Näst sista dagen på 2009

Fortfarande krasslig i halsen och lite mosig i huvet, men vem dör av att vara lite sjuk..?

Drog en sväng på Coop för att försöka roffa åt mig lite mat till nyårshelgen. Shit vad mycket folk, helt hänsynslösa också! Fick pressa mig igenom hyllorna för att komma fram. Jag ska sitta inomhus och goffa i mig ostkrokar och cola samtidigt som jag läser uppsatser för brinnande livet under nyår. Inte så roligt, men bättre än att skriva sin egen.

Köpte även en massa nystan garn så jag har något att pyssla med när fritiden blir vardag. Jättefina billiga garner. Nu måste jag bara lära mig att läsa mönster så att jag kan göra rätt storlek till folk.

Ikväll kommer Berty hit till Sibirien. Han bor i Götet vantligtvis. Sista jag träffade B var jag 9 bast. Jag var klädd i en röd klänning med vita prickar och hade cykelbyxor med röda och vita ränder. Jag minns att jag grät när vi var tvugna att ta tåget hem till Umeå igen. Ska bli roligt att se honom igen efter ca 17 år. Nu måste jag göra mig klar och rasta foffan..

Vad gör ni dagen före nyårsafton?

Sjuk?

Jag känner mig krasslig. Samma sekund som jag satte mig i soffan hos min vän och granne kände jag hur ett halsont uppenbarade sig. Det skaver och är inte alls skönt när jag sväljer. Som botemedel fick jag en Whiskey-slurk av karln i huset. Efter en stund kändes det bättre, men nu har halsontet kommit tillbaka.

Kom även snor ur ena (?) näsborren som också var igentäppt, men det har ordnat till sig. Kan nu andas med båda borrarna.

Jag som förundrats över det faktum att jag hållt mig så frisk under alla dessa sjukdomstider. Men jag antar att det handlar om att jag för första gången på nästan två månader slappnar av och då har sjukdomar och andra otrevligheter en tendens att uppenbara sig. Så en liten släng av snor och halsont ska nog inte bräcka mig. Bara jag inte får feber, det är min värsta fiende. Avskyr feber! Halsontet får också gärna lägga ner sin aktivitet, jag fattar poängen nu.

Imorgon ska jag trotsa allt vad sjukdom heter och svänga förbi Coop för att shoppa lite garn och andra förnödenheter. Kanske t.o.m skaffa mig ett sånt där Coop-kort som alla tjatar om att man ska ha i plånkan. I övrigt ska jag ju bara dammsuga. Det går på ett kick.

Nu ska jag dricka en kopp med varmt och gott te för att halsen ska mjukna till innan läggdags.
Sov gott!

De tre musketörerna

Ska träffa mina två vapendragare ikväll, två favvisar. Snacka tjejsnack och bara vara. En hemkommen från värmen och en hemvändare från Sthlm. Ska bli kul att träffa dem, det var så länge sen vi alla tre träffades. Sist vi sågs var nog flera år sen om jag inte minns fel.

Har fejjat här hemma idag. Nu återstår bara dammsugningen av golven. Men jag måste ju lämna något till imorgon så jag får dra runt i smutsen några timmar till här hemma. Känns skönt att det är hyfsat städat här hemma för en gång skull. Har inte haft varken ork eller tid att hålla undan medan uppsatsen har skrivits. Köksbordets botten syns äntligen. Den har varit belamrad med böcker, papper, julklappar och annat krafs. Nu ser man träfärgen, äntligen! Hade nästan glömt hur den såg ut.

Ni som ska ut och fyra av raketer ikväll.. snälla lägg av med att bränna upp era pengar och skrämma djuren. Det är inte värt det!

Glödisar - inte mina vänner

Jag är hatad av glödlampor!

Här hemma går glödlampor sönder som om jag misshandlade dem. Vissa lampor speciellt. Jag börjar tro att det är lamporna det är fel på. Kökslampan speciellt, jag överdriver inte om det går en lampa i veckan. Igår när jag kom hem smällde båda. Oftast köper jag hem en laddning men det dröjer inte länge innan hela förrådet är använt och jag måste börja ta glödlampor från någon annan lampa som inte används lika ofta. Vilket leder till att jag lever i ett totalt mörker stundtals.

Inte nog med kökslampan, igår bara en stund efter att kökslampan smällde så skulle jag tända lampan som lyser upp trappen, då smäller den också. Det riktigt smällde och blixtrade till. Då blir man lite less! Som tur var hade jag en glödlampa i skåpet som passade till lampan i trappen. Sen fick julstjärnans glödlampa flytta till kökslampan, så nu halvlyser den. Bättre lite ljus än inget alls.

Tänk hur det ska bli nu när de vanliga glödlamporna försvinner och sånna där lågenergilampor ska köpas. Jag kommer att bli ruinerad om det ska fortsätta på det här viset.

Bomber och granater

Varje år pratar människor om jul och nyår. Det ska planeras och fejjas, kläder ska inhandlas och skumpa ska drickas. Det är trevligt och angenämt att lyssna på vad alla ska hitta på när det nya året rings in. För egen del är nyår min allra värsta "högtid" på hela året.

Inte för att jag inte dricker skumpa eller tycker om att klä upp mig och gå på fest. Det är ju skitkul! Men nu råkar det vara så att min lilla söt-foffa är så pass skotträdd att vi fått försvinna ut i skogen och gömma oss i några dagar för att slippa se henne må dåligt. Det är alltså på grund av alla raketer och smällare som vi inte kan vara hemma. Jag kan bli så arg på människor som smäller både natt och dag. Det finns liksom ingen hejd på när det ska smällas, men luktar det krut och smäller högt är det roligt, tydligen.

Kan ju inte anta att dem förstår vilken plåga det är för oss med skotträdda hundar, men det är rent ut sagt ett helvete!

Förra året åkte jag, Ph och Taiga ut till en stuga och bodde där i två dagar tills det värsta hade lagt sig. Men den stugan är numera såld och jag har inte en susning hur jag ska kunna fly undan. Min nuvarande lösning är att trycka in henne i bilen och åka långt ut i ingenstans i några timmar, eller så sätter jag mig här hemma med tv:n på högsta volym och fetvadd i hennes öron tillsammans med lite lugnande tabletter. Vi får ta tidiga promenader och försöka göra det bästa av situationen.

Åh det gör så ont i hjärtat att jag inte kan berätta för henne att det inte är farligt. Spelar ingen roll hur många gånger jag försökt förklara eller bara stå stilla medan det smäller, men hon får panik och inget jag gör kan få henne att bli lugn. Det enda som hjälper är att gå hem. Men även inomhus låter det och hon kan varken sitta eller ligga still. Hon springer runt hemma och gnäller oroligt.

Någon som har något bra tips?
Jag har slut på idéer. Jag vill bara att hon ska må bra.

Jag vill inte gå in!

0-44ae5776ea5ae9e144a8d15aec3248cd.png

Jag vill inte gå in!


Snö snö snö

God morgon!

Det snöar, och jag som just skottat fram bilen från den enorma mängd snö som kom igår. Medierna varnar för att man ska lämna bilen hemma idag. Men då har jag ju skottat fram den i onödan?!

Jag ska ut vare sig bilen vill eller inte. Jag hoppas bara att resten av Umeå lyder mediernas order. Då är det bara jag och sopbilarna ute och puttrar, med tanke på mina välnötta däck så är det nog bäst.

Ähh jag ska ju bara till skolan, det är ju typ ett stenkast..

..idag lämnar vi in uppsatsen!

Julklappslek med tjockmage

Jag känner mig som ett bowlingklot. Min mage ser höggravid ut och jag har Phs mammas mat att skylla!

Vi hade lilla julafton där idag, åtta personer runt ett bord surrandes som i värsta bikupan. Min koncentration är inte på topp just nu så allt blev ett enda sorl och huvudvärken började göra sig påmind. Den har jag inte haft besök av på en herrans massa dagar. Men som ett vykort på posten kom den vid minsta lilla ansträngning för hjärnan.

Det var trots skallebank en mycket trevlig kväll. Maten och julklappsleken var höjdpunkterna som alltid. Jag kom hem med julklappen jag själv köpt. Missförstå mig rätt, jag är helnöjd! Jag har alltid velat ha ett chokladfondue-set och nu fick jag ett, av mig själv. Morsan fick med sig en spikmatta och Ph en trädgårdssåg (vad man nu har en sån till?)

Sen blev det lite annan julklappsutdelning. Jag hade virkat mössa och pannband till Phs mamma och L. Båda blev jättefina och såg glada ut. Själv blev jag väldigt glad över ett body shop-kit med bodybutter, bodyscrub, lotion och scrub-handduk i cocosdoft samt ett par söta raggsockor med små blommor på.

Nu sitter jag i soffan med min nya vetevärmare på axlarna. Gud så skönt!
Imorgon ska vi lämna in uppsatsen för gott. Och det ska komma mer snö.. skjut mig nu!

Insnöad

Så sjukt mycket pudersnö ute!
När jag och Taiga skulle gå ut imorse försvann hon under all snö. Jag såg henne inte. Efter några sekunder dök nosen upp för att hon skulle få luft. Jag försökte skotta bort snö men det finns ingenstans att stoppa snön. Helt galet mycket överallt. Inte en plogbil så långt ögat kan nå.

Sitter och äter frukost och ser på Harry Potter och hemligheternas kammare. Snart blir det att dra på sig kläderna igen och gå ut för att skotta.

Pimp my ride!

Nu har det pimpats ute i den snorkalla kylan. Jag ska säga er.. det är inte helt lätt att pimpa en bil med ca 3 kvadrats utrymme. Man får liksom sittstå i konstiga positioner. Men nu sitter klädseln där den ska. Fanns även en lurv att sätta runt backspegeln.



Här har vi framsätet. Observera det ursnygga nackskyddet!



Här har vi baksätet mina vänner! Man skymtar även bältesskyddet på vänster sida.



Skydd för växelspak och handbroms..

Gissa om folk kommer att höja på ögonbrynen när den här lilla spättan står parkerad?!
Nu vill jag bara ut och sladda med min lilla Kitty-bil..

Så säg nu ärligt.. Vad tycks?


Lurvig i sinne - varm inne!

Sitter i soffan med en Paradis-ask, en flaska Sodavatten och film på burken. Det har visats film efter film på tv. Det är det absolut bästa med julen (förutom att spendera tid med familj och vänner)!

Det går sevärdheter hela dagarna så man kan bara kura ihop sig i soffan och njuta medan snöflingorna dalar från skyn utanför fönstret.

Jag har bosatt mig i min nya lurviga kofta och vill aldrig ta av den. Hur skön som helst! Har inte känt mig frusen på hela dagen vilket jag oftast gör. Den här koftan är som gjord åt mig!

Nu ska jag fortsätta med mitt soffmys och sen blir det sängen med lite kändis-korsord.

Natti Natti!

Taiga hälsar..

Hon är glad att matte äntligen håller sig hemma och ger
henne köttbullar istället för att ränna runt och öppna paket!

Hon vill ge alla hennes kompisar, människor som djur en stor blöt puss och ett roligt snöbollskrig!


Klurigt dasspapper och platta gåvor


Tack!

Fick det här angenäma papperet i julklapp. Det ska få en trevlig plats brevid sängen där det både behövs avslappnande klurigheter på kvällskvisten och till andra snuviga aktiviteter. Känns inte rätt att torka röva med det där lixom.. för fint för att fördärvas!

Av pappa och hans fru fick jag det bästa platta paketet. Inget mindre än två (!!) behandlingar på Face. Känns som en grej jag verkligen inte har råd att unna mig samtidigt som det är välbehövligt efter den här hejdundrande uppsatsen. Är så nöjd!

Av min lill-kusin som inte är så liten längre fick jag även en biocheck.

Det är bra att vara jag i juletider!


Vi var där

Igår firades en väldigt stillsam Julafton. Det var mycket mys och lek med julklappspapper, ja inte för oss tvåbenta men för Newton. Till en början ville han inspektera dukningen så att det stod rätt till där..






























Sen ville vi pynta något och eftersom att det inte fanns någon julgran så fick vi helt enkelt pynta katten. Fick jaga en stund, men tillslut så..



Det gick sådär, han ville helst inte att det skulle förvigas heller..



Hade han kunnat hade jag fått ett Fuck You-finger i ansiktet. Missnöjd misse!



Newton blev helt slut av pyntningen och lekandet. Resten av kvällen såg han mest ut så här..

Till mig?

Ja då var det alla klappar då.. man kan nästan tro att jag är 10 år igen med tanke på hur mycket saker jag fick. Här kommer iaf bilder på det mesta.. har några fler bilder i kameran som kommer upp sen.



Utetermometer (katt), Kändiskorsordsboken, mascara, läppglans och foundation från Maybelline.



En kinesisk tekopp med inbyggd sil och Vår Kokbok.



Världens skönaste skor, UGGs och Goose-jackan. Varmt och gosigt!
Ser ni vem som också gillar jackan?



Stickad väst-tunika och världens mjukaste och gosigaste kofta. Båda från Kina.



En Hello Kitty sweatshirtklänning och en liten tjuvkik på interiören till bilen..



All klädsel kom i den där söta kartongen och det där är bara ett axplock av allt som följde med.



En Pashmina pläd som är perfekt skuren så att man kan vira den runt kroppen.
Svårt att förklara men genialt!

Tack all familj och alla vänner för jättefina saker och en jättetrevlig julafton!

En hel drös med nödvändigheter

Var ska jag börja?

Har verkligen fått allt som stod på önskelistan och lite till. Jag måste ha varit väldigt snäll i år för tomten hade verkligen tänkt till och insett vad jag var i behov av och skulle bli superglad över. Självklart blir man glad för alla saker man får, men i år kändes det som att jag verkligen är i behov av samtliga saker.

Många av min familj och mina vänner hade nog köpt saker som jag verkligen behövde fast de kanske egentligen inte visste om det. Som min ugnsvante till exempel, fick världens snyggaste "tjejvante" av min älskade kusin, blev superglad då min befintliga börjar ha gjort sitt. Fick också en utetermometer av henne vilket jag också behövde för att missemojjarna käkat upp sladden på den gamla.. å andra sidan läser hon bloggen så hon kanske var medveten om min termis, men vanten hade hon förmodligen inte en jäkla aning om. Mycket uppskattade grejer och snygga dessutom!!

Och som ni redan vet var ju morsan en sväng till Kina, ni kan inte ana vad hon kom hem med därifrån?!
Tänkte fota allt jag fått imorgon så jag kanske ska suga lite på karamellen. Men det är så sjukt kul att jag måste berätta..

Jag har fått en klädsel till bilen, men inte vilken klädsel som helst. EN HELROSA HELLO KITTY KLÄDSEL!!
Det följde med (häng med nu), Klädsel till samtliga säten både rygg och sits, en tygplupp till växelspaken, en för handbromshandtaget, en rattmuff, bilbälteshållare, nackskydd i form av enorma rosa rosetter!! Allt med Hello Kitty! Svårt att förklara men det är så fint! Kommer inte att låta någon halvsmutsig typ in i bilen efter att jag satt in klädseln!

Nu vill jag bara lacka om bilen till en svart liten fara, så jäkla snyggt det skulle va!
Fick även ett par bruna UGGs som är sjukt varma och gosiga och en svart Canada Goose-jacka. Av mammas resekompis fick jag en supermysig och lurvig kofta som jag vill bosätta mig i fram till sommaren. Aj löv it!

Imorgon lovar jag att det kommer upp bilder på allt!

Nu ska jag försöka skriva upp allt på en lista så att jag inte glömmer nåt..

Julafton, äntligen!

Kändes konstigt att packa ner alla klappar från hyllorna imorse. Det blev så tomt och omysigt. Men iväg kom vi, jag och mormor, nu är vi hos mamma och har just skålat i glögg med min morbror med familj som behagade att komma över innan de åkte vidare för att fira på annan ort.

Just det, på vägen hit krockade jag med en mindre snövall. Snövallen bara dök upp från ingenstans och in åkte hela ekipaget. Som tur var satt vi inte fast utan jag kunde lugnt och sansat backa mig ur situationen. Det ska inte vara helt odramatiskt att ta sig till julfirande.


Klapparna..


Klapparna ligger nu under den osynliga granen och jag har sett att de största är till mig. Skitspännande! Brevid brinner en mysbrasa som mamma just tände. Mysfaktorn är skyhög och julmusiken sjunger "Tänd ett ljus.."


Nu ska jag slita tag i ett förkläde och börja fixa med maten..

Happy happy happy!

Igår (läs i Tisdags) hade jag och Ph julmys. Vi öppnade årets första julklappar två dagar innan doppardan men vi ses inte eftersom att han redan åkt iväg till hans pappa ute i skogen. Vi dukade upp med lite glögg och lussekatter. Ph kunde inte riktigt hålla sig så han ville att vi skulle öppna våra klappar redan vid middagen. Jag gav med mig, han fick en virkad grytlapp som han önskat sig och han började direkt kela med den, måste vara ett bra betyg?! Jag fick en charm i form av tro, hopp, och kärlek. Ni vet korset, ankaret och hjärtat. Jättefint till min andra charm (hundmatskålen). I det lilla kuvertet fanns också två biljetter till en teaterpjäs som Phs plastkusin medverkar i, ska bli roligt att börja 2010 med att vara lite kulturell!


Tvingade honom att vänta med den andra klappen eftersom att jag ville ha glöggmys med julklappsöppningen. Han fick börja öppna nästa klapp och jag var nog mer förväntansfull än vad han var. Visste inte om han skulle gilla det han fick.. men enligt honom var det en jättefin julklapp. Jag har ju fått hålla allt så hemligt, men nu kan jag äntligen säga vad det var jag gjort åt honom. Jag spenderade en dag med en duktig modell och fotograf som fick ta lite bilder på mig i olika outfits och miljöer. Var verkligen inte så lätt som det ser ut..

Det slutade med att jag skickade iväg det här fotot som sedan gjordes till en canvas..


När det sedan kom till min tur att öppna började jag med ett jättetungt paket. Kändes som 3 kilo ris men jag gissade (hoppades) att det var något helt annat. Och så rätt jag hade, det var en vetevärmare som jag ska lägga på mina superstela axlar och nacke. Åh så mycket jag behöver det!

Men sen, det allra bästigaste som jag önskat mig så länge hade han köpt. De som känner mig vet om att vatten i min strupe helt enkelt inte fungerar. Jag dricker inte vatten helt enkelt. Gärna om jag tränar, då finns det inget godare. Men när det kommer till vardagsdrickande av kranvatten går det inte alls. Fy! Han hade köpt en Sodastreamer! Så jävla glad jag blev, kändes som att alla mina önskningar gick i uppfyllelse!

Eftersom att en kär vän gav mig essenser (stavas det så?) i födelsedagspresent i tron om att jag skulle få en då så hade jag två smaker. Och eftersom att en av dem var Must så blev det lite must till glöggen för att inviga den nya lilla älsklingen. En liter är redan uppdrucken och snart ska andra smaken testas, men det får vänta till imorgon. Nu ska jag lägga mig och sova en stund så att huvudvärken försvinner och jag blir människa igen.

Och självklart vill jag önska er en sjukt God Jul och en tokmysig Julafton!


Hurv!

God morgon, eller Goddag om det passar bättre?!
Har varit uppe ett tag och börjar känna mig lite mer som en människa. Det är kallt och hurvig både inne och ute idag. Vet inte vad problemet är men jag misstänker en oisolerad altandörr. Fryser överallt gör jag!

Hade tänkt träffa Fia, som kommit hem över jul, på stan för att ta en kopp kaffe men hon vägrar ju svara i mobilen den lilla lusen! Kanske blir att jag sveper ner på stan ändå och tar en kaffe i min ensamhet, kan ju också vara trevligt ibland. Lär väl vara tjockt med folk som är panikslagna och ska köpa de sista klapparna. Har också en liten julklapp kvar. Blir säkert något på Lagerhaus för en billig slant, inget jag orkar ödsla energi och armbåga mig fram över.

Nu ska jag ut i snön och traska sen beger jag mig.. ikväll ska jag och Ph ha julmys här hemma med tomtegröt, glögg och julklappsöppning. Han åker ut till hans pappa i Sörmjöle på julafton så vi kommer inte att ses i år. Blir kul att få öppna några klappar i förväg. Ska försöka komma ihåg att köpa batterier till kameran så att jag kan ta lite bilder.

Nu är det inte många dar kvar till doppardan.
Längtar ni?


Butt-day?

Ni har säkert sett reklamen för tv1000 där någon sångkunnig tjej sjunger "Happy birthday, happy birthday.." Hennes uttal däremot behöver hon jobba lite på..

Trodde först att hon sjöng Happy Butt-day, Happy Butt-day!

De första tankarna var att hon sjöng för någon otalig kalsongreklam.. men nej, det var för en tv-kanal. Som i och för sig visar snusk-tv efter tolvslaget men det är riktigt snurrigt varje gång den spelas på dumburken.

Happy Butt-day Happy Butt-day..! Det ska jag sjunga nästa gång någon fyller år, var så säker!

Epilepsilampor


Kom att tänka på ännu en sak jag inte kan med under juletiden förutom levande insektsfyllda julgranar.. blinkande ljusslingor i kulörta färger!

Varför i hela friden vill man pynta balkongräcket med lampor som kan få den lugnaste fisken i havet att bli helt bananas? Jag avskyr alla typer av lampor som blinkar i olika hastighet. Det är inte fint, snarare stressande. Sen att folk väljer att köpa slingor av olika färger typ rosa eller blå är för mig en gåta..

Jag minns när jag bodde hemma hos mamma att en kvinna på andra sidan gatan pyntade sin balkong med slingor i alla regnbågens färger. Det blinkade och höll på dygnet runt och vi höll på att få psykbryt mer än en gång. Det fanns liksom ingen hejd på sling-antalet. Helt outhärdligt! Såg ut som att ett mindre tivoli hade bestämt sig för att campa på hennes balkong.

Nä tacka vet jag "vanliga" vita ljusslingor. Helst sådana med lite gul färg, det får bara vara mys inte starkt ljus.

Gillar ni blinkande rosa och blå slingor på var och varannan balkong?

Duktig men kanske ändå inte..

Det är inte svårt att känna sig duktig efter några veckors slit när det första mailet efter handledaren läst det färdiga materialet är:
"-Kanonbra! Helt enkelt lysande. Vilken kvalitet! Jättefin analys!"

Däremot ställer man sig frågan om han egentligen läst igenom allting?! Man blir lite självkritisk helt enkelt.



Livet är mig åter

Jag älskar livet!
Fåglarna kvittrar mellan snötäckta kvistar och snöflingorna slår mig lätt på kinderna. Jag känner inga bekymmer och vill ta världen i mina händer och kyssa den!

Som ni kanske kan läsa mellan raderna så har ett tungt sjok lyfts från mina axlar. Ikväll blev vi äntligen klara med uppsatsen. Som vi har kämpat den här helgen! Har suttit till sena kvällar både Lördag och Söndag för att kunna lämna in för slutgiltig handledning imorgon kl 13. Sen ska det säkert kompletteras lite eller ändras om, men det grova jobbet är gjort. Får hoppas att han inte sågar oss totalt imorgon bara. Då raseras nog min värld igen.

Om man slår upp ordet risig kan man med en stor sannolikhet se en bild av mig som jag ser ut just nu. Helt ärligt minns jag inte sist jag duschade och håret skulle jag kunna använda för att pensla stekpannan. Det är INTE rent. Känner mig som den äckligaste, men det har inte riktigt funnits något fokus på hygien den här helgen. Vi har båda suttit som sluskar och käkat godis samtidigt som vi pendlat mellan de olika graderna i helvetet.


Ännu en anledning

Jag är inte så mycket för att ha julgran. Den tar en massa plats, är bökigt att få upp och risken för att den välter det här året är ganska hög. Hade ändå inte tänkt ha någon gran. Har nån fejkgran uppe på vindan, men där kan den gott ligga och samla damm.

Det här med "levande" granar förstår jag inte alls. De skräpar alldeles förskräckligt och är oftast inte finare än plastgranarna. Nu har jag läst om ännu en anledning till att INTE dra in en sån där nedhuggen gran som väntar på att få dö en långsam död under julefriden..

..INSEKTER!

För lite mer än två år sedan fick jag påhälsning av en hel armé av insekter som invaderade hela min lägenhet som jag då bodde i, det var ett rent helvete att bli av med ohyran som dessutom käkade upp mina kläder = Inte uppskattat!

Man kan tydligen dra in mer än 50 olika arter av spindlar, skalbaggar och andra typer av insektsliknande fän. Personen som kunde sin sak på vk.se berättade i videoklippet att flera tusen "individer" kunde gömma sig där inne bland barren. Hur läskigt verkar inte det?! Under julklappsöppnandet kanske en liten spindel har smugit sig in mellan snörena, detta kan ju ge en smärre hjärtattack för personer med araknofobi (spindelfobi)

Men vill man ha en julafton full med besökare är det ju bara roligt!
Have fun, insekts-lovers!

Ledighet schmedighet

Fredag.. det ska tydligen vara helg nu. Det känns inte.
Man ska väl känna glädje åt ledighet, det vet jag inte heller vad det är längre.
Vi ska uppsatsa hela helgen och har som mål att den ska vara klar på Måndag.
Helt klar, finito. Sen ska den skickas till granskning och tillslut skicka den till examinerande lärare.

Vi ser ljuset, men det är bara en liten plutt än så länge. Tålamodet tryter och ibland känner jag för att skrika rakt ut. Tror jag ska sitta uppe sent ikväll och skriva lite. Jobbar bättre på natten och när jag sitter själv. Känns dock trist att skriva på en fredagkväll, men vad gör man inte för lite ledighet..

Mjölkmusch och lambada

Ännu en dag full av analys, analys och åter analys.. det tar aldrig slut!

Har suttit som en slapptask i soffan hela kvällen och kikat Bonde Söker Fru medan jag virkat på den allra sista julklappen. Tur att jag hade virk att gömma mig bakom när Roger dansade magdans, ville INTE kräkas upp i munnen och återse middagen. Fy bubblan för mjölkvita karlar med röd musch som ska skaka rumpa på bästa sändningstid. Urk!

Nu ska jag bädda ner mig med Umeå Guidens julkorsord och sudoku.
Imorgon gäller samma h-vete som idag. Ge mig styrka, någon!

En blek brunett

God Natt på er! Jag vet, ingen vacker syn.
Men tro mig. Det blir inte bättre än så här..

Imorgon ska jag börja dagen med ett leende på läpparna om det så ska tejpas upp med silvertejp.


Varsågod!



Våran handledare tackar oss för våran hjälp med intervjuerna till hans utvärderingprojekt som blev klart i dagarna! Mycket trevligt att bli omnämnd i hans förord!

"Flipper" the crazy student!

Jag är helt slut i kropp och knopp. Dagen har varit tuff för min stackars lilla hjärna. Känns som att hjärnan hamnat under en ångvält. Jag är ganska ofta trött i huvudet men den här dagen är samtliga celler i kroppen helt utpumpade. Ja ni fattar säkert vinken, är inte superpepp på att plita ner en massa ord i dokument. Det är typ vad jag gör varje vaken sekund under dagarna.

Jag avundas samtliga med eller utan jobb. Uppsats är verkligen ingenting att rekommendera för en skoltrött student i slutspurten på en utbildning.

Morbror T var här ikväll och fixade mitt icke fungerande element inne i badrummet, äntligen kan jag morgonkissa utan att gruva mig för att sätta mig på den kalla ringen. Efter en stund kom mormor över för att kolla hur det gick.. vi tjitt tjattrade och hon undrade om jag var trött eftersom att jag inte varit hemma på hela dagen. Det kändes som att frågan gav mig en rak höger. Jag ville bara skrika JAAAAAAAAAAAAAAAAAA, jag är jävligt trött!, men det var ju mormor så jag frågade varför hon trodde det?!

Sen försökte hon trösta mig med orden: -Men nu är det snart över! med ett stor leende på läpparna.
Då flippade jag ut totalt, stackars mormor! Försökte förklara för henne att bara för att terminen snart är slut så innebär inte det att arbetet för mig blir mindre. En uppsats skrivs inte av sig själv och att jag vet inte ens om vi kommer att bli godkända.

Man kan säga att jag fick a mayor meltdown och ville bara börja storböla, men jag behöll masken på och tänkte släppa taget lite senare ikväll. Ser på någon feel good movie på tv, det kan kanske framkalla några kalla tårar från min annars så uttorkade hjärna..

Snöriket

Ännu en dag i snöns tecken, herregud vad mycket det kom på en gång!

Igår skottade jag gården två gånger och jag gissar att det blir någon gång idag också. Nu ska jag skynda iväg till skolan, ska träffa handledaren och innan det ska jag tanka och hinna lite annat..

Blir en dag fylld med plugg.. jag är rätt less nu!

Size XL

Ikväll hade vi julavslutning på juntan. Vi pysslade som vanligt och åt det regelrätta fikat, men som topping på kakan så hade samtliga köpt en julklapp värde 50:-. Vem som skulle få vilken julklapp avgjordes genom en lek.

Vi tog en kortlek, drog varsitt kort och personen med lägst nummer fick börja att välja klapp. Sen fortsatte det i nummerföljd och hela poängen med leken är att man får ta någon annans klapp och byta mot den man valt. Men du får bara en chans på dig och du riskerar att bli av med den du bytt till dig. Ingen av oss ville byta med någon annan så alla blev nöjda på direkten.

Jag trodde först att min klapp innehöll en pocketbok, men när jag öppnade kom världens största kortlek ut. Jag som har minimala händer kunde knappt hålla i leken. R stylade med sina korttrick och lurade av oss 30 spänn, den lilla tjuven!

Har endast en julklapp kvar att tillverka.
Så skönt att vara ute i god tid!

Det är en glad skit som leker i sn

0-2f6e920b16123916593db78fa1cf0be7.png

Det är en glad skit som leker i snön idag!


Snöänglar med astma..?

Det är bländande vitt ute och snön bara fortsätter att signa ner på marken. Har skottat för första gången den här säsongen, gick bra, men sen..

Tror jag har fått någon liten släng av ansträngningsastma, tokhostade länge och sen kom det ett väsande ljud från halsen när jag varit inne en stund. Har blivit så tidigare också när jag cyklat. Krävs alltså inte speciellt mycket för att jag ska hosta ihjäl mig.

Hur som helst så är det väldigt vackert ute. Vill bara var ute och göra snöänglar i snön, men så är man fast här inne med.. ja vid det här läget borde ni va less på mitt tjat om uppsatsen..

Julkort

Som ni ser har jag bytt ut bilden på bryggan till en liten julhälsning. För er som förväntar er julkort så får ni helt enkelt finna er i att detta är den enda julhälsning jag kommer att åstakomma år 2009.

Har sedan jag blev student insett att julkort är roligt, men julklappar går före i min redan så strama budget. Det skulle vara jätteroligt att skicka per snigelpost, men på det här viset får fler personer min hälsning och det kallar jag effektivisering!

Kanske kommer upp en ny bild runt nyår, det återstår att se..

Nu hugger jag in i plugget igen..

Mina vänner


Socker med tårar

Kakan jag tänkte baka blev faktiskt av, brukar oftast vara något som stannar i tanken. Men idag slet jag tag i den trötta kroppen som satt fastklistrad i soffan. Jag offrade avsnittet av Vänner som gick på kanal5 och satte igång med kakbaket.

Den blev jäkligt god. Så där fluffig och porös som jag aldrig fått en sockerkaka tidigare. Nu sitter jag här med magen full av sockerkaka och ser på Svenska Hjältar-galan och gråter som ett barn igen. Det börjar bli fånigt, men är man blödig för civilkurage och mod får det bara bli så.. jag bjuder på den!


Värmen - kom tillbaka!

Min kropp formligen skriker efter värme. Har suttit och huttrat hela dagen och nu ligger jag nedbäddad i soffan under filten med Kittytofflorna på men värmen i händerna tycks vara som bortblåst.

Det är sjukt kallt ute, det blåser och snöar samtidigt. Nu hoppas jag att det fortsätter snöa men slutar blåsa!

Har tänkt svepa ihop en kaka ikväll. Imorgon kommer Alex hit igen och vi behöver verkligen något sött att smaska på när vi sliter våra hår som jag tror börjar bli lite gråa. Det tär på kroppen att skriva uppsats, det ska Gudarna (vilka det nu är?!) veta!

Snart börjar det bli dags för den mycket gruvsamma promenaden med Taiga-poop. Överväger faktiskt att köpa hem ett packe Pampers om vädret ska fortsätta vara så här kyligt och obehagligt. Nä skämt åsido, fan vad jag gruvar mig!

Iskall

God morgon!

Nu har huset vaknat till liv, här är det redan full rulle..
Snart kommer Alex instormandes. Det är fucking svinkallt ute förresten. Känns som 20 minus, men med tanke på att det blåser så blir pinan mer ihärdig där ute.

Om jag inte dyker upp här ikväll är det för att jag ligger huttrandes i duschen och försöker få tillbaka värmen. Hujedamig!

To be or not to be a eldboll?

Det blev lite krångel med den där regnbågen, men efter att jag kommit med mina briljanta idéer så löste sig allt och vi fick mat. Efter det blev det mys samtidigt som vi såg på filmen Fantastic Four 2. Hade inte sett den tidigare.

Dock så störde jag mig på Jessica Albas blåa linser. Såg inte klokt ut, dessutom var hennes hår så illa blonderat att t.o.m. jag fick rysningar.

Och under filmen poängterade Ph hela tiden att han skulle vilja vara The human torch, dels för att han kan flyga och elda grejer. Jag tyckte att han bara fjantade sig, men när jag skulle hem hade han gärna kunnat få förvandlas till en eldboll och värma upp mitt lås till Muppen. Fick stå med en tändare och värma nyckeln i evigheter, men tillslut så fick jag ett psykbryt och lyckades egenhändigt få upp låset.

Nu ska jag hoppa in i C-uppsatsen för imorgon sätter analysarbetet igång.. Shit!

Regnig båge hos Ph

Är hos Ph, ska strax bli bjuden på middag. Blir oftast så att om han vill få hit mig så lockar han med middag. Det är oftast gott och eftersom att jag avskyr att laga mat så blir jag mer än gärna bjuden. Nu sätter The master Chef igång med Regnbågslaxen.. ska gå och se om jag kan vara till någon hjälp. Hoppas inte!

Julklapps-Bonanza

Hyllorna i köket får agera julklappsförvaring annars skulle de vara slarvsylta innan nästa vecka..

Söta etiketter hjälper alltid till på traven..

Snören med God Jul är också en stämningshöjare

Arbetshörnan - KAOS!

Julklappsinslagaren!

Favvo-papperet med skojjig text.

 

Sov Gott, Det ska jag göra..

Vid din sida

Har just sett Vid din sida.

Varje gång gråter jag som ett barn. Helt hejdlöst och smärtsamt. Det börjar liksom rycka i hakan och munpartiet sen går det över till att tårar rinner längs kinderna och helt plöstligt sitter jag där hulkandes när barnen tar farväl av sin döende mamma på Julaftonsmorgon.

Så otroligt gripande film.
Jag är mållös och måste nog ta och snyta snoken innan datorns tangentbord är i fara..

Ni som inte sett den och är i behov av att få lätta på tårkanalerna bör se den snarast, jag är rensad och klar för det här året!

Bling bling med mönster

Som jag tidigare nämnde så fick jag lite smått och gott av min mamma idag när hon kom hem från Kina.
Tänkte visa vad jag fick..

De här smyckena kom samtliga i de söta små satinpåsarna som ni ser på bilden. Armbandet är tydligen en plojgrej som morsan kommer tvinga mig att använda på samtliga Julaftnar framöver. Det är ett armband med små glasfigurer (paket, tomte, gran) och några silvermedaljonger i form av änglar.

Halsbanden valde jag de här två, fanns en massa olika färger och former på pärlorna men de jag valde passade mig bäst, en vit och en silvergrå. Det är äkta pärlor och halsbanden var snuskigt billiga (35:-)!

Sen fick jag tre olika typer av leggings/strumpbyxor i varierande form och mönster. Superbra då mina har en tendens att försvinna eller gå sönder. Väldigt opraktiskt då man ska dra fram ett par och inser att de gått hål i dem. Men nu behöver jag inte fundera över det mera.. Tack mamma!

Tomteverkstad

Jag vet, det har varit usel uppdatering idag men har haft fullt upp hela dagen.
Hämtade mamma på flyget och sen åkte vi raka spåret hem till henne för att umgås. Jag ville ju höra allt om resan och lite till.

Fick några små saker med mig hem i förskott som jag ska visa lite senare. Hennes resepartner tyckte att jag åtminstone skulle få något idag när vi skulle ses. Hon hade till en början tänkt vänta med allt till julafton, men det satte han sig emot direkt. Rätt av honom, ha ha!

Sen jag kom hem har jag slagit in de julklappar jag hade färdiga så nu återstår bara tre stycken som jag ska tåta ihop ikväll. Känns skönt att det mesta är färdiginslaget och klart. Två av personerna jag ska ge julklappar till måste jag leverera via Posten också, så det ska skickas iväg. Får se om jag hinner med det imorgon.

Ska ladda in lite bilder på datorn nu så ni får se mina färdiga verk..

Ner med bruden!

Har kikat på Idol hemma hos Embra med familj. Blev inte så mycket tittande som det blev snackande. Hade mycket trevligt med lite chirre och dirre, tack Emma!

I år har jag inte haft någon direkt favorit. Erik har alltid varit alldeles för skrikig för min smak och Calle lite för smutsig, av de resterande utslagna idolerna har jag inte heller haft någon speciell att heja på. Men när jag fick höra vinnarlåten sjungas av Erik fick jag gåshud på låren, och det om något är ett bra betyg. Jag visste inte ens att man kunde få gåshud på låren. Det kändes underligt men mysbra på samma gång. Tyvärr så var Emma i sovrummet för att söva sin lilla myspojke Maxwell så hon missade det rys-bra ögonblicket.

När vinnaren skulle presenteras hade lilla Maxwell vaknat så pass att han fick vara uppe med oss. Vi läste bok, spelade innebandy, bytte kanaler på teven och försökte få honom att dansa helt utan resultat innan vi fick veta att Erik vunnit. Innan jag åkte hemåt fick jag det här supersöta julkortet och en julklapp och hon fick julklapparna till henne och Maxwell som jag egenhändigt skapat, nu håller vi tummarna för att grejerna passar!

Åter till idolvinnaren.. Kul för Erik att vinna, men va fan gjorde hans brud uppe på scenen? Är hon så kåt på att bli kändis att hon måste klistra fast sig vid den där taniga spelevinken?! Nä det var inte snyggt! Man måste ju vara korkad om man ställer sig på scenen sådär. Det förstår väl vem som helst att hon inte har ett jota på den där scenen att göra om hon inte själv hade något att bidra med. Lipa inför hela svenska folket gör väl ingen nytta?!

Nu ska jag ta mig en kopp te, halsen känns lite rosslig och jag ska vara pigg och kry imorgon när jag ska hämta mamsen på flygplatsen. Hon åkte med ca 5 kg i bagage och kommer hem med 40 kg, jag gissar att det blev handlat en hel del. Spännande!

Sov Gott!

Pluggpaus

Idag tar vi en break från uppsatsen. Nu väntar en tredagars helg som ska fyllas med julklappsinslagning, köpa det allra sista och kanske svepa ihop en kaka eller två.

Jag sov till 11.30 idag. Tror att det verkligen behövdes med tanke på hur trött jag varit de senaste veckorna. Nu sitter jag med min ömma arm i soffan och försöker strukturera upp dagen. Jag vet inte alls var mina biverkningar, frossan, huvudvärken och den allmänna smärta jag blev informerad att jag skulle få.

Ont i armen, ja men nu börjar det ordna till sig. Kunde ju t.o.m ta på mig jackan utan problem imorse. Att sätta upp håret var inte heller något problem. Men dagen är inte slut än så.. får väl se om biverkningarna kommer lite senare.

Hjälp med jacka önskas!

Jag bad just Taiga att bita av mig armen, fuck vad det gör ont!
Kan inte ens ta på mig jackan, när den väl är på gruvar man för att ta av sig den. Hur i hela friden ska det här gå med tanke på att jag tar på mig jackan minst 5 gånger per dag?!

Nu håller vi alla tummarna för att jag ska slippa feberfrossa, ont i kroppen och huvudvärk som verkar vara de mest vanliga biverkningarna av den här sprutan.

Ska slänga mig över C-uppsatsen nu och sen blir det läggdags för Fröken.

Shot i armen

Som ni såg i föregående inlägg stod jag i kön för att ta svinis-vaccinet.
Det var en rätt lång kö och gubben framför mig var lite nipprig och förvirrad, många såg stela och nervösa ut men som ni säkert kan tänka er var jag inte ett dugg nervös..

Eller jo, klart jag var lite nervös. Man vet ju aldrig hur man kommer att reagera på vaccinet vilket blir en sorts, negativ eller positiv, överraskning. Efter sprutan hade skjutits in i armen var det raka spåret hem och tokdammsuga. Jag har tänkt svepa över golvet hela veckan men jag har helt enkelt inte orkat. Men eftersom att jag inte vet hur invalido jag blir av den här lilla shoten så vill jag vara på den säkra sidan. Har även slängt in en maskin tvätt eftersom att det börjar sina i strump- och trosförrådet.

Ikväll ska jag åka och hämta lite saker på Grubbe och sedan blir det att slappa i soffan med Mammas pojkar på teven och glögg med lussekatt. Köpte en lussekatt på Preem när jag hade tankat.. inte lika gott som hemgjorda, men bättre än inget.

Vad gör ni ikväll?

Kön till vaccineringen ringlar uta

7bd278f30cbc0d1bb9e93572d2d4ccf2.png

Kön till vaccineringen ringlar utanför. Snart blir det aj aj i armen.


Funktionsbegränsad

Sitter med en halvt uppdrucken tekopp och försöker starta motorerna inne i skallen. Jag tror de har skurit ihop på något vänster av allt snor..

Ska strax bege mig vidare till Alex. Hon önskade en liten sovmorgon då även hon tog Svinis-sprutan igår och var lite halvt funktionshindrad i ena armen idag. Hoppas bara att hon är bra i armen till imorgon annars kommer vi att få problem om jag mår likadant imorgon efter min spruta. Pekfingervals på tangentbordet när man ska skriva uppsats är inget höjdare..

Nu tickar klockan på här.. och vips så blev det stressigt igen! Hur fan bär jag mig åt?

Bortglömt pynt


Alice missemyser

Kom på att jag inte har visat er mina halvt uppslängda ljusgardiner som lyser så fint i mörkret utanför. Tyvärr har ju min kamera visat sig hata mig så mobilen får agera stand-in vilket innebär att foton i mörker inte ens kommer på frågan. Men här får ni se en som njuter till fullo av hur mysigt vi har det här i huset.



Pumlan som ska få leva

En annan sak jag hängt upp i köksfönstret är en gammal julgranspumla jag fått av farmor som är alldeles för fin för att hänga i granen med två små illbattingar till missar på lekhumör. Den skulle inte bli långlivad. Jag läste på etiketten som följde med i den lilla asken att pumlan målades innifrån med en specialtillverkad pensel. Så varje gång jag beundrar den brukar jag förundras över personen som gjort den, vilken stadig hand han måste ha. Jag skulle inte få till en smiley om jag så hade armen stelopererad!


Göteborg 20 Februari

Tredje delfinalen går av stapeln i Götlaborg dit många av våra tidigare deltagare i festivalen medverkar. Vi har en grupp som numera räknas till inventarierna och som återkommer nästan varje år och några nya stjärnor som vi känner igen och älskar. Den här delfinalen blir nog rafflande..


Alcazar - Headlines
Fjärde gången gillt för den här färgsprakande glamourtrion. Känns mer som att de är fastväxta på den där scenen än att de egentligen någonsin ska vinna. Men skam den som ger sig, heter det väl..
En låt som handlar om skandaler i sann Alcazar-anda. Ännu en hit inför nästa år att se fram emot.

Cruicified Barbara - Heaven or Hell
Det 11 år gamla bandet har som bästa merit spelat som förband åt världsartisterna Mötley Crue. Det är första gången dem medverkar i folkfesten och ska göra debut med en hårdrocksballad med en "hithook". Kanske något att se fram emot!

Darin - Youre out of my life
Idoltvåan har länge stått på Schlagergeneralen Christer Björkmans önskelista. Nu ska han äntligen medverka med en känslosam och intim låt om saknaden av någon man förlorat. Kan det vara så att det är en hyllning till Darins favvo-artist Mr Jackson?

Elin Lanto - Doctor Doctor
Den lite halvt nyblivna singeln Ms Lanto ska för andra gången medverka i Melodifestivalen. Sist hon medverkade 2007 med låten Money gick det inte hela vägen. Vi hoppas på att det går bättre den här gången då hon ska bidra med en låt som handlar om hjärtproblem.

Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek
Killen som vi för första gången fick se i Talang tidigare det här året har med sin mjuka stämma förtrollat oss och ska nu delta i 2010 års mesta och bästa musiktävling. Låten är en 70-tals popvisa som inte lämnar någon oberörd.

Getty - Yeba
Ett nytt ansikte och en ny röst. Getty är ursprungligen från Kongo-Kinshasa och texten han själv skrivit till låten är på det afrikanska språket Lingala. Låten är för övrigt exotisk och annorlunda och något klubbinspirerad. Jag som älskar att lyssna på låtar med språk jag inte förstår längtar en aning..

Johannes Bah Kuhnke - Tonight
Killen har en gedigen meritlista när det kommer till skådespeleri, han har medverkat i ett flertal av Svt:s produktioner. Det är melodifestival premiär för den här skådisen och han entrar med en känslomässig rockballad.

Timotej - Kom
De blonda tjejerna i Timotej går samtliga på musikgymnasiet i Skara, alla har drömt om att bli artister och nu blir det verklighet. Låten är en modern poplåt med folklig touch. Kul med lite yngligar.. lycka till brudar!


För att chansa på vilka som går vidare så finns det två självklara till finalen, Darin och Alcazar.
Till Andra chansen kommer den av de övriga som har bäst låt. Men ska jag dra en vild gissning blir det nog Ms Elin Lanto.

Vilka tror/hoppas ni går vidare?

Svar till de utan blogg

Några av mina vänner som brukar kommentera i bloggen har inte själv bloggar som man smidigt kan svara i därför har jag tänkt att börja svara på deras kommentarer i samma kommentarsruta.

Så skriver någon en kommentar utan blogg i det här inlägget kan man sedan gå tillbaka hit för att se vad eller om jag svarat.

Så se till att kommentera av bara tusan nu då!

Ge mig vaccin!

Jag har sovit som en gris. Vaknade imorse av att alarmet ringde och var bara tvungen att snooza en gång. Ph klev upp, han ska ta svinis-sprutan idag. Han som är livrädd sprutor, såg tapper ut när han stegade ut mot bilen. Han sitter nog med en nål i armen när som helst..

Har också bestämt mig för att ta den där förbenade sprutan. Har inte tid att bli sjuk så en och annan febertopp kan jag väl lyxa till det med. I söndags åt vi middag med Överläkaren på Infektionskliniken och på honom lyssnar jag om han anser att sprutan ska tas. Hans argument var övertygande och jag hade inte tänkt att dö eller bli förlamad än på ett tag, så en spruta ska jag gladeligen låta dem skjuta in i armen.

Jag som för övrigt tycker det är ganska festligt med sprutor, längtar nog lite faktiskt.
I sjätte klass när vi skulle ta stelkrampssprutan så var jag den enda av mina kompisar som skuttade till sjuksköterskan och ställde mig i kön som ringlade mot hennes stängda dörr.

DANGER DANGER!


Hjärnan når snart kokpunkt och det känns i tinningarna, snart börjar det väl ryka ur öronen förstås!
Har suttit framför datorn hela dagen och redigerat och fixat och trixat med text och sånt där som ska vara perfekt. Inte roligt, men absolut ett måste för dem stackarna som ska läsa skräpet.

Har inte fått många pauser och nu var det tänkt att jag skulle skriva ett avsnitt om LP-stiftelsen, men jag känner mig helt mör så jag tror jag bara tar det jag har så långt och lämnar det till imorgon när vi sitter tillsammans och då båda kan bestämma vad som ska tas med.

Ph kommer hit ikväll och vi ska ha lite kvalitetstid. Blir inte så mycket av sånna saker nu när jag hela tiden måste plugga och är trött och grinig på kvällarna. Men det ska bli mysigt att få krypa upp i soffan och mysa med honom och se på Desperate Housewives..

Ska ni se Desperate?

Sandviken 13 Februari

 

Andra deltävlingen går av stapeln i Sandviken och det här startfältet är det mest underliga jag varit med om. Känns som att vem som helst kan ta hem det med tanke på vilka artister som medverkar..

Andra Generationen & Dogge - Hippare Hoppare
Alla minns vi väl låten Kebabpizza Slivovitza som Andra Generationen bidrog med? Nu kommer dem tillbaka tillsammans med frontmannen från Latin Kings, Dogge Doggelito. Låten dem framför är en balkan reaggeton-låt och att den är på svenska ger den ännu mer "Skämskudde-varning"!

Andreas Johnson - We can work it out
Andreas gör en comeback från floppen tillsammans med Carola 2008. Det här är hans fjärde år i festivalen och nu gör han det ensam tack och lov! Han ska framföra en klassisk rockballad som jag för övrigt tycker att han gör för det mesta, låten handlar om att lösa problem. Problemet kanske är hur han ska ta sig vidare till final?!

Anna Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut
Vi känner till henne som artisten med låten "Glowing with you" som blev en hit i fjol, hon har medverkat på andras plattor tidigare och nu väljer hon att medverka i Sverige största Musikfestival. Hon beskriver låten som en stämning, om en uppriktig känsla av förlust. Förstod ni nåt av den förklaringen?

Eric Saade - Manboy
Killen var under början av sin musikkarriär medlem i pojkbandet "What's up". Han ska nu med en låt skriven av ingen mindre än låtskrivaren till förra årets vinnare, Fredrik Kempe delta i årets festival. Låten är en dynamisk upptempolåt vilket vi hoppas ska gå vägen för den tvålfagre Herr Saade! Men vad tusan är en Manboy, låter läskigt?!

Hanna Lindblad - Manipulated
Den här tjejen har som många andra startat sin karriär bakom de svenska artisterna och körat för många av våra folkkära godingar. Hon vann guldmasken 2007 för sin roll i musikalen "Singing in the rain". Nu satsar hon däremot helhjärtat på 2010 års Melodifestival med en sexig club/dance låt med RnB influenser. Kan kanske va nåt att hänga i julgranen.. vi får se!

Kalle Moraeus och Orsa spelmän - Underbart
Folkmusik med violiner och klapprande träskor, ska det va nåt?!
Kalle känner vi nog alla till som någon gång har flippat över till Allsång på Skansen, han är stammis där med sin lilla stråke och sina folkmusikpolare. Han har även fått Povel Ramels Karamelodiktstipendium och den sista som fick det under tiden Povel fortfarande fanns i livet. Låten de bidrar till folkfesten med handlar om en man som kommit till livets mitt. Kör hårt Kalle för någon final blir det inte!

Webjokerns bidrag!
Highlights & MiSt - Come and get me now

Låten som röstades fram av det tondöva folket i sverige ska framföras av den femåriga gruppen Highlights tillsammans med upphovsmännen MiSt - Mia och Stefan. Det här blir riktigt spännande att se! Jag tror på flopp!

Det sista bidraget finns det varken låt eller artist redovisat.. så vad det blir får vi se.

Om jag skulle gissa vilka som går vidare nu så skulle jag tokchansa för jag tror inte på något av de här bidragen förutom kanske Eric Saade med låten Manboy och det är bara för att han har otroligt begåvade låtskrivare bakom ryggen.

Skulle kunna köra rysk roulett med de övriga, för oavsett vilken som går vidare till final så finns det nog ingen som är något vinstmaterial utifrån informationen jag utgått ifrån..

Vilka tror ni har en chans?

Upp i ottan

Klev upp strax efter sjusnåret och har väl aldrig hunnit så mycket och lite på samma gång. Tog en dusch i halvmörker eftersom jag är extremt ljusskygg på morgonen, sen klädde jag mig, surfade lite på datorn, fönade håret, traskade en sväng med byrackan och nu sitter jag med några blogginlägg på nacken och väntar på att tebollen ska färga mitt vatten..

Ska vara på skolan strax innan 10 och träffa handledaren.. nu får vi nog domen gissar jag!
Nä nu blev det plötsligt lite bråttom.. ha en fin dag!

Konstruktionsfel?

Vad är det för fel på mina katter?

Idag tog jag med dem till Phs mamma igen och under hela tiden är dem spända som fiolsträngar och fräser och morrar åt allt som rör sig. När vi sen ska åka hemåt igen så börjar de två annars så kärleksfulla syskonen att bråka. De fräser och morrar åt varandra som om de aldrig hade träffats tidigare.. Underligt!

I bilen hem låg dem tysta i varsitt hörn på transportburen och surade och när vi kommit innanför dörrarna här hemma så tar det ungefär 10 minuter så är dem bästisar igen.

Varför beter dem sig så?!

7 December


Idag firar man Angelica tydligen.. det är min namnsdag idag. Har fått en herrans massa mail och sms och kommentarer. Förstår egentligen inte vad the big deal är med namnsdagar?!


Är mitt namn extra speciellt och fint den 7 December eller vad? Ska jag fira att mina föräldrar valde det här namnet åt mig eftersom att min mormor hade ett piano som hette Angelika? Ska jag fira att jag var namnlös i nästan ett halvår innan mina päron lyckades klämma fram ett namn passande nog?


Uppfatta mig inte fel nu, jag gillar mitt namn, det är lagom vanligt och ganska fint!


Angelika eller Angelica ett kvinnonamn, av latinets angelica - den änglalika. Bland romarna användes namnet som ett mansnamn.

 

Namnet är mycket vanligt i Sverige bland personer födda på 1980-talet. De flesta stavar namnet med 'c'.

 

Den 31 december 2005 fanns det totalt 13 606 personer folkbokförda i Sverige med namnet, varav 8 904 med det som tilltalsnamn/förstanamn.

 

År 2003 fick 137 flickor namnet, varav 62 fick det som tilltalsnamn/förstanamn.

 

Grattis till mig på min namnsdag!!


The Beautiful and The Beast

God morgon!

Nu har jag äntligen slitit mig upp från den varma härliga sängen. Det tog ett tag eftersom att mina två livliga katter höll mig vaken inatt. De lekte till förbannelse på nedervåningen med någon pinne som levde om. Var tillslut tvungen att gå ner mitt i natten och gömma bort den.

När jag kom ner imorse hade de på någon sätt fått ner den från den högt uppsatta hyllan. Nu börjar mina små bebisar bli stora rovdjur som inte låter mig vara högsta hönset längre. De trotsar min auktoritet och trampar på min värdighet!

Idag ska jag lägga in högsta växeln och skriva klart teoriavsnittet till uppsatsen. Det är iaf min förhoppning och önskan, sen får vi se hur det går. Har förresten fått ett livstecken från min mamma. Hon har det bra trots jobbiga kineser som sliter och drar i henne. Idag skulle hon på någon pärlmarknad och de har besökt sidengatan. Igår var dem och kikade på Kinesiska muren, minggravarna och den förbjudna staden. Låter trevligt. Synd bara att man själv sitter här i regn och rusk och tragglar C-uppsats!

Jag minns när hon och jag var i Turkiet, min första resa utomlands. Vi blev uppassade som om vi vore kungligheter bland invånarna, men efter en vecka var jag less på att alla skulle berömma min mamma för hennes blonda hår och isblåa ögon. Beautiful mother fick jag höra vart än vi gick. Tillslut blev jag som ett vilddjur och började skrika tillbaka till turkarna. Jag blev skoningslös och ilsken. Mamma som inte kan säga nej till någon fick jag lov att skydda med mina bara händer. Det var då jag insåg vad jag egentligen var kapabel till.. Så jag kan förstå varför mamma skrev i mailet att hon önskade att jag var där med dem bland alla säljare. The beast fattas i Kina!

So long suckers!

The botten is nådd!

Har man förlorat förståndet om man just sökt jobb på Fonus?

Jag vill ha ett jobb, om jag så ska kuska runt med avlidna, so be it!
Under en kurs fick vi besöka Fonus för ett studiebesök och jag måste säga att det lät som ett rätt trevligt jobb.
Inte den delen med att svepa avlidna kanske, men i helhet något jag kan tänkas göra ett tag.

Har jag blivit tokig eller?

Bara lockarna kvar..

Det blev den lilla svarta med en bolero till.. det får duga.
Nu ska jag ut med Taiga en sväng och sen blir det att locka håret á la speedstyle!

Ha en fin kväll!


Paltor till middagsbordet

Ja men det där gick ju bra. Vi har kodat materialet ner till den minsta beståndsdelen, nu är det väntan på handledning och lite annat jox som ska göras under tiden.

Ikväll ska vi fira Phs mamma som fyller 40+ med stor familjemiddag. Fick reda på att dresscode ska vara lite finare än vanligt och det lär ju inte bli svårt att uppnå med tanke på hur jag ser ut idag. Äckligt hår, osminkad, ringar under ögonen sen fredagsnatten och allmänt risig.

Måste hitta något i paltskåpet.. har fasligt mycket paltor, men fint vette tusan. Det blir att göra en djupdykning, ibland har man mer än vad man tror där inne. Först på schemat står en varm och välbehövd dusch!

Ni får se sen vad det blev för klädesval..
Tjoflöjt!

Crazy people

Nu ska galningarna som åkte tåg för lite mer än en vecka sen köra igång..
Wish us good luck!


En mamma efterlyses..

Jag har inte hört ett knyst av min mamma sedan hon lämnade Arlanda mot Kopenhagen. Det är alldeles stillsamt i mailboxen och jag börjar undra när hon egentligen tänkt höra av sig?! Börjar bli lite smått orolig att det ska ha hänt något. Hon är ju nästintill i upplösningstillstånd om man inte berättar att man kommit fram till Paradisbadet i Ö-vik på en dagsresa, så att hon själv inte ska måsta höra av sig är ju skandal!! Jag kollar mailen en gång i timmen..

Jag vet inte heller hur tidsskillnaden ser ut om vi är 9 timmar före eller tvärtom. Någon som vet hur det ligger till i Kina? Är det dag eller natt där nu?

Jag har iaf klivit upp rätt tidigt idag för att vara en Söndag. Alex ska komma hit och vi ska plugga sönder våra arslen. Nu lägger vi in högsta växeln!

Vilken natt!

Nu är jag äntligen något så när vaken och känner mig hyfsat pigg trots att mina ögonlock känns tunga som bly fortfarande.

Vilken natt alltså!
Jag jobbade som resurs, det visste jag först inte vad det innebar. Men det blev jag snabbt varse om.
Jag skulle nämligen springa mellan alla sex avdelningar och hjälpa till där det behövdes och var mest stökigt, därav telefonen som dem kunde ringa om det blev något akut. Och den ringde.. som den ringde.

Blev inte många minuter som man faktiskt satt ner. Sprang mest runt som en yr höna och försökte vara produktiv för att slippa känna av tröttheten. Men där mellan 5 och 7 blev det nästan outhärdligt. Jag råkade sätta mig i en sån där kroppsnära och mysig fotölj och då kände jag hur min kropp skrek av trötthet.

Dem andra i nattpersonalen tyckte att jag såg lite blek ut om nosen och jag kan nog inte mer än att hålla med. Såg ut som ett vandrande lik.. helt tragiskt! Ragglade dessutom runt som om jag varit på världens tyngsta efterfest. Men trevligt var det, hade inte träffat någon av nattpersonalen tidigare men alla var tillmötesgående och hjälpsamma.

När jag kom hem stupade jag isäng där vid 8-snåret, blev väckt vid 11 och var tvungen att gå ut med Taiga, slängde mig direkt isäng efter det och sen vaknar jag inte förrän 15 då telefonen ringer från jobbet och undrar om jag kan jobba natt inatt och natten efter det och natten efter det.. det blev ett Nej! Dagarna blir ju helt fucked up och jag måste hinna med en massa skolarbete.

Ikväll blir det en mycket lugn och stillsam kväll i soffan..
Vad gör ni ikväll?

Sov sött alla lyckostar!

Börjar gå upp för mig att jag inte kommer att få sova förrän kl 8 imorgonbitti, det känns tungt nu när man ligger halvt förslappad i soffan.

Ni kan väl skänka mig en tanke när ni går och lägger er och skatta er lyckliga att det finns en gosig säng att krypa ner i.. Dit jag ska finns det en massa sängar, men alla är upptagna av sovande personer redan och de uppskattas nog inte om jag skulle krypa ner brevid och slumra.

I eftermiddag har jag försökt vila upp mig i soffan med kaffe och choklad som stöd under tiden som jag tittat på både Gossip Girl och Greys Anatomy. Hur ska man överleva juluppehållet nu då när det blev sånna cliffhangers?

Nattskiftet

Jaha, då ska man jobba natt för första gången i livet. Det känns ju peppande.. not!
Lär vara som ett vandrande lik imorgon vid 7-tiden då jag går av.

Börjar 21 ikväll och ska vara resurs på jobbet inatt. Jag ska alltså springa runt på olika avdelningar och assistera om det behövs. Kommer att gå runt med jobbmobilen så att de olika avdelningarna kan ringa..

Känns lite nervöst måste jag säga, även fast de flesta sover så känns det så främmande. Men just med det i åtanke lär det inte vara på samma sätt under natten som under dagen.

Nu ska jag vara lite effektiv en stund så att jag kan vila inför natten innan jag ska iväg..

Vad ska ni göra för skojjigt en sån här Fredagkväll?

Tredje jokern

Så här såg det ut för nästan 20 år sedan. Idag är han en folkkär artist..
Jag blev nästan chockad över att se det här klippet.. hans utstyrsel, frisyr och scenspråk.
Det bästa är fotrörelserna!


Tuktad hundägare

Sitter och tragglar teorier av bara farten.. Kan inte förstå hur man i sin vildaste fantasi skulle vilja bli teoretiker?!
Näe.. tacka vet jag raka rör!

Just nu är jag på väg ut med Taiga på den längsta promenaden under dagen. Det är kallt och jag gruvar mig lite. Var ute och tog lite luft för någon timme sen och jag känner mig inte det minsta sugen på att sticka ut näsan igen.

Men plikten som matte till en kissnödig hund kallar och det är bara att gilla läget..
Ibland önskar jag att hon var lite mer frigående, som en katt typ. Att jag bara kunde släppa ut henne, sen går hon våran intränade runda och kommer hem igen, ger ifrån sig ett skall så jag öppnar dörren och kan släppa in henne. Det vore ultimat en sån här kall och mörk dag.

Ähh, ingen idé att sitta här och drömma sig bort, pinan blir bara värre.
Nu drar vi ut i kylan!

Chaufför

Nu ska jag strax skjutsa mamma till flyget..
Ska ut en sväng med Taiga sen blir det en sväng på Universitetet och lämna igen lite böcker, diktafonen och så där.
Blir hem och skriva teoriavsnittet direkt efter det..

Nu jäklar!

Tjing Tjong

Mamma åker till Kina imorgon. Hon ska dit för att shoppa julklappar vilket jag inte alls har något emot..
Fick en länk skickad till mig så jag kunde kolla lite vad som finns och om det är något speciellt jag skulle vilja önska mig i julklapp från Kinaland.

Hur ska jag kunna välja? Jag vill ju ha ALLT!

Har för min mammas skull plockat ner några favvisar (förslag!) från sidan eachnet.com där allt står med kinesiska tecken, man får alltså gissa sig fram och klicka på krumelurerna så gott det går. Att få information om någonting är bara att glömma. Klicka dej fram hej vilt.. det funkade för mig!

Ett par äkta UGGs skulle inte sitta fel.. gärna med lite högre skaft och i någon snygg färg.

De behöver inte alls vara just i den här färgen. Det finns ju tusentals att välja på.. ---->


Och för att mysa till det lite extra är en sån här myströja inte helt fel med söta små öron.

En Hello Kitty plånbok i något som ska likna skinn. Har flertal i plast och det är ju inget kul material. Vill ha en lite större där det får plats lite kort och pengar o kvitton då såklart.. det enda innehållet ibland! --->


Och om det råkar dyka upp några sånna här skulle det ju vara trevligt att gå runt och lyssna på trevlig musik i.. kitty och allt!

När vi ändå är inne på det här med att mysa.. ser inte den här extremt gosig ut?! Tänk att få krypa upp i soffan med en sån där lurvig sak.. Gillar dessutom att det är luva på den. Det ger en extra liten mysfaktor. --->


Den här hängselaktiga klänningstunikan fastnade jag för. Ser skön ut, men ändå stiligt på nåt sätt.

Nils Karlsson Pyssling gillar väl alla.. Jag fastnade för den här tröjan. Lång och med Norrländskt motiv. Söt!



Och tillslut den här.. jättefin med mönstret och längden på koftan. Också en favorit!

Nu fanns det ju en miljarrd kläder och pryttlar som jag hittade.. och eftersom att jag numera fryser konstant så har mycket hamnat i "icke-frysa-tack-sektionen" men självklart fanns det en massa klänningar, kjolar, skor, väskor som jag tittade lite extra på.

Är samtidigt medveten om att den här resan inte bara handlar om att min mamma ska köpa saker åt mig inför julen utan att det även ska finnas tid till utflykter till Kinesiska muren och Minggravarna.

Så därför överlåter jag resten till min kära mor som för övrigt har jäkligt bra smak och känner sin dotter mycket väl..
Have fun i Kina Morsan!

Glad, Gladare, Angelica!

0-217412de61fcc72978573dcc8e5153c7.png

Glad, Gladare, Angelica!


We're going to the genrep..

Fyra biljetter är bokade!

Vi ska se genrepet mitt på dagen den 6 Februari i Örnsköldsvik så att vi hinner hem för att se den riktiga sändningen sen på kvällen. Hur kul som helst!

Vi sitter på första parkett vilket är ännu bättre än sist då vi placerades bakom nån jäklar pelare så att vi knappt såg något alls. Nu blev jag peppad! Synd bara att det är en herrans massa månader kvar..


The puppet-master

Blev ännu en dag hemma för lite plugg. Jag är färdig med transkriberingen och ska nu sätta igång med teoriavsnittet. Det är liksom min bebis i hela det här, vi använder ju oss dessutom av mina favoritteorier - alltså de enda jag kan. Alex har Metoddelen vilket är något större, men jag kan ju för tusan inget om metod och hon är typ proffs, så vi har fördelat det rätt bra över vad vi kan och inte kan.

Men jag känner mig lite seg i startgroparna idag. Är ju dessutom dags för junta också.. måste ju ner på la stada för att köpa lite garn. Eller så river jag upp den där förbannade mössan som blev helt galet stor. Får se hur jag gör..

Och vad i hela friden ska jag göra till lilla farmor - the virkmästare herself? Hon lär ju titta på mitt verk och spotta på det.. eller näe, min farmor är helt bedårande. Hon skulle tycka att jag hade gjort ett jättebra jobb även om det jag gjort var helt snett och krokigt. Men man vill ju imponera på dem som är duktiga redan.. jag kanske måste sno ihop en halsduk åt henne. En sån där tub, det skulle hon nog gilla..

Örnsköldsvik 6 Februari



Den första delfinalen går av stapeln i grannstaden Ö-vik.

Igår släppte Svt.se bomben vilka som ska delta och med vad..

Måste säga att jag är lite smånyfiken på många av dessa okända artister..

Anders Ekborg - The Saviour
Anders har vi väl alla sett dricka sig redlös i filmen "Tomten är far till alla barnen"?! Han har även en stor erfarenhet av att stå på scen då han sjungit för sammanlagt 2 miljoner människor i musikalen "Kristina från Duvemåla" där han spelade Karl Oskar.

Han har aldrig medverkat i festivalen tidigare och låten han ska sjunga är en mix á la Pavarotti och Freddy Mercury.. läskig blandning! Känns inte som någon hit med en avdankad musikalstjärna.. brukar det inte vara tvärtom? Att man först medverkar i Melodifestivalen och SEN spelar i musikal? Anders har fått allt om bakfoten..

Frispråkarn - Singel
Någon okänd (för mig) Nisse som kallar sig Håkan till vardags. Låten han ska framföra är tydligen dansant, har en touch av RnB och HippetiHopp. Kan ju behövas.. men än så länge har ett sådant bidrag inte kommit långt i festivalsammanhang. Jag tror det blir en flopp..

Jenny Silver - A Place To Stay
Även känd som dansbandsångerska i gruppen Candela och då vid namn Jenny Öhlund. Ringer det några klockor? Nej, trodde inte det heller..

Den här lilla popartist-wannabeen ska för första gången testa vingarna i festivalen med en popdänga som ska få oss att känna oss snygga och sexiga.. med ett vemod. Hur i hela friden ska det gå till.. hoppas hon lyckas!

Jessica Andersson - I did it for love
Alla känner vi väl till den här donnan. Det här är nämligen femte gången hon ställer upp. Sist hon försökte återuppliva känslan av vinsten med Magnus Bäcklund och deras grupp Fame var 2007 då hon gick upp själv på scen för andra gången med låten "Kom".

Det gick inge vidare bra och nu vill hon försöka igen med en laddad ballad om en kärlekssaga. Får hoppas att hon lämnat de där korta omskrivna shortsen hemma i Trollhättan. Dem vill vi aldrig mer se! Lycka till Jessica!

Linda Prichard - You're making me Hot Hot Hot
Idoltjejen från förra året som det tyvärr inte gick så bra för. Men tjejen har en fin meritlista när det kommer till Melodifestivalen. Hon har nämligen stått på scen i festivalen tidigare, men inte som frontfigur utan som dansare både 2006 och 2008. Hon har även körat bakom Celine Dion, Velvet och koreograferat för Ace of Base.

Bruden har talanger och ska nu visa oss dem i en upptempopoplåt (knepigt ord!) med latinoinslag. Man kan inte mer än att ha skithöga förväntningar på den här tjejen..

Ola - Unstoppable
Han vann Körslaget med sin manskör, han får tjejer i 14-årsåldern att slita av sig trosorna och han är söt som socker. Ola stod på scen i festivalen 2008 med låten "Love in Stereo" men den här gången är han även upphovsman.

Låten ska vara en internationell röjjig upptempolåt som ska platsa på vilken hitlista som helst. Då får vi hoppas att hans blonda lockar och internationella sound ska ta hem guldet 2010! Jag lägger nog en extra snygg-röst på Ola..

Pain of Salvation - Road Salt
Ett 25-årigt band. Resten känns osäkert och bara tanken på att låten benämns som skör gör att de redan gett upp kampen om segern. Kul att ni kan delta som mellanakt!

Salem Al Fakir - Keep on walking
Årets första Joker!
En populär och duktig musiker som är skolad likt Alexander Rybak och duktig på violinen. Han är själv upphovsman till låten och gör den på sitt sätt, som alltid.

Låten handlar om att resa sig upp och gå vidare när man en gång har fallit..
Vill välkomna Herr Al Fakir till festivalen och hoppas på ett starkt framträdande!


Vilka tror ni har en chans att gå vidare i finalen?

Mina gissningar är: Ola, Linda Prichard och till Andra chansen Jessica Andersson.

Lovely!

Igår fick världen reda på vilka de 15 första deltagarna i 2010 års upplaga av Melodifestivalen är. Jag har kollat igenom startfältet och det ser lite tunnt ut än så länge..

Tänkte ge er en liten sneak peak på vilka det är lite senare så kom tillbaka för lite heta åsikter och kommentarer om artisterna. Ska även meddela för er som missat, vem som tog hem Webjokern.. Spännande!

Nu sätter karusellen snart igång.. som vi har längtat!

Nedräkningen kan börja

Första December idag. Om 30 dagar ska uppsatsen vara färdig, om 24 dagar är det julafton och jag känner ett vemod inför detta. Hur ska man hinna allt egentligen?

Vore skönt att lägga om mina sovtider så att jag inte vaknar så förbaskat sent jämt. Försökte gå upp vid 8 tiden idag, men det var helt omöjligt att lyfta huvet från kudden. Den satt liksom fast på huvet. Försökte sen där vid halv nio, då gick det iaf att lyfta på ett ögonlock men upp kom jag inte förrän vid 9-snåret.

Nu har jag varit ute på en prommis, fått i mig lite frukost och lagt mig tillrätta i soffan för nu ska det transkriberas av bara attan! Intervjun ska vara transkriberad och klar idag.. det får ta den tid det vill men imorgon ska jag skriva ut och börja koda.

Om exakt 44 dagar är examensavslutningen och jag ska be till högre makter att jag får det där diplomet i Aula Nordica.
Då var det väl dags att sätta igång med plugget då..

RSS 2.0