jag ska nog kunna hålla ut bara den där Salem inte är i rutan allt för ofta..

Så här sitter jag med pirr i kroppen och en ansiktsmask som gör att mina ansikte ser ut som döden och hindrar mig från att fånle. Det är nog medicinen.. Att inte fånle och lyssna på hjärndöd musik så som techno eller allmänt dålig dunkadunka.

Idag slappar vi.. Vissa med tungan

4399be6aaf8a1f878abe6ef40d247cca.png

Idag slappar vi.. Vissa med tungan ute, andra inte.


GRAND FINALE!!

Dagen D!
Ikväll går finalen av stapeln och vi ser slutet av den Svenska cirkusen. Fast det är trots allt bara början på min favoritdel av året. EurovisionSongContest är ju egentligen det bästa med hela tjottaballongen enligt mig!

Det här är startordningen för kvällen.

1. Artist: Darin
Bidragets titel: You're Out Of My Life
Upphovsmän: Henrik Janson, Tony Nilsson

Min kommentar
(8 plats) Den här låten är alldeles för intetsägande för att nå några högre höjder i röstningen..

2. Artist: Pernilla Wahlgren
Bidragets titel: Jag vill om du vågar
Upphovsmän: Pontus Assarsson (text & musik), Daniel Barkman (text), Jörgen Ringqvist (text & musik)

Min kommentar

(7 plats) Men Pernilla.. kom igen! Det här är INTE okej. Lam låt med en avdankad artist. Hur trist som helst.

3.
Artist: Andreas Johnson
Bidragets titel: We Can Work It Out
Upphovsmän: Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda

Min kommentar

(6 plats) En bra låt som fastnar, men saknar det där lilla extra som knorrar till det.

4.
Artist: Timoteij
Bidragets titel: Kom
Upphovsmän: Niclas Arn, Gustav Eurén, Karl Eurén

Min kommentar
(Plats 3) Bra låt som snurrar runt länge i skallen, snygga tjejer men lite trist scenshow. En klockren schlager!


5. Artist: Peter Jöback
Bidragets titel: Hollow
Upphovsmän: Anders Hansson, Fredrik Kempe 

Min kommentar
(Plats 5) Bra men ändå inte bäst. En jättefin ballad bland många. Bättre än en nästsista plats som sist iaf.

6. Artist: Ola
Bidragets titel: Unstoppable
Upphovsmän: Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Dimitri Stassos, Ola Svensson

Min kommentar
(9 plats) Den här låten har alla glömt bort vid det här laget. Natalie-grejen räcker inte längre.. sorry Ola, men du fick ju iaf vinna Körslaget.

7.
Artist: Jessica Andersson
Bidragets titel: I Did It For Love
Upphovsmän: Kristian Wejshag (text), Lars "Dille" Diedricson (musik)

Min kommentar
(10 plats) Den allra mest otippade finalisten av dem alla. Låten är hemsk och rösten gnällig.

8.
Artist: Salem Al Fakir
Bidragets titel: Keep On Walking
Upphovsmän: Salem Al Fakir

Min kommentar
(4 plats) Även om den här låten passar vissa så tror jag att merparten av tittarna ikväll inte har förstått Salems musik än. Men topp 5 iallafall.

9.
Artist: Anna Bergendahl
Bidragets titel: This Is My Life
Upphovsmän: Bobby Ljunggren (musik), Kristian Lagerström (text)

Min kommentar
(1 plats) Med Tracy Chapmans röst och en låt som kryper in under huden. EN självklar vinnare i mina ögon!

10.
Artist: Eric Saade
Bidragets titel: Manboy
Upphovsmän: Fredrik Kempe (text & musik), Peter Boström (musik)

Min kommentar

(2 plats) Söt kille som går hem hos de flesta, flicka, pojke, kvinna, man, mormor och farfar.. Låten sitter som en smäck men blir slagen på mållinjen av lilla söta Anna.


MIN TOPP 3
1. Anna Bergendahl - This is my life
2. Eric Saade - Manboy
3. Timoteij - Kom

Ska bli sjukt spännande!!


Te och stjärntecken

Nu har jag betalat och väntar på mina små charms. Vill självklart ha en massa andra, men jag får lugna mig lite.

Den första charmen jag auktionerade hem var mitt stjärntecken Väduren för 56 :-. Jag var inne på Ljugs Ur idag för att kolla in vilka charms dem hade, och dem hade faktiskt den här. 398:- var butikspriset och den är mycket finare i verkligheten än på den här bilden.

Den andra charmen jag auktionerade hem var den jag hade siktat in mig på. Det fanns bara ett exemplar på Tradera och den finns ingen annanstans. Inte på Thomas Sabos hemsida eller någon annanstans heller för den delen. Så när det var klart att jag hade vunnit auktionen på Tekannan kände jag ren eufori. Dels för att mitt andranamn är tedrickare och för att den var otroligt söt. 56:- för den också. Eftersom att jag inte hittar den någon annanstans på internet eller i butik så vet jag inte vad den är värd, men minst 198:- iallafall. Värsta kapet!


2 charms rikare

Ja vad säger man när man traderat hem två Thomas Sabo charms för under 150:- som egentligen är värda ca 800..??

Jag bugar och bockar!!

Vinsten är här

Idag fick jag hem ett gigantiskt vadderat kuvert med min garnvinst. Kag och Taiga lekte i snön när brevbäraren kom förbi. Först fick jag en bunt reklam i näven, men just innan han körde iväg på packmoppen kom han på att det var jag som skulle ha det stora paketet. Så himla glad jag blev! Jag är supernöjd med alla garner och jag fick blågröna färger som jag hade önskat. Nu ska jag slänga mig över dem och virka något roligt.

Tack Ninni!

Igår fyllde Phs plastpappa år och eftersom att han tyckte att mössan han fick av mig i julklapp "sticktes" så mycket så hade jag gjort en ny av ett annat garn. Till den fick han en tubhalsduk i samma garn. Han blev supernöjd och jag fick väldigt många komplimanger för det jag hade gjort.


Här har vi modellen och födelsedagsbarnet med några av sina födelsedagspresenter..


Nackspärr - vilket djävulskap!

Sitter med en vetekudde runt nacken och lider. Jag har aldrig någosin, never haft så här ont i nacken. Det började när jag skulle sminka mig inför födelsedagsfikat hos Phs mamma. Jag kände att det stramade på vänster sida när jag lyfte mascaraborsten. Sen dess har det bara blivit värre. Att vrida på nacken när jag skulle backa ut bilen från gården kändes nästan omöjligt. Jag fick lite massage av Ph under fikat, men nu är det värre än någonsin.

Vad ska jag nu göra? Nu kan jag inte ens göra mina ryggövningar, då tror jag att ett svimningsanfall skulle vara ett faktum.

Men jag ska inte klaga.. det finns dem som har det värre. Det kom bara så plötsligt och jag vet inte ens vad jag gjort för att det ska bli så här.

Proffsig arbetslös..

Sådär, då hade jag blivit coachad. Vet inte riktigt vad jag ska tro.. studiebesök hit och dit, näe vet du vad!! Jag vill få hjälp med min CV och sen vill jag att dem ska ge mig verktyg för att kunna välta omkull rekryteringspersonalen med min charm. Inte åka runt och be på mina bara knän.. Jag fick iaf en pärm/bok/portföljgrej där jag ska stoppa in mina ansökningar och intyg, betyg m.m. Rätt proffsigt faktiskt!

Som jag befarade så var inte vädergudarna riktigt på min sida idag heller. Under tiden vi satt och pratade på Antenn så började det regna. Tokigt värre, trodde inte mina ögon. Men i tid till att jag skulle spatsera hem hade det som tur är slutat regna och solen sken som aldrig förr. Pjuh!

Gjorde ett kärt besök på Universitetet och mötte upp Ph för att kolla vad dem pysslade med. Det hela slutade med att jag fick med mig honom och skjutsade ner honom på stan. När jag kom hem fick jag rensa farstubron på snö och slask. Det hade rasat ner en massa snö från taket och gör fortfarande. Farmen är räddare än någonsin.. Taiga stod som slickad mot mitt ben när jag kom hem. Och hur jag än försöker förklara så förstår hon inte att det är helt ofarligt.

Nu ska jag grabba tag i virknålen och göra något vettigt!

Coachning

Ska strax iväg på min första jobbcoachning. Får se hur det går.. förstår inte riktigt vad det är som kommer att hända nu?! Men jag hoppas att dem kan hjälpa mig att skaffa ett jobb iaf, något annat vore ju skandal, eller?!

Det är strålande sol och varmt ute. Nästan så att jag övervägde att ta fram vårjackan. Men med tanke på att väderomslagen brukar anfalla när jag gör sånna saker så tar jag ändå vinterjackan, den lite svalare. Det har rasat snö från taket hela morgonen och hela farmen springer runt som yra höns så fort ett sjok snö rasslar till uppe på taket. Jag tycker att det är mysigt med takdropp och snö som försvinner. Jag vill att våren ska komma NU! Helst vill jag slippa slasket, men sån tur har jag väl aldrig.

Nu ska jag ut i vårvädret.. tjingeling!

Svärmorsmiddag deluxe

Vilken flopp det blev igår. Kanske därför blogglusten varit som bortblåst idag.. Känner mig helt tom och än en gång har det svenska folket bevisat sin obefintliga förståelse för det vi måste bidra med till det större sammanhanget i Oslo.

Jag fick som plåster på såren sovmorgon imorse och fick snällt ligga kvar i sängen medan Ph tog Taiga på morgonpromenaden. Och inte nog med det så fick jag frukost på säng, jag trodde jag drömde, men efter att ha fått en släng av urinvägsinfektion så insåg jag ironin i att må bra för stunden. Det ska liksom aldrig få vara perfekt..

I övrigt har dagen varit lugn och till belåtenhet. Har virkat ett pannband och ätit middag hos Phs mamma då en av bröderna var på genomresa och ville träffas. Det bjöds på en typisk svensk maträtt, köttgryta med ris och bärpaj till efterrätt. Supergott! Som alltid kommer man hem med gravidmage därifrån och någon timme senare inser man att mättnadskänslan aldrig kommer att gå över. Men vem klagar?!

Så här sitter man som en pösmunk i soffan och gruvar inför sista promenixen med Taigan. Åhhh..

Andra Chansen

Som de flesta vet är det Melodifestivalens Andra Chansen ikväll. Alla låtar till finalen är framtagna utom två som ska koras ikväll. Så här ser startfältet ut:

Duell nr 1
Pain of Salvation – ”Road Salt”
Pernilla Wahlgren – ”Jag vill om du vågar”

Från det här startfältet kan bara Pernilla gå till nästa duell, något annat vore en megaskräll! Även fast jag inte tycker om låten så mycket så gillar jag den mer än Road Salt, så fruktansvärt att behöva lyssna på skräpet en gång till!

Duell nr 2

Pauline – ”Sucker For Love” (Joker)
Crucified Barbara – ”Heaven Or Hell”

Den här duellen kan gå lite hur som helst, men jag tror och hoppas på att Pauline tar hem duellen med sin svängiga Sucker for love. Den där tjejrocken sparar vi till andra att lyssna på..

Duell nr 3
Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – ”Underbart”
NEO – ”Human Frontier”

När folkmusik ställs mot modern pop á la Mika-sound så borde med största sannolikhet NEO gå vidare till nästa duell. Det är iaf vad jag hoppas och tror på.

Duell nr 4
Alcazar – ”Headlines”
Jessica Andersson – ”I Did It For Love”

All cred till Jessica för att hon ställer upp, men sorry tjejen. Den här gången blir det platt fall. Alcazar tar hem duellen! Något annat vore katastrof!


 

Så i min lilla fantasivärld får Pernilla Wahlgren möta Pauline i nästa duell och NEO ställs mot Alcazar. Vilket i sin tur leder till att Pauline och Alcazar går till finalen i Globen nästa Lördag.

Vilka vill ni se som finalister ikväll?


Kärlek i en nöt..

Livet känns på topp och alla bryderier försvinner när vädret är så här fint. Satt ute och tömde termosen med kaffe samtidigt som jag kelade med Taiga och försökte få henne på andra tankar än att gräva en djup vallgrav runt min stol.

Nu har jag tagit mig inomhus igen då min förkylning gav sig till känna lite extra. Jag ska nog inte utsätta mig för mer kyla än nödvändigt för tillfället. Direkt jag kom in kände jag en energikick och det måste nog vara solens förtjänst, men så såg jag allt hund- och katthår, vilken käftsmäll. Fy bubblan! Orken att städa försvann i samma sekund.

Nu ska jag attackera Pilatesbollen och göra mina ryggövningar sen blir det virkning, en dusch och lite senare middag hos min kära pojkvän som erbjudit sig att laga middag till mig efter att ha jobbat en hel dag i sportaffären. Det måste vara kärlek i ett nötskal?!

Taiga har grävt en vallgrav runt s

0-57b63e9989c35e4b217909ad4cdc3f51.png

Taiga har grävt en vallgrav runt stolen jag sitter på. Budskapet har jag ännu inte listat ut..


Ljuvliga väder!

2a5acfe64f6cf4647c614df5d2ecb842.png

Ljuvliga väder!


Tårar och snörvel

Det känns som att min hjärna väger 10 kg mer idag än igår. Misstänker att det är där allt snor ligger och bara väntar på att få komma ut. Skulle vilja snyta mig, men inget kommer ut.. Jag vet, jätteäckligt, men så känns det.

Huvet blir bara tyngre och tyngre ju längre dagen går och samtidigt måste jag kämpa mig igenom ryggövningarna som jag fick igår. Det är inte lätt att stå på alla fyra och spänna musklerna i ryggen samtidigt som hjärnan dunkar och värker. Nu dricker jag C-vitamin så att det snart inte får plats mer. Jag vill inte vara snuvig och hängig. Jag vill vara pigg och alert så att jag kan vara ute i det fina vädret och njuta av solen.

Idag har jag iaf fått höra om världens finaste och mest genomtänkta frieri, nu kommer allt annat man får höra att kännas som en fis i rymden. Det krävs iaf en hel del för att toppa det där! Den här berättelsen fick jag höra samtidigt som jag tryckte in sushi i käften på lunchbuffén. Jag blev mätt och fick fälla en tår.. det är väl så varje fredagslunch ska se ut, eller?!

Diskusbråckis

För två år sedan bar jag och Ph en säng uppför en trappa hos hans pappa. Jag gick längst upp och tog i på slutet så att jag slog ut ryggen. Vad jag då inte visste var att jag fått diskbråck av händelsen. Jag gick till en naprapat som knäckte till mig två gånger, men det blev inte bättre. Han påstod att jag var sned i ena kotan, vilket jag köpte med hull och hår. Jag fick heller inga direkta förslag på hur jag kunde träna upp ryggen för att det skulle bli bättre.

Jag har sedan dess gått runt med värk i ryggen och vid ett spinningpass konstaterade jag att träning inte var något jag borde ägna mig åt. Smärtan var outhärdlig. Men som jag oftast gör så härdade jag ut och hoppades att det skulle självläka. Det gjorde det självklart inte så efter många om och men och två år senare tog jag mig i kragen och ringde till Larsa på Rehab Center Norr.

Och idag kom jag dit med höga förväntningar, men efter att ha stått i halvnaken i mina fulaste trosor var jag inte så förväntansfull längre. Jag hade ingen aning om att jag skulle behöva ta av mig byxorna inför den här sjukgymnasten. Men så var det och där stog jag i mina allra mest urtvättade och skabbiga truller. Men med tanke på utgången av hela undersökningsproceduren är jag mycket nöjd, trots trosincidenten.

Han förklarade pedagogiskt och nogrannt vad som hade hänt inuti min rygg och i mina muskler. Ett diskbråck som läkt och vilket lett till att hjärnan tappat kontakt med mina små muskler i ryggen och bara använt mig av dem stora blafforna där inne. Men som Larsa sa, samtidigt som han demonstrativt kastade ett ihopknycklat papper i papperskorgen: - Dem små musklerna haft semester länge nog, nu är det slut på det!

Jag bara nickade och hoppades på goda nyheter. Han visade sedan två övningar som jag flitigt ska sysselsätta mig med ett flertal gånger under de kommande två veckorna. Så håll tummarna nu, här ska tränas!

bild till föregående inlägg.. En g

187961ddef379c4c65464de69d6daeeb.png

bild till föregående inlägg.. En gubbe med en snöskyffel!


Tjuvgubbe!

Vad är det för fel på folk?

Förra året kom en granne över som har sin garagevägg mot baksidan av huset jag bor i och frågade om han fick skotta snön från taket ner på mormors tomt. Mormor ville inte verka besvärlig så hon tillät detta. Jag upptäckte senare samma dag hur han skottade ner snö på baksidan och blev helt ursinnig. Men fick då förklarat för mig att det var en överenskommelse mellan dem. Ändå så kunde jag inte släppa tanken på hur bekväm den här gubben är. När han skottar över sin snö på våran baksida så behöver han inte längre tänka på hur den kan påverka hans merarbetet. Men för oss kan det innebära vissa svårigheter som t.ex blöt mark osv.

Nu när det kommit en hel del snö så har jag nästan väntat på att han ska komma över ännu en gång för att fråga om lov att skotta ner snön på vår sida av hans garage. Men den här gången hade vi kommit överens om att inte tillåta honom att göra det eftersom att vi har nog med snö att ta reda på.

Men så idag när jag sitter vid köksbordet så hör jag ett underligt ljud komma från baksidan. Först reagerar jag inte så mycket men när ljudet återkommer och jag ser klumpar av snö komma ner från skyn så hajjar jag till. När jag sedan ser den här gubben skyffla ner sin snö inser jag att han måste ha frågat mormor igen. Men när jag frågar mormor har hon ingen aning om att han skyfflar över snö till oss.

Så jag frågar ännu en gång.. Vad är det för fel på folk? Jag vet iaf en som skulle vilja ta ett allvarligt samtal med den där jävla människan. Hur kan man med gott samvete skotta över snö på någon annans tomt och inte ens be om lov innan?

Jag är så irriterad att lite rök kommer ur öronen. Snacka om att vara helidiot!

Var försvann mina bebisar?

God Morgon!

Äntligen skiner solen.. som jag har väntat! Det enda negativa är att man ser hur illa städat det är inomhus. Men eftersom att förkylningen har blivit sämre så tänker jag inte svepa runt med någon dammsugare idag. Jag vägrar!

På tal om något helt annat så undrar jag ibland om mina katter är helt normala..? Imorse fick jag mota ut Alfons ur kylskåpet med en gurka. Han hoppar alltid in i kylskåpets nedre regioner och vägrar att komma ut. Och när kylen är fylld med varor är det inte helt lätt att slita ut honom därifrån. När jag äntligen fått ut honom ur kylskåpet attackerar han sin lillasyster. Han är en en typisk storebror som bara vill jävlas! Alice låg och vilade i sängen på klösträdet när han helt plötsligt börjar slå på hennes huvud med tassen och försöker få igång henne.

Det hela slutade med att jag fick sära på syskonen och att Alice fick värsta morgonfrippan och såg helt tufsig ut. Hon förtjänar nog hans slag lite med tanke på hur mycket hon skriker efter könsmogna pojkar. Igår fick jag säga till henne att dem tyvärr inte kan komma in hit, då blev det sju resor värre. Shit vad sur hon blev!


Mini-Alfons på den gamla goda tiden..


Den lilla oskyldiga Alice.. om man ändå kunde backa tiden!

Nu ligger båda monstren och vilar efter bråket. Så skönt med lite lugn och ro här hemma..


Fylld av götta

Skafferi och kylskåp är numera fyllda till bredden med ätbart. Det är underligt hur man kan känna sig fattig och eländig utan mat i skåpen och rik och tillfredställd med. Så med andra ord känner jag mig tillfreds med tillvaron just idag.

Känns inte bättre eller sämre med halsen idag, men jag försöker kämpa emot så mycket jag bara kan. Måste dessutom ta itu med den rena disken i maskinen, kanske det som jag drar mig för mest men som tar kortast tid. Bäst att sätta igång..

Ska det va kul eller?



Sitter och ugglar framför Cortney Cox komediserie Cougar Town och tydligen är Just Glow schampot sponsorer. Blev lite fundersam över hur dem lagt fram reklamen?

Kvinnan som står i duschen sprutar ut schampoo i handen så att halva flaskan nästan tar slut. Sen känns det rent spastiskt det hon gör när hon löddrar in det i håret. Jag blir lite nervös av hela scenariot..

Ska det vara reklam eller bara roligt?! Behöver man en halv flaska för att schamponera in håret så väljer jag gärna något annat schampoo där jag inte behöver köpa bulk för att överleva månaden..

Sjukstuga utan vintaminer

Känner mig underlig i halsen. Som om jag håller på att bli sjuk. Det passar verkligen inte att bli sjuk nu känner jag. Har ingen mat hemma och jag behöver verkligen besöka en stormarknad fullproppad med mat. Här hemma ekar det i både skafferi och kylskåp och dagens snöskottning kanske gör att jag inte tar mig iväg till mataffären imorgon. Jag får helt enkelt vänta och se..

Idag har jag tagit det lugnt här hemma. Har virkat två nyckelringar i olika färger som jag tänkt ha som pris i min kommande tävling. Har ännu inte bestämt mig för hur jag ska lägga upp tävlingen eller fotat den ena av nyckelringarna.

Men ni får en tjuvkik..

Cyklopen Svenne


Jag vann - Igen!

I'm on a streak!

Jag var en av de lyckliga vinnarna av garnet jag skrev om tidigare som Stickiga Fingrar tävlade ut. Känns ju helt sjukt med tanke på att jag vann en säsong av The Hills som Petra tävlade ut bara för någon vecka sen.

Ska bli spännande att se vad det kommer för garner.. åh jag längtar att sätta virknålen i arbete!
Har även fått ett sug efter att hålla en egen tävling inom kort. Så för er som är sugna på att vinna en liten vinst ska hålla utkik!

Guld och Grönt är skönt!

Fokus-snacket jag medverkade i gick bra. Jag blev lite irriterad på vissa, men som tur är behöver jag inte leva tillsammans med dessa individer. Lite över en timme fick räcka. När kroppen var full av god kanelbulle och kaffe kuskade jag iväg till mamma för att bli bjussad på lite käk.

Lite god mat och ännu godare sällskap gjorde att tiden rusade iväg. Men jag hann virka klart mössan jag började på tidigare idag och nu är det grön-sköna garnet slut. Det här blev resultatet..


Sen kanske du/ni kommer ihåg att jag fick ett fint hjärtformat smycke av min pappa som tidigare varit hans förlovningsring?! Idag fick jag mammas ringar både förlovnings, vigsel och morgongåva-ringen och samtliga sitter nu på två av den högra handens fingrar. Känns ovant och annorlunda. Det ser framför allt annorlunda ut. Mina händer är så korviga och plufsiga att det liksom blir en slags valk när jag rätar ut fingret. Mamma påstår att fingret kommer att formas efter ringarna, och det hoppas jag verkligen för det ser underligt ut just nu. Men det är tjusigt med guldringar!

Nu blir det en varm kopp te och sen hopp i säng. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det men det är ju verkligen urtrist nu när OS är slut. Vad ska jag nu roa mig med på kvällarna/nätterna??


Fokus på fik

Idag beger jag mig till rätt sida av älven för att delta i en fokusgrupp för att diskutera bibliotek. Vad som kan göra att man känner sig mer benägen att besöka bokförrådet. Jag som aldrig sätter min fot där kan knappt komma på en anledning till varför jag skulle lockas att gå dit. Men förhoppningsvis kommer det att bli intressant med många infallsvinklar.

När samtalandet är över ska jag till mamma och äta middag. Så här sitter jag redo att bege mig. Muppens tomma batteri är laddat och kupén är uppvärmd. Ska ut en sväng med Taiga och sen gasar vi iväg.

Tror att jag drack sur mjölk till kaffet.. blä!

RSS 2.0